Kakšen naj bo bodoči predsednik

2

Avtor: G.C. Vir: MMC RTV Slovenije. Predsednik mora biti največja moralna avtoriteta.

……

Kirurg dr. Erik Brecelj je menil, da če predsednik države nima ugleda pri ljudeh, je bolje, da ne hodi ne na eno ali drugo stran in neti sovraštva. “Žal smo preveč razklani,” je menil Brecelj in dodal, da bo razklanost najbrž trajala še nekaj časa.

…..

Potrebovali bi sociopata” pa je kot idealnega predsednika, ki mu ne bi bilo jasno, kdo so “rdeči” ali “beli” oziroma, ki mu ne bi bilo jasno, kaj se dogaja med Slovenci, opisal Rado Pezdir. Seveda pa bi moral biti podvržen moralnim načelom.

……

Hkrati je (op. dr. Erik Brecelj) pozval vse kandidate, naj že zdaj povedo, kakšno odgovornost bodo prevzeli, če bodo njihovi podporniki, proti katerim potekajo sodni ali preiskovalni postopki, spoznani za krive.

…..

Predsedniki in njihovi podporniki
Vsi predsedniški kandidati imajo podpornike v vodilnih politikih, poraja pa se vprašanje, ali se bodo po izvolitvi lahko izvili iz primeža podpornikov. Vsi gostje so bili bolj kot ne enotni, da bi moralna avtoriteta to morala storiti.

Vir: MMC RTV Slovenije

 


2 KOMENTARJI

  1. Ce bo se naprej ena levicarska nemoralna avtoriteta podpirala drugo levicarsko (ne)moralno avtoriteto, obe pa imele narod za norca, se nam bodo se krave smejale…

    • So se že prenehale smejati … zadeva se je iz trago-komedije spremenila v tragedijo. Kaj še kdo resnično misli, da izbira prekaljenih bivših komunistov za voditelje pelje v blagostanje družbe? Mimogrede, tudi sloviti JJ je šel skozi elitne komunistične šole. Kdaj oziroma kako se je prešolal … nimam podatkov. Vlada sploh kaj drugače kot njegov predhodnik Pahor?

Comments are closed.