Janković iz EU najslabše, zna pa obrati svoje meščane

3
25

Pred lokalnimi volitvami so na Žurnal24.si primerjali stanje na področju zadolženosti, črpanja evropskih sredstev ter lastnih prihodkov v šestih večjih slovenskih občinah.

Zanimiva so podatki za župana Zoran Jankovića, ki je:

 • Ljubljano najbolj zadožil (90 mio. €),
 • “potegnil” najmanj sredstev iz Evropskih skladov (samo 6,7 mio. € – skoraj pol manj kot Maribor in skoraj 5 x! manj kot Celje) in obenem
 • “obral” svoje meščane z globami in drugimi denarnimi taksami za 3,2 mio. €.

Celoten članek si preberite na Žurnal24.si.

Foto: Aleš Čerin

3 KOMENTARJI

 1. Kaj pa, če bi kdo razmislil o naših lobistih v EU?

  Namesto ZA najbrž lobirajo PROTI? Kot to počnejo doma v sistemu NAŠI – VAŠI:

  To je bil temeljni greh slovenske politične desnice, ki se ga je levica kar dobro naučila – SLABEGA SE CELO BEDAKI ZLAHKA NAUČIJO …

 2. @Niko: Kako pa razlagate Zoranov “uspeh” pri črpanju EU skladov v primerjavi z županom Maribora in še huje Celja (5 x več)? To nima nobene zveze z logisti v EU, ki verjamem lobirajo za (ali po vaše proti) Sloveniji in gotovo ne za ali proti posameznim mestom, kajne?

 3. Tukaj je problem v tem, da je Jankovič nesposoben. Ne samo, da ima na voljo evropska sredstva, tudi državna sredstva so mu bila omogočena že pod Janševo vlado, pa tudi Pahor je tako trdil. Imel je vse na voljo, samo zadevo bi moral izpeljati tako, kot je treba.

  Ker pa tega ne zna, tudi ne more črpati. Samo poglejmo stadion – začeli so brez finančne konstrukcije, tisti edini poslovni partner, ki ga je uspel prepričati je zbežal, zdaj pa stadion stane 2x več, kot so ocenjevali na začetku. Gledano na sedež, pa je najbrž najdražji na svetu.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite