Kdo bo oddal svoj glas ZA in koliko bo zanj iztržil?

13

Kdo bo oddal svoj glas ZA in koliko bo zanj iztržil?Bolj ko se predsednik države Borut Pahor prizadeva za spravo slovenskega naroda, bolj razdiralno deluje sedanja vladna koalicija in z njo, v parlamentarnih razpravah, njena poslanska večina. S tem vlada javno pokaže, da predsednikovih mnenj ne spoštuje. Vladnim načelom, brez lastnega razmišljanja, potem sledijo poslanci. Še več, v vročih razpravah sledijo levemu revanšizmu. Vedno bolj pogosto pljuvajo na temelje slovenskega naroda, na katerih je rastel, zrastel, obstal in stoji. To je, krščanstvo!

Kdo bo dal svoj glas ZA in koliko bo zanj iztržil

Te misli so se mi utrnile, ko sem preko TV ekrana gledal in poslušal dolge razprave poslank in poslancev o odločbi Ustavnega sodišča, ki je odločilo, da mora država osnovnošolski program, ki ga določa in zahteva država, privatnim osnovnim šolam finansirati enako kot vsem ostalim šolam, ki jih je ustanovila država. Celotno dopoldne so se poslanci ukvarjali z vprašanjem, ki na letni ravni zahteva nekaj več 300.000 evrov.

Na to odločitev Ustavnega sodišča RS se je iz koalicijskih vrst poslank in poslancev vsul plaz ločevalnega in razdiralnega govora. In zakon, ki naj bi po mnenju ministra Pikala, ta prihaja iz vrst naslednikov komunistične partije, ustrezno odgovoril na odločbo Ustavnega sodišča, je bil sprejet s pomočjo glasov Levice. Med poslanci vladne koalicije so izstopali predstavniki stranke SMC, ki so se na koncu vzdržali glasovanja. To pa še ne pomeni, da bodo to storili tudi v četrtek, ko bodo ponovno glasovali o zakonu, ki je prav danes dobil veto v Državnem svetu.

Sedaj bo koalicija potrebovala tudi njihove glasove. Samo ugibamo lahko, kdo bo iz SMC prodal svoja načela in koliko bo zanje iztržil.

Je vera še vedno opij za ljudstvo

Še posebej me je prizadela razprava, ki me je spominjala na čase, ko je nam Slovencem vladala ena sama ideologija, da je »vera opij za ljudstvo«. Da je temu danes še vedno tako, je v eni izmed razprav potrdila najmlajša Šarčeva poslanka Jerca Korče, ki je je celo podpredsednica največje vladne stranke. Med izjemno cinično razpravo je med drugim izpostavila, »…da v katoliških šolah zmolijo pred začetkom in na koncu pouka …«. In mlada poslanka, kaj pa je narobe, če učenci molijo?

Ne razumem, da tako mlado, na videz prijazno žensko bitje premore toliko sovraštva do verujočih. Da je tako polna nerazumevanja do večine Slovencev, ki se še vedno imamo za kristjane. Še manj pa, da to izjavlja Slovenka, ki se je rodila v času, ko smo se vzhodnoevropski narodi otresali komunizma, največjega sovražnika krščanstva v dvajsetem stoletju.

Duh sovraštva do nas kristjanov in vernikov ne popusti

V Državnem zboru so v večini mladi, za katere bi pričakovali, da so neobremenjeni s preteklostjo in ideološkimi časi, ko je polovici Vzhodni Evropi vladalo enoumje »rdeče zvezde«. Žal temu ni tako. Vedno bolj je očitno, da so se mladi v času šolanja navzeli komunistične ideologije, kjer velja, da »… kdor ni z nami, je proti nam …«

Naj razume kdor hoče, duh sovraštva do nas kristjanov in vernikov ne popusti. Kar je neverjetno, saj bo kmalu minilo trideset let od padca komunističnega sistema. Ni težko razumeti, da to počnejo tisti, ki so bili desetletja vpeti v komunistični sistem in so imeli v njem velike karierne in z njimi povezane materialne ugodnosti. Težko pa razumem mlade, rojene tik pred ali celo v samostojni državi, da nadaljujejo z vzorci verbalne diskriminacije do drugače mislečih. Naši sodržavljani se morajo danes zavedati, da bodo za nami, katoličani, podobne obravnave zelo kmalu deležne tudi druge verske skupine.

Razumem, da pri teh diskurzih prednjačijo poslanke in poslanci iz stranke SD, ki je naslednica Zveze komunistov Slovenije. Ti javno brez sramu razlagajo, da ni vprašanje tri sto tisoč evrov več za privatne šole, pač pa je to ideološko vprašanje. Moti jih predvsem križ v učilnicah, kot je to povedal eden od njihovih poslancev, ki so v lasti Cerkve. Izrazil je tudi bojazen, da se lahko zgodi, da bodo v teh učilnicah pričeli s poučevanjem verouka. Imel sem občutek, da je pouk verouka od največjih prastrahov mladih levičarjev.

Zanimivo je, da se danes smejo javno izpostavljati vseh »barv« seksualno sprevržene skupine, le kristjani ne. In to kljub temu, da smo še vedno v narodni večini, ostajamo v posmeh mladim politikom. Do kdaj še? Gospe in gospodje poslanci vladajoče koalicije!

13 KOMENTARJI

 1. Z molitvijo se človek na začetku delovnega dne opredeli za življenjsko vrednotno držo.

  To pa očitno ni sprejemljivo za vodilne v Šarčevi stranki.

  To pove veliko o namenih vodilnih v tej stranki.

 2. “Duh sovraštva do nas kristjanov in vernikov ne popusti”

  Razumljivo. Satan pač ne mara človeka. Zato pa je dobri Bog poslal duhovnike, da širijo njegov mir:

  Pojdite! Pošiljam vas kakor jagnjeta med volkove. Ne nosíte s seboj ne denarnice ne torbe ne sandal in spotoma nikogar ne pozdravljajte! V katero koli hišo pridete, recite najprej: ›Mir tej hiši!‹ In če bo v njej sin miru, bo na njem počival vaš mir; če pa ne, se mir povrne k vam. V tisti hiši ostanite ter jejte in pijte, kar vam dajo, kajti delavec je vreden svojega plačila. Ne hodíte iz hiše v hišo. V katero koli mesto pridete in vas sprejmejo, jejte, s čimer vam postrežejo. Ozdravljajte bolnike, ki so v njem, in jim govorite: ›Približalo se vam je Božje kraljestvo.‹ V katero koli mesto pa pridete in vas ne sprejmejo, pojdite na njegove ulice in recite: ›Tudi prah vašega mesta, ki se je prijel naših nog, otresamo na vas, vendar védite, da se je približalo Božje kraljestvo.‹ Povem vam: Sódomi bo na tisti dan laže kakor temu mestu.« (Lk 10, 3-12)

 3. Jerca Korce, podpredsednica Sarceve stranke in gimnazijska maturantka, je sicer vodila klub logaskih studentov in je imela precej opravka tako s policijo kot z logaskim zupanom zaradi uzivanja drog v njenem klubu. Njena mama Alenka Korce je bila v centrali NLB odgovorna za placilni promet s tujino v casu, ko se je v NLB oprala iranska milijarda. Zakaj povsem stoji kakrsnakoli preiskava tega NLBjevega milijardnega orozarskomafijskega posla drzave, ki je bila pod mednarodnim embargom in kako so v zacetku zgoraj imenovano po predvolilnem srecanju Sarca z direktorjem NLB tako visoko plasirali v vodstvo vladne stranke, ni tezko domnevati. Niti, zakaj tako skrbijo, da je LMS vedno v vseh anketah zmagovalna stranka, njen predsednik pa razglasen kot Luka Doncic slovenske politike, ni tezko domnevati. Posebej, ce so vmes kriminalne iranske milijarde in droga.

 4. Kako neokusno v članku izstopa izraz “poslanke in poslanci”. Naravnost bode. Sicer pa zelo tehten in dober članek. Odnos levice nas opozarja, kako pazljivi moramo biti, da se ne spotikamo na njihove provokacije in da najdemo pravilen odgovor. Zelo težka naloga.

 5. To je dokaz, da taki ljudje ne sodijo v parlament. Rešitev je, da jih volivci v bodoče ne volijo. To omogoča demokracija, če so volivci in državljani dovolj zavedni in pametni.

  • Gospod Franc,
   ste prepričani, da smo jih izvolili? Ne pozabite, da je laž nesmrtna duša komunizma.

 6. Sovraštvo ali vsaj nenaklonjenost do kristjanov in krščanske kulture ni zgolj slovenski problem, ampak je sedaj kar evropski. Bil je tudi ameriški, a je ameriški predsednik Trump to za enkrat ustavil.

  V Nemčiji npr. glede tega ni nič bolje kot pri nas. Na Portal plus je s tem v zvezi dober članek (dr. Norbert Bolz).

  Naši mladi privrženci totalitarnih idej so tako “napredni”, da zahtevajo enoumje, vrnitev v propadlo preteklost. Naredili bodo vse, da bodo to tudi dosegli. Slovenskim državljanom je pa itak vseeno. Hrvatje v tisočih protestirajo, če jim vlada vsiljuje, kar jim ni prav. Slovenec se pa zavleče vsak v svojo luknjo in še malo bolj upogne hrbet. Zato imajo pri nas privrženci totalitarizma lahko delo.

 7. Ker sem vstopil v šolski sistem že v času samostojne Slovenije, lahko potrdim kvečjemu, da so levičarji moje generacije še bolj militantni, še bolj sovražno nastrojeni proti Cerkvi, in v svojih mislih še bolj radikalni. Tudi zmerni izmed njih verjamejo, da je bila Jugoslavija ekonomski raj. Odprtim katolikom so se v šoli izza hrbta vedno smejali, se iz njih norčevali in stalno namigovali na vračanje v srednji vek.

  Vendar pa sam ne krivim šolskega sistema, saj po mojih izkušnjah največ pranja možganov nastopi šele na gimnazijskem nivoju, in dvomim da so na poklicnih šolah deležni enake obravnave. Osnovna šola ni bila tako zelo problematična, šele na gimnaziji profesorji pokažejo svoje rdeče barve, iz dijakov delajo aktiviste in jih pošiljajo na proteste, tudi pod pretvezo češ “da ne bodo rekli da ste pasivni”, ravno tako dijakom delijo Mladino in kažejo različne levičarske članke itd. Pri srednjem veku radi skrenejo z učbenika in govorijo o kurjenju čarovnic (novoveški pojav) in križarskem nasilju nad muslimani (ne pa tudi obratno), pri slednjem želijo seveda poslati sporočilo o refugees welcome.

  Največja težava je vzgoja doma in pa mediji. Ideje o ekonomskem raju Jugoslavije je moja generacija v glavnem dobila iz glavnih medijev in pričevanj svojih staršev in stricev, bivših partijcev. Večina resnično militantnih je že vstopila v šolski sistem sovražno nastrojena proti Cerkvi. Ko se v šoli otroci učijo o antiki in srednjem veku ter pridejo do krščanskih vsebin, bodo ravno ti najbolj glasni in odprto kritični, ne zato ker bi tako želeli učitelji, ampak ker so jih mediji in starši naučili, da se tako pač v javnosti o krščanstvu komunicira.

  Druga stran, torej otroci iz krščanskih družin se tega nismo nikdar naučili, le redki so bili, ki so imeli odnos do vere popolnoma razčiščen. Povečini smo vero tekom najstniških let tudi izgubili, oziroma jo postavili na stran. Poleg tega družabne prireditve niso bile množične, niti državne, kot so pri levičarskih družinah, ki hodijo za 27. april s partizanskimi uniformami na razne hribe, kjer so pobijali, pa 1. maja na kresovanje, imajo pa tudi vse cerkvene praznike, samo da brez Jezusa in z zajci ter božički. Tudi to pomembno vpliva na otroke.

  Pomembni so tudi kulturniki, ki so bili v moji mladosti vsi sovražni do krščanstva, in hkrati stalno na televiziji. Vprašajte katerokoli dekle, staro med 30 in 18 let, in 90% vam bo zagotovilo, da je njihova najljubša Slovenka Svetlana Makarovič. To ni šala. Vprašajte jih, katere medije berejo; polovica jih bere Mladino, druga polovica 24 ur.

  Največja težava so mediji in starši/družinsko ozadje.

  • Ti pretiravas. Takih okolij in takih sol, kjer bi bilo 90 procentov druzin solarjev naklonjenih komunisticni Jugoslaviji in skrajno levim ideologijam, je malo. Ce sploh katera. Da je zahodna svobodna Evropa vedno bila bolj prosperitetna od komunisticnega dela Evrope, z Jugoslavijo vred, je mala malica dokazovati. Da krscanstvo nosi v sebi velike in temeljne eticne in socialne vrednote zahodne civilizacije, da je iz njega zrasla mogocna kulturna in vsakrsna ustvarjalnost in dediscina, tudi.

   Smesno je, da bi kristjanom se v obdobju po koncu ateisticne diktature vcepljali manjvrednostne komplekse. Smesno, da bi kristjani pristajali na stalno defenzivo in drzo, oprostite, da sem kristjan, saj nisem mislil…

   Kaj pa je Mladina in kdo neki tista prismojena starka s priviligirano penzijo in iz ljubljanskega proracuna placanim elitnim starackim domom v Trnovem, ki obozuje venezuelsko mizerno diktaturo? A to so neke avtoritete in v tem kaksna modrost?

   A kristjani nimamo svoje pameti in ponosa in smo nesposobni racionalizirati in ubesediti svojih prepricanj? Nimamo svojih medijev? Nimamo verouka vse do studentskih nivojev ipd?

   Malo pameti v glavo, srcnosti in ponosa, to rabimo! In ne bo treba takih defetisticnih komentarjev.

   • Problem tvoje razlage je, da ne vsebuje tega, da smo mi (ali naši očetje) bili del te komunistične Jugoslavije. Ne moremo je kar meni nič, tebi nič, spljuvati. Sami sebe obsodimo!

   • “Kaj pa je Mladina in kdo neki tista prismojena starka s priviligirano penzijo in iz ljubljanskega proracuna placanim elitnim starackim domom v Trnovem, ki obozuje venezuelsko mizerno diktaturo? A to so neke avtoritete in v tem kaksna modrost?”

    Tako na to gledamo mi, toda kot sem rekel za vsako mlado žensko, rojeno pred letom 1985 je Svetlana Makarovič neka junakinja in feministični simbol. O teh zadevah na desni izgleda da niti nič ne veste, kako bomo torej bili kulturni boj proti tem norcem? In Mladina je absolutno najbolj brana revija med mladimi, ker so jo brali tudi starši in učitelji, ki jim jo potem prodajajo kot absolutno resnico. Nešteto šolskih ur po vsej Sloveniji se začne z “zadnjič sem brala v Mladini…”

    Seveda to niso ne avtoritete, in tu tudi ni modrosti… pa poznate Slovence? Ta narod ne premore modrosti, avtoriteto pa enači z diktaturo, in jo časti po božje.

    • Mladina ima 10 krat nizjo naklado kot tik pred 1990. Ne mi o tem, da na vse mlade vpliva danasnja Mladina z urednikom Repovzem. V lastnistvu zamejskega udbovskega kapitala, ki se danes plasira v preplacane koruptivne medicinske nabave. Mogoce se nadpovprecno bere na FDV in Filozofski. Tistem faksu, kjer so se odlocili, da so eno leto vsi pri njih zenske, drugo pa vsi moski. In si zato izplacali dodatke za kvazi nocna dezurstva.

 8. Ko bodo naši sprevrženi vladajoči začeli Slovenske katoličane in kristjane hvaliti,bo to resničen dokaz,da smo skrenili. Dokler nas žalijo in preganjajo, pa je še nekaj upanja, da smo še na poti za Kristusom.

Comments are closed.