Janković trpi in grozi

53

22.12.2009 je tedaj 26 letni Boštjan Furlan je kot predstavnik podmladka SLS v družbi kolegov iz drugih pomladnih podmladkov na tiskovni konferenci ljubljanskemu županu povedal naslednji stavek: »Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu.« Ob tem mu je podaril še igro monopoli. Potem se je pogovor med županom in mladimi politiki nadaljeval. S strani nekega drugega fanta je padla precej bolj odmevna izjava o “balkanskem kavboju”, za katero se je ta kasneje opravičil in oddelal dan družbeno koristnega dela.

Boštjan Furlan se ni opravičil. Z izjavo o Božičkovem namigu ni imel namena žaliti Jankovića, pa tudi on zaradi te izjave ni kazal posebne užaljenosti. Jankovićevi nasprotniki so ob Furlanovi izjavi verjetno rekli: “Res je, prav je povedal.”, Jankovičevi pristaši pa: “Kaj si smrkavec misli, da tako grdo govori o našem odličnem županu.” In bi človek mislil, da se je stvar nato hitro končala. Pa se ni.

Zoper Boštjana Furlana zaradi teh izrečenih besed po treh letih še vedno teče kazenski postopek. Zoran Janković menda zaradi te izjave neizmerno trpi. Najel je odvetniško družbo Čeferin, ki je zoper brezposelnega fanta vložila predlog za kazenski pregon. Tožilka Dragica Abrahamsberg je ugotovila, da je Čeferinov predlog utemeljen, zato se je lotila v imenu države preganjati “kriminalca” Furlana. Da gre za utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, očitno meni tudi sodnica Vladislava Lunder.

Do sedaj sta se bili dve glavni obravnavi, na katerih se Furlan, ki si ne more privoščiti odvetnika, brani sam. Glavna obtožba tožilke je: “lzjava obdolženega je takšne narave, da se je zaradi nje Zoran Janković počutil razžaljenega, saj podaja negativno vrednostno sodbo o njegovem delu kot županu Mestne občine Ljubljana.« Na prvi obravnavi se je Furlan izrekel za nedolžnega in pri tem trdil, da je govoril resnico zaradi česar meni, da ne bi smel biti preganjan. Poleg tega je poudaril, da je bil kontekst, v katerem je izrekel domnevno sporni stavek, izrazito šaljiv, o čemer je bil župan Janković tudi predhodno obveščen in mislim, da to lahko razume vsak človek.

Na naslednji obravnavi je sodeloval Zoran Jankovič. V izlivih čustvene prizadetosti v stilu vrhunskega dramskega igralca je kar naprej ponavljal, da se zaradi izjave, »da krade«, čuti zelo prizadetega in razžaljenega. S tem je pokazal, da sploh ne ve zaradi česa je ovadil Furlana, saj on tega, da Janković krade, sploh ni rekel. Ko mu je njegov odvetnik vendarle pojasnil kaj je predmet sodnega procesa, je obrnil ploščo v smislu, da se potem pač čuti prizadetega in razžaljenega zaradi stavka, ki ga je Furlan dejansko izrekel. Vodenje procesa s strani sodnice je škandalozno. Furlan je lahko vprašan vse, kar si stranke v postopku izmislijo, on pa je Jankoviću smel postaviti le peščico od pripravljenih vprašanj, s katerimi bi na podlagi Jankovićevih odgovorov lahko dokazal svojo nedolžnost.

Če bi bila to literarna zgodba in ne bi bilo že tri leta na udaru življenje mladega fanta, bi se to lahko bralo kot komedija, podobna Jurčičevi Kozlovski sodbi v Višnji gori. Ker pa gre za zelo resen kazenski pregon zaradi izrečenih besed in očitno ni nič drugega kot montiran kazenski proces, je to tragedija demokratične države. Da bo zadeva še hujša je fant, verjetno prav zaradi pritiskov povezanih s tem krivičnim procesom, resno zbolel.

Proces se bo nadaljeval. Glede na to kako uigrano so do sedaj delovali Janković, njegov odvetnik, tožilka in sodnica, se obsodilna sodba kaže kot zelo verjetna. Ker je Furlan brezposeln in nima nobenega premoženja, ga v tem primeru čaka zapor. Nujno bi bilo, da bi bili v tem primeru pred sodiščem in zaporom množični protesti – za Boštjana Furlana in za svobodo vseh nas, ki se lahko v vsakem trenutku znajdemo na njegovem mestu. Upajmo, da do tega vendarle ne bo prišlo. Kot državljani moramo do konca upati, da se bo sodišče postavilo na stran temeljnih človekovih pravic in svobode govora, in ne na stran Jankovićeve samovšečnosti in želje po ustrahovanju.

Foto: Aleš Čerin


53 KOMENTARJI

 1. Če zboli kriminalec, se sodni proces takoj ustavi, ker so proti njemu pravna država ali njegovi kolegi. Če zboli pošten človek in se proti njemu nadaljuje postopek, potem mora krivdo prevzeti sistem. V primeru Boštjana Furlana je vodenje postopka še toliko bolj nerazumljivo, saj Jankoviču njegova izjava v ničemer ni škodovala. Jankoviču bi pa predlagal, da se nemudoma oglasi pri zdravniku, da ga napoti na primerno zdravljenje, saj je njegova reakcija objektivno gledano glede na kontekst, v katerem so bile sporne besede izrečen, emotivno premočna in njegove reakcije očitno ogrožajo someščane, saj je nekatere s svojim nepoštenim ravnanjem dokazano spravil ob zdravje, premoženje in celo v prerani grob.
  Na tem mestu dajem izjavo: G. Jankovič je s svojimi dejanji oškodoval mnoge državljane Slovenije in jih okradel za več milijonov evrov. Če ne ve, zakaj trpi. Naj gre k verouku in tam mu bo prijazni katehet predlagal naslednje korake, ki jih bo moral narediti, da bo lahko ponovno spal z mirno vestjo.
  Za boljši spanec naj se z mladeničem spravi rajši ob s klepetom ob kozarčku in naj se odpove sodnemu postopku, s katerim se le smeši in dolgoročno mu bo delal še poštene glavobole, če bo šel v zadevi predaleč.

 2. Oprostite, itak je šel že predaleč. S pravilnimi odločitvami pa bi g. Jankovič lahko prekinil pot, ki je tudi njemu samemu v pogubo in z odločitvijo za podporo dobrega z osebnim prizadevanjem za omilitev negativnih posledic svojega neodgovornega ravnanja bistveno pripomogel k stabilizaciji stanja v državi in s tem nemara celo veliko znižal ceno, ki jo bo moral na koncu plačati.

 3. “ki jo bo moral na koncu plačati.” popravek: “ki bi si jo prislužil z nadaljevanjem poti v isto smer.”

 4. Ko je “podmladek SLS” obdolžil gospoda Jankovića, da laže in zapravlja, je moral imeti nedvoumne pravniške dokaze, da je to res. In seveda imeti dobre odvetnike na svoji strani. Če jih je in skoraj verjamem, da je tako tudi res, stranka SLS pustila same, je to zelo lepa predvolilna poteza. Gospod predsednik stranke SLS, kje ste in kaj delate? Samo v nori državi imate nekaj nekaj možnosti, da pridete v parlament.

  Gospod Jankovič je samo koristil pravico do dobrega imena, ki mu jo ustava daje. Mu jo odrekamo? Jaz ne.

 5. ob vsej podlosti jankovičeve gonje … ampak tudi druga stran je hvalnica norosti … podmladki, katerih intelektualni doseg seže do banalnih provokacij … bog pomagaj, kaj nas ob takih bodočih politikih čaka … da ne govorim o tem, da je tip brezposeln … očitno je mislil, da bo s politikantstvom dobil službo al kaj … pa še glede stranke … naj mu pa ona zrihta odvetnika, če so za kaj … pa naj se primc za to zavzame … v glavnem ob jankoviču in desnih podmladkih imaš srečo, če te samo srat prime

 6. Spoštovani g.Primc!

  To norost je treba ustaviti!

  Niti ni važno, kako se pišeta tožilka ali sodnik-ca, gre za zelo splošen pojav.Na grozo Slovenije so to klečeplazni serviserji mafijskokriminalne združbe, ki terorizira Slovenijo.

  To je treba obsoditi in ustaviti, fantu pomagati!

  Janković bo ostal to kar je tako ali tako. Perfidni mafijaš iz prve kaste.

 7. Clanek osvetljuje vrsto hudih pojavov: nekomptentnost in koluzijo v sodnih procesih, razzalitev in se kaj. Sestindvajsetletnik ni mladic, ki ne bi vedel, kaj dela – ce je tako, potem naj se zgovarja na nepristevnost. Ce nekoga razzalim, moram pac sprejeti posledice za svoje ravnanje.
  Najhusi problem pri zadevi je zato delovanje nasega pravnega sistema. Od antike dalje vemo, da je pravicnost osnovna in najvisja krepost druzbenega zivljenja. Ce ni pravice, potem se bo zadeva sesula. In se nam sesuva. Dokler Slovenci ne bomo dali priloznosti strankam, ki jim je do pravicnost in bodo gradile sistem, ki bo pravicen za vsakega, najprej slabotnega, se bomo pac kisali v tej megli, ki smo si jo sami ustvarili.

  • Gospod Peter, tu je pa en nesporazum.

   Namreč, če izrečem neko trditev in se nekdo subjektivno čuti užaljenega – ali sem s tem storil kaznivo dejanje?

   Sam sem doslej imel priložnost prebrati veliko groženj po netu, npr. kako je treba “janševe podgane zapreti v plinsko celico”. To sem prebral danes zjutraj. In nič se ne bo zgodilo. Medtem pa Zoki lahko zeza nekega človeka do onemoglosti….

 8. Ce tega cloveka naznanite organom pregona, bi ga morali preganjati po uradni dolznosti, ker poziva k nestrpnosti in nasilju. To je sovrazni govor. Problem je verjetno v tem, da se tovrstni junaki skrivajo za vzdevki in jih nasa policija ne preganja tako resno kot na primer ljudi, ki se ukvarjajo z otrosko pornografijo ali tezkim kriminalom.
  Tukajsnji primer je drugacen: Nekdo je javno rekel nekomu, da laze in tako naprej. To ni sovrazni govor, ampak je razzalitev casti. Edina obramba v tem primeru je resnica, se pravi dejstva ali dokazi. Mladec ocitno ni poznal ne bontona ne etike ne prava. Ne vem, kaj je delal v soli, popravni izpit ga bo zdaj veliko stal.
  Pameten clovek molci o stvareh, ki jih ne more dokazati. Pa tudi, ce ima dokaz, nasprotnika ne bo kar pocez obtozil, da je tat, ampak bo trdil tisto, kar lahko podkrepi z dokazi. Torej ne: Krades!, ampak: Takrat in takrat ste temu in temu ukradli to in to, o cemer imam dokumentacijo oziroma price.

  • Se strinjam z vami. Ne morem pa mimo: “Takrat in takrat ste temu in temu ukradli to in to, o cemer imam dokumentacijo oziroma price.”

   Tu se izkažete kot totalni teoretik. V praksi torej ne rečeš niti tega. Če lahko krajo prijaviš jo prijaviš, sicer pa ne nakladaj ne z dokazi ne brez.

 9. Vzporednice lahko vlečemo z primerom umetnika Godniča -alias Tito (Barbarin rov). V tem primeru se je pregon takoj končal. Razlika je očitna.

 10. “Božiček nam je namignil, da vam letos verjetno ne bo prinesel ničesar, saj ste celo leto lagali in zapravljali premoženje prebivalcev najlepšega mesta na svetu.” – Izjava za zapor? Božiček je mladcem namignil, da županu Jankoviću ne bo prinesel daril. Izjava za zapor? Res? A bosta tožilka in odvetnik pozvala Božička, naj pojasni, s čim je g. Janković zapravljal premoženje in komu je lagal, da si ne zasluži daril? Bosta zaprla še Božička zaradi njegovih namigov in insinuacij? Pa kdo je tu nor?

 11. Tožilstvo in Jankovićev odvetnik se strinjata – Župan si zasluži Božičkova darila!

  Božiček je do ljubljanskega župana nepošten, saj mladcem, preko katerih je posredoval svoje sporočilo, ni pojasnil, s čim konkretno si župan ne bi zaslužil njegovih daril, ampak ga je zgolj pavšalno obtožil laganja in zapravljanja premoženja. Še več, tega si ni upal storiti sam, pač pa so namesto njega to morali storiti mladci, ki so bili zaradi tega deležni ogromne mere neodobravanja.

  Božiček je kriv! Dol z Božičkom! Zoran Janković ihti in neutolažljivo zre zvečer skozi okno v daljavo, s čim si je zaslužil to nepošteno ravnanje s strani Božička. Božiček, posuši Zoranove solze in omili mu bolečino! Izbriši krivico, ki si mu jo storil pred tremi leti!

 12. Seveda mi je žal, da se na tak način muči mladega človeka za nekaj besed. Toda, žal mi je tudi, ko vidim, da nekdo v pozitivni kontekst naše politične slike vsiljuje stranko SLS. Postane mi kar slabo. G. Primc, spoštujem vaš velik prispevek na področju družinske problematike, žal pa ne morem podpreti vašega subtilnega prikazovanja stranke SLS kot nekaj pozitivnega (če nekdo kritizira Jankovića, še ni nujno pozitiven). Stranko SLS je potrebno zajeti z žerjavom in jo odnesti na smetišče zgodovine (skupaj z Žerjavom). Vsi dobronamerni člani pa se pridružite NSi in SDS. Prepričan sem, da bo več kot polovica vaših članov končala v strankah kontinuitete. Točno tam, kamor od vselej sodijo.

 13. Res bi bilo hecno, da bi jo skupil eden redkih sls-ovcev, ki ga je bilo v nekem hipu nekaj v hlacah. Strinjam se z nekom zgoraj: sls, kje si, zakaj ne stopis fantu v bran?! Mogoce pa zato zerjav na vse kriplje pomaga rusiti vlado, da bo potem nova mostograditeljska koalicija fanta oprala vsake krivde. Kvecjemu opravicil se bo, pa bo med brati vse v najlepsem redu.

 14. JANKOVIĆ , BI MORAL TRPETI ZARADI SVOJIH SLABO IZOBRAŽENIH IN NEVZGOJENIH SINOV IN NJEGOVE ODKRITE KLEPTOMANIJE !

  PALICA IMA DVA KONCA !

 15. “Nujno bi bilo, da bi bili v tem primeru pred sodiščem in zaporom množični protesti – za Boštjana Furlana in za svobodo vseh nas, ki se lahko v vsakem trenutku znajdemo na njegovem mestu.”

  Ne ne, ne bo držalo – jaz se zaradi take izjave nikakor ne morem znajti na njegovem mestu, ker javno ne lapam v tri dni.
  Če pa ima fant dokaze, pa ni panike. Bo pač na parih primerih izkazal svoj prav in odkorakal svoboden (pa še nazaj tožil zaradi duševnih bolečin in prizadetega zdravja).

  • Nasprotno. Protestirati je treba, saj je očitno, da sta tako sodnica kot tožilka pristransko na škodo pravičnosti na strani Zorangutana – lažnivca in zločinca.

    • Ne sprenevedaj se. Na laži so ga dobili že večkrat. Je pa v kazenskem postopku. Zame dobolj, da ga proglasim za zločinca.

     • g. Alojz, tokrat pa se ne sprenevedajte vi, jaz pa se bom v zahvalo spustil na vaš nivo:
      g. JJGutan je tudi v postopku, na laži je bil tudi že večkrat ujet – torej je tudi on zločinec in kriminalec.
      pozabljate, da je vsak nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže in si jemljete pravico sodnika.

      za vzorec pa še en primer JJ izjave, ki je sedaj nikakor noče upoštevati (torej spet ena laž): http://www.youtube.com/watch?v=gFIYBzfwFDA

     • KrEnTip,

      Govorimo o Zorangutanu, zato ne vlači po nepotrebnem ostalih politikov, ki so mnogo bolj pošteni od tvojega preljubega führerja Zorangurana.

      Še en, ki ga boli, da kritiziramo njegovega idola.

      Jankovič je lažnivec in zločinec, in obsojati nekoga, ki je to rekel samo zato, ker formalno še ni bil obsojen, je neumnost.

     • ja ja, striček Lojzek. zaenkrat z vami nisem na ti, pa o mojem ali tvojem fürerju ni potrebno zgubljati besed. eni ga imate, drugi fürerja nimamo.
      vaša ušesa so gluha, vaše oči zaslepljene, iz možganov na jezik pa zna priti samo pljuvanje in bruhanje čez kogarkoli, ki vam ne pokima, kako ste bistri, in ki ne pade v jok, ko se omeni njegovega posvečenega idola.
      beati pauperes spiritu!

     • KrEnTip, povedal si, da nimaš argumentov, zato si se spravil na nepotrbne detajle.

      Naj te obvestim, da na internetu velja kodeks, da se vsi tikamo.

      Ti imaš tvojega führerja Zorangutana, zato takoj ob kritiki potegneš ven koga iz nasprotne strani, zdaj Janšo.

      Vedno je tako, ko kdo kritizira komunajzerje, s prstom kažete na druge, lejte, saj tudi oni niso čisti.

      Tvoj ljubi fűhrer Zorangutan je zločinec in lažnivec.

      Jaz pa führerja nimam, kot ga imaš ti.

     • hahahaha…. internetni kodeks, ki si ga je izmislil g. Alojz, pa o etiki govori, kot si jo je zamislil sam. argumente pa je tudi sam navedel na vprašanje AlFe-ja, ki je tudi tako ne-kodeksen, da ga je vikal…

      če bi znali brati vsebino, ne samo besede, bi videli, da sem vas samo opozoril na pravilnost (in verodostojnost) vaših izjav, pa na vašo kulturo, pa nenazadnje morda na to, da vas bi (po vas imenovani) zorangutan lahko tožil zaobrekovanje in podobne reči…

      ker pa tega ne znate, ste seveda kot zaslepljen pes na kost skočili, ko sem se spustil na vaš nivo in “nekoga drugega” poimenoval in okarakteriziral na enak način, kot vi. kdo pa pravi, da sem rdeč, če samo parafraziram vaše besede na druge osebe? ali pa naj jaz vas poimenujem s kakšno gardo? pa ne kraljevo, niti Titovo, tudi ne slovensko… hmmmm… mogoče s kakšno barvo?!?

      sicer pa škoda besed za vas, tako da se vam ne bom več oglašal, vi pa raje nehajte pljuvati, da se vam kakšenkrat ne odbije pljunek v bistre oči in jih ne zamegli. pa srečno s svojim načinom kodeksov in etike in vsega drugega 😀

     • KrEnTip, pokazal si, da je vse, kar sem napisal o tebi res. Zato se pa tako repenčiš. In poskušaš skriti svojo jezo, ki pa je ne moreš.

      Nekateri ne poznate kodeksa, pa ti je težko priznati.

      Tebe boli, ker nisem padel na tvojo finto spreobračanja pozornosti in kazanja s prstom na nasprotnike, takrat, ko je bil tvoj führer Zorangutan upravičeno kritiziran.

      Tipična komunajzerska taktika, preobračati pozornost na nasprotnike. Seveda si rdeč, tega ne moreš skrivati. Je pa lepo, da te je tega sram, torej veš, da je to nekaj slabega.

      In ker veš, da nimaš argumentov, se boš zdaj potuhnil in to si celo napovedal. S tem pa si povedal, da nimaš ne argumentov, ampak se le zaganjaš v drugače misleče in slepo braniš svojega führerja Zorangutana.

     • eh, Alojz, Alojz… kazanje na druge? to je ravno poanta tega članka in vaših komentarjev. ne rabim se potuhniti, samo škoda je časa za zombije, kot jih kar nekaj tukaj berem. saj veste, katere 😛

     • Vem, zombiji ste levaki.

      In obnašaš se točno tako, kot sem predvidel.

      Ko smo kritizirali Zorangutana, si na dan potegnil Janšo.

      Ko sem opozoril na tvojo logično napako, oziroma na splošno taktiko – preobrni pozornost na nasprotnika, si začel z napadom ad hominem.

      Istočasno si slab provokator. Ne znaš napisati tako provokativno, da bi ti ostali nasedli – in bi potem tako speljal debato drugam.

      Hkrati si nardil tipično napako. Napisal si, da se umikaš iz debate, ker je škoda besed zame…

      …ampak kljub temu, ko omenim pravi vzrok za tvoj umik… Ko mački stopiš na rep, zacvili… se nisi mogel zadržati, da ne bi odgovoril.

     • “kdor ne piha v povsem isto trobilo kot jaz, je komunajzar” – to razberem iz več vaših replik večim osebam na tem časniku. torej naj sprejmem, da so vaše misli edine pravilne in zveličave?

      lahko podpišem tudi, da sem komunajzar, če boste potem lažje spali. potem vaše označevanje moje osebe kot pristaša “preljubega fűhrerja Zorangutana” sploh ne bo več prvi napad ad hominem v tem dialogu in bo res, da sem z ad hominem začel jaz.

      za svoje mirno spanje pa imam še vedno za tolažbo svojo odločitev (ja, takrat je bila kar pogumna), ko sem v uniformi JNA sredi Srbije imel … saj veste, tisti dve kroglici tam doli … in rekel “neću postati član KP”. (hmmmmm – me to kaj zviša v vaših očeh?) za razliko od mnogih, ki so v Jugi postali komunajzarji zaradi prepričanja in še bolj zaradi osebnih koristi, danes pa so zveličani spreobrnjenci in najhujši nasprotniki katerekoli misli, ki niti ne da bi bila levičarska – dovolj za smrtno mržnjo je, da ni ekstremistično desničarska.

      lahko sprejmete, da je lahko kdo nevtralen, ne navija za nobeno stranko, za nobeno smer, ampak bi rad imel v naši prelepi domovini POŠTENE ljudi pri krmilu? in da bi z veseljem pljuval po VSEH NEPOŠTENIH politikih, ne samo politikih – tudi ljudeh? ali pa je to tudi “komunajzarska” želja?

      lahko razumete, da me moti VSA pokvarjena in skorumpirana politika, VSI grabežljivi privatizatorji in izkoriščevalci naroda in države ne glede na politično barvo?

      je težko razumeti, da me moti, ko so nekateri politiki in stranke in še kdo jokali tja gor v Bruselj, kako je krivična naša skorumpirana KPK, ker je napisala tako mnenje o JJ; ko pa pridemo do “zorangutana”, kot ga vi “kulturno in ljubkovalno” poimenujete, pa je seveda KPK pošteno in pravilno zapisala vse? je tako sramotno, da se sramujem dvoličnosti in pristranskega jokcanja tja gor v Bruselj? še huje – da se sramujem, da sploh kdo gre jokcat v Bruselj in iskat “podporo in pomoč”!

      me naj bo sram, ker NE pritrjujem vsem lažnivcem, ki dandanašnji lažejo, kako hudo so bili zatirani v Jugi? jaz sem hodil k verouku, k maši, bil krščen, pri obhajilu, pri birmi – vse to skoraj 20 let pred osamosvojitvijo, sredi belih dni, sredi velikega mesta, ne nekje skrito v kakšni zakotni cerkvici v hribovski vasici. pa ni bil zato “kaznovan” nobeden od staršev, nisem bil mučen ali maltretiran jaz, bil sem celo spoštovan šolar, čeprav so tudi v šoli cedeli, da hodim v cerkev. danes pa poslušam, kako hudo je bilo takrat. hudo je bilo samo nekaterim. tistim, ki so se svoji “verski pregrehi” predajali zaradi svoje želje na skrivaj; ali pa se raje sploh niso, ampak po svoji volji in želji, ne pa zaradi prepovedi.

      vem in razumem, da je to “desni časnik”, pa ga vseeno kdaj preberem in tudi kaj pametnega in po mojem okusu najdem.
      ne motijo me desničarske misli; kar mi ni všeč, pač ignoriram, preskočim, pozabim. motijo pa me kronični pljuvalci, ekstremisti, zaslepljenci (da, tudi tako si jih drznem imenovati), ki smatrajo, da so nosilci in oglaševalci ene in edine absolutne resnice. pa naj nanje naletim tukaj na Časniku, na Dnevniku, Delu, žurnalu, 24ur, Financah, Siolu … kaj-vem-kje-še … ali med čenčami pri frizerki.

     • Ti KrEnTip narobe razbereš. Zato pa imaš težave.

      Saj že vem, da si komunajzer, ki imaš rad Jankoviča, pa te boli, ko kritiziramo njegove svinjarije.

      Z Ad hominem si začel ti, to je dejstvo. Važno je, kaj si zdaj, ne pa ali si formalno bil v partiji ali ne. Začel si točno tako. Ko smo kritizirali tvojega führerja, si takoj začel, poglejte Janšo…

      In zdaj je vsak, ki ne razmišlja po komunajzersko že kar skrajni desničar. In potem se delaš lepega.

      Lahko leporečiš, kakor koli hočeš, ampak ti nisi nevtralen. Tebe ne motijo Jankovičeve svinjarije, saj si takoj šel v obrambo lika in dela tvojega führerja Zorangutana.

      Debata tukaj teče o tvojem führerju Jankoviču, ti pa vlečeš Janšo na dan.

      In ker ti nisi bil zatiran v komunizmu, tiste, ki so bili zatirani – kar ožigosaš za lažnivce. In potem praviš, da si nevtralen. Si zagrizen komunajzer.

      Tebe motijo tisti, ki ne razmišljajo dovolj komunajzersko in jih ožigosaš z vsem slabim.

     • Alojz ima vedno prav.
      Kadar nima prav, pa poglejte prejšnji stavek.

      Ko bo Alojz dojel dejstvo, da nisem izrekel niti ene besede v prid Jankoviču…. bo konec sveta… že spet!
      In preživeli bodo samo istomisleči.

      “Vi ste sol zemlje. Če pa se sol pokvari, s čim naj se osoli? Ni za drugo, kakor da se vrže proč in jo ljudje pohodijo.” … velja za VSE.

     • KrEnTip je užaljen, ker mi ne more intelektualno parirati in ker sem ga zasačil pri taki butasti obrambi Jankoviča…

      Češ, poglejte Janšo, kaj se v Jankoviča zaganjate.

      Sprijazni se, sesul sem te…

     • hahahaha… ni ga čez samovšečnost in samozadostnost!
      taki, kot vi, g. Alojz, me ne morejo z ničemer užaliti – dovolj žalijo sami sebe (ko poskušajo žaliti po spisku vse, ki ne pihajo v njihov zarjaveli in razglašeni rog). 😉
      pa srečno!

     • Kar tolaži se. Jaz sem te sesul in zdaj si jezen, kar skrivaš za navideznim smehom.

      Je pa res, da te ne morem toliko žaliti, kot žališ sam sebe.

      Tvoj führer Zorangutan je zločinec in lažnivec. To je pa dejstvo.

 16. Po mojem mnenju bi bilo dovolj, da se najde en odvetnik, ki si lahko na tak način, da zastopa fanta, naredi samopromocijo, pa je zadeva verjetno rešena, če res ni rekel drugega kot to. Verjetno bi se v skarjnem primeru izmazal z družbenokoristnim delom. Pa čeprav potem na drugi stopnji z drugim sodnikom.

 17. Se pa strinjam s Petrom. Politična kultura bi bila lčahko na malce višjem nivoju ob bolj ustreznem izbiranu besed, posebno do drugače mislečih. Priporočam članek g. Štuheca.

 18. Ni ne prvič ne zadnjič, da sodniki na začetnih stopnjah tako pristransko sodijo – v prid komunajzerjem.

  Janša je bil obsojen zaradi svojega slabega mnenja o Ninamediji. Virant, ker je rekel, da je Drago Kos kot predsednik komisije za preprečevanje korupcije, sporna osebnost. In zdaj to…

 19. KrEnTip in ostali cvileči mački, ki vas tukaj k sreči ni ravno veliko: Jankovič je lopov, ki je ustanovil firmo, s katero se je takoj lotil megaprojektov (Hit, hoteli na obali, …), ki so mu jih naklonili levičarski botri (takrat drugih sploh še ni bilo). Nategoval je dobavitelje in podizvajalce in se tako dokopal do svojega premoženja. Potem je, kot pravi mafijec, posloval vse bolj legalno (vsaj na videz) in v Mercatorju nagrabil še več denarja. Z balkanskim poslovanjem na Balkanu in doma. Pri tem seveda ni ustvarjal vrednosti, ampak predvsem investiral na kredit. To zna vsak bebec. Najameš milijardo kredita, potem pa (na primer, ne trdim, da so številke točne) 900 milijonov naložiš v lepe trgovske centre, ki so vsem všeč, 100 milijonov pa pokasiraš v obliki podkupnin, provizij ipd. No, potem je isto počel v Ljubljani. Dokazov je na desetine, od ugotovitev davkarije, do raznih KLM naložb, Baz Dante, nakazil javnega denarja na svoj račun, dokazanega druženja z mafijci itd. itd. Potem je hotel enako početi še na državni ravni.

  Evo, to je vaš vodja. Verjamem, da vam je všeč, ker se vam stvari, ki jih počne, zdijo normalne. Tudi Al Capone je imel svoj čas, ko je bil glavni car. Samo to ne traja večno. Kot je minil komunizem, bo tudi vaša tranzicija nekoč minila in tega se že zdaj nepopisno bojite.

 20. KrEnTip bo zdaj odgovoril, poglejte Janšo, grdo je govoril o Kučanu, to je večji greh kot pa Jankovičeve kraje.

  • napaka – ne bo, sicer pa g. Alojz itak namerno ignorira moj komentar, da sem proti vsem skorumpiranim politikom. tudi moj prvi komentar si je razložil, kot si ga je pač hotel razložiti. lahko si samo sposodim pri g. Jerneju Pavlinu: Problem ni moj komentar, temveč njegova interpretacija. Ta pa največ pove prav o interpretih samih.

   • Zdaj res ne boš, ker sem opozoril na tvojo tako očitno reakcijo.

    Nič se ne boš izmazal, češ, da si proti vsem. Proti Jankoviču nič ne udrihaš, vlečeš pa ven Janšo takrat, ko je na tapeti Jankovič, da bi zrelativiziral njegove grehe.

    In ponavljaš floskulo, ki ji nihče ne verjame, da si proti vsem.

Comments are closed.