Očetova kapa

22

Kapa očeta muslimanskega terorista ChekattaRazsvetljenski misleci so pred več kot 200 leti pričeli ostro napadati politično podobo Evrope, zahtevali prevetritev družbene hierarhije in razpihovali revolucionarni ogenj. Odmevati je pričel Rousseaujev klic “nazaj k naravi”, Evropejci so postajali bolestno kritični do lastne kulture, simpatije pa so pritegnile tuje civilizacije in družbe; azijske, ameriške, afriške, prvinske … Krščanstvo je bilo deležno ostrih napadov s strani deistov, liberalcev in ateistov, ki so skušali zmanjšati vpliv Cerkve v družbi in jo prikazati zgolj kot družbeno institucijo, ki zavira napredek.

Vedno hujša kulturna erozija je na Zahodu ustvarjala vakuum, v katerega so vstopale vedno nove vitalne ideologije in drzne rešitve: socialni darvinizem in z njim povezan šovinizem, utopični socializem, marksizem in iz njega izvirajoči totalitarni ideologiji, komunizem in nacizem. Med njimi je prihajalo do prepletanja, tekmovanja, nekatere so se izpele, druge preživele. Med njimi tudi komunizem, ki se je izkazal za zelo prilagodljivega. Od kod njegova zmožnost neštetih mutacij in kamuflaž? Ker ne priznava objektivne resnice in je čisto vsa materija lahko predmet manipulacije. Zato komunistom tudi ni bil problem 23. avgusta 1939, na predvečer 2. svetovne vojne, spečati se z močno nacistično državo.[1]

Ob koncu druge svetovne vojne je komunistični sistem doživel vojaško ekspanzijo in vsilil totalitarni režim milijonom po vsem svetu. Zelo hitro pa so pričeli ekonomisti opozarjati na nevzdržnost planskega gospodarstva in napovedovali zlom sovjetskega sistema, ki je vedno težje tekmoval z ameriškim. Ker so hoteli ohraniti status avantgarde, so komunistični sociologi in analitiki ob koncu 60-ih našli nove formule preživetja: kritika kapitalizma, pacifizem, multikulturalizem, teorija spola … V zadnjem obdobju pa se mnogi radikalni levičarji spogledujejo z rastočim islamskim fundamentalizmom.

Zavezništvo med komunizmom in islamizmom je sicer staro že skoraj 100 let. V 20-ih letih 20. stoletja ga je glasno zagovarjal Haji Misbach, skrajno radikalizirani komunist. To zavezništvo se je pod krinko multikulturnosti v zadnjih desetletjih okrepilo in pričelo napadati najprej ekonomski, kasneje pa tudi vrednostni sistem Zahoda. Fidel Castro je leta 2007 med srečanjem z iranskim ministrom za zdravje Mohamedom Farhadijem kritiziral Zahodno politiko in poudaril, da je le-ta njun skupni sovražnik.

Tkanje zavezniških mrež in krepitev radikalnega islamizma so danes razlog za strah, ki veje tudi po kuloarjih evropskih institucij. Posebni parlamentarni odbor o terorizmu (TERR) je pred nekaj meseci končal razpravo o varnostnem stanju v Evropi.

Samo en dan pred načrtovanim plenarnim zasedanjem in glasovanjem o poročilu v Strasburgu so 11. decembra na tamkajšnjem božičnem sejmu odjeknili streli. Muslimanski terorist Chekatt je streljal na tam zbrane ljudi, jih 5 ubil in več kot 10 ranil. Policija je v naslednjih dneh pridržala in zaslišala njegove sorodnike in prijatelje.

V oči mi je padel njegov oče. Če sem bolj natančen: očetova kapa. Na njej je imel podobo Che Guevarre, komunistična klavca iz Havane. Oče si je pred novinarji pilatovsko pral roke in zavrnil vsako odgovornost za sinovo radikalizacijo. Po njegovih besedah naj bi se radikaliziral v zaporu. To je seveda čisto zavajanje; v hiši Chekatt je iniciacija v svet zla potekala že davno pred 11. decembrom.

Če očetovo glavo obvladuje lik komunističnega zločinca, je bil sinov zapor le zaključna faza, končni razmislek o detajlih glede izvedbe krvavega strelskega pohoda … Obe totalitarni ideologiji – džihadistična in komunistična imata namreč skupni imenovalec; slo po krvi. Obe sta ubijalski, obe razglašata (sveto) vojno proti Zahodni demokraciji, religiji, ekonomiji … Vse ostalo so le detajli.

Nastajajočemu paktu radikalnih levičarjev in islamskih fundamentalistov se lahko zoperstavimo s celo vrsto političnih ukrepov. A ti bodo učinkoviti le, če bomo Evropejci ponosni na svojo antično in krščansko tradicijo in kulturo, se veselili življenja še nerojenih Evropejcev in odločno branili svoje domove pred vdorom agresivnih ideologij, ki so skušale in še vedno skušajo uničiti civilizacijo Zahoda.

[1] V spomin na ta dogodek je Evropski parlament pred 10 leti sprejel resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu, v kateri je spomnil na zločine totalitarnih sistemov 20. stoletja in 23. avgust izbral za dan spomina (https://www.youtube.com/watch?v=oHUW1ga2uKw)

22 KOMENTARJI

 1. Spet mešanje jabolk in hrušk na tem SDS-ovem portalu,ki se zadnje mesece z izborom avtorjev pomika ves čas nekam proti skrajni desni s svojim izborom sds-ovskih avtirjev,ki mlatijo ves čas eni in isto prazno slamo.Migrante so vabili ljudje s krščansko-demokratskimi koreninami v Z.Evropi /Merkel,Juncker……/ in ne pravi levičarji,saj je zelo malo držav ,kjer so trenutno ti na oblasti.Ne pozabimo,da sta bila pri nas velika podpornika EU migrantskih kvot Janša in Zver.In po teh kvotah bi bilo trenutno pri nas veliko več migranto,kot jih pa dejansko je.

  • Romanbs,
   po definiciji Mednarodne organizacije za migracije (IOM) so migranti vsi ljudje, ki zapustijo svoj domači kraj – ne glede na razlog in trajanje odhoda in ne glede na to, ali so to storili prostovoljno ali neprostovoljno.

   Menim, da zagotovo pojmovno mešate izraze kot so begunci, ilegalni migranti, ekonomski migranti, tujci, prosilci za azil in podobne izraze, ko pravite, da bi bilo v Sloveniji po migrantskih kvotah trenutno veliko več migrantov, kot jih dejansko je.
   Vsi zgoraj našteti so namreč – migranti.

   Iz končnega poročila delovne skupine vlade o kvotah smo avgusta 2018 lahko izvedeli, da je Slovenija iz evropskih begunskih kvot sprejela 253 ljudi.

   Iz policijskih poročil izhaja, da so obdobju od 1. januarja do 31. decembra 2018 policisti na območju Slovenije obravnavali 9.149 ilegalnih prehodov državne meje. Koliko od teh je ostalo v Sloveniji, ne vem, zagotovo pa vseh niso izgnali iz države.

   Po podatkih Statističnega urada RS se v prvem polletju 2018 število državljanov Slovenije zmanjšalo za skoraj 1900, število tujih državljanov v Sloveniji pa povečalo za več kot 5.000.
   1. julija 2018 je 126.923 tujcev (torej migrantov po definiciji) predstavljalo 6,1 % vseh prebivalcev Slovenije. 
   Za drugo polletje 2018 ne najdem podatkov, a najbrž statistika kaže v isto smer.

   Odločite se torej in izberite, katero vrsto migrantov ste imeli v mislih, ko ste uporabili ta izraz.

   https://www.rtvslo.si/slovenija/slovenija-iz-evropskih-begunskih-kvot-sprejela-253-ljudi/463392

   https://www.policija.si/index.php/component/content/article/190-mejne-zadeve-in-tujci/79439-aktivnosti-policije-v-zvezi-z-aktualnimi-migracijskimi-tokovi

   https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/7732

  • Romanbs,
   čeprav vidim, da vas stranka SDS močno tišči v želodcu, vam podajam povezavo na odgovor člana stranke SDS, zakaj so njihovi poslanci v evropskem parlamentu podprli begunske kvote 😊

   Politična odločitev o kvotah je bila vezana na trenutek, v katerem je bila sprejeta. V članku iz leta 2016 je Peter Šuhel v zadnjem odstavku zapisal:

   “…Tudi pri begunskih kvotah so evropski poslanci iz vrst SDS sledili vrednotam Evropske ljudske stranke, ki se zavzema za pravičnejšo delitev bremena skupnega problema EU. Ko se je poročilo, ki je obravnavalo begunske kvote sprejemalo, je bila Slovenija v zelo negotovem položaju, saj ji je grozilo zaprtje avstrijske meje in vračanje migrantov z begunci. Če bi se te črne napovedi uresničile, bi bila Slovenija deležna masovne invazije migrantov, ki bi se ustavili prav v slovenskem žepu. Zato so (bile) kvote edino zagotovilo, da najslabši scenarij ne bi postal realnost. Kvote, ki bodo tudi del nove Dublinske uredbe, so v nacionalnem interesu Slovenije, ki ima ravno toliko morja in nič mornarice, da se ji v prihodnje lahko zgodi masovna invazija beguncev.”

   https://www.sds.si/blog/negativna-spletna-kampanja-na-primeru-evropskih-poslancev-sds-11652

   Sicer se strinjam z vami, da je veliki migrantski val leta 2015 v največji meri sprožila nemška kanclerka Angela Merkel s politiko odprtih vrat.

  • Če ti ni všeč portal – po tvojem SDS-ovski – je rešitev preprosta: zapusti ga. Tvoji komentarji pa dajo slutiti, da si od nekoga poslan (plačan?), da tu ustvarjaš zmedo.

  • romanbs: “…Ne pozabimo,da sta bila pri nas velika podpornika EU migrantskih kvot Janša in Zver.”
   ==================
   Ne drži, šlo je za begunce in ne migrante.
   Ne se obešat na besede, ki jih niste sposobni razumeti.
   Podporniki odprtih mej in “uvoza” migrantov se nahajajo na levi.

 2. Če kdo meša karkoli je to romanbs!!?? Če se že spušča v kritiko sds-a mora najprej dobro poznati dejstva, ne pa kar po partizansko vse povprek! Članek vsekakor govori o nečem drugem in sicer o sparjenosti komunizma s problematičnimi islamisti! Žal skoraj vsakodnevna praksa potrjuje tezo in tukaj verjetno ni kaj dodajati!?

 3. Tekst: “Nastajajočemu paktu radikalnih levičarjev in islamskih fundamentalistov se lahko zoperstavimo s celo vrsto političnih ukrepov.”

  Malo globlja analiza: levičarstvo ideje o vsesplošni svobodi krade iz krščanstva, predvsem od Lutra, ki ga seveda zlorabljajo že iz časa njegovega življenja. Imamo torej trojček: protestantstvo, levica in islam. Pravzaprav so vsi trije usmerjeni proti samemu jedru katoliškega nauka.

  Zato je to stvar duhovnega boja, ne le politike. TREBA JE NENEHNO MOLITI. Le molitev odganja hude duhove, ki se naseljujejo v moralno opolzke ljudi – verne in neverne.

  In glede migracij, tudi našega papeža Frančiška: tisti, ki so proti milijonom neprilagodljivih muslimanov v Evropi, in tisti, ki so za, oboji imajo prav. Kajti Bog Oče na koncu koncev vodi vse, in tokrat vodi Pravično ekspedicijo nad Evropo, ker je pozabila Nanj. Torej tisti, ki so za migracije, kot papež, imajo prav, saj delujejo v skladu z Očetovo Pravično voljo.

  Tisti, ki smo proti migracijam, pa imamo tudi prav, saj vemo, da Pravičnost za našo neumnost ne bi bila potrebna, če bi sami živeli pametneje in po veri naših očetov. Mi bi raje Očetovo Milost.

  Sklep: molitev, molitev, in še enkrat molitev. A ne mehanska molitev, brbljanje, temveč goreča in iz srca, dan za dnem, pred Gospodom in Materjo. Dovolj je že vztrajna Zdravamarija. Brez goreče molitve pa bodo migracije v par desetletjih prinesle strašen boj, v katerem bo krščanska stran komaj komaj izbojevala zmago. Mrtvih bo na milijone. In če ne prej, se bo živelj takrat naučil goreče moliti – in prišla bo MILOST.
  Sam mislim, da je bolje prej kot kasneje.

  • … molitev, molitev, in še enkrat molitev.

   Pa tudi kako delo pokore, usmiljenja in ljubezni ne bo odveč.

 4. Evropejci smo lahko upravičeno ponosni zgolj na antično pogansko dediščino. Vse, kar je pozitivnega v naši civilizaciji, izvira iz nje: svoboda, demokracija, znanstveni pristop do sveta, spoštovanje, celo čaščenje narave …
  Na kaj pa smo lahko ponosni glede krščanstva? Na množično uničevanje stare antične civilizacije, ki so jo zagrešili kristjani? Na krvavo pokristjanjevanje Keltov, Germanov in Slovanov? Na morilsko inkvizicijo? Na verske vojne? Na pedofilske in finančne škandale katoliške duhovščine?

  • To Valter! Tooooooooooooooooo! Tu je nekaj plusov:
   +++++++++++++++++++++++++++++++++

   Edino ne vem, zakaj se folk iz te dežele, kjer smo kristjane skoraj uničili, seli v Avstrijo, kjer kristjane še kar nekako spoštujejo. Nekaj zelo sumljivega mora biti v ozadju! Zeeeeeeeeloooooo sumljivega.

   • Ti imaš pa zelo slab dan. Malo se umiri in povrni k sebi. Mar moliš staroslovenskega Dašboga? Saj je tudi on ok, a vračam ti vprašanje, ko si ga v svojem svetniškem trenutku meni namenil:

    KATEREGA BOGA, ZA HUDIČA, PA TI MOLIŠ? In v katero Cerkev zahajaš?

    🙂

 5. To je pretiravanje. Nisi dal na tehtnico vsega, ampak le kar si sam izbral. Očitno ti tudi ni dana milost božje bližine, da bi spoznal RAZLIKO: med nemirom vseh vetrov v tebi ali MIROM Gospodovim. ne bom našteval, kaj vse je krščanstvo prineslo dobrega, na koncu koncev celo demokracijo, celo protestantsko revolucijo, ki se je skrajno demonizirala, in celo levičarske pravljice o “svobodi”.

  Poganstvo je le en obotavljiv začetek, ne prinaša pa Odrešitve. Tisti, ki jim je dano slediti duše po smrti, se križajo nad tvojo zablodo.

    • Ok, prijatelj, oddahnil sem se, četudi sem verjel, da imaš le slab dan. Raje odgovarjaj tako, da je vsem drugim v pouk in sladkost v srcu, če jim je Resnica kaj ljuba.

     Ko hudiču nameniš pluse, četudi cinično, v peklu dobi povišico. Tumpasti kristjani pa smo užaljeni.

  • Valter, seveda si ne izmišljuješ, a to ni celotna resnica. Vzemite samo Slovenijo: duhovščina je bila prva, ki je opismenjevala ljudstvo, imela organizirano medicino, gradila bolnišnice. Prvi homeopati, zeliščarji in ranocelniki so bili kristjani. Kdo je začel dvigovati raven ubornega kmetijstva? Izobražena duhovščina. Vsa moderna znanost in tudi tehnologija sta povezani s prihodom in razcvetom krščanstva. Kot tudi demokracija in pravice žensk. Krščanstvo počasi zatre suženjstvo in barbarstvo. Navsezadnje je krščanstvo doseglo, da je Valvazor kar zijal nad poštenostjo Slovenskega naroda, hiše se niso zaklepale …

   Tudi vsega poganskega krščanstvo ni uničilo, ampak absorbiralo in uporabilo. Odstavek o tem:

   https://sl.wikipedia.org/wiki/Zgodovina_kr%C5%A1%C4%8Danstva_na_ozemlju_Slovenije

   Kdo je organiziral boj proti Turkom? Kristjani.
   Če si levičar: skorajda vsi partizani so bili kristjani. Večina jih je hodilo k maši do zadnjega leta vojne.

   Imaš pa prav, da je vse to dobro prihajalo tudi ob slabem in hudih zlorabah. A krščanstvo prinaša nekaj izjemnega, nekaj, miljardokrat večjega od sebe, nekaj, kar je MIR in je dosegljivo vsakemu, ki si zelo želi: Jezusa Kristusa.

   S tem pa so ti na voljo tudi nebesa, prijatelj. Če ti vse krščanstvo smrdi, naj kar ti, le Jezusa vzljubi, pa boš videl nebesa že na zemlji.

Comments are closed.