Janez Janša: ”V Šarčevi vladi so ljudje, odgovorni za nekontroliran prehod pol milijona ilegalnih migrantov.”

29
Preden tujec dobi delovno dovoljenje, dovoljenje za bivanje, posledično tudi pravice z naslova socialnih transferjev bi moral uspešno opraviti tečaj, da pridobi znanje slovenskega jezika.
Preden tujec dobi delovno dovoljenje, dovoljenje za bivanje, posledično tudi pravice z naslova socialnih transferjev bi moral uspešno opraviti tečaj, da pridobi znanje slovenskega jezika.

Pred nastopom Šarčeve vlade je slovensko zunanje ministrstvo, ki ga je takrat vodil Karl Erjavec, o marakeški deklaraciji in njeni potrditvi v javnosti tudi s strani slovenskih oblasti ni bilo širše razprave. Slišali smo lahko zgolj to, da deklaracija ni bila podpisana, kot tudi to, da gre v primeru Marakeške deklaracije za politično deklaracijo, bila naj bi dokument deklaratorne narave, ki ni pravno zavezujoč, saj gre nepogodbeni akt.

Med tem smo šli na volitve, septembra smo dobili vlado, med drugim tudi novega zunanjega ministrstvo. Čeprav se v resnici kaj bistvenega, če odmislimo, da je popolni začetnik v državni politiki postal predsednik vlade. Erjavec je odšel na obrambno ministrstvo, bivši premier Cerar pa se je Gregorčičeve preselil na drugo stran Prešernove ceste v Mladiko. Slovensko stališče do deklaracije pa je ostalo nespremenjeno. Čeprav se je od spomladi pomembno spremenilo geopolitično ozračje, povezana s to deklaracijo. Med drugim se od deklaracije odvračajo vplivne evropske države, Rusija, ZDA in Kitajska pa se s temi vprašanji sploh ne ukvarjajo.

Tako je minister Cerar v četrtek, 15. 11. 2018, na tiskovni konferenci povedal, da bo Slovenija decembra v Marakešu sodelovala pri sprejemanju dogovora ZN o migracijah. Minister je glasno zagotavljal, da gre za politični dokument, ki državi dovoljuje, da ohrani polno suverenost. Vlada je svojo odločitev sprejela, tako nekako je bilo razumeti Cerarja, ker želijo, da Slovenija ostaja del tistega sveta in Evropske unije, ki razume, da so migracije globalni pojav in kot take potrebujejo globalni dogovor.

Cerar je prepričan, da bo globalni dogovor za Slovenijo pozitiven: »Če ne sodelujemo, potem se mora vsaka država sama soočiti s tem problemom in ga zato ni mogoče učinkovito obvladati, še manj vračati nezakonite migrante v države izvora oziroma varne države, od koder so prišli.«

Janez Janša, predsednik SDS, je pozval k protestnemu shodu (kar je minister Cerar označil za neutemeljeno zastraševanje državljanov), ki naj bi spremljal izredno sejo državnega zbora, ki bo potekala v sredini prihodnjega tedna. Poslanci bodo razpravljali o odstopu Slovenije od globalnega dogovora.

Ker so vladi pokorni osrednji mediji v javnost razširili zgolj vladno agendo, je seveda pomembno poznati, čemu opozicija in kritična javnost nasprotuje Marakeški deklaraciji. Morda bodo bralcu povsem dovolj Janševa mnenja, ki jih je pred dnevi predstavil na NoviTV24. Prepričan je, da je vladno vztrajanje pri deklaraciji posledica zakrivanje odgovornosti Cerarjeve vlade. Pri tem je posebej izpostavil, da so v Šarčevi vladi na ključnih položajih isti ljudje, ki so leta 2015 čez Slovenijo nekontrolirano spustila pol milijona ilegalnih migrantov, med njimi so bili tudi nekatere teroriste, Podobno naj bi po Janševem mnenju nemška vladajoča koalicija velik delež krivde za stanje, kakršno je trenutno v tej državi in tudi širše v regiji, med drugim tudi za brexit. Janša zato vidi Marakeško deklaracijo kot točko delitve na tiste,

»ki se zavedamo realnosti trenutka, ki se zavedamo demografske slike v mediteranskem bazenu in nasploh in ki se zavedamo tudi tega, da tega problema ni možno rešiti, če ga ne rešujemo na samem izvoru, v našem primeru predvsem v Afriki, kjer rast prebivalstva vsako leto dodatno eksplodira, in tiste, ki vidijo v uvažanju čim večjega števila migrantov iz tujega okolja nadaljevanje projekta iz komunističnega manifesta, kjer piše o neki socialistični brezrazredni družbi, ki jo bomo lahko ustvarili šele potem, ko bomo razgradili družino, narod, vero, zasebno lastnino in zasebno šolstvo. Zdaj so pač malo spremenili te prioritete, ampak razgradnja družine in naroda je še vedno prioriteta teh ljudi, ki se sedaj drugače imenujejo, je pa to še vedno politika kulturnega marksizma in za njih so ilegalni migranti potencialno novi volivci, ki ne bodo imeli korenin, s katerimi bodo lažje razgrajevali družino in narod in zaradi tega je ta dokument škodljiv.«

Če sklenemo povzetke zadnjega dogajanja, povezanega z Marakeško deklaracijo, lahko ugotovimo, da se odpirajo ključna vprašanja o naši prihodnosti. Bojimo se lahko, da bo Šarčeva vlada, ki je dejansko zgolj kozmetično popravljena Cerarjeva vlada, sledila agendam iz laboratorijev kulturnega marksizma in s tem dolgoročno spremenila slovenski narodni značaj in vrednote.

29 KOMENTARJI

  • Žal mi je, Zdravko,
   a vaš komentar ničesar ne pove.
   Ali bi si vzeli čas, da bi opredelili Janševe očitke in argumente, ki naj po vašem ne bi zdržali?

   • Bom ostal samo pri proti. Ne bom razlagal. Dovolj mi je argumentiranja, kjer drugemu ponujaš pištolo v roko, na ustreli se. Torej brez razpravljanja. Proti.
    Da ne bo izpadlo, da je levica boljša. Ni. Se pa da včasih vsaj več razpravljati, čeprav potem rad končaš pod točo sovražnega govora in podobno.

  • Če kdaj Janša tudi nima čisto prav, ima tokrat absolutno prav. Kdor ne vidi, da vse nelegalne migracije potekajo po scenariju, ne vidi nič. Pa če pustimo vse teorije in razlage ob strani, ali ni dovolj zgovorno že to, da se meni in številnim mojim kolegom, velikim ljubiteljem potovanj po zahodnoevropskih državah, že močno upira, da bi se ponovno odpravili tja. Pa še toliko lepih kotičkov je, ki bi jih radi obiskali. Francija, Belgija, Anglija in Švedska so zaradi ekstremnega islamizma in NO-GO con že čisto neprepoznavne. Nemčija je tudi na dobri poti. Evropa rapidno zgublja identiteto.Evropa, zbudi se, je skrajni čas. Je to rasizem? Potem sem pač ponosen rasist.

  • Če pustimo ob strani njegove nepotrebne čivke (tvite ali kako se že temu reče), je Janša eden redkih politikov v Sloveniji, če ne celo edini, ki razmišlja strateško. Popolnoma soglašam!

 1. Migrante so vabili člani EPP Juncker in Merklova,in ne Cerar,Erjavec,Šarec…. Tudi niso ostali pri nas,ampakj so šli naprej!

  • Še tisti, ki so ostali, so velikanski strošek za državo, ob tem, da je prek 300 tisoč Slovencev pod pragom revščine. Koliko časa pa bodo še hodili naprej, če bosta Italija in Avstrija kontrolirali mejo. Mejni prehodi pa so še naprej, tudi na Madžarskem, odprti za legalne migrante.

 2. Kaj če bi Janša odstopil in prepustil mesto predsednika SDS Logarju in njegovim ki jih bo sam izbral. Janša pa naj se prijavi v EU vojsko ki se ustanavlja, saj bo kvota tudi za kakega Slovenca.

 3. V novi vladi in v parlamentu so taki, ki so nasprotovali slovenskemu pravu in slovenski ustavi in so v nasprotju slovenskimi in evropskimi sodnimi odločitvam v parlament povabili ilegalnega migranta Ahmeta in vztrajali, da mora ostati v Sloveniji, kljub drugačnim pravnomočnim sodnim odločitvam.

  Ni čudno, da si ti in vlada napačno razlaga Marakeško deklaracijo.

 4. Gre za načrtno invazijo na EU, ki je mogoča, ker EU nima dovolj otrok. NIMA DOVOLJ OTROK. Edina obramba oziroma edini način preživetja sta sledeča dva koraka:
  – zapreti meje in
  – odpreti se Bogu.

  Se mi pa zdi, da je nad EU obupal celo papež. Le tako nekatera njegova dejanja dobijo smisel (v mojih očeh seveda).

  • AlFe :”Gre za načrtno invazijo na EU, ki je mogoča, ker EU nima dovolj otrok. NIMA DOVOLJ OTROK.”
   =============
   To nima veze s številom otrok. Gre za ideologijo, da so narodi in narodnosti nepotrebna in nazadnjaška navlaka.

 5. Se strinjam.
  Vseeno, ali lahko rečemo “odpreti se Resnici”?
  (Če stremimo k resnici, se tako in tako odpiramo Bogu).
  Pa še z neverujočimi se lažje sporazumemo!

  • Kaj se bojite, gospa Amelie? Nima smisla. Na tej zemlji ste zakockali prihodnost. Jo želite tudi na oni strani?

    • Gospod Tine,
     nikar ne zalivajte moje nečimrnosti. Do Božjih besed manjkata mir in usmiljenje.

     Sicer pa ima vera smisel samo, če verjamemo v onostranstvo, v Nebesa. Tja je težko priti, smer pa je enostavna: “Nikakor ne zataji Boga!” Nima veze, kolikokrat in kako smo prebrali Sveto pismo. To je zgolj trening, tekma se odvija nekje drugje. In ta šteje.

   • Čisto drugačen odgovor dobim navadno od vas, kot ga pričakujem.
    Je težko razumet, kajne ?
    Ima Riki kar prav.

    • Gospa Amelie,
     midva pač nimava istih misli. Ja to za vas problem?

     Ah! Riki, da ima prav? Pa naj ima! Počasi postaja vsem jasno, da smo z približevanjem nevernim zapravili EU. Oni se morajo približati vernim, seveda če želijo.

 6. Nakladanje.Migrante so vabili Janševi kolegi iz ELS;Merklova in jUncker.Prav tako pozabljate,da je bil glavni migrantski tok v letu čez Madžarsko.Tudi orban je spustil več 100 000 migrantov naprej.Orban je meje zaprl šele konec poletja,ko so stvari na madžarskem postale neznosne!

Comments are closed.