Kako župan Marjan Šarec ”upošteva” človekove pravice

25
Šarec razpravlja o preimenovanju knjižnice Franceta Balantiča

Takole je župan Marjan Šarec v svojem dosedanjem nastopanju ‘upošteval’ človekove pravice:

V nagovoru ob otvoritvi kapelice žrtvam v Kamniški Bistrici junija 2015 je prizadel svojce nedolžnih žrtev, ko je zagovarjal revolucionarno samovoljo, ki je nasilno vzela življenja nedolžnim, ki jim nobena krivda ni bila dokazana: »Na kraju, kjer smo danes, so svojo pot končali pripadniki vojska, ki so se znašle na napačni strani zgodovine, misleč, da imajo pravo poslanstvo. Današnja slovesnost nima in ne sme imeti namena opravičevati njihovih medvojnih dejanj, jih rehabilitirati ali kakorkoli spreminjati njihovo vlogo v zgodovini. Kdor pričakuje to, so njegova pričakovanja napačna.«

Ob legitimnem sklepu Občinskih svetov Kamnika in Komende, da se knjižnica v Kamniku poimenuje po pesniku Francetu Balantiču je dvakrat nasilno skušal razveljaviti ta akt. Tak odnos do pesnika Balantiča je grajal celo takratni predsednik države dr. Türk.

Javno se je na vprašanje novinarjev distanciral od kritike teptanja človekovih pravic v slovenskem sodstvu in konkretno pri zadevi Patria.

 

25 KOMENTARJI

 1. “Tak odnos do pesnika Balantiča je grajal celo takratni predsednik države dr. Türk.”
  Ta njegova graja mi sicer ni znana (dobro bi bilo priložiti kak vir), vsekakor pa dr. Danilo Türk takrat, ko je bila zadeva povezana s poimenovanjem kamniške knjižnice aktualna (leta 2015), ni bil več predsednik države.

 2. Med vladavino DEMOS-a smo bili zelo blizu zamenjavi imen vseh osnovnih šol, ki asocirajo na kakršenkoli nasilje. A je DEMOS bolj zanimal denar. Upali so, da bo denacionalizacija dala Cerkvi moč, pa so velikodušno šalom i kapom delili še drugim upravičencem in “upravičencem”. Ob tako uzakonjeni dosledno izpeljani denacionalizaciji bi preveč zaposlenih izgubilo službe, zato je LDS onesposobila sodstvo z nemogočimi procesnimi zahtevami.
  Vidite vse zaplete ob izsiljevanju svojih stališč? Še vedno hočete tistega “pesnika” v imenu kulturne ustanove?

   • Zdravko, veganstvo sploh ni bluzenje.
    Obregnil sem se ob narekovaje. Sem bolj vegan kot profesor. Le pri veganstvu bi me lahko zaneslo, da zapišem kaj, kar kot profesor ne bi mogel podpisati.

    • Igor MB: “… Obregnil sem se ob narekovaje”
     =======================

     Tudi jaz sem se obregnil ob narekovaje:

     Igor MB: “Še vedno hočete tistega “pesnika” v imenu kulturne ustanove?”
     =======================

     Balantič je pesnik s P, ti si profesor s p.

    • In ti, Roki? Si profesor? Gotovo tudi sam kdaj kaj predavaš, a, če bi te tako označili, bi bilo smešno.
     Podobno bi bilo smešno, če bi na veganskem pikniku o meni imel za povedati le, da sem profesor.
     Tako tudi nekoga, ki je med drugo svetovno vojno nosil orožje, ne moremo označiti kot pesnika. Je kvečjemu vojak in pesnik. Nikakor pesnik.

    • Za mene osebno je sporno že, če se za kristjana označi človeka, ki tako samozavestno krši peto božjo zapoved.

     • In to iz ust ateista, ki mu ni mar za nobeno božjo zapoved! Pokvarjeni hinavec. Hliniš poštenost. O ubijanju pa si nam že povedal več, kot si hotel.

  • In s tem bo morda kot član njegove PS ponovno pomagal tudi Jankoviču,mar ne,lenka? Če Slovenci to tudi tokrat omogočite,potem si ju res zaslužite.

 3. Kakorkoli obrnemo:vedel je,kako se je treba potruditi,da postaneš všečen “tekovinašem” in tako prodreš skozi demokratične ovire in moralnoetične ozire. Ni dovolil,da bi ga že davno za domovino izgoreli in resnično globoko veren domoljub France Balantič oviral pri tem. No,v prvi fazi je zmagal pesnik,upajmo,da bo v drugi zmagal ostanek rodoljubov zdrave pameti-tudi na priprošnjo mnogih Slovenskih mučencev.

 4. Kučanov Milan nas je že debilno nategnu, ko je lansiral tisto o velikonočni šunki in spoštovanju praznikov, pa so ga
  vsegliharske mamce in pametni bukovžlaki prepoznali kot fanatičnega krščanarja – in- zdaj- spet izvorna finta za butnglavsko ploskoglave slovenceljance tipa NSI – gaunar, frajer, dvoživka, kakor, da hodi k maši in bere berilo, itd, itd.
  Kako, da še ni Kučan prišel na njegovo mašo, to pa je čudno! Taužent hudičev, bodite, no, pozorni!
  Bo v Slovenskih novicah na prvi strani!

  To, da pa je hotel zbrisati genija in dušo slovenstva, Franceta Balantiča, je pa najbolj runklast loj, ki si ga je to klobučasto usrane sploh drznil storiti in ga bo vozil s seboj vse usrano življenje in še potem ne bo imel miru.

  • G. Frančišek vse kar ste napisali drži , čestitam Tito ni zaman šaril po Kamniku njegov
   duh je na žalost tam še vedno močno prisoten !

   Andrej Briški

 5. Glas za Pahorja, za spravo in demokracijo!
  Borut Pahor je prvi predsednik RS, sicer leve politične opredelitve, ki priznava, da je med NOB potekala tudi revolucija oz. državljanska vojna , kar obžaluje. To je temelj procesa sprave na nivoju države. Brez obžalovanje državljanske vojne ne more biti prave demokracije, ne pravne države. V državljanski vojni ni izdajalcev naroda, so le pobudniki revolucije in nasprotniki revolucije. Zločini so bili žal lahko na obeh straneh. Obžalovanje predsednika države vseh žrtev vojn, zlasti državljanske vojne, je spravno ravnanje, spodobno za demokratično državo. Predsedniku Pahorju je uspelo postaviti spomenik žrtvam vseh vojn. V Ljubljani tudi Trga revolucije ni več. S tem se utrjuje kultura sobivanja, demokracije in ne revolucije in izločanja drugače mislečih. Borut Pahor je tudi prvi predsednik, ki se je trudil, da bi politika spremenila sedanji partijski volilni sistem. Prizadevanje za spremembo volilnega sistem je drugo politično ravnanje, ki zasluži vse priznanje in pozornost. Sprememba je pogoj, da se razvija osebna odgovornost in se odpravi vladavina strankokracije. To ni v skladu z ustavo, saj sedaj volivec nima pravice, da izbere komu podeli mandat za oblast. Volilni sistem žal omogoča, da le šefi strank odločajo izvolitev predvsem njim zvestih kadrov, ne glede na njihovo primernost. Poteka negativna selekcija kadrov. To je sprevržena demokracija, ki jo ljudstvo drago plača. Volimo Boruta Pahorja, da zmaga sprava, demokracija in ne revolucija, saj to potrebuje naša država, sicer bo slaba perspektiva.

Comments are closed.