Janez Janša na mednarodni konferenci, Zoran Janković v poslanski skupini

13

PREJELI SMO.

Janez Janša se bo udeležil mednarodne konference Zaščita človekovih pravic in mednarodno pravo – Dileme ob mednarodnih intervencijah v Reykjaviku

Predsednik SDS Janez Janša se bo 11. in 12. aprila v Reykjaviku udeležil mednarodne konference Zaščita človekovih pravic in mednarodno pravo – Dileme ob mednarodnih intervencijah. Konferenco organizira Inštitut za kulturno diplomacijo iz Berlina v sodelovanju z vlado in univerzo Islandije.

Poleg predavanja na konferenci se bo predsednik SDS ob njenem robu srečal tudi s predsednikom Islandije Olafurjem Ragnar Grimssonom ter nekaterimi člani islandske vlade. Islandija se pogaja za vstop v EU in je verjetna naslednja članica povezave.

Služba za odnose z javnostmi SDS

PREJELI SMO.

Janković je sicer po odhodu iz poslanske skupine pojasnil, da je prišel na povabilo vodje poslanske skupine Janija Möderndorferja se spoznati z novimi poslankami in poslanci ter reči nekaj besed o sodelovanju z njimi. Kot pravi, je zadovoljen “s tem, kar je”. Zatrdil je, da se niso pogovarjali o fiskalnem pravilu, njegovo stališče pa da je že jasno.

Po njegovem mnenju namreč lahko poslanci z županom sodelujejo zelo dobro. Izpostavil je svoje izkušnje na lokalnem nivoju, poslanci pa da so tisti, ki prinašajo informacije iz terena. Kot pravi, lahko skupaj storijo tisto, kar je potrebno za spremembo zakonodaje.

Janković se je dotaknil tudi obiska predsednice vlade Alenke Bratušek v Bruslju. Prepričan je, da so vsi podatki naše države mnogo boljši kot podatki držav, ki so bile do nazadnje izpostavljene. “Panike, ki se dogaja tudi Evropi, ne razumem drugače, kot da nekdo sporoča slabe novice,” je dejal. Po njegovem mnenju mora t.i. trojka, ki se je sestala z Bratuškovo, tudi sedanji slovenski vladi dati priložnost in potreben čas, da se pokaže, ali so njeni predlagani ukrepi pravilni. Prepričan pa je, da bo ta vlada uspešna.

Vir: STA

 

13 KOMENTARJI

  • to so objavli zato,da bo lahko AA napolnila en cel čarterski let z Dragimi Kosi,Zgagami,Praprotniki in mogoče clo s teboj,da ga boste šli v živo poslušat.Mogoče pride še par Fincev.Reklama.

  • Dragi Val, novica zgoraj je krasna.

   Ker jo bodo vaši mediji zamolčali ali komentatorsko zlobistično celo objavili na 13.strani, je dobro, da jo sliši in bere tudi “časnikarski
   krog” ukaželjnih drugoklasnih bralcev.

   Je pa zelo spicy, začinjena novička za vso starovstajniško rentno publiko iz slovenske male ledene dobe in za pingvinsko novovstajniško prvoklasno kasto posvečenih izgubljenih kričaških zombistov pod vodstvom Džugašvilija Gregorja.

   Če ti gre v nos, sproščujoče kihni, možakar, ugajalo ti bo.
   In prisluhni novicam, ki sledijo.Uživaj naprej.
   Pokorno javljam.

 1. Fovšija je očitno velika! Tudi takrat, ko je bil JJ v generalni skupščini OZN, so si naši pravičniki pulili lase, češ kako je mogoče, da lahko njihov najhujši sovražnik dobi tako eminentno priložnost za mednarodne nastope. Samo predstavljamo si lahko dolge nosove Koršiča, Tauferja, Peršaka in ostalih dušebrižnikov, ko berejo to sporočilo o konferenci.

 2. Predpostavljam, da nas bo JJ se vse presenetil.
  Kljub posimiznu, ki vlada.

  Skoraj bi rekel, da ga levicarji in njihovi podrepniki ne morejo se bolj podcenjevati ali celo sovraziti.
  Clovek bi si mislil, da zategadelj nima vec kaj izgubiti.
  Razen, ce bi ga ubili.
  Zato pa najbrz za levicarske soviniste ni dovolj kristjana.
  Med tem bo imel casa na pretek, da spolira svoj imidz in nastudira bodoco volilno kampanijo.
  Predvsem pa, da postane za neodlocene volilce bolj uziten.

 3. Uredništvo Časnika je očitno stisnilo rep med noge in naknadno dodalo zraven še novico o Jankoviću, vendar s tem ne more več popraviti slabega vtisa, ki ga je napravilo z objavo nekega piar sporočila SDS. Na to je upravičeno opozoril Val.

  Je pa povsem sprevrženo, da se prvak SDS sploh pojavlja na mednarodnih konferencah o človekovih pravicah.

  • Najbolje bi ga bilo zapreti in mu odvzeti tudi vse zasluge, ki jih je nedvomno imel, mar ne? In to zato, da bodo taki kot Vi, “lazje dihali”…

  • Drži! On sodi v druščino Le Pena, Žirinovskega, Haiderja, Orbana … Torej politikov, ki kršijo človekove in manjšinske pravice in takšno neetično početje tudi opravičujejo in promovirajo.

   • Kako te boli, ko je jasno, da med te ljudi spada Jankovič, ne Janša.

    Jankovič je slovenski Heider.

    Janša je pa demokrat, ki je v tujini cenjen.

   • Janković je socialno čuteč nacionalni socialist ali skrajšano nacist, ima tudi institucionalnega sovražnika, ali svojega žida : Janeza Janšo. Ali ni čudovito se počutiti kot rasist!

  • Bog ne daj o Janši kaj dobrega napisati. O njem je dovoljeno le slabo.

   Prav lepo je gledati, kako levaki norite, ko je Janša na mednarodnem parketu bolj ugleden od vseh komunajzerjev.

  • katoličanka, kdo si, ki se skrivaš za napačno barvo? To je nekako tako, kot bi se recimo Marks, ali Stalin ali Hitler ali Tito ali Kučan ali Jankovič skrivali pod psevdonimom demokrat.
   Barvaj se s primerno barvo in se ne zavajaj. Drugi so te itak že spregledali.

 4. Ali se bosta konference udeležila glavna zastopnika Kučanovega človekoljubnega foruma 571, naša znana publicist Blaž Zgaga in Matej Šurc. Zasilno bi lahko sodelovala še eksperta za pravičnost in človekove pravice Rok Praprotnik in Miheljak.

Comments are closed.