Je to res še javni servis RTVS?

1
Foto: Nova24tv

Na Malem Triglavu je v strela udarila skupino planincev. Dva težko ranjena, drugi ogroženi. Štirideset gorskih reševalcev in helikopterska ekipa jih gredo sredi slabega vremena in vse ogrožajočih razmer reševat. Svoje življenje so pripravljeni žrtvovati. Koliko družin trepeta za svoje najbližje. Prva vest Radia Slovenija, ki je del RTVS, pa je, koga bo glavni direktor RTVS imenoval za direktorja Televizije Slovenija. Njemu in Svetu RTVS odrekajo strokovno in pravno kompetentnost. Objavljajo protestne in kritične izjave raznih sindikatov in svetovno znanih strokovnjakov á la prof. dr. Marko Milosavljević s FDV. “Tudi to je javni servis RTV Slovenija.”

Na Goriškem je izbruhnil strahoten požar. Na stotine gasilcev si prizadeva zavarovati življenje in premoženje. Pomagajo, kdor zmore. Tudi iz tujine. Izpostavljajo svoje življenje. Posebno nevarni so neeksplodirani ostanki iz 1. svetovne vojne. Prva vest Radia Slovenija pa je, koga bo glavni direktor RTVS imenoval za direktorja televizije. Njemu in Svetu RTVS odrekajo strokovno in pravno kompetentnost. Objavljajo protestne in kritične izjave raznih sindikatov in svetovno znanih strokovnjakov á la prof. dr. M. Milosavljević s FDV. “Tudi to je javni servis RTVS.”
V Savinjski dolini je toča uničila hmeljišča. Materialna škoda je velika. Za desetine kmetov in njihovih družin je ogrožena prihodnost. Prva vest Radia Slovenija pa je, koga bo glavni direktor RTVS imenoval za direktorja Televizije. Njemu in Svetu RTVS odrekajo strokovno in pravno kompetentnost. Objavljajo protestne in kritične izjave raznih sindikatov in svetovno znanih strokovnjakov á la prof. dr. M. Milosavljević s FDV. “Tudi to je javni servis RTVS.”

Kot kaže, so za RTVS naravne nesreče manj pomembne kot politikantstvo

V okolici Ljubljane huda nevihta. Mnogo stanovanj, ki so jih gradili in stradali zanje večji del življenja, je ogroženih. Materialna škoda je velika, človeški strah in trpljenje še večja. Prva vest Radia Slovenija pa je, koga bo glavni direktor RTVS imenoval za direktorja Televizije. Njemu in Svetu RTVS odrekajo strokovno in pravno kompetentnost. Objavljajo protestne in kritične izjave raznih sindikatov in svetovno znanih strokovnjakov á la prof. dr. M. Milosavljević s FDV. “Tudi to je javni servis RTVS.”
V Istri je zaradi suše hudo pomanjkanje vode. Trpijo ljudje, živali, rastline. Turizem kot gospodarska dejavnost je ogrožen. Gospodarska škoda je velika. Prva vest Radia Slovenija pa je, koga bo glavni direktor RTVS imenoval za direktorja Televizije. Njemu in Svetu RTVS odrekajo strokovno in pravno kompetentnost. Objavljajo protestne in kritične izjave raznih sindikatov in svetovno znanih strokovnjakov a la prof. dr. M. Milosavljević s FDV. “Tudi to je javni servis RTVS.”

Skupina ideoloških prenapetežev zlorablja levičarstvo in demokracijo za prevzem RTVS

Je to javni servis ali ukradena RTVS s strani ideoloških prenapetežev in nestrpnežev? Že izbor in uvrščanje informacij se hitro sprevrže v obliko nasilja. Kaj šele njihova interpretacija oziroma komentarji. Ko pa si za svoje ideološke in oblastne probleme prilastijo več kot prvo polovico informativne oddaje, je to zlorabljanje javnega medija. Egoisti brez primere v zgodovini. Od njihovega pretiravanja in zaverovanosti vase in dojemanja javnosti zaudarja že vsa Slovenija.
Skupina ideoloških nestrpnežev pretežno informativnega programa RTVS, ki hoče v imenu nekakšne nepresežnosti svojih pogledov ter stališč v imenu imaginarne javnosti prevzeti “javni servis”, v informativnem programu dnevno dokazuje, da vselej in povsod vidi samo sebe in da nima do javnost, v imenu katere ji krade inštitucijo, niti najmanjšega sočutja. Zlorabljajo levičarstvo in demokracijo. In vsi jih moramo obvezno vzdrževati. Spominjajo na nekdanje komuniste, ki so v imenu delavskega razreda z nasiljem nad njim uvedli totalitarno oblast. Ukinjanje parlamentarnega nadzora, sklicevanje na javnost, za kar razglašajo zgolj sami sebe in somišljenike, je trden, zanesljiv in preizkušen korak v to smer.

1 komentar

  1. Ja, prav oni se razglašajo kar za javnost. Podobno kot so se petkovi in sredini biciklisti in huligani; razni nikoli zreli anarhisti, anticepilci in drugi zanikovalci medicinske stroke in solidarnosti do soljudi in priviligirana deca komunističnih trdorokcev razglasili za pravo in edino ljudstvo in je njihovo demagoško in zlagano retoriko po mainstream medijih prevzela tudi nova oblast, vključno z aktualnim vodstvom policije. Oni vsi “depolitizirajo”, da bi uvedli politično in ideološko enoumje in diktat po vzoru Putinovega. Tudi zato, da bi se nemoteno kradlo in to v milijonih in milijardah.