Prijava Varuhu človekovih pravic Jerneja Štromajerja zaradi kršenja človekovih pravic, žaljena in vzpodbujanja verske nestrpnosti

14
Prijava državnega sekretarja Jerneja Štromajerja zaradi kršenja človekovih pravic, žaljena in vzpodbujanja verske nestrpnosti. Foto: fb

Žal ugotavljamo da po petih dnevih javnega žaljenja in prostaškega podlega primitivizma, ki si ga je dovolil Jernej Štromajer, zaposlen na Ministrstvu za izobraževanje kot državni sekretar, s strani Vašega Urada človekovih pravic v Republiki Sloveniji ni nobenega odziva.

Zavedamo se, da so časi praznikov, pa vendar nam se zdi, ko spremljamo delovanje Urada, kot da zlorabljate diskrecijo v interesu, da so posamezne skupine državljanov vredne Vaše pozornosti, kristjane pa se sme javno in nesramno napadati, žaliti, diskriminirati in izvajati sovražni govor v imenu svobode javne besede.

Jernej Štromajer ni navaden občan, ki oprostite »za šankom« ali »na cesti« izkazuje svoja osebna prepričanja, gospod je državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, ki ima visoko plačo iz javnih sredstev, ki jo kot državljani plačujemo tudi kristjani.

Slovenski kristjani ga nismo prosili in od njega pričakovali, da nam vošči božične praznike

Upamo verjeti, da Vi kot izobražen človek veste, da je božič krščanski praznik; spoštujemo državljana Jerneja Štromajerja, ki mogoče ni kristjan in božiča ne praznuje, ko pa si dovoljuje, da kot državni sekretar javno žali kristjane z »umazanimi živalmi« mu sporočamo, da nismo svinje in nobene živali; ampak enakopravni državljani in državljanke s človeškim dostojanstvom, častjo in ponosom. In o »dostojanstvu, spoštovanju in enakopravnosti …« ste ob dnevu človekovih pravic javno govorili spoštovani gospod Peter Svetina, ki bi naj bil »Varuh« za vse državljanke in državljane Republike Slovenije. Ali se tega zavedate in opravljate poslanstvo Varuha absolutno pošteno, odgovorno in častno, bomo prepoznali, ko boste javno obsodili primitivizem in poden žaljenja Jerneja Štromajerja, državnega sekretarja na ministrstvu šolstvo.

Kajti v primeru javne osebe zaposlene na ministrstvu ne morete zlorabljati »diskrecije« kot izgovor na neodziv. Javno se sprašujemo slovenski državljani in državljanke, ki se prištevamo med kristjane, zakaj »dvojna merila«. Zakaj je je enim dovoljeno javno kršiti človekove pravice, versko nestrpnost in sovražni govor, Vaš Urad pa se v odzivih preprosto obnaša dvolično diskriminatorno. Zamislite si, da bi nekdo zapisal v primitivni »čestitki« /umazane živali/ pripadnikom kakšne druge verske, narodne, etične, spolne skupnosti v Republiki Sloveniji.

Slovenski kristjani Vam, spoštovani gospod Peter Svetina, javno sporočamo, da smo enakopravni državljani. Od Vas osebno in Urada, ki ga moramo plačevati, ne samo pričakujemo pa ZAHTEVAMO, da opravljate dobro plačano delo absolutno pošteno, odgovorno in javno.

14 KOMENTARJI

 1. Dajte tale odziv kot peticijo v podpis poštenim državljanom; moderna digitalna tehnika to omogoča. Z veseljem podpišem, in to s priimkom in imenom. Še prej pa je treba odpraviti nekaj slovničnih in pravopisnih napak. Če pa z odstavitvijo svojega državnega sekretarja ne bo ukrepal minister Pikalo, bo to samo še ena potrditev, da so vsi iz iste štale.

  • Se pridružujem. Dodal bi, da je treba brisati vse okoli “plačevanja”!!! Močno priporočam tudi brisati številne ženske in moške oblike raznih državljanov.

 2. To je to!

  Zahtevamo peticijo! Dovolj nam je zaničevanja in zavrženosti, saj smo ljudje, ne pa živali!

  Urad za človekove pravice je s strani državljanov prejel takoj prijave, pa se še zdaj ni odzval!

  Ali ni dovolj, ko so preko milijona slovenskih državljanov kršene človekove pravice po slovenski ustavi?!!!
  Ne se delati norce čez slovenske državljane in slovensko ustavo!!!

 3. Bobu je treba reči bob!

  Slovenski kristjani nočemo biti žrtveno jagnje kot so bili nacistom Judje!!!

  Dovolj nam je nečlovekoljubja in barbarstva, ki se vleče iz slovenske komunistične zgodovine!!!

  Zato tudi zahtevamo, da slovenski parlament takoj sprejem Evropsko deklaracijo o obsodbi totalitarizmov!

  Dokler tega slovenski parlament ne bo storil, bomo priča še nadalje skrajnemu oblastnemu nečlovekoljubju do slovenskih sodržavljanov!!!

 4. Slovenski parlament je dolžan spoštovati, varovati in uresničevati slovensko ustavo, njene demokratične temelje in človekove pravice in svoboščine in iz tega razloga nemudoma sprejeti Evropsko deklaracijo o obsodbi totalitarizmov!

  Slovenska vlada je dolžna spoštovati, varovati in uresničevati slovensko ustavo in sprejemati takojšnje ukrepe, ki bodo zagotavljali slovensko suverenost in uresničevanje demokratičnih ustavnih temeljev in človekovih pravic ter svoboščin!

 5. Glede slovenske nesuverenosti pa bodejo v oči že nekajletne skupne seje srbske in slovenske vlade v Beogradu, torej tam od koder so nas vojaško napadli in hoteli preprečiti osamosvojitev Slovenije.

  Danes pa nam oni krojijo na skupni seji vlad bodočo vsebino slovenske ustave.

  • Pomiri se. Osamosvojitev je končana. Večno pogrevanje zla ne pelje nikamor, razen v hujskanje in sovraštvo.
   Zlopamtilo.

 6. Boj proti krščanstvu je boj proti državi, redu, svobodi in blagostanju. Kaj si želi omenjeni t.i. državni uslužbenec? Čigav uslužbenec je?

 7. Trdim, da gre za veliko več.

  1. gre za sovražnost
  2. gre za grožnjo

  Gre za odgovornost prve kategorije.
  Če se sankcioniranje ne izvede po min.Pikalu, se mora po 1.ministru Šarcu, če to ne, preiskovalna komisija ugotovi stanje in poda zahtevo Policiji s kazensko prijavo.
  Če to ni to, nismo vredni, da obstajamo, ker nas po zlo samo požrlo!

 8. Doktor Štromajer !

  Glas 14-letne Poljakinje Czeslawe Kwoke, ki je, tako stotisoči drugi, končala v Auschwitzu in njenega Fotografa iz Auschwitza Wilhelma Brasseja, ki je zanjo in zase povedal ljudem planeta Zemlja:

  »S svojimi fotografijami sem imel namen, da bom vsem tistim, ki si bodo nekoč v prihodnosti te fotografije ogledovali, jasno, da imajo pred seboj ljudi, ne pa pretepenih živali.«
  ————————————————————————————————————
  OBLJUBLJAM, doktor ! Štromajer!

  Če Vas oblast ne bo sankcionirala ,Vas bom sam kazensko prijavil taisti Oblasti zaradi nečlovečnosti, zaradi zaničevanja, zaradi segregacije, zaradi sovražnosti in zaradi hude grožnje !

Comments are closed.