Kaj je skupno Budi in Karlu Marxu?

31

Reinkarnacija. Kdor misli, da je avtor komunističnega manifesta preminil skupaj s padcem Berlinskega zidu, se krepko moti.

Čeprav se dandanes zdi, da je komunizem eksotični sistem, ki ga najdemo le še v muzeju na prostem po imenu Severna Koreja, pa je resnica drugačna. Govora je o kulturnem marksizmu, katerega začetki segajo v leto 1923 v t. i. Frankfurtsko šolo.

Tam so nad sovjetskim komunizmom razočarani ateistični judovski misleci zasnovali ideologijo, ki bi marksistične ideje ponesla tudi na Zahod, še zlasti v Evropo in ZDA ter tlakovala pot resnični krvavi revoluciji. Zahodni delavski razred namreč ni kazal zanimanja za Marxove ideale, zato ga je bilo potrebno pokvariti, razvrednotiti in odtrgati od lastnih korenin, da bi iz njega nastala vodljiva raja proletarcev.

Ima Evropa poganske ali krščanske temelje?

Zanimivo je, da številni levičarji trdijo, da Evropa nima krščanskih, marveč poganske korenine. Seveda imajo prav. Poganstvo je bilo pred krščanstvom. A za Praslovani in Pragermani so ostali prepereli šotori in miti o božanstvih, pa še kakšen praznik, ki je dobil nov pomen. Če dobro pomislimo težko najdemo še kaj več kot to. Ko pa je govora o evropski civilizaciji, pa ne moremo mimo krščansko-judovskega izročila in zapuščine Antike. Iz teh dveh korenin je pognalo to kar imenujemo evropska omika.

Od tod izvirajo arhitektura, književnost, slikarstvo, gledališče, film, pravo, znanost in kar je še takšnega. To dejstvo zanika le nekdo, ki je neveden, ali pa ignorantski. Obenem je zanimivo, da želi prav ta levičarska struja oslabiti prisotnost krščanskega izročila v družbi, ali pa ga vsaj izroditi, kot je spridila bratsko ljubezen in z njo karitativnost v sprevrženo socialno pravičnost, kjer šteje zgolj to, da so vsi želodci enako polni. Pa naj še kdo reče, da je bil Jezus prvi komunist.

Razočarani evropski marksisti so ubrali novo taktiko

Na podoben način levica uničuje številne druge civilizacijske elemente. Da bi lažje razumeli za kaj gre, se je treba vrniti h kulturnemu marksizmu in njegovemu snovanju. Kot je že bilo navedeno, zahodni delavski razred ni bil navdušen nad revolucijo, ki je leta 1917 tako sijajno uspela na evropskem vzhodu.

Bistvo marksizma je upor tlačenega delavca proti kapitalistu. V središču sta torej »upornik« in »razredni sovražnik«. Brez teh dveh ključnih elementov ni vstaje. Marksisti igrajo na psihološko karto občutka žrtve. Ciljna publika se mora počutiti potlačena, zlorabljena, opeharjena, in če se ne počuti tako, jo je v to treba prepričati. Milo rečeno – nahujskati.

Bistvo pa ni pomoč »zatiranemu«, ampak vzpon na oblast tistih, ki hujskajo. In ker model ekonomskega marksizma na Zahodu (še) ni deloval, je bilo taktiko potrebno spremeniti. Tako je namesto ekonomije prevodnik »boljševizma« postala kultura, na mestu delavca pa se je znašel študent oziroma izobraženec. »Tlačenega« je v tem primeru potrebno oteti spon morale.

Ključ do rešitve je »koktejl« ideologije in psihoanalize

Marxa so nadgradili s Freudom. Kulturni marksisti so si zamislili dolg pohod skozi institucije in prevrednotenje vseh vrednot. V rokah niso več vihteli pušk in bajonetov. K srcu so jim prirasle kravate. Nabrusili so jezike, da bi mlade očarali z osladnimi parolami, ob katerih normalen človek dobi diabetes. »Make love not war« v podnapisih pomeni: namesto, da se streljajte rajši seksajte. Kako preprost recept za mir na svetu. Ob takšnem poneumljanju je možno razumeti tudi »cvetke« kot je relativiziranje biološkega spola. Na udaru so bile podstati zahodne družbe kot so: družina, vera, rasa, narodnost, patriarhalnost, heteroseksualnost, spol, zgodovina in umetnost.

Kot antitezo tradicionalni družini so podprli alternativne oblike družinskega življenja, kot antitezo krščanstvu ateizem in ostale religije, kot antitezo rasi in narodu multikulturnost, kot antitezo patriarhalnosti borbeni feminizem, kot antitezo spolu relativizacijo spola (ideologija spola), detabuizacijo spolnosti in spolno perverzijo, kot antitezo zgodovini pa prirejanje zgodovinskih dejstev. O slednjem je govora v knjigi z naslovom Ateistične zablode. Tudi umetnost postane dekadentna, lepota pa povsem relativna.

Tradicija je za kulturnega marksista fašistična in rasistična

Civilizacijske elemente je bilo potrebno razvrednotiti in razglasiti za psihopatske, nazadnjaške, srednjeveške, fašistične, šovinistične in antisemitske, predvsem pa evropskemu človeku vcepiti samodestruktiven občutek sramu in krivde ter prepričanje, da je beli človek dežurni krivec za vse globalne tegobe.

Prav zato imajo ostali pravico, da ga prezirajo, predvsem pa izpodrinejo. Da bi zadušili morebitni upor, pa so si kulturni marksisti izmislili politično korektnost s katero še dandanes izvajajo psihološki teror. Tako se namesto besede »migrant« uporablja besedo »begunec« in namesto »Cigan« »Rom«.

Toksična slaba vest

Zanimivo je, da se celo med Slovenci, ob omembi angleškega kolonializma, vzbudijo občutki krivde, čeprav so bili sami del lokalnih imperijev, in četudi je kolonializem poleg slabega prinesel tudi koristi za domorodce. Vse je kajpak v kontekstu kolektivne zavesti belega, evropskega človeka, česar se kulturni marksisti zelo dobro zavedajo in to tudi izrabljajo.

Globalizirani svet kot Babilonski stolp

Svoj pohod so kulturni »teroristi« izvedli preko izobraževalnih ustanov, nevladnih organizacij, politike, sodišč in medijev. Končni rezultat teh prizadevanj naj bi bila rasno in kulturno enovita internacionalna »čreda« opranoglavcev, povsem oropana identitete. Takšni množici naj bi vladala ena globalna diktatura. Cilj je zgraditi »Babilonski stolp«.

Kdor ne verjame, lahko v svetu najde posredne dokaze. Imamo mednarodne korporacije, ki uničujejo manjša podjetja, imamo pop kulturo, ki napada tradicionalne vrednote in promovira multikulturalizem ter homoseksualnost, imamo mednarodne organizacije, ki delujejo kot nekakšni miličniki za vmešavanje v notranje zadeve suverenih nacionalnih držav (npr. Madžarske) in imamo spletna družbena omrežja, ki povezujejo preko milijarde ljudi.

In kako kulturni marksizem lomasti na Slovenskem?

V mislih imam dva nedavna dogodka. Zanimivo je, da se skuša kulturni marksizem prilepiti na že obstoječo zapuščino klasičnega marksizma. Ko je bil letos organiziran vsakoletni Tek trojk okoli Ljubljane, je bilo na drevesih ob Poti ob žici vse polno multikulturnih parol, ki jih je izobesila Amnesty International Slovenije, ki je na slabem glasu zaradi svojih svetovalnih uslug prebežnikom, ki nezakonito prečkajo Kolpo.

Dogodka se je tisti dan udeležilo veliko športnih navdušencev opremljenih z jugoslovanskimi zastavami in drugimi simboli propadle Titovine, ob čemer je bilo več kot očitno, da ne gre zgolj za udeležence športnega dogodka, marveč odkrite pristaše vrednot propadlega političnega sistema. In prav takšne gorečneže želijo nagovarjati nevladne organizacije, ki spodbujajo multikulturalizem. S svojo propagando se lotevajo pravovernih levičarjev.

Drug takšen primer je koncert Svetlane Makarovič z naslovom »Nosil bom rdečo zvezdo«, ki se je prav tako zgodil maja letos. Na njem je bil v ospredju Totalitarni simbol in njegova oporečna simbolika, a obenem je šlo za kolaboracijo obeh marksizmov, saj se je med programom izvajala tudi indoktrinacija, ki je povezana z Levico, nevladnimi organizacijami in raznimi evropskimi direktivami v povezavi z migrantsko problematiko. Na dogodku se je dobra stara jugonostalgija oplajala s prezirom do politične desnice, Titovi partizani pa so juriširali skupaj z migranti. Sreča v nesreči je le to, da so bili udeleženci dogodka po večini že »napumpani« pokojninski privilegiranci.

Kje je še mogoče najti kulturni marksizem?

V splošnem so se ideali kulturnega marksizma do današnjih dni utelesili v že omenjenih nevladnih organizacijah, v stranki Levica, »abortivni industriji«, v Delavsko-pankerski univerzi, študentski organizaciji Iskra, na Paradah ponosa, LFU (Lezbično-feministični univerzi), v medijih kot sta Mladina in 24ur.com, na Filozofski fakulteti in FDV, na Metelkovi in v Rogu.

Je propad Zahodne civilizacije neizbežen?

Ni. Biblični Babilonski stolp je simbolično ostal nedokončan. Narod in Evropa se prebujata. O tej problematiki se vse več piše in govori. Zadnja migrantska kriza je bila alarm, ki je aktiviral in povezal številne posameznike, na primer v Identitarnem gibanju. Gre za zvezo domoljubov, ki jih skrbi ohranitev slovenske kulture in tradicije, zato svoj prosti čas in moči posvečajo prav temu plemenitemu cilju.

Obenem se zdi ključno ozavestiti in zavreči občutek krivde »belega človeka« ter biti pozoren na kulturne elemente, ki skušajo prodreti v našo podzavest mimo našega nadzora. Na tem mestu gre izpostaviti še zlasti filmsko industrijo, ki je med drugim prežeta z multikulturno propagando in idejami LGBTQP.

Potrebno je tudi razkrinkavati prizadevanja nevladnih organizacij in govoriti o tem, kaj je dejansko abortus in kakšne so njegove travmatične posledice. Pri okrevanju po splavu sicer nudi pomoč skupnost Rahelin Vinograd. In za zaključek: potrebno je prezirati, pa ne kulturnih marksistov, marveč njihovo zlohotno početje. »Oče odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.«

31 KOMENTARJI

 1. Odličen pregled novodobnega dekadentnega razvoja. Glavna njihova ovira je trenutno predsednik Trump. Zato tako hudi napadi nanj ni njegove sedanje in prihodnje sodelavce. V Evropi pa Orban, ki je s strani degenerirane EU deležen podobnega tretmaja.

 2. Če povzamem, avtor me želi prepričati, da se moram počutiti potlačen, zlorabljen in opeharjen s strani kulturnih marksistov?
  Rešitev iz te tlačenosti pa je, če prav razumem, da se rešim občutkov sramu in krivde, saj niso res moji, ampak podtaknjeni s strani marksistov. Skratka, rešiti se moram tega kar sem do danes zmotno imenoval morala?

  • ???
   Moralo je postavil Bog, človek je ne spreminja.
   Tisto, kar človek spreminja in imenuje morala, etika …, je pa zgolj volja močnejšega.

  • Kot jaz razumem predzadnji odstavek, nam avtor svetuje ozaveščenost, da si lahko pozoren na “dražljaje” iz okolja. Skratka biti prisoten tukaj in zdaj.
   Ker kot pravi (in se z njim strinjam), se nam ves čas nekaj podtika, ustvarja se kaos in moti pozornost.

 3. Obupen članek. Ker ne znamo premagati komunizma, smo si omislili splošnega nasprotnika, kamor sodi vse, celotna zahodna civilizacija. Potem se očitno bolje počutimo, da nismo taki luzerji, ker takega nasprotnika pa res ni tako lahko zdelati.

   • No ja, nikar o produktivnosti “blodenj”. In realnost se res ne vidi naravnost, toda to še ne pomeni, da se lahko napleta o vsem mogočem. Ker se pač ne da dokazati nasprotno. V tem so mojstri že na levici. In celo malo boljši.

  • .. “ker ne znamo premagat komunizma”
   —-
   Saj komunizma se ne da premagat, vsaj z demokracijo ne !?
   Možna sta samo dva načina. Spustiti se na isti nivo z njimi z istimi sredstvi, kot so oni prišli do oblasti.
   Ali pa z lustracijo.

 4. Zelo dober prerez naše realnosti, saj so naše generacije dejansko priča gradnji babilonskega stolpa. Vsa ta načičkanost raznih organizacij, političnih strank, civilnih pobud itd., ki jih podtalno premika marksizem, ni nič drugega kot psihološko dovršeno razpršen gejevski lobi, ki pa je morda prvič v zgodovini pred izgubo popolne oblasti. To, kar se dogaja na Madžarskem, v Italiji, na Poljskem, tudi na Češkem in Slovaškem je jasno znamenje, da na oblast prihaja nekaj drugega, pravičnejšega in resničnejšega. Zdaj je samo vprašanje, če agentom gejevskega lobija, ki so poslani v “vse pore” našega življenja, ponovno ne bo uspelo premešati kart njim v prid. Nevarnost je srhljivo realna, tako kot je realna podkupljivost ljudi (kljub temu, da jim v glavi žari zapoved: Ne kradi!). Zdaj zares potrebujemo nepopustljive in nepodkupljive ljudi, ki ne bodo nasedali čarom, ki jih izžarevajo geji.

  Moja teza je, da je celo Jezus bil križan, ker je razgalil gejevski lobi takratnega časa. Dobesedno udaril je vanj. Nekateri ljudje (npr. apostoli) so to razumeli, lobi pa je večino ljudi uspel podkupiti ali kako drugače prepričati, saj je očarljivost drugo ime za geje. Značilnost gejevskega lobija (komunistične partije ipd.) je v tem, da tudi kadar ima dejansko za seboj le malo ljudu, zna narediti atmosfero, ko da ima za seboj množice. Gre za prevarante velemojstre, velemojstre za nostalgijo, za lažno statistiko, za lepotna tekmovanja, za goljufive volitve in kar je še takega. Zla hierarhija, ki jo vidim, je padajoče naslednja: satan, demoni, marksisti, komunisti, opravnoglavi volivci. Naloga ljudi Resnice je, da ne nasedajo nasmehom. Brez prestnka pa se je potrebno zavedati, da so agenti gejevskega lobija povsod, tudi v stranki SDS, ki jo jaz volim, in v kataloški cerkvi, ki ji pripadam (in hočem pripadati).

  • Ti najprej razčisti z gejem v tebi, bo takoj manj strahu pred njimi. Ljubi Bog, bolj očitno že ne more biti.

   • Kranjec, a opažaš, da se nekaj dogaja v svetu? Nekaj zelo negativnega. A opažaš, da so vsi za boljši svet? Toda (v moralnem, etičnem smislu) gre samo na slabše. Kamorkoli se obrneš, vsi urejajo svet. A svet je v bistvu tik pred razpadom. Jaz izhajam samo iz sijajnega utrinka (ne vem kdo je to izjavil), da je največja mojstrovina hudiča v tem, da je ljudi prepričal, da ga ni. Sam že dolga leta opazujem svet, s poudarkom na moškem pogledu. Žensko dušo poznam zelo površno, lahko jo presojam zgolj preko njenih dejanj in interesov. Moja ugotovitev je, da imajo homoseksualci ogromno ženskih lastnosti. Toda homoseksualnost razumem kot normalno. Namreč v tem smislu, da živimo v svetu meja (ob mejah, nedaleč od mej, daleč od mej itd.). Homoseksualnost je del človeškega spektra in je zato del življenja. Vse kaj drugega je gejevstvo. Tega stanja absolutno ni v omenjenem spektru. Gre v bistvu za klub. Kot je nogometni klub klub. Vendar gejevski klub s svojo v osnovi manipulativno (umetno) naravo posega na področja, ki mu ne pripadajo. Povsem logični zaključek je, da do najhujše izprijenosti izrabljajo svoja očarljiva telesa za to, da si na koncu tudi ti trdno prepričan, da hudiča ni in da sem jaz gej, ker o tem govorim. Nekdo mora začeti o tem govoriti. Ampak to je zares problem, ker so prav povsod.

    • homoseksualnost razumem kot normalno ???

     Je odklon od zdravega obnašanja. Pisano je namreč:
     Ne smeš ležati z moškim kakor se leži z žensko; to bi bila gnusoba. (3 Mz 18,22)

     • Tudi to je odklon od zdravega življenja. Se opravičujem, tudi pač je! Suha veja na drevesu življenja.

      Bog ju je blagoslovil in Bog jima je rekel: »Bodita rodovitna in množita se, napolnita zemljo in si jo podvrzita; gospodujta ribam v morju in pticam na nebu ter vsem živalim, ki se gibljejo po zemlji!« (1 Mz 1, 28)

      Gospod Lucijan,
      če ne verjamete Bibiliji in meni, potem se ozrite naokoli. Divje in necivilizirano ljudstvo, ki upošteva samo nekaj Stvarnikovih pravil, a v najinem pogovoru oba omenjena, izpodriva EU domorodce, ki se skrenili s poti.

 5. Z Lucijanom se ne strinjam. Homoseksualni lobi nima takšne možnosti – gej populacija ni toliko razširjena in njen normalni del se z izpostavljanjem in aktivizmom sploh ne strinja. Homoseksualnost je le eno od sredstev, s katerimi neomarksisti žalijo in dražijo navadne ljudi z namenom, da tem ljudem zmanjka energija za kritično presojo dogajanja v družbi. Gotovo je takšnih dimnih zaves veliko, prva bi lahko bil ovitek zgoščenke z Brezjansko Marijo. Posebej prirejeno za slovensko naravo. Ljudstvo drugačne narave bi tako primitivno ponudbo strokovno-avtoritativno obsodilo in snovalce ter avtorje javno in trajno zazidalo “pod poden”. Ob tem bi se samozavestno smehljalo, a skrbno opazovalo, kaj bistvenega se dogaja doma in po svetu.
  Pa še to: križanje Jezusa in gejevska lobi nimata utemeljitve v Sv. Pismu. To o homoseksualnih nagnjenjih govori razmeroma malo – oziroma sorazmerno moči, ki jo resnično imajo. V nasprotnem primeru bi nas gotovo odločno posvarilo.

  • Bi se strinjal s tem. A zdaj se bojimo da pedri skup držijo, ali kaj? 🙂
   Izmišljanje strahov očitno ni tuje niti desnici. Saj ne rečem, zmagoslavno si je kaj izmislit, čemur nihče ne more nasprotovat. Toda takšno zmagoslavje je kratke sape. In potem je treba nekaj novega izumit. In tako v nedogled. To počne sicer svet nasploh, ker je treba vedno nekaj novega prodajat. Treba se je pa temu tudi znat izmuznit in umaknit.

  • Veronika. Ko ženske zagledate geje, se vam zaradi njihove privlačnosti šibijo kolena. Zato ženske ne morete objektivno videti tega problema. Ko pogledate dva otroka, enega lepega, drugega grdega, se vam srce avtomatično nagne k lepemu. To ni današnji, ampak zgodovinski problem, ki ga gejevski lobi, četudi jih ni dosti, kot pravite, na najbolj izprijene načine izkorišča. Že velikokrat sem poudaril, da se (normalni) moški in ženske razlikujemo po različnem razumevanju estetike. Če bolj pretanjeno vzameš pod drobnogled govorico marksistov (komunistov, “mirovnih inštitutov” …), hitro lahko razumeš, da gre v bistvu za eno samo estetiko. V bistvu je vse na površini, nikjer nobene globine. Gejevski lobi, čeprav gre za peščico ljudi, vlada svetu, ker vlada ženskam.

   • “Ko ženske zagledate geje…” A ste torej Lucija z malce nenormalnimi koleni?
    “Ko pogledate dva otroka, enega lepega, drugega grdega…” A niste, Lucija, povrh tega ženska brez srca in brez sočutne ljubezni?
    In še tole, ljuba Lucija, ali “govorico marksistov res dojemate kot eno samo estetiko”?

    • Vedno sem trdil, da se z ženskami ne moreš pogovarjati o homoseksualcih. Začnejo jih braniti še preden jih napadeš. Nikoli nisem razumel zakaj. V tem pa je, priznam, moja omejenost. Preprosto ne vidim, zakaj ženske tako energično branijo homoseksualce, če jih nihče ne napada? Gejevski lobi ima res lahko delo.

     • Pa … ženska, ko sreča Moškega, je vsa na trnih: ne sme ga odriniti, še posebej, če je alfa samec. Prav tako pa mora zelo paziti, da ne reče: “Da!” Skratka, je v zelo energijsko napornem stanju. In to ni prijetno.

      Pri homoseksualcih pa lahko spusti vrtljaje, saj je nočejo. In to je bolj prijetno.

      Vem je všeč ta razlaga, gospod Lucijan? Meni je pa čeprav je ne bo v učbenikih! 😉

     • Et tu, AlFica?
      Same ženske ste tukaj? Ali le izjemni teoretiki za ženske občutke…
      No ja, dokler radi preiskujete nasprotni spol, je fajn.

  • Veronika, pravite, da stvar z gejevskim lobijem nima utemeljitve v v Sv. pismu. Evo, to je že spet tisto: če ni na površini, ne vidite. Kdo je Jezusu obljubljal ves svet, če poklekne predenj? Kdo je organiziral trgovino v templjih? Kdo je ščuval množico, da vzklika: Križaj ga! Križaj ga!? Še cela vrsta dokazov je o aktivnem delovanju Zla. Gejevski lobi je ambasada Zla na Zemlji.

 6. Ambasada zla je vsako poneumljanje ljudi. Če se v ta namen uporablja lastna razlaga Sv. Pisma, potem gre za zlo par excellence!

 7. Samo tole bom pustil tukaj:

  ░░░░░░░░░░░░░░▄▄▀▀██▀▄▄▒
  ░░░░░░░░░░░░▄▀░▄▀▀░░░▒▒▀▀▄
  ░░░░░░░░░░░▐░▄▀░░░░░░░░░░░█
  ░░░░░░░░░░░▌▌▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
  ░░░░░░▄▄▄░▐▒▒▒▒▒▒░░▒▄▄▄▄░▄░░▌
  ░░░░▄▀░▄░▐▐▒▒▒▒▒░░░▀░░░░▀░▄▀▐
  ░░░█░▌░░▌░▐▐▀▄▒▒░░░▒▌██▐░░▌▄▐
  ░░▐░▐░░░▐░▌▐▐░▒░░░░░░▀▀░░░░░▀▌
  ░░▌░▌░░░░▌▐▄▀░▒▒▒░░░░░░░▄▀▄░░▐
  ░▐▐░▌░░░░▐▐░▌▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒█▄▄▄░░░▌
  ░▌░░▌▌░░░░▌░▐▒▒▒▒▒▒▄▄▄▄▄▄▄▄▀▄▄▀
  ░▐░░▌▌░░░░▐░░▌▒▒▒▒▒▄▀█▄▄▄▄▀
  ░▌▌░▌▌░░░░░▌░▐▒▒▒▒▒▒▀▄▀▀▀▄
  ▐░░░▐▐░░░░░▐▐░▌▒▒▒▒▒▒▒▀▀░▄▀█
  ▌▌░░░▌▌░░░░░█▐░▌▒▒▒▒▒▒▒▄▀░▄▐▄▄
  ▌░░░░▐▐░░░░░░▀░▐▒▒▒▒▒▄▀░░░▀▀▄▀▌
  ░░░░░░▌░░░░░▄▀█▄█▄▀▀░▀▄░░░░▀░▀▐
  ░░░░░░▐░░░░░░░▌░░░░░░▐▐░▀▄▀▄▀▄▀
  ░░░░░░░█░░░░░▐░░░▌░░░█▀▀▄▀▄▀▄▀
  ░░░░░░░░▀▄░░▄▄▄▀▐▄▄▀▀
  ░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄▀

 8. Če je nekaj prepovedano oz. neželeno, in Vi se tega držite, imate AlFe moje globoko spoštovanje.
  K članku dodajam: Neomarxizem ne bo preživel, ker se bo sesul sam v sebe, enako kot prva inačica. Tokrat načenja bistvo uspeha preživetja, to je blagoslovljeno družinsko življenje, iz katerega izvira sreča, uspeh, inovativnost in ves napredek. Do tega spoznanja prihaja vsak dan več ljudi, saj ob pogledu na neomarxiste je jasno, da ti nimajo nič skupnega z realnim življenjem.

Comments are closed.