Janez Janša je novi predsednik vlade

27

Poslanke in poslanci so po več kot sedemurni razpravi na tajnem glasovanju z 51 glasovi za in 39 proti, izglasovali Janeza Janšo za mandatarja za sestavo vlade. Nekateri poslanci (Vogrin, Pukšič) so javnosti pokazali, da so glasovali za predlaganega kandidata.

Mandatar je po razglasitvi rezultatov napovedal, da se bo v naslednjih dneh s koalicijskimi partnerji dogovarjal o ministrskih kandidatih, katerih predloge želi v najkrajšem možnem času predlagati Državnemu zboru v potrditev.

Foto: Sds

27 KOMENTARJI

 1. KRŠČANSKI DEMOKRAT bo v svoji izjavi za javnost povedal, da smo z izvolitvijo Janeza Janše za premiera grobo kršili ustavo in voljo volivcev.

  Razumem, da mu ni lahko, ker je njegov adut izpadel kot kak vajenec.

 2. NOČ in JUTRO: se spomnite težkega, svinčenega vzdušja ob zmagi Jankovića, 04.12.2011, celo tisti, ki so ga volili, niso bili prepričani, da so storili prav, so bili šokirani! Bil je čas, ko so uvideli, da so iz kljubovanja naredili neumnost! Temna noč nad Slovenijo se je zgrnila!
  In vidite radost in veselje danes, 28.01.2012, celo tisti, ki so na levi sredini se tiho vesele, vsi pa smo se oddahnili, vsi pa spet verjamemo, da lahko uspemo! Jutro naših sanj!

  In ČESTITKE NSI! NSI s Ljudmilo in Toninom sta bila zvesta komerata, bila sta in bosta, ključ uspeha! Treba je povedati resnico, brez NSI, bi te vlade ne bilo!
  In čas je, da se Ga. Novakova in G. Tonin izšolata, čez 4 leta ju bomo rabili! Zelo rabili!
  Torej prvo veljajo čestitke NSI!
  In velja prošnja naslovljena na RKC, PODPRITE NSI, STRNITE VRSTE, bodite prisotni!

  • Bogu hvala za Ljudmilo in Tonina. Predlagam, da ju RKC razglasi za svetnika. Pa še Viranta, Kahla in Žerjava, ker tudi brez njih ne bi bilo te vlade. Za Ivana bi se pa spodobilo ustvariti novo dogmo: Oče, Sin in Sveti Duh ter Ivan! Aleluja!

  • PETROVC , cilj levakov in kovačev naše prihodosti iz MURGEL je bil , kako razbiti “KOALICIJO SLOVENIJO ” , ki je v predzadnjem mandatu dobro delovala in ta cilj je za levosučne ostal še naprej , tokrat , kot neizpolnjena želja !
   NA tem bodo delali še naprej ! Napaka JANŠE takrat pa je bila , da je pravokacijam nasedal in zamenjeval ljudi /ministre / ravno iz NS- ija !

  • TOMI , STANOVNIK JE NAJPREJ NAREDIL ŠKODO LJUDSTVU , CERKVI IN VERI , SAJ JE kot krščanski socialist pokleknil in poljubil noge KOMUNISTOM !

   TOKRAT je STANOVNIK v svojem slogu v DRAŽGOŠIH pel politično “mašo zadušnico ” vsej levici , kot Jankoviču samem , kar se ujema tudi s tvojo trditvijo !

 3. @ MEFISTO

  Ni še rečeno. Če koalicija ne bo začela s projektom, ki ga jaz imenujem pravično sodstvo, je popolnoma vseeno, kdo je na oblasti. Mislim pa, da vsi vemo, kaj mislim s “pravičnim sodstvom”. Počakajmo pa bomo videli ali pa http://tvslo.si/predvajaj/slovenci-se-izseljujejo-v-avstralijo/ava2.126711009/ . Za zrelega človeka ni na mestu slavljenje zmage, ko tekma še ni končana. pravzaprav se je šele začela.

  Torej, počakajmo s slavljenjem ali pa, kar je še bolje, vsak po svojih močeh pomagajmo vladi, da vzpostavi pravično sodstvo.

  • “Pravično sodtvo” je le ena od dolgoročnih nalog koalicije.

   Koalicijo čakajo še druge enako ali bolj pomembne kratkoročne naloge.

   Še občudovalci Marksovega evangelija poznajo Marksovo misel: “Primum vivere, deinde philozaphari…”, kar bi po naše pomenilo: “Najprej živeti, potem se ukvarjati s filozofijo…”.

   Pa sploh nisem kak častilec Marksa, pravzaprav ga ne maram

 4. MEFISTO , PETROVC , YEBIWETWR PRIZNAJMO PRIMAT NA SONČNI STRANI ALP , VELIKEMU JANEZU JANŠI ! PRED NJIM JE ŠE SAMO BOG , potem smo pa mi in daleč za nami , žalujoči ostali !
  SLOVENIJA SE JE DVIGNILA , ZRAVNALA !

 5. Mislim,da sem bil kar prvi na tem blogu, ki sem samo dan po presenetljivih rezultatih volitev napovedal, da je možna koalicija strank, ki so se sedaj dejansko dogovorile, da stopijo skupaj v vlado. Omenil sem tudi željo, da v kolaicijo stopi še SD, kar bi lahko bila dobra podlaga za spravo, ki bi jo lahko dejansko dosegli po 70. letih. Obletnica se bliža.
  Bistvo nove vlade pa mora postati poštenje. V Sloveniji se pokrade letno za približno 1,5 do 2,0 mred denarja. Na različne načine. Največja molzna krava kriminalu predstavlja državni proračun, njemu sledijo samopostrežne bake in na koncu državna podjetja. Če vladi uspe zajeziti ta ogromni finančni tok, ga preusmeriti na mesta, ki so sicer predvidena, lahko zelo hitro odpravimo primankljaj.
  Posledica tega permanentenga ropanja je finančni primankljaj, nelikvidnost bank in prenizke plače delavcev.
  To je možno doseči zelo hitro. Potrebno je od pristojnih služb terjati izpolnjevanje obveznosti, predvsem od policije, tožilstva in sodstva. Vse tri omenjene inštitucije podajajo letna poročila v Državnem zboru. Nisem še zasleddil, da poročila niso bila sprejeta. Če DZ poročila ne sprejme, mora odogovorna oseba, ali svet, ki jo nadzira odstopiti in omogočiti drugim, da bodo uspešnejši. Zelo na kratko. brez dolgih govoranc, brez statistike, ki se glasi. obravnanavli smo toliko in toliko zadev….Potrebna je učinkovitost. Ko vemo, kolko denarja odteka, vemo,da je potrebno vsaj toliko prijav in toliko procesov.
  Če bomo rešili vsaj 50-60% bo prišla blaginja med nas.

  • Poštenje, poštenje, poštenje in še enkrat poštenje … Mora odstopiti? Kaj pa, če noče?
   Torej, kako prisiliti k poštenju, če pravosodju poveljuje mafija?

   • Ne vem sicer, kaj si prdstavljaš pod pravosodjem, vendar pri nas sta najbolj problematična policija in tožilstvo.

    Poleg tega pa sodišče dela na očeh javnosti, policija in tožilstvo pa skrito očem ljudi..

    Od policije in tožilstva je namreč odvisno, če se bosta kaznivo dejnje in storilec sploh procesuirala.

    Somnimo se, da je bila kazenska prijava zoper Jankovića iz ljublanske policijske uprave prenešena v policijsko upravo Postojna, kjer je v miru čakala na zastaranje.

    Potem, ko se je Janković sredi Ljubljane dvakarat pokazal na večerji z eks notranjo ministrico, je policijska uprava pohitela z obvestilom javnosti, da ni bilo ugotvljenih znakov, ki bi kazali na kaznivo dejanje.

    Tako se streže takim rečem.

 6. Zdaj je, kar je. Očitno bomo morali stisniti zobe pod Janševo vlado. Upam le, da bo trajala še manj kot Pahorjeva.

  Sicer pa, volivci že kaznujejo prevaro, ki jo je zagrešil Virant. Če bi bile v nedeljo volitve, Virantova stranka ne bi dobila niti dveh odstotkov. Se pravi, niti desetine od tega, kar so dobili 4. decembra.

Comments are closed.