Jankovićeva v Dražgošah povedala, da sprave ne bo!

23

Ob 76. obletnici dražgoške bitke je bila v Dražgošah osrednja spominska slovesnost, ki predstavlja vrh že 61. sklopa prireditev Po stezah partizanske Jelovice. Nagovoru osrednje govornice Jankovićeve, ki ga je večkrat prekinil aplavz zbranih, je prisluhnilo več tisoč ljudi. Med udeleženci slovesnosti so bili tudi nekateri predstavniki političnega vrha. Med njimi podpredsednik vlade ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar ter ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak. K spomeniku padlim v Dražgošah so vence položili predsednik republike Borut Pahor, delegacije združenj borcev NOB iz različnih krajev ter delegacije Socialnih demokratov, Levice in Stranke Alenke Bratušek.

Zbrane je nagovorila predsednica Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije Lara Janković, njen nagovor pa so zbrani večkrat prekinili z aplavzom. Med nagovorom je opozorila na “neoliberalni izkoriščevalni kapitalizem” in pozvala ljudi k uporu, za katerega je zgled v boju za lepši jutri našla tudi med udeleženci dražgoške bitke. Jankovićeva je povedala, da se s slovesnostjo v Dražgošah spominjajo ene najpomembnejših bitk za Slovence in za slovensko samozavest, ki je temelj naše suverenosti. “Ob tem se s ponosom spomnimo, da je bil to čas, ko se je mali narod silovito uprl na videz nepremagljivemu, a nedvomno številčnejšemu in bolje opremljenemu sovražniku in njegovi ideji uničenja našega naroda,” je poudarila.

Jankovićeva je opozorila na ”nedopustno teptanje narodnoosvobodilnega boja”, ob tem je kot nedopustno označila potvarjanje zgodovine in teptanje narodnoosvobodilnega boja ter ostro je obsodila vse, ki delajo razdor med narodom, širijo sovraštvo in nestrpnost, poveličujejo in se trudijo za rehabilitacijo domobranstva. Izrekla je kritiko vladajočim, ki prepovedi rehabilitacije domobranstva niso uzakonili.

”Sprave ne bo”, je zaključila Lara Janković.

“Sploh pa, čas bi že bil, da bi nehali z ideološkimi razdvajanji in se raje ukvarjali s sedanjostjo, ki trenutno nima svetlega pogleda v prihodnost,” je pozvala prisotne poslušalce in pojasnila, da smo postavili kapital pred človeka. “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci,” je opozorila in izpostavila tudi “hinavsko sprenevedanje vladajočih”. In poslušalci so ji ploskali.

“Danes naš sovražnik ne nosi orožja, ampak je bolj prefinjen, podtalen, zlovešč, nosi kravato in hinavsko sprenevedavi nasmešek, izvaja pritisk na nas in nas ustrahuje, da postanemo apatični in novodobni sužnji,” je dejala zbranim na slovesnosti ter na ulico pozvala vse delavce, prekarce in izkoriščane, da se borijo za svoje krivično odvzete pravice. Povedala je tudi, da se morajo vsi , ki se borijo za svoje krivično odvzete pravice, spomniti na vse preminule borce, ki so dali življenja, spomniti se morajo njihovega poguma, neustrašnosti in vere, da skupaj lahko premikamo gore in se upremo sovragu.

Vir: STA

23 KOMENTARJI

 1. “Jankovićeva v Dražgošah povedala, da sprave ne bo!”

  Še da njen mož Janković govori delavcem za delavski praznik 1. maja pa smo tam. V posmeh vsem naivnežem, ki so se šli spravo v Kočevskem Rogu.

  • AlFe , Jankovič je z njo v sorodu toliko kot midva , nič !Res pa je , da sta si lahko brat in sestra v razmišljanju in dejanjih ter s kameleoni s kravatami in polnimi žepi nakradenega denarja ! Tovarišica ,ki poje slavospeve degeneriranim diktatorjem in
   med drugim v svojem govoru poziva obiskovalce 76 . obletnice sramotega dejanja , v Dražgošah , da bi bilo potrebno ponovno oditi v gozdove ter se upreti ! Komu naj se
   uprejo , uprejo se lahko samo svoji zmedeni pameti in tistim , ki jim vtepajo v glavo
   boljšivistično prevratniško ideologijo ! Čas bi bil , da se vzame pod lupo ustvarjace
   ” sub kulture ” na metelkovi ! V vsakem primeru je umetnost sprenevedanja dražgoške
   govornice stalnica tistih , ki se tam zbirajo !

   Andrej Briški

  • AlFe , Jankovič je z njo v sorodu toliko kot midva , nič !Res pa je , da sta si lahko brat in sestra v razmišljanju in dejanjih ter s kameleoni s kravatami in polnimi žepi nakradenega denarja ! Tovarišica ,ki poje slavospeve degeneriranim diktatorjem in
   med drugim v svojem govoru poziva obiskovalce 76 . obletnice sramotega dejanja , v Dražgošah , da bi bilo potrebno ponovno oditi v gozdove ter se upreti ! Komu naj se
   uprejo , uprejo se lahko samo svoji zmedeni pameti in tistim , ki jim vtepajo v glavo
   boljšivistično prevratniško ideologijo ! Čas bi bil , da se vzame pod lupo ustvarjace
   ” sub kulture ” na metelkovi ! V vsakem primeru je umetnost sprenevedanja dražgoške
   govornice stalnica tistih , ki se tam zbirajo !

   Andrej Briški

 2. Organizatorji dražgoškega shoda očitno niso za evropske civilizacijske vrednote med katere spada tudi sprava,

  ampak za nadaljevanje balkanskega totalitarnega barbarstva, saj je vihrala nad udeleženci mogočna jugoslovanska zastava z rdečo zvezdo.

  Govor je bil v enakem stilu kot so to počeli komunisti v stari Jugoslaviji in kasneje.

 3. Ali gospa Lara res izjavila, da obstaja »danes javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija ter dobro živijo samo kriminalci« oziroma izpostavila tudi »hinavsko sprenevedanje vladajočih«?
  Presenetljivo tudi je, ko brez dlake na jeziku napove, da bodo morali stopiti na ulico »vsi delavci, prekarci in izkoriščani, da bi se borili za svoje krivično odvzete pravice«.
  Pa tudi v tem, da sprave ne bo, ima gospa popolnoma prav: Saj se tega zaveda vsak, ki razume razliko med odpuščanjem in spravo.

  • Ma super, tale tovarišica Lara, brez dlake na jeziku in “iskrena”, da se kar iskri okoli nje! Prava žveplenka, ki skuša zanetiti ogenj v premrlih kosteh ostarelih revolucionarjev in njihovih mlajših privržencev…

   A imejmo v mislih, da kdor zase razglaša, da nima dlake na jeziku, ima bržkone kosmato vest! Takšna “iskrenost” je bogato nagrajena zgolj med Lažgošarji…

   V svojem govoru na mitingu “resnice” je glumačica Lara poleg ostalega dejala:

   “…Zato ostro obsojam vsako poveličevanje, rehabilitacijo domobranstva, ki se trenutno dogaja. Nekdo mora to povedati iskreno. Obsojam vse, ki z roko v roko z RKC–jem delajo razdor med narodom, širijo sovraštvo in nestrpnost…
   …naj se drago obdavči cerkev, če že poseduje pol države nepravično vrnjenega premoženja in naj zanjo plačujejo tisti, ki verujejo vanjo, kot je to v tujini. Predvsem pa naj se jo še enkrat strogo loči od države. Tudi sama razumem cerkev kot neko interesno dejavnost, ki naj se ukvarja z duhovnostjo in nikakor ne s politiko in naj ne izkorišča svoj položaj in zlorablja vero za politično propagando…”

   Ocenite sami vrednost Jankovičkine politkomisarske govorance:

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=593&v=-gKlOvcnyBg

  • Sprave ne bo, ker na levici ni želje po priznanju krivde, na desnici pa ne želje po odpuščanju.
   Lani je bil tule objavljen precej poglobljen članek glede sprave, ki je na dolgo in široko našteval kaj vse se mora zgoditi, da se bomo Slovenci spravili med seboj, le odpuščanja ni bilo niti omenjenega.
   Vera slovenske desnice je antikomunizem, glavni sentiment pa maščevalnost. Škoda, da je tako.

    • Opomba: O spravi lahko govorimo šele po priznanju krivde. In če je desnica še potem noče, jo pač noče. Ima to pravico.

     Pred priznanjem pozivati desnico na spravo je še enkrat ponoviti zločin.

 4. S tem ko govornica pravi, da sprave ne bo, prizna, da so vse govorance o NOB-u navaden blef.

  S tem hoče reči: mi bomo še naprej uživali nezaslužene privilegije, ki nam jih je prinesla brezobzirna in krvava revolucija. Njene žrtev so bili tudi nedolžni prebivalci Dražgoš.

  Glede na število udeležencev kaže, da je ljudi, ki imajo apetite po neupravičenih privilegijah, temelječih na nedolžnih žrtvah revolucije, vse več.

 5. To kar se bere tu, da je govorila ga. Lara Janković, je naravnost neverjetno. Tile so se čisto odklopili. In povrhu je bil tam kup ministrov iz vlade.
  Jim pa res voda v grlo teče. Zdelo se mi je, da je njihov položaj v družbi vendarle udobnejši in da ne potrebujejo take gonje. Toda očitno se motim. Vsako leto so bolj in bolj utrgani. Njihov padec bo spremljalo strašno pogorišče.

 6. In kdo sploh je ta Lara Janković?! Sem že mislil, da ima župan mogoče hčer.
  Bi me pa zanimalo, kdo ji je napisal ta govor. Predpostavljam, da ga je samo prebrala, kot igralka.

  • Zdravko: “In kdo sploh je ta Lara Janković?”
   ====================

   Hčerka bivšega agresorskega jugo oficirja.

Comments are closed.