Igra prestolov

8
Pivčeva z lahkoto pripravila dve milijardi želja za vstop DESUS v Janševo vlado, ob zadnjih izjavah Marjana Šarca se sprašujemo, je bil morda izvoljen po pomoti.

Ob zadnjih izjavah Marjana Šarca, predsednika Vlade RS v odhodu, se človek res lahko vpraša, ali je bil izvoljen po pomoti ali pa ni razumel vsebine besedila, s katerim je prisegel.

Izjemna priložnost za Šarca po zamenjavi predsednika KNOVSA

Ob izjemnih uspehih slovenske politike in polni malhi denarja se človek vpraša, zakaj predsednik Vlade RS ne zagrabi priložnosti. Če je bil dosedanji predsednik KNOVSA Tonin, ki se odpravlja v vladno službo, ožigosan, da se gre navadne politične spletke, ki se v demokraciji Leninovega tipa ne spodobijo, ima sedaj bodoči poslanec izjemno priliko, da postane novi član, morda celo predsednik te preiskovalne komisije.

Tako bo lahko raziskoval pravilnost zaposlovanja tajne agentke N. H. Ker bo novi premier skoraj gotovo imenoval novega direktorja SOVE, pa mu bo novemu članu KNOVS še vedno ostala možnost, da preiskuje vpletenost predsednika Vlade, ki naj bi posredoval za tajno agentko N. H.

Tako mu ne bo treba izvajati političnega pritiska na druge poslance, saj bo raziskoval samega sebe. Takšni primeri so v naši državni administraciji dokaj pogosti.

Prav sedaj nekdanji uradnik, ki je opustil dolžna dejanja, ko je šlo za ugotavljanje pranja denarja, intenzivno preiskuje prav ta primer. Tokrat je v vlogi direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada.

Odhajajoča ministrica Pivec prerodila DESUS v programu in zahtevah

Pogoji DESUSA za vstop v nastajajočo tretjo Janševo vlado so po hitro oceni težki okoli dve milijardi EUR. S kakšno lahkoto je ministrica v odhajanju sestavila spisek želja, če pa pred časom ni zmogla izpolniti predpisanega obrazca za prijavo dohodka. Seveda je v tem primeru šlo za samo skromnih 35 tisoč EUR. Pri dveh milijardah ji je očitno šlo lažje od rok. Škoda je, da so v DESUS pred časom zavrnili obisk skupine strokovnjakov. Ti bi jim lahko razložili, kje se lahko najdeta tako potrebni dve milijardi za vladni program stranke DESUS. Seveda bi predstavniki skupine strokovnjakov, ki se že vrsto let trudijo prepričati odgovorne, da ravno njihov predlog trase za drugi tir prinaša ti dve milijardi prihranka glede na obstoječo rešitev. Kot je znano, na tej trasi že potekajo pripravljalna dela. Med njimi naj omenimo izjemno nasilne gradbene posege v kraško krajino.

Predstavnikov DESUS mnenje slovenskih vrhunskih strokovnjakov, ki jim ni vseeno, kam oblast poriva našo Slovenijo. V DESUS raje vehementno podpirajo predrago tehnično rešitev drugega tira. Povsem očitno računajo, da bo prav zato kakšen njihov član prišel v nadzorni odbor državnega podjetja, ki bo vodilo celotno investicijo.

8 KOMENTARJI

 1. Če je bil izvoljen po pomoti, se mi zdi, da je bil njegov odstop skrbno načrtovan. Tik pred odstopom so mu javnomnenjske raziskave dobro kazale. Če ne bi odstopil, bi prišlo na dan, kako malo je naredil. Pa še napovedi o povpraševanju tujine za naše blago in storitve sedaj niso tako ugodne, kot so bile, ko je sedel na prestol.

 2. Drugega tira verjetno ne bo. In to je edino pravilno. Problem tehnikov je, kot ste vi, ker bi res radi zgradili drugi tir. To je razlika med tehniko in politiko. Drugi tir je nespodobna vehemenca oblasti.
  Že na razpis so se prijavili samo kitajci in turki. Nihče, ki je gradil veličastne evropske predore se ni niti prijavil na razpis. Tako sramoten je ta projekt.
  Slovenija, ki s tem projektom ruši mednarodni 5. koridor si mora samo še poiskat skalo po katero se bo pokrila. Noben narod na svetu ni zrušil nekega mednarodnega transportnega koridorja.

  • Zdravko, najbrž ste zaposlen v državni službi, kjer Vam je vseeno ali plačati naš, moj denar kateremukoli. Če pa ne razumete, da je strošek 1 km izgradnje tunela za okoli 2,0 do 3,0 krat višji od zgrajene proge na odprtem terenu potem pa sploh ne razumete, zakaj smo predlagali namesto 27 km tunelov samo 6 km, pa še to v odsekih.
   Vaše komentar dokazuje “pravo” misel, ni pomembno koliko stane katerekoli projekt, pomembno je da imam plačo za štiri ure dela.
   Če pa ne razumete, da skupina inženirjev ne more niti konkurirati za taka dela, potem pa ste zanesljivo družbeni kritik in usmerjevalec razvoja, ki uporablja domene z omejenim poznavanjem narave pa dajmo še človeka.

   • bralec2018: “Zdravko, najbrž ste zaposlen v državni službi, kjer Vam je vseeno ali plačati naš, moj denar kateremukoli.”
    =====================
    Očitno ne razumete kaj je napisal Zdravko.
    Pa bom samo ponovil kar sem pred časom sam napisal na tej strani:
    “Vsak železniški projekt, ki bi se po slovenski strani prebijal čez kraški rob na relaciji Koper-Divača je neekonomičen! In tudi nikdar ne bi bil del mednarodnega koridorja (Španija-Ukrajina). Ta tir je lahko samo industrijski tir za luko Koper. Tako vladni kot nevladni projekt sta neekonomična.

    • Res je g. Zdravko, nič se ne izplača, celo delati ne. Prispodobo z državno službo ali če hočete darovi sem dal samo zato, ker ima povprečen Slovenec pred seboj kontrabantarja Martina Krpana.
     Žal pa je druga polovica delavcev in inženirjev samo zato, da ima pravico, da plačuje davke.
     Kako ozki ste v komentiranju pa samo en podatek. Variantni predlog povečuje vpliv industrijske cone v Kozini, kjer je tretji terminal za Luko Koper. Vladni tir pa drvi skozi Divačo in samo prevaža tovor naprej.
     Ne morete verjeti v industrijski coni dodajaš vrednost izdelkom v transportu ven ali not iz Slovenije.
     BRRRRR že spet sem omenil industrijsko cono. Vi pa nazaj pa ja ne bomo hodili v tovarne, če pa imamo zato državo, da nas preživi!!!!! Govorimo o ustvarjanju nove vrednosti in ne o subvencijah!!!
     Le zakaj hodite na počitnice, če pa je turizem sama potrata. Ali ni bilo lepše, ko smo bili v mladinskih brigadah in preganjali dekleta pod šotori. Ja titovi časi so bili res lepi!

 3. Mislim, da za obe pomladni stranki bistveno dodatno povecanje proracuna oz proracunskega primankljaja ne bi smelo priti v postev. To bi bilo neodgovorno. Nedostojno. Potem bolje, da ni te vlade in da se gre na volitve.

 4. IGRA POKVARJENIH HINAVSKIH SEBIČNIH ZAJEDALSKIH HUDIČEVSKIH PARAZITSKIH UNIČEVALSKIH SATANSKIH POKVARJENCEV JE TO !!! ! !!!

 5. Stari lutkarji so mlade posvarili in ti bodo klecnili, saj lahko počneš vse, kar hočeš, dokler si “naš”, ko pa se povežeš z drugo polovico v koalicijo, te bo zadela kazen za pregrehe, kot tiste, ki niso naši! Ha, ha, tukaj pa se neha patriotizem in želja, da se državo nari boljšo in potegne iz črne luknje v katero jo “naši” tlačijo in izčrpavajo do onemoglosti, da jo uničijo materialno in mentalno poškodujejo do nepovratne invalidnosti!
  Zato nove vlade ne bo. Volitve so neizbežne, kot kaže reakcija nesjenih potencialnih partnerjev SDS v nesojeni vladi.

Comments are closed.