Je Janša kriv tudi za ozonsko luknjo?

32

V Sloveniji obstajajo domneve in razmišljanja o tem, koliko sedanji predvolilni čas sploh zanima volivce in javnost. V programih in obljubah političnih strank in list, ki bodo nastopile na skorajšnjih predčasnih državnozborskih volitvah, je veliko neuresničljivih zagotovil. Zato velja, da so razum marsikje zamenjali interesi.

Zaradi posebnih razmer in vzdušja, poslabšanega tudi z namernim širjenjem izmišljotin, polresnic in laži, naj bi poznavalci in ocenjevalci razmer upoštevali zgolj tisto, kar se dejansko dogaja v Sloveniji. Morda je najbolj aktualna ugotovitev ta, da je med množico kandidatk in kandidatov za poslanke oziroma poslance veliko tistih, ki bi s svojo funkcijo zadostili zgolj lastnim težnjam in interesom. Dobili bi dobro zaposlitev, visoko plačo in prestiž v svojem okolju. Najbrž bi tudi uživali v občudovanju samih sebe na televizijskih ekranih. Takih kandidatk in kandidatov pa ne bi skoraj nič obvezovalo, da v državnem zboru delujejo v korist celotni narodni skupnosti in državi. Gotovo ne more biti slučajno, da od poslancev, dosedanjih in pričakovanih novih, nihče ne omenja, denimo, tretjega člena slovenske ustave. Ta navaja, »da ima v Sloveniji oblast ljudstvo, ki pa jo uresničuje tudi prek poslancev«.

Je Janša kriv tudi za ozonsko luknjo?

Med neresničnimi trditvami v tem času je tudi tista, ki jo ponavlja ljubljanski župan in predsednik neparlamentarne stranke Pozitivna Slovenija, Zoran Janković. Zatrjuje, da je Janez Janša v obdobju, ko je bil predsednik vlade, v Sloveniji izvajal strahovlado. Resnica pa je prav obratna, saj je bila Janševa vlada, oblikovana leta 2004, najuspešnejša doslej. To pa seveda ne pomeni, da imamo zoper Janeza Janšo lahko kritike in pomisleke.

Pač pa Zoran Janković zdaj v Ljubljani uresničuje razne oblike prisile, da ne uporabim besede in pojma strahovlada. To se kaže predvsem v tem, da v mestu vsiljuje postavljanje rdeče zvezde in drugih simbolov ali obeležij iz naše totalitarne preteklosti. Ljubljančanka Lucija Šikovec Ušaj, ki spada med deset najvplivnejših pravnikov v Sloveniji, je v pogovoru za revijo Demokracija dejala, da je Ljubljana sicer mesto njenega otroštva, mladosti, srednjih let, ki pa se ji vse bolj odtujuje. »Tukaj se ne počutim več niti varno, niti domače«. Jankovićeva trditev, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu, pa je po njenem idiotizem. »Od zmeraj moja Ljubljana skratka ni več kraj, kjer želim živeti«.

Med dogodki, ki se v predvolilnem času dogajajo v Sloveniji, omenjam komentar časnikarja Zorana Potiča z naslovom Dnevi odločitve, objavljen 7. maja na prvi strani časnika Delo. V njem je tudi zapisal, »da imamo v Sloveniji nekaj deset tisoč tako imenovanih taktičnih volivcev, ki se v zaključni fazi volitev odločajo, komu dati glas, da ne bi zmagala stranka SDS z voditeljem Janezom Janšo«. Časnikar in urednik Zoran Potič se v svojih razmišljanjih tudi sprašuje, »ali je Janez Janša tisti obraz, ki bo Slovenijo zapeljal na steze, ki mu jih utirata dva njegova vzornika, Donald Trump in Viktor Orban«? V reviji Demokracija pa so na ovojnici sporočili, »naj bi znotraj organov pregona obstajala posebna skupina, ki je zadolžena za obračun s Slovensko demokratsko stranko in Janezom Janšo. Objavljene so fotografije z imeni sedmih najvišjih funkcionarjev z omenjenega področja«.

Miro Cerar, premier v odstopu, bolj kot kdaj prej nastopa v medijih

Kljub pričakovanjem, da se bo udeležba volivcev povečala v primerjavi z volitvami na raznih ravneh v preteklih letih, pa se že kažejo vrzeli in pomanjkljivosti v sedanji predvolilni kampanji. Miro Cerar, premier v odstopu, ki naj bi usmerjal zgolj delovanje vlade pri njenem izvajanju tekočih zadev, intenzivno oziroma bolj kot kdaj prej nastopa v množičnih javnih občilih.

V intervjujih za tedenski magazin Reporter, za tednik Mladina in v govoru ob državni obeležitvi 27. aprila, dneva upora zoper okupatorja, je blestel v populizmu in demagogiji. Hvalil je delovanje in domnevne uspehe koalicije in vlade, a ni bil stvaren in konkreten, saj tako koalicija kot vladani sta uresničili skoraj ničesar, kar bi koristilo volivcem in Sloveniji. Predsednik odhajajoče vlade pa se je ponovno obregnil ob Janeza Janšo in namigovalna možnost, da je bil Janez Janša v zadevi Patria morda vendarle kriv in torej upravičeno v zaporu. Zapisalo se mu je tudi, »da Janez Janša ne more prenesti dejstva, da je lahko Miro Cerar v politiki uspešnejši od njega.« Zgodilo pa je nekaj nenavadnega.

V isti številki tedenskega magazine Reporter, v kateri je bil pogovor s premierjem v odhajanju objavljen, je njegovo osebnost in delovanje ocenil in komentiral Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja. V uvodniku z naslovom Varuh monopolov je zapisal, «da Miro Cerar gotovo ni več isti človek, kotje bil pred štirimi leti. Oblast mu je namreč hitro stopila v glavo». Finančni minister v drugi Janševi vladi, Janez Šušteršič, je spremembe pri njem opazil že po šestih mesecih izvajanja mandata. Zatrjuje, «da je Miro Cerar popolnoma izgubil stik z realnostjo, začel je idealizirati samega sebe. Cerarja je res odneslo. Zdaj že sam sebi verjame, da je najboljši slovenski premier vseh časov».

Janković, skupni kandidat politične levice za mandatar?

V Sloveniji se je zmanjšalo ugibanje o tem, kdo bo zmagovalec bližnjih predčasnih parlamentarnih volitev. Možnost, da bi bil to lahko Janez Janša s svojo Slovensko demokratsko stranko, so njegovi nasprotniki izkoristili za poostreno gonjo zoper njega. Politični levici se je kot njen rešitelj ponudil ljubljanski župan in predsednik stranke Pozitivna Slovenija, Zoran Janković. Pravi, »da bo naredil vse, da Janez Janša ne zmaga«. O tem se je posvetoval tudi s predsednikoma Socialdemokratske stranke in Stranke modernega centra. Nekateri Zorana Jankovića vidijo kot politika, ki lahko voditelje na  levici spodbudi k temu, da se izognejo medsebojnim napadom. Ta cilj bi morda lahko dosegel tudi kot skupni kandidat politične levice za mandatarja pri sestavljanju nove vlade po volitvah.

Najvišji domet dosedanje strategije in politike proti Janši pa naj bi pomenil tako imenovani levi volilni blok, ki sta ga ustanovila predsednik stranke Desus in zunanji minister Karl Erjavec ter predsednik stranke Pozitivna Slovenija in ljubljanski župan Zoran Janković. K vstopu v omenjeni levi volilni blok sta povabila tudi druge politične stranke. Edini pogoj za njihov pristop pa je, da v nobenem primeru ne bodo sklepale koalicije s SDS, kar pomeni z Janezom Janšo. Dogodek je vzbudil zmedo in pridržke v slovenski politiki in v strankah zdajšnje koalicije. Mnogi se sprašujejo, kakšni so pravi nameni Zorana Jankovića. Ali morda ne stremi k temu, da bi ga leva politična opcija v primeru zmage na volitvah imenovala za mandatarja nove vlade, oblikovane po volitvah.

Nove velike skupine nezakonitih beguncev tudi predvolilna tema

Predvolilna kampanja se je pričela z nekaterimi spori in sodnimi odločitvami zoper nekaj manjših strank. Te pri izbiri kandidatov za poslanke oziroma poslance niso upoštevale razmerja med številom moških in žensk. Tem za kampanjo je veliko, tudi o korupciji, ki je v Sloveniji zelo razširjena. Zelo razvidna je tudi zaskrbljenost v politiki in javnosti ob napovedih, da se Sloveniji približujejo nove velike skupine nezakonitih beguncev iz afriških, arabskih in azijskih držav. Domnevno bodo prihajali po novi poti. Njihova pot poteka iz Bosne in Hercegovine, se nadaljuje čez Hrvaško, konča pa pri nas, v Beli krajini ali na Kočevskem ob reki Kolpi. Po novem prišleki najraje zaprosijo za politični azil v Sloveniji, kjer ga tudi dobijo.

Črnomeljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je občane pozvala, naj se tujcem ne približujejo. Svetuje jim, naj zaklepajo vrata tudi ob kratki odsotnosti. Branko Grims, poslanec iz SDS, tudi predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, zatrjuje, da je v tem času na poti v Slovenijo okrog 50.000 novih beguncev. To napoved potrjuje tudi Boštjan Šefic, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve.

Vir: Novi glas, 3. 5. 2018, 17. 5. 2018 (str.13)

32 KOMENTARJI

 1. In če bi JJ šel v “ozadje”, bi odvzel veter v jadra levičarjev. Namesto njega bi šel v prvo bojno vrsto … kdo že? Ja, kdo in kje pa so njegovi nasledniki?

 2. Nekateri še sedaj ne razumejo, da ne gre za JJ, temveč za kogarkoli, ki bi bil zares nevaren, da bi kaj spremenil. Trenutno je to JJ.

  Globoka država nikomur ne bo mirno pustila, da izgubi totalno oblast in vse, kar iz tega izhaja.

 3. Jankovič naj spoštuje slovensko državo in naj izobesi slovenske zastave:
  – na Ljubljanski grad
  – in ladje, ki plovejo po Ljubljanici!

 4. Ne. Je pa kriv da organizira in podpira paravojaške nasilniške enote. Da se je od vseh komunistov najbolj priučil stalinističnih metod, s katerimi se je znebil Pučnika in nato zavladal slovenski desnici. In posledično je kriv za to, da desnica le stežka prepriča volilce, da jim dajo dovolj glasov za sestavo vlade.

  • Sovraštvo do drugače mislečih je prepoznavni znak slovenske skrajne levice. Tisočkrat ponovljena laž bo postala resnica, je rekel Goebbels, komunisti so pa zamisli svojega ideološkega brata še izpopolnili. Njihovi nasledniki brez intelektualne širine in lastnih idej pa to še naprej ponavljajo. Kajti laž je vse, kar zares obvladajo.

   Ni čudno, da jih je strah morebitnih sprememb.

  • Kar piše Koltur o Janši, so izmišljotine, ali bolje rečeno laži.

   Poraja se vprašanje, kaj žene Kolturja, da laže. Vprašanje ima tri možne odgovore: prvi je, da Koltur zaradi psihičnega obolenja doživlja lažne predstave, drugi, da Koltur uživa halucinogene droge, ki mu povzročajo blodnje in tretji odgovor je, da si Koltur iz čiste hudobije izmišlja laži o Janši.

   Ne glede na vzrok, Koltur vsekakor primitivno laže.

   • “Kar piše Koltur o Janši, so izmišljotine, ali bolje rečeno laži.”

    Mogoče res, ampak je potrebno ali posamezne laži odkrivati ali molčati. Tako počez obtoževanje ni ravno produktivno.

    • Kaj, Alfe,
     vi bi kar name zvrnili dokazno breme? Koltur laže, od njega terjajte, naj dokaže resničnost svojih trdirev!

     Ali pa branite Kolturja in vam ni mar za resnico, saj gre za Janšo?

     • Nismo na sodišču ampak na polju propagande. Veljajo neka druga pravila kot je dokazno breme.

  • Tako torej, Alfe,
   po vašem smo na polju propagande, kjer sme nek anonimnež lagati, klevetati, obrekovati, skratka se karkoli izmišljati o določenem politiku… nekdo drug pa mora nato ali razkrivati posamične laži ali pa molčati.

   To vaše vodilo je zame čudaško, je pa dobro, da ste priznali, da se vam ne zdi sporno lagati v propagandne namene. Zdaj vem, da moram z velikim zadržkom brati vaše propagandne komentarje.

   Recimo, da vi ne bi bili anonimnež in bi na tem forumu vsi vedeli, kdo ste. Pa bi se našel nek anonimnež, ki bi zaradi propagande izmišljal in pisal vse sorte laži o vasi: da redno pijančujete, pretepate svojo ženo in kradete sosedove kokoši.

   Potem bi morali vi ali kdo drug, ki mu je mar za resnico, dokazovati, da tisti anonimnež laže, ali pa bi o tem morali molčati. Takšno je vaše vodilo.

   • Jaz vas samo seznanjam z dejstvi. Seveda na stalinski način oprani možgani niso ničesar sposobni sprocesirati, edino žalitve in prst v ušesa ter kričanje “laži, laži, laži, laži, laži nanananan!!!!!”

    • Koltur, seznanjam vas z dejstvom, da lažete.
     Zelo verjetno lažete iz hudobije.

     Obstaja minimalna možnost, da se svojega laganja ne zavedate zaradi motenj v percepciji stvarnosti iz notranjih (duševno obolenje) ali zunanjih (halucinogene droge) vzrokov.
     Za vsak primer, če morda niste hudobni, ampak vas le preganjajo blodnje, vam sporočam, da je svet okoli vas v resnici čisto drugačen, kot se vam dozdeva. Ker imate privide, ne razločujete resničnosti od lastne domišljije. Hudo!

 5. Ampak , na beguncih se pa spotika desnica, da ni za verjet. Cerar je postavil ograjo, pa kot da jo Janša postavil. Desnica pa kar tekmuje, kdo bo to državo spet naredil privat dvorišče. Če je treba, bodo Cerarja razglasili za desnico. Desnica ne zmore državotvornosti. Zmore samo oblast. Ne morem tega gledat.
  Za komuniste vem, da je tako z njimi. Toda to vsaj skrivajo. Na zunaj so super demokratični, delujejo svobodnjaško. Medtem, ko smo od beguncev slišali “Lenin, Stalin, go to hell” in da jim na misel ne pride ostati pri nas, naša desnica propagira, da bodo begunci pri nas prosili za azil. Zdaj kar nič manj kot 50000!

  Od Kolturja pa, kje je videl te paravojaške nasilniške enote?! Kako se da lagati na internetu. Varno, udobno.

  • Videla jih je celo obveščevalna služba in je seznanila vlado ter parlament s tem. Seveda je bila zadeva potisnjena na dno neznanega fascikla.

   • Če je bilo kaj takega o Janši potisnjeno na dno fascikla, se je to lahko zgodilo samo zato, ker je bilo vse skupaj tako slabo zrežirano, da je še mafija dvignila roke od tega.

 6. To kar je bilo od beguncev slišat leta 2016, je sedaj že zgodovina.
  Dejstvo je, da so si izbrali sedaj drugo pot čez Bosno, Hrvaško in nato čez Slovenijo.
  Ampak Avstrijci so meje letos zaprli.

   • Koltur , uničenje tvoje & com . kulture , bi bilo zelo dobrodošlo , celo množično , za kar pa je malo možnosti !

    Andrej Briški

 7. Matej Tonin v današnji izjavi poziva, da je treba poslat po balkanskj poti navzdol jasno sporočilo, da se slovenska meja zapira.
  V današnjem Reporterju !

 8. Za ozonsko luknjo zagotovo ni kriv Janša, kar pa ne pomeni, da ni tudi on kriv za bančno luknjo.

  • G . Mihič , dokazi so pomembni , ne pa vaše strastno sovraštvo do človeka ,ki je izpostavljen amaterskim sodnikom , kot ste npr . vi ! Dovolj konkretnih in dokazljivih svinjarij je na ramenih osebkov , ki jih morda spoštujete in cenite vi ! Naj vas ne skrbi za tisoče ton gnoja raztrosenega na njegova pleča se ne da enostavno očistiti in naj vas ne skrbi,agitpropovska mašinerija tozadevno “gara” dan in noč z vami in podobnimi tiči vred !
   Pri svojih letih in izkušnjah imam pač svoje mnenje in me koncem koncev vaše nebuloze in tovarišev ne morejo spraviti s tira , ker imam že kar nekaj časa svoj drugi tir brez špekulacij in se požvižgam na sodrgo ob rdečem koritu ! Reši nas lahko katarza sesute družbe , ki si lasti državo
   in celo idiote , ki jim peljejo !

   Andrej Briški

  • Nadzorni svet NLB vodil Igor Marinšek, SDS!
   16. redna seja Nadzornega sveta NLB
   7. september 2007
   Nadzorni svet NLB vodi Igor Marinšek
   Danes so se na 16. redni seji sestali nadzorniki NLB. Glede na to, da je skupščina delničarjev NLB d.d. v enajstčlanski nadzorni svet (NS) imenovala štiri nove člane, je NS najprej imenoval novega predsednika, in sicer bo to funkcijo opravljal Igor Marinšek. Nadzorni svet tako deluje v naslednji sestavi: Igor Marinšek, predsednik, mag. Peter Ješovnik, namestnik, člani: mag. Katja Božič, mag. Iztok Bricl, Riet Docx, Francois Louise Florquin, Anne Fossemalle, John Arthur Hollows, Marko Rus, dr. Matic Tasič in Jan Vanhevel.
   Nadzorni svet je tudi dopolnil sestavo odborov, ki redno delujejo v okviru NS NLB, in sicer: Odbor za razvoj, Odbor za revizijo, Odbor za nagrajevanje in Odbor za tveganja.
   V nadaljevanju je nadzorni svet obravnaval redno poročilo o poslovanju NLB v prvih sedmih mesecih letošnjega leta in jih ocenil kot zelo uspešne. Poleg tega se je NS NLB seznanil tudi s poslovanjem in rezultati vseh 16 bank, 11 lizing podjetij, 11 podjetij za trade finance, petih zavarovalnic in ostalih članic NLB Skupine. Ugotovili so, da članice poslujejo skladno z načrti, tako da je NLB Skupina v letošnjem letu povečala obseg poslovanja že za 18 odstotkov na 17 mrd evrov in realizirala 150 mio evrov dobička pred davki. Znotraj NLB Skupine potekajo tudi procesi konsolidacije in standardizacije, ki jih NLB izvaja preko številnih projektov, ki potekajo v posameznih bankah in podjetjih.

   Igor Marinšek
   predsednik Nadzornega sveta NLB
   http://www.nlb.si/16-redna-seja-nadzornega-sveta-nlb1
   Janez Janša je pogoltnil predvolilno obljubo
   »Ker bo jutri skupščina NKBM odločala o predlogu, da se za nadzornika imenuje član SDS Igor Marinšek, ki je bil v času prve Janševe vlade glavni nadzornik zdaj potapljajoče se NLB , se odpira vprašanje, ali je premier Janša pogoltnil predvolilno obljubo, da bo zahteval odgovornost za slabe bančne naložbe.«
   VIR: Časnik in Finance 7.6.2012
   http://www.finance.si/356199/Odgovor-Janez-Jansa-je-pogoltnil-predvolilno-obljubo?metered=yes&sid=466326296

  • Odgovor: Janez Janša je pogoltnil predvolilno obljubo
   13.06.2012 Finance 113/2012

   http://www.finance.si/355466

   Preberite tudi:
   1. Public enemy: Janez Janša je pogoltnil predvolilno obljubo
   Kabinet predsednika vlade Janeza Janše je v odzivu na kolumno Janez Janša je pogoltnil predvolilno obljubo, objavljenem 11. junija v 110. številki Financ, zapisal, da je moje pisanje o kandidaturi Igorja Marinška za člana nadzornega sveta NKBM neresnično.
   Kabinetu premiera JJ odgovarjam:
   1. V kolumni sem zapisal, da je bil za nadzornika NKBM predlagan Igor Marinšek, preverjeni kader SDS in predsednik nadzornega sveta NLB v času prve Janševe vlade. Poudaril sem, da bi moral JJ v skladu s predvolilno obljubo zahtevati takojšen umik Marinškove kandidature za nadzornika NKBM, vendar do objave kolumne tega ni storil. Janševa vlada je predlagala nove člane nadzornega sveta NKBM brez Marinška po objavi kolumne.
   2. JJ naj spomnim, da je v predvolilnem intervjuju za Finance oktobra lani obljubil, da bo ob vnovični vrnitvi na oblast zahteval odškodninsko in kazensko odgovornost za vse slabe naložbe bank v večinski državni lasti (Janez Janša: Pod slabimi posojili so podpisi. Pregledali jih bomo!, Finance 210/2011).
   JJ doslej še ni izpolnil obljube, da bo zahteval odgovornost za slabe naložbe NLB, ki so večinoma nastale v času njegove prve vlade v letih 2005-2008. JJ je bil namreč v svojem prvem mandatu predsednik vlade, ki je imela kot največja lastnica banke vpliv na imenovanje predsednika in večine članov nadzornega sveta NLB ter prek njih in skupščine delničarjev tudi na poslovanje banke (kreditno politiko banke), ki je glavni razlog za slabe bančne naložbe in potop NLB.
   Zato se odpira vprašanje: kdaj bo – če sploh – JJ preverjal tudi svojo odgovornost za slabe naložbe v NLB.
   Stanislav Kovač, Finance

  • In vendar ni bilo prav-neplačani prispevki in komentarji
   Delo, 24.12.2011 00:00:00
   Nazadnje so ustavni sodniki naredili, česar politika ni hotela: iz zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju so odstranili besedilo, ki je delodajalcem omogočalo odlog, obročno plačilo, odpis in delni odpis prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje zaposlenih. Ob tem se sprašujemo, zakaj imamo torej izvršno in zakonodajno oblast.
   Skoraj 13 let je zakon (op. Sprejet pod vlado mag. Antona Ropa, LDS/SD) o pokojninskem in invalidskem zavarovanju dovoljeval odlog, odpis in obročno plačilo. Leta 2009 so sindikati od ustavnega sodišča zahtevali, da oceni ustavnost te pravice. Zdaj je odločilo, da taka zakonska ureditev pomeni protiustaven poseg v lastninsko pravico delavcev, in zato razveljavilo prvi odstavek 228. člena zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Odpisa, odloga, obročnega plačila ni več. »Odločba ustavnega sodišča začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu,« smo zvedeli na davčni upravi.
   Še preden je pokojninski zakon uzakonil pravico do odloga, obročno plačilo in odpis, smo že vedeli, da je dosti delodajalcev, ki si pomagajo tako, da prispevkov za zaposlene pač ne plačajo, ne njihovega ne svojega deleža. Izvršna in zakonodajna oblast nista naredili reda med neplačniki, ampak sta z dopolnitvijo pokojninskega zakona gasili požar tako, da sta zaposlenim leta brez plačanih prispevkov priznali v pokojninsko dobo.
   Leta 2005 je vsa Slovenija vedela, kako velika težava so neplačani prispevki. Poslanci so davčni upravi z zakonom naložili, naj zavarovancem razkrije, ali delodajalci plačujejo prispevke zanje. Nalogo je lahko začela opravljati šele več let pozneje, ko je imela na voljo podatke o izplačilih plač za posameznike. Novembra 2009 so poslanci dveh odborov od vlade zahtevali, naj uredi kaos na področju prispevkov.
   Stranki SDS ni bila všeč naša opazka, češ da je prav njihova vlada delodajalcem podaljšala pravico do odloga in obročnega plačila z dvanajst na štiriindvajset mesecev.
   Decembra tistega leta so nam pisali: »Podaljšanje obdobja odloga davkov in prispevkov z 12 na 24 mesecev v zakonu o davčnem postopku, ki ga je državnemu zboru predlagala vlada Janeza Janše, preprečuje stečaj številnih podjetij ter s tem izgubo delovnih mest.« Vlada Boruta Pahorja je poslancem odgovorila: »Poudarjamo, da odlog in obročno plačilo davka davčnim zavezancem omogočata poslovanje in s tem tudi nadaljnje poravnavanje davčnih obveznosti.«
   Politika bi lahko ukrepala, če bi le hotela, a ni.
   Leta in leta je vzdrževala sistem, o katerem so ustavni sodniki ugotovili, »da zaradi koristi delodajalca vse tveganje in škodljive posledice nosi le delavec«.
   »V Avstriji gre podjetnik lahko v zapor, če ne plača prispevkov za socialno varnost, saj so ti pravica delavcev,« je davčnim svetovalcem, ki so prišli na 15. cehovski kongres, pripovedoval kolega Johann Picej iz Celovca.

Comments are closed.