Je sovražni govor tudi resnica o čudežu velike enotnosti, ki nam je prinesla samostojnost?

29

December je mesec v znamenju dobrih mož. Tako je bilo tudi v Gospodovem letu 1990, ko se je nanizalo vrsto dogodkov, ki so prvič v zgodovini slovenskega naroda izpolnili hrepenenja številnih generacij. V mislih imam rodove Slovencev pred nami in tudi nas same, ki smo sanjali in hrepeneli, da bi lahko sami razpolagali z naravnimi in kulturnimi bogastvi naše dežele in živeli brez nadvlade tujih gospodarjev. Zato te odločitve in dejanja častimo, žal ne vsi pač pa le nekateri, in spoštujemo že 28 let.

Ko smo aprila leta 1990 Slovenci in državljani Slovenije prvič po drugi svetovni vojni, odšli na večstrankarske volitve, na katerih je zmagala koalicija pomladnih strank, združena pod skupnim imenom DEMOS, je v Sloveniji nastopila nova doba.

Spremembo so prinesle pomladne stranke koalicije DEMOS. Kandidati pomladnih strank smo že v predvolilnem programu obljubljali, da bomo storili vse, da bo v času našega mandata Slovenija postala samostojna in neodvisna država. Država vseh Slovencev in njenih državljanov! S takšnim programom smo premagali stranke, ki so kot naslednice komunistične partije Jugoslavije in Slovenije na volitvah nastopile s programom, ki ni  obetal samostojne Slovenije, saj so se zavzemali, da bi tudi v  prihodnje živeli v skupni državi Jugoslaviji. Z zmago koalicije DEMOS se je končala tudi 45. letna vladavina enopartijska vladavina pod vodstvom komunistične partije in njene diktature na slovenskih tleh.

Ker samostojna država Slovenija z njenim odhodom iz Jugoslavije ni bila v domeni stare komunistične nomenklature, je le ta, še preden je DEMOS oblikoval vlado (Izvršni svet takratne Skupščine RS), dovolila, da je JLA razorožila takratno TO SRS in ji zaplenila blizu 80 % vse njene oborožitve. Vedeti moramo, da smo oborožitev TO SRS plačali slovenski davkoplačevalci in slovenska podjetja. Zato je bila to kraja slovenske lastnine in ne odvzem, kot danes nekateri to napačno prikazujejo.

Slovenski narod se je skozi stoletja oblikoval v jeziku, kulturi in narodni bitnosti z večno željo po samostojni državi. Pred tisoč leti smo Slovenci sprejeli krščansko vero, ki nas je utrdila ter izoblikovala v narod verujočih. In nato smo lahko ponosni. To so zgodovinska dejstva, ki jih, razen z lažjo, ni mogoče spremeniti ali zanikati. Kot ni mogoče zanikati stotine grobišč in grobov slovenskih domoljubov in domoljubov drugih narodnosti, ki so priče »resnici«, genocida, ki ga je v času komunistične revolucije v letih 1941 in 1946, med drugo svetovno vojno in po njej nad drugače mislečimi izvedla komunistična partija Slovenije pod vodstvom njihovega komandanta Tita. Prav tako ni mogoče zanikati, da smo samostojno državo Slovenijo, de jure in de facto, dobili po zaslugi politikov koalicije DEMOS, ki jo je vodil dr. Jože Pučnik, ter jo postavili na svetovni zemljevid suverenih držav in tako izpolnili predvolilno obljubo politične koalicije DEMOS.

Leta 1990, bilo je nekaj tednov pred prvimi demokratičnimi volitvami, so tudi slovenski komunisti pod vodstvom predsednika ZKS Milana Kučana javno izjavili, da sestopajo iz oblasti. Vse skupaj je ostalo pri besedah, za potrebe volilne kampanje, v resnici pa se to vse do današnjega dne še ni zgodilo. So se zgolj preoblekli v nova »demokratična« oblačila, sicer pa nadaljujejo s svojim pohodom pohod delitve na »naše« in »vaše«. Čeprav je morda bolj opazna delitev na bogate in manj bogate, saj so vendar ravno komunisti olastninili večino prej družbenega premoženja.

Dandanes želijo uvesti diktaturo nove komunistične partije pod vodstvom Levice. Biti Slovenec, kristjan, narodnjak ter zagovornik družina kot edine zdrave celice vsakega naroda in državne skupnosti, dandanes velja, da se ne strinjaš z njihovo ideologijo (bolj točno lahko zapišemo, da gre zgolj za preobleko po meri današnjega časa). Po njihovo si šovinist, če se ne strinjaš s LGBT ideologijo, teorijo spola, obenem pa še nasprotuješ nezakonitim udorom tujih ljudstev na naše ozemlje. Čeprav je oznaka šovinist zgolj ena od mnogih zmerljivk, ki jih radikalni levičarji uporabljajo. Spomnimo se lahko še na druge zmerljivke (rasist, fašist, ksenofob …), ki jih premore in v javnem prostoru uporablja celo nagrajenka Prešernovega sklada za kulturo. Skratka, kdor ne sodi v »novo levo elito« je obtožen sovražnega govora. Žalostno a resnično!

Prav tako je tudi resnica, da so v letih 1990/91 bile vse stranke levice opoziciji ter so sprejemanju številnih zakonov, nujno potrebnih za slovensko samostojnost, v večini nasprotovale. Prav tako tudi pri sprejemanju pomembnih deklaracij, potrebnih za postopen odhod iz Jugoslavije in približevanju samostojnosti ter razglasitvi slovenske države oziroma samostojnosti.

To se je dogajalo pred in delno tudi po plebiscitu. Da je bilo res tako, lahko potrdimo vedno žive priče takratnih političnih in drugih dogodkov kot seveda tudi številnim dogodkom iz preteklosti. O vsem tem je danes zapisano tudi v številnih knjigah (npr. Bela knjiga, ki s stenogrami razprav s skupščinskih odborov in parlamentarnih zasedanj), ki o tistih turbulentnih dneh in mesecih prinašajo realno sliko o delovanju in glasovanju strank in posameznikov. Tako lahko razberemo, kaj je bilo res in kaj ne.

Ne vem, zakaj nekateri skušajo osamosvojitveni čas in tudi dogodke, izničiti, zasluge pa pripisati akterjem iz komunistične elite. V mislih imam še posebno tiste, ki sploh niso bili zraven. Žalostno pa je, da to počno tudi nekateri neposredni udeleženci takratnih dogodkov, ki kakor da želijo pozabiti, da gre zasluga zgolj strankam in politikom koalicije DEMOS, ki so uresničili svoj predvolilni program. Ali je to posledica preteklosti, časov desetletja enoumja? Tako se sploh več ne čudim, da imamo celo danes vedno več borcev NOB. Čeprav vemo, deluje biologija. Med borci so danes celo številni posamezniki, ki so se rodili tik pred, med ali celo po koncu druge svetovne vojne. In prav ti se danes razglašajo za branitelje vrednot bratomorne NOB in revolucionarne morije po njej.

DEMOS je uresničil sanje o samostojni državi številnih generaciji Slovencev doma in po svetu. Takrat je bilo nad slovenskim narodom Božje razsvetljenje. Zgodil se je čudež velike enotnosti, kar nam je prineslo našo samostojnost.

Žal tega po 28 letih samostojnost, ko so nam 21 let vladale leve vlad, pravzaprav nam vladajo tudi danes, tega ne moremo več trditi. Danes smo številni, še posebno tisti, ki smo bili v osamosvojitvena dogajanja neposredno vpeti, zelo razočarani nad današnjimi politiki in njihovim načinom vodenja politike. Nismo pa razočarani nad državo, da ne bo kdo narobe razumel, saj smo jo vendar soustvarjali.

Vendar spoštujmo in obeležujmo vse dogodke, ki so nam Slovencem v letih za nami prinesli samostojno državo Slovenijo, Domovino, z veliko začetnico. Je edina in vsakomur v zibel položena z njo dom in  materin jezik, ki je grajen na ljubezni in veri in kulturi.

Srečno leto 2019! Z več domoljubja in spoštovanja ene in edine resnice o dejanjih, ki so nam prinesla svobodo, ki jo bomo branili z vsemi demokratičnimi sredstvi.

Je to sovražni govor?

29 KOMENTARJI

 1. Povsem jasno je, da totalitariste boli resnica, pravičnost, poštenost in odgovornost!

  Mi pa teh vrednot nočemo pozabiti, saj so porok vrednotnega napredka!

 2. Franci, odlično si opisal dogajanje 1991, saj si bil kot generalni sekretar SLS aktivni udeleženec osamosvajanja in osebno poznaš takratno dogajanje, voditelje, poslance.
  Veliko nas je, ki smo dobro poznali takratno dogajanje, zlasti gospodarskem in finančnem področju.
  Tudi jaz sem med tistimi, ki se ne strinjamo z DANAŠNJO anti politiko in anti vodenjem desnih strank, kjer pa žal ni upanja v izboljšave, opažam le utrjevanje pozicij voditeljev iz leta1991, žal pa smo v letu 2018, ko gre za druga področja interesa in druga znanja, ki pa jih v vodstvih strank ni. Zakaj ne? Ker so stranke zaprte za ideje, ignorirajo predloge, so samozadostne, ne potrebujejo ničesar, razen ohranjanja lastnih pozicij, ki pa so iz leta v leto vse slabše. Pomladne stranke bodo morale najprej dobiti boj za demokratičnost delovanja najprej pri sebi, šele nato v boju s konkurenčnimi tekmeci. Obeleževanje preteklosti in osamosvojitve je v redu, manjka pa svobodnega, demokratičnega delovanja strank DANES. Vse, ki so poskušali razmišljati in predlagati izboljšave so odstranili, ostali so zgolj osamljeni looserji! Zakaj torej podpirati takšno desnico, če ta sploh še obstaja, po vrednotah iz leta 1991, zaradi katerih smo se osamosvojili.

  • “Ker so stranke zaprte za ideje, ignorirajo predloge, so samozadostne, ne potrebujejo ničesar, razen ohranjanja lastnih pozicij, ki pa so iz leta v leto vse slabše.”

   Prav škoda, da niste zadeve personalizirali, recimo tako: “Ker so vodje strank zaprti za ideje drugih, ignorirajo predloge, so samozadostni, ne potrebujejo ničesar, razen ohranjanja lastnih pozicij, ki pa so iz leta v leto vse slabše.”

   Dobro opredeljen problem namreč že vsebuje rešitve. Treba odvzeti moč vodjem strank, recimo s spremembo volilnega sistema. In krog se je zaključil: “Bodo vodje sami sebi odvzeli moč?” Torej mora zarohneti oseba, ki ima družbeni vpliv in ni v sistemu strank. Ena od takih oseb je slovenski škof, ki pa previdno molči.

   • To bi bilo zelo nedemokratično! Si zamišljate kako zgleda družba in demokracija, kjer ji poveljuje in vse pravično odreja ena sam velika avtoriteta- v vašem primeru škof?? Bog ne daj!! Tudi pokojni Bučar se je zavzemal za tako avtoriteto, samo da kot tako ni videl škofa, temveč neko “naddemokratično silo”, ki bi odrejala kaj je prav in kaj ne! Prava rešitev za te glavobole z vodji strank je samo ta, da se vključite v stranko in tam od znotraj z demokratičnimi sredstvi prepričate večino, da ste boljši in prevzamete vodenje stranke!! Ni druge! Velja predvsem za demokracija 4.0. ki besno napada JJ od daleč seveda!!

  • Drži, da morajo pomladne stranke stvari najprej urediti pri sebi. To velja predvsem za tiste stranke, ki komaj pridejo čez parlamentarni prag ali še to ne. Dokler te stranke mislijo, da so drugi krivi njihovih neuspehov, ne bo nič urejenega.

   Nobenega dvoma ni, da je pri tem zelo pomembno, kdo je na čelu stranke. Vodja stranki daje ton in je najbolj odgovoren za njene uspehe in neuspehe. Dobro vodstvo imajo stranke, ki so uspešne na volitvah in potem v vladi, če do nje pride. Tu je matematika preprosta. Če neka stranka vrsto let zapored dosega 20- do 30-odstotno podporo, z njo in njenim vodstvom ni nič narobe. Hudo narobe je pa s strankami in njihovimi vodstvi, ki nobeno leto ne prilezejo ni do 10 odstotkov. Pri njih so potrebne radikalne spremembe.

  • Da je nekdo dober vodja stranke, se vidi edino po tem, v kakšnem obsegu so ga člani-volilci podprli. Vse drugo so manipulacije.

  • Imenovati vodjo stranke, ki na volitvah prejme večino glasov, za anti-vodjo, je intelektualni zdrs ali pa pokvarjenost. Če vas pomladne stranke ne zadovoljujejo, potem pač pojdite k Levici, z veseljem vas bo sprejela.

   • Videti je, da nekateri domnevni člani pomladnega tabora svojim bivšim ali sedanjim soborcem oprostijo vse, razen uspeha. To je tudi eden izmed pomembnih vzrokov šibkosti pomladnega tabora.

 3. Levičarji vpijejejo in si prizadevajo za totalitarizem, privilegije, krivičnost, neresnico, nedomoljubje!

  Mi pa vztrajamo na resnivocoljubju, pravičnosti, poštenosti, odgovornosti in domoljubju!

 4. Dosledno vztrajajmo na svojih plemenitih ciljih in vrednotah, ki duhovno bogatijo in osrečujejo ljudi!

  Le na ta način bomo uspeli! Le na ta način bo zmagalo vrednotno življenje!

 5. Spoštovani g. Feltrin,
  vse izjave in vsi spomini ne morejo zakriti stalnega bikoborskega vzdušja med takratno socialdemokratsko stranko v mestih ter nasilništvom SLS Podobnikovega tipa po vaseh, ki ga je srborito ustarjala ga. Jagodičeva s svojo postavo in razumom.
  Obe veji sta šli v obeh strankah sta zganjali hudiča na “krščanarji” (niti toliko intelekta niso premogli za pravo poimenovanje!!!!), da sta dosegli to, kar niso uspeli ostali preostanki komunistov. Srboritost sta nato maroborska (Štuhec idr.) nadškofija ter Ljubljanska (Juhant) stopnjevali do te mere. da so sistematično uničevali dobra imena vseh vidnih predstavnikov SKD. To je trajalo do leta 1996, ko je Marjan dosegel bolne sanje podpredsednika vlade, ki je kontroliral delo obveščevalnioh služb. Kot nezgoda (v profesionalnem delu) v tistem času, je kontroliral delo obveščevalcev do take mere, da so mu lahko legalno ukradli Audi pod oknom prijateljice, kot dokaz “usposobljenosti”. Torej tudi to smo plačali “desni” politiki. Bolezen in bolnost posameznika.
  Vse podatke dajmo na plano pa se bo videlo, kako so revčki iz vasi in barak priplezali v belo Ljubljano, pa niso do tedaj nič naredili razen da so gojili priskledništvo.

  • “…kako so revčki iz vasi in barak priplezali v belo Ljubljano.”
   Ste pač zagrenjeni in na smrt užaljeni, ker vas niso vzeli s sabo. Še to: na podeželju imamo barake večinoma za spravilo orodja, v beli Ljubljani pa v njih tudi prebivajo.

 6. V zgodovini nasploh so vsi tisti, ki so si domišljali, da so alfa (in omega), kaj kmalu – pogoreli. Fajn je le, če niso naredili preveč škode. Saj razumete, Alfe?!

 7. Moj odgovor na vprašanje je: DA in NE! Ustreza današnjemu nivoju vladnega sporočanja in izkušnji o »intimni«, oziroma »ne intimni« opciji. Odgovor bom v nadaljevanju pojasnil.
  Najprej se bom spotaknil: to ni bila kraja, to je bil rop orožja!
  Prispevek je prijazna predstavitev o usodnih zgodovinskih dogodkih, ki jih je usmerjala enodušna podpora naroda in manj prijazen opis zahrbtne prevare totalitarne komunistične oblasti, ki ni mogla ustaviti naroda v njegovi samonikli odločitvi, da hoče svobodo. Sledi sestop z oblasti, kar bi bil lahko konec komunizma, vendar NE. Začenjamo od začetka in zgodovina se ponavlja! Dovolj o prispevku!
  Naj sedaj še pojasnim svoj odgovor! Poznamo lažnivi IZHOD o dveh resnicah in enem dejstvu. Ta določa: če je sovražnik, je to sovražni govor, če ni, ni!
  Na dveh resnicah temelji tudi socializem, ki ju je duhovito predstavil Orwell v Živalski farmi. Za naše trenutne razmere je pa še posebej poučen zaključek te zgodbe: … končno se prašiči postavijo na zadnje noge, oblečejo frake, pridružijo se še vdani vaščani in raj na zemlji postane resnica.

 8. Ja, g.Franci!
  Prav.
  Imamo Osamosvojitev z rezultatom država Slovenija.
  Imamo tudi proces pred. med in po Osamosvojitvi, ki mu pravijo Tranzicija.

  Za točko stičišča razumevanj povejmo, da v procesu nastopajo Želje, Pričakovanja, Strategija, Načrti, Časovnice, Projekti, Realizacija, Nadzor, spremljanje, Poročila, Korekturni plani…Rezultati, Analize, itNaprej

  Akterji : recimo trije : obstoječa totalitarna oblast, željeno pričakovana oblast in neaktivna populacija

  CILJI : popolnoma in groteskno različni

  ORODJA : popolnoma različna

  SREDSTVA : radikalno različna

  PODPORA SISTEMU KOT CELOTA : mediji, civil.družbe, Cerkve, izobraž.sistem, kultura & stopnja razvoja –
  – kaos v strahotni neizenačenostim, sistemi, ki to niso, in ustvarjajo povečevanje neenakosti kot svojo osnovno religijo moči in navzkrižne skreganosti logosa, odgovornosti
  in imajo za osnovni postulat “razpiranje škarij med nasprotnima poloma, ki se zato ekstremno polarizirata in bijeta kulturno civilizacijski boj, ki potrebuje samo pravi čas in pravo iskro, da začne nov razredni boj.

  KAOS je cilj stare nomenklature, ki je zgod.dokazano najboljši inkubator za uveljavitev laži, krivic, neenakosti, zapostavljenosti ob hkratnem zaklinjanju na nasprotne vrednote . Beseda vrednota, kultura, resnica, napredek, človekove pravice , itd. so predmet sistemske in nagrajevane zlorabe
  s ciljem ustvarjanja kaosa in ustvarjanja vtisa, da nastajajoča diktatura živi od pozitivizmov, v dejanskosti pa deluje de facto v obrnjenem, skrivenčenem svetu, ki za seboj po hudičevo vleče množice.

  MULTIKORUPCIJA izpolnjuje vse pogoje po vertikali in po horizontali, da se udejanja podpora zadostne množice, ki pada v sistem nagrajevanja absolutno sistemsko in zagotavlja hudičevemu sistemu preživetjo po pravilu “Ko si enkrat noter si njihov za vedno!”

  Revolucionarna praksa Sovjetskih držav 1891- 1923-1991 in sovjetske respublike Slovenistan 1941-1953-1991- ? je temelječa tudi na mrtvaškem dejstvu ob zahtevi Boljševističnega komunizma:
  “Zdaj si naš/a. Tu je na smrt obsojeni tovariš/ica koz Izdajalec.Ti ga boš ustrelil, da potrdiš svojo zvestobo Partiji Boljševikov! Smrt Fašizmu/Nacizmu !
  Zadnjih 27 let ne ubijajo z kroglo in z kamioni, razen nekaj izjem, zato pa osvajajo in te zaklinjajo v neminljivo odvisnost od sistema zla z denarjem, ugodnostmi, statusom, nagradami, itd…

  Sistem & Parasistem in simbiozo z implementacijami kaosa skozi tranzicijo v novo vladavino Komunističnih partij različnih rdečebarvnih odtenkov je težko zaobjeti v vseh pojavnih oblikah, imenovanja pa so lahko izrazi , kot Tranzicija, Kučanizem, Udbomafija, Organizacija, mafija, levičarstvo,Demokratura, itd itd, skrajšano Udbokučanizem.
  Seveda brez Lustracije. Slovenci smo demokratično pobožno pluralno in svobodoljubno ljudstvo v razvoju. Vprašajete Zagožna, Peterleta, Golobiča, Zvera, Zagožna, Arharja, ali pa Kocbeka, pardon,
  disidenta, ki ni hotel biti truplo, da bi bila lustracija mogoča. Zdaj truplo počiva v Triglav national park, lustracije pa še ni – za kakšno pogodbo je šlo med obema stranema pa bomo zvedeli, ko bo Nova Udba odprla bunkerje čez zakonskih 50 let, ko slovenskega ljudstva že zdavnaj več ne bo razen na periferiji, v Argentiniji, v okolici Clevelanda in na pokopališčih, na partizanskih moriščih po gozdovih ter nekaj misionarjev na Madagaskarju.

  pokorno javljam, da je vse tako čudno, da celo socialistično poduhovljeni korajžni prvi škof Rima, začenja spreminjati OČENAŠ, ker baje sedanji ne zažiga več pri Bogu Očetu – socializem prodira v vse pore Vesolja, Marxu se podaljšuje brada !

  Pa lepo Zdravi bodite v tektonskem Anno Domini 2019 !

  BOG ŽIVI IN BLAGOSLAVLJAJ SLOVENIJO !

 9. Se opravičujem, ura je dosti, že 22.25 in je treba it spat!
  Ampak, nekaj manjka v mojem tekstu!
  POLNILO MANJKA.

  Že 27 let pozdravljam tudi z : Revolucija traja!-pa me debelo gledajo.
  Zadnji dve leti pa nekateri kapirajo.
  Torej, katera faza že, gospod nadtovariš Kučangolobičroterpirjevec & CO?

  Ime faze je : Milan Kučan zamrznjeni komunist z Ilove gore & sovražni govor !
  Milo rečeno: Kučangolobična kulturna revolucija.
  Strateško: Zapišejo, evidentirajo na seznamih, kakopak, vse, ki se oglašajo.
  Postajamo deklarirane Žrtve. Tarče. Bodoče KOSTI.

  Kdor ne more verjeti naj bere Orlanda Figesa z zakladnico fantastike o ruski revoluciji in Alaina BESANCONA : ZLO STOLETJA !

  Spomenka: “KDO BO USTAVIL KUČANGOLOBIČROTERJA, Kominsteina nebeške dežele pod Triglavom – Trobožja vseh ver in poganstva/staroverstva vseh naših prednikov za vse čase?”

  Hvala za prebiranje in lahko noč!

 10. Kako moremo na tem koščku planeta podpirat toliko zla na kupu, ki se mu reče Slovenija ?
  Kdo sploh smo ???

  • Svojih prednikov nevredni posranetje.
   O rdeči falangi Levuharjev – nič, ker je škoda vsake sekunde.
   Tisti pa ki so bili poklicani iz množice, pa so bili rahitično vodenični in močnih, globokih besed in bili nseposobni plavanja proti tokovom, tisti pa so pomagali, hote ali pa ne, falangi tatov veslati po kloaki
   hudičevih Boljševikov, znanilcev in malikovalcev podmoskovske opijsko zasvinjane kulture Smrti od vodke nabitih mužikov, in sadomazo kriminalcev za malo denarja in kratke slave, dokler ni prišel naslednji, ki je imel ukaz: Streljoj !

   Vodilna imena dvoživk, neplavalcev, brezhrbteničarjev, egoistov, parcial akademikov & posrancev z dosjeji in šiframi SWDV ali pa brez, saj je itak vseeno po tistem, ko je žrelec Velikonočnih šunk iz Goričkoga dal v eter, da je, itak, pol Slovenskega življa vpreženo v Udbo, staro, novo, vseeno!
   Kocbek
   Bučar
   Peterle
   Pucko
   Zagožen
   Podobnika

   Še vedno se sprašujem, če so se ras tako bali pijanega jagra iz jurovskega dola?
   Mislim, da ja in lažje je prodati se za Judežev denar in ugodje brez vesti, za drevo za obešanje pa itak niso imeli jajc!
   Peskova ima še herojev netranzicije za popisat!

  • Bi bil rezultat referenduma leta 90 kaj drugačen, če bi bila vprašanja postavljena drugače:
   – ste za to da zastopate sami sebe samostojno
   – ali pa ste morda za podrejanje ideologom internacionalizma

 11. V tej državi se dogaja, da se zlo vrednoti kot dobro.
  In tudi obratno, da se dobro vrednoti kot zlo.

 12. Svet je onesnažen, Slovenija pa še posebej. Toda glavni onesnaževalci niso škodljivi plini, hrup, vibracije, žarčenja idr., temveč mentalni in čustveni onesnaževalci.

  Vse bolj vladajo laž, polresnica, zamolčana resnica, pseudoznanstvena “resnica”, sovraštvo, zavist, ljubosumje, hipokrizija raznih oblik: lažna humanost, lažna solidarnost, lažna enakost, lažna skrb za svobodo, blagostanje in človekovo dostojanstvo itd. Te “vrednote” izpodrivajo in uničujejo krščansko kulturo, na osnovi katere se je razvila zahodna civilizacija.

  To onesnaženje je za obstoj človeštva in Zemlje ter seveda Slovenije veliko bolj nevarno in usodno kot avtomobilski izpuh.

  Glavni viri tega zla so sedaj svetovni finančni in vojaški centri moči, ki ga širijo prek svojih operativnih enot: vplivni svetovni politiki, ZN s svojimi agencijami, nevladne organizacije, šolski sistem, akademska sfera, predvsem družboslovne smeri, klasični in elektronski mediji idr. Tu so se slovenski kontinuitetniki dobro in uspešno vključili, saj samo nadaljujejo svojo preteklo politiko.

  Velik del človeštva je po metodi kuhanja žab že okužen s tem virusom, v Slovenji pa še posebej, saj se je tu kuhanje začelo že leta 1941. Oboleli ne ločijo več, kaj je zdravo in kaj bolno. Toda še ne povsem oboleli del Američanov in Evropejcev se temu upira. Na kulturni ravni nastaja konflikt med konzervatvci in progresivci (ki vsiljujejo posodobljeno idejo komunizma v obliki raja na Zemlji) in na politični med suverenisti in militantnimi liberalnimi globalisti ( ki negirajo narode, družino in človeka). Kakšen bo izid, se bo šele pokazalo.

  Kot kaže, je Slovenja večinsko okužena s tem virusom, zato ima še večje težave kot drugi. Preden se bo razvoj obrnil na bolje, bo potrebno zdravljenje vsaj ozdravljivega dela ljudstva.

  • Slovenija ima kot majhna drzava izjemno sreco, da je lahko vkljucena v skupno evropsko trzisce s skupno valuto. In v skupno zahodno obrambno povezavo. Zahodne povezave so tudi varovalka obstoja parlamentarne demokracije in vladavine prava, ne glede na to, kako sibkih oz. nezadostnih, pri nas. Bog nas varuj suverenizma! V skrajnem slucaju lahko nekdo ponovi leto 1945. Primitivnih in agresivnih norcev je dovolj za take podvige med nami.

   • Suverenizem ne pomeni izolacionizem. Suverenizem pomeni, da se upošteva interese ljudstva, ki so hkrati evropski interesi. To je demokratično urejanje evropske prihodnosti in prihodnosti posameznih narodov in držav.

    Liberalni globalizem upošteva interese odtujenih centrov moči in zanemarja interese ljudstva. To je nasilno ustvarjanje nove svetovne ureditve, ki vodi v konflikte.

Comments are closed.