Janez Cerar, ne le Dovolj.je, ampak tudi Preveč.je!

181
Janez Cerar

Ustanovitelji Civilne iniciative za zaščito žrtev spolnih zlorab v Cerkvi na Slovenskem Dovolj.je so z javno predstavitvijo le-te v dvorani hotela Union hkrati sejali veter in želi vihar. Slovensko javnost je ob tem dodobra razburkal duhovnik lazarist gospod Janez Cerar. Je ravnal prav?

Iniciativa je bila zlorabljena že v prvih minutah po njenem porodu. Zdi se, da jo je zlorabil prav njen boter gospod Cerar. Izkoristil je priložnost in usmeril pozornost javnosti v obračunavanje z Misijonsko družbo, soredovniki lazaristi in neimenovanim spolnim nasilnikom iz njihovih vrst. Naj mi ne zameri, kajti vse njegove besede o tem, da je bil zlorabljen, so naivne, infantilne, zaletave (ali celo preračunljive). Izpoved Janeza Cerarja je padla iz konteksta, saj naj bi bil smisel in namen Iniciative predvsem zaščita otrok in mladostnikov. Odrasle in zrele osebe take zaščite ne potrebujemo – ne pred duhovniki ne pred laiki. Nas ni nič izučila farsa gibanja #MeToo?

Naivnost in zaletavost Janeza Cerarja

Zlorabljen naj bi bil Janez – ne Janezek – zrela oseba, ki naj bi ne nazadnje tudi zaradi poklica natančno vedel, kako se vrti ta naš svet in kaj je njegova os. Pri polnoletnem moškem, ki lahko takoj ugotovi, kam »pes taco moli«, oziroma pohotnež steguje prste, ne more biti zlorabe temveč le poskus zlorabe. Zato se kaže vprašati, ali je bila zloraba resnična ali je bila privolitev ali je bilo nasilje ali je bilo izsiljevanje ali je bila »kemija« medsebojne privlačnosti ali alkoholna in druga omama ali radovednost ali pričakovanje koristi ali …

»Vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje,« je tako rekoč ponarodela izjava nekdanje generalne državne tožilke (tudi) Cerarjeve. Prav tako tudi o spolnih odnosih med dvema odraslima osebama ne moremo govoriti kot o kaznivih dejanjih (v pravnem smislu), pač pa o prikrojevanju moralnih načel, grehih in kršitvah pravil redovnih družb. Povsem nekaj drugega pa je v primerih, ko so predmet poželenja otroci in mladostniki, kjer pa gre za kazniva dejanja.

Presenetljiva je Cerarjeva ognjevitost pri razlaganju bridkih življenjskih izkušenj sobrata duhovnika Damiana Črnaka. Pri tem nastopa hkrati v vlogi advokata in indiskretnega psihoterapevta. Ima (še vedno) njegovo pooblastilo? Izjave Misijonske družbe lazaristov v Družini o Cerarjevem (ne)sodelovanju pri razčiščevanju okoliščin spolne zlorabe ne kaže povsem spregledati. Naivnost in zaletavost gospoda Cerarja se odraža tudi v njegovi takojšnji pripravljenosti za pogovor z rumenimi žurnalisti rdečega Dnevnika.

Ne samo Dovolj.je, ampak Preveč.je!

Poklicna kariera, izkušnje in ravnanja Janeza Cerarja nikakor niso primerljive s Krysztofom Charamso. Nekaj stičnih točk med njima pa vendarle je. Oba sta kot katoliška duhovnika boleče doživljala dvoličnost Cerkve in oba sta kritično spregovorila o spolnih praksah med kleriki. Oba sta razburkala javnost; Charamsa svetovno ob sinodi o družini in Cerar slovensko ob srečanju predsednikov škofovskih konferenc o spolnih zlorabah. Kaj je doživljal in kakšno pot je ubral Charamsa, lahko beremo v njegovi knjigi Prvi kamen. Kam bo na svojem življenjskem razpotju zakorakal Cerar, ni odvisno le od njega. Besedo seveda ima tudi inštitucija, ki ji pripada. Slaba izbira bi bila, da bi postal skrbnik katoliške spletne strani #MeToo, oprostite, Dovolj.je.

Preveč.je. Preveč bi bilo morebitno javno sramotenje in izganjanje homoseksualcev iz župnij, semenišč, teoloških fakultet in samostanov, kot si to poenostavljeno in bojevito zamišlja gospod Ivo Kerže v Časniku. To bi bila misija nemogoče, ki so se je še kako zavedali škofje na nedavnem zasedanju v Vatikanu. Ti so se pogromom v lastnih vrstah spretno izognili. Preveč bi bilo pri reševanju nakopičenih težav v Cerkvi, ki so povezane s spolnostjo, staviti na novo spletno stran Dovolj.je in Dnevnik.

181 KOMENTARJI

 1. Iniciativa Dovolj.je je ponudila enak zaključek kot sumit v Vatikanu. Ta je imel na mizi iztočnico nadšk. Scicluna: 80 % zlorabljenih je moškega spola, kar pomeni, da je korenina problema v osebnosti istospolnih moških.
  Ne vemo, ali je sumit v zvezi s homoseksualci sprejel konkretne ukrepe. Zato ima prof. Kerže še kako prav. Z vsemi sredstvi je potrebno preprečiti, da bi bila RKC še naprej gay-friendly, torej zelo grešno oddaljena od Evangelija, katerega zaključki so v tem pogledu jasni.

  • Šele danes sem prebrala ta članek. Sem pa zelo žalostna zaradi vsega kar s v slovenski Cerkvi dogaja. Vsi tisti, ki imamo Cerkev radi, smo z velikim upanjem pričakovali shod vseh najvišjih cerkvenih dostojanstvenikov v Rimu, prepričani, da bodo sprejeli konkretne ukrepe za “čiščenje” Cerkve. Pa se je shod zaključil samo z medlimi priporočili.

   Ko se je nadškof Zore vrnil iz Rima in javno nastopal v raznih medijih je posebno poudarjal kako sočutni in razumevajoči moramo biti vsi do žrtev teh deviaci.
   To sočutje se je izrazito pokazalo že 27 februarja, ko je družba Lazaristov odgovorila na obtožbo duhovnika Cerarja, ki je bila objavljena v nastopu civilne inciative DOVOLJ.JE; izjavo so označili za neverodostojno in g. Cerarja obdolžili OBREKOVANJA !!!
   V tej izjavi g. Rataja, je čutiti tako sigurnost, da se obtoženemu ne more nič zgoditi in, da bodo z enim hribovskim župnikom lahko opravili z levo roka, da jo človek ne more drugače jemati, kot za arogantno. Upam, da ima g. Cerar dovolj trdno PRAVNO zaledje, da ga ne bodo mogli zlomiti.

   Sedaj sledi vaš članek g. Tomelj, nehote se sprašujem, ali zadevo premalo poznate (tukaj lahko še enkrat preberete podrobnosti te zadeva; https://www.domovina.je/obravnava-spolne-zlorabe-s-strani-lazaristov-v-sloveniji-pometanje-pod-preprogo-ali-neutemeljeno-obrekovanje/ ), ali ste pa dobili nalogo, da g. Cerarja do konca deskriditirata.
   Samo še nekaj odgovorov na vaše ocene dogodkov;
   1) Sem mama sinov in že odraslih vnukov, zato vem, da dvajsetletni fant, še daleč ni odrasla trdna oseba, zlasti če odrašča v “varnem” okolje semenišča, ali redovne skupnosti. Tak fant spoštuje in je čustveno navezan na svoje predstojnike ali voditelje (saj mu nadomeščajo očeta), poleg tega pohoten človek, ki ve kaj hoče verjetno pripravi teren z pijačo, ali drugimi opojnimi sredstvi, da laže doseže svoj namen in se ZGODI!!! Zato je vaše ugibanje, kolikšna je bila krivda žrtve pri dogodku zelo neokusna.
   2) Prav nesramna so vaša namigovanje o odnosih g. Cerarja in g. Črnaka. Saj g. Cerarju očitate vse najslabše, od naivnosti, do koristoljubja. Črnak ni bil duhovnik, pač pa novinec v družbi Lazaristov, g. Cerar je bil njegov duhovni vodja, lahko si predstavljate kakšno moralno odgovornost in krivdo je občutil, ko se je Črnaku zgodilo isto kakor njemu, ker ga na to ni prej opozoril ( verjetno iz obzirnosti do družbe). Poleg tega se postavlja še vprašanje, kolikim se je v teku teh dvajset, let še zgodilo podobno???

   Trdno upam, da se bo tudi v tem primeru izkazalo tisto;
   MOJA POTA NISO VAŠA POTA !!! in BOG SE PREVZETNIM ZOPERSTAVLJA !!!
   AMEN.

   • ” še daleč ni odrasla trdna oseba, zlasti če odrašča v “varnem” okolje semenišča”

    Potem nima v semenišču kaj delati. Očitno ga Bog ne kliče med duhovnike.

 2. Kašna strašanska želja po varovanju pedofilov in posiljevalcev vlada tukaj. In to je sprejeto kot povsem normalno.

 3. Zanimivo je, ko sem podobno pisal na nekem portalu, sem bil brisan. Ja, tedaj so v javnosti govorili o pedofiliji, pri omenjenem gospodu pa je šlo za homoseksualnost. Znak za načrtovano akcijo priti Cerkvi???

  Kar se tiče zaključka, nisem dobil vtis, da je gospod Kerže zahteva javno sramotenje homoseksualcev, če pridejo v semenišči. Sem kaj zgrešil?

  • Imate prav. Dovolj bo, če podobne iniciative, kot je Dovolj.je, zahtevajo od ustanov, ki izbirajo in formirajo bodoče posvečene osebe, da kandidate poučijo o pravici do telesne nedotakljivosti vključno z osnovnimi prijemi borilnih veščin.

    • Ni bil sarkazem in ni zraslo na mojem zelniku. Je pa odličen predlog, ker bo nekaj odločnih klofut obelodanilo homoseksualce in prej ali slej pospravilo v vsaki krščanski skupnosti. Ta se zmore očistiti sama, če bo gojila osnovno modrost in vzgajala samozavestne fante. Duhovnik ali redovnik namreč ne sme biti nesamozavestna cmera, ki rabi pomoč “Iniciative” zato, da bi ukrepal in zaščitil tudi druge. To mora znati urejati sam.

     • V ta namen pa “pouk o pravici do telesne nedotakljivosti” zveni popolnoma prazno, če ne že povsem obupano. Menda ja kdo ne rabi takega pouka?

 4. In ne razumem poante. Mar avtor namiguje na to, da odrasla oseba ne more biti posiljena? In zakaj krivdo za posilstvo prenašna na osebo, ki je posiljena, ne pa na tistega, ki posiljuje? Joj prejoj. Nekateri si res želijo zagarantirati pakt s s Satanom in pot v pekel, čeprav so šolani krščanski božji uslužbenci.

 5. Pouk o telesni nedotakljivosti ter nekaj borilnih veščin pri prvi žrtvi bi pri lazaristih hitro napravil red in predvsem obvaroval naslednjo žrtev (naslednje žrtve??).
  Glede na neprimeren in neodgovoren pristop iniciative Dovolj.je, ki je obelodanila imeni žrtev in ne ime storilca, je jasno, da so storilci (iz najrazličnejših vzrokov) dobro zaščiteni.

  • Iz “neprimernega in neodgovornega” nastopa ne moreš sklepati, da so storilci zaščiteni (dobro)?!
   Ne vem, zakaj bi imeli semeniščnike ali duhovnike za idiote, ki bi jih o tem poučevali. To je absurdno. Tu ni nobene žrtve. Prej gre za poskus kako priti do svojih 5 minut slave. In zato karkoli spreminjati ali ukrepati bi bilo popolnoma neprimerno. Še več, tega bodo najbrž odslovili iz reda, ker je to najmanj kar si zasluži. Glede storilca pa bodo tudi, sem prepričan, ukrepali posebej in po tihem, kot se tudi spodobi. Le kaj si domišlja občestvo?! Je družba dobila svoj kos mesa? V kaj se je to malikovanje žrtev spremenilo?! Svetohlinskost? Zraven pa vsa javno znana otroška prostitucija nikogar ne gane. Ta ljubezen do žrtev je zlagana.

   • “Iz najrazličnejših vzrokov zaščiteni”; sem spada tudi primer, ki ga je navedla Iniciativa.

    A ni dovolj, da je prvi žrtvi sledila še druga?
    Če je bila zloraba dokazana, da so jo lahko uporabili kot dokaz za zlorabe v SLO cerkvi, potem so dolžni razgaliti tudi storilca + ostale odgovorne, ki so za zlorabo izvedeli in molčali.
    To je namreč praktičen primer “ničelne tolerance”, ki jo že nekaj dni ponavljajo kot mantro.

     • Bolje bo, da se tukaj ne tikamo. In moji sklepi niso napačni. Citiram npr. iz “Domovine”: “Konkreten primer zlorabe je predstavil duhovnik lazarist Janez Cerar. Povedal je, da so se stvari “skrile pod preprogo””
      Konkreten primer zlorabe, pa brez žrtve in storilca? Možno…Samo potem ni šlo za primer zlorabe, s katerim bi se smelo pljuvati po Cerkvi in duhovnikih. Toliko bolj bomo morali vztrajati, da se storjena škoda popravi.

 6. Kaj natanko se je zgodilo gospodu Cerarju, žal še vedno ne vemo. Morda gospod Cerar res pretirava itd. Morda pa je bil res posiljen ali kako drugače zlorabljen. Da, to se lahko zgodi tudi odraslemu moškemu, posebej v tako strogo hierarhičnem in izoliranem okolju, kot je samostan. Gospod Tomelj tega očitno (še) ne ve, zato trdi, da se odraslemu človeku sploh ne more zgoditi nič hudega. Tako pisanje je popolnoma neumestno. Zakaj mu to dovolite?

  • Ja, seveda, medtem ko danes homoseksualnost ni več niti kazniva, niti nič, so buzeranti postali žrtve zlorabe?! To pa je prava pot, da se svet postavi na glavo.

 7. Spoštovana Planinka. Ravno v tem je odločilna napaka p. Cerarja, da ni takoj ukrepal, da bi zaščitil mlajše. Kot bodoči misijonar bo izpostavljen mnogo večjim nevarnostim, kot so pijača, omamna sredstva in pohoten človek (od kot pa so do Vas prišle tako pikantne informacije o veselem življenju pri Lazaristih in ali sem morda kaj spregledala? Če pa so le sad domišljije, potem se raje malce ustavite – da mi je biti predstojnik Lazaristov, Vas že tožim).

 8. Veronika, verjetno ste marsikaj spregledali. Pazljivo preberite mojo prilogo v komentarju, ki je bila objavljena pred časom na Častniku, pa boste dobili vse odgovore na tisto, kar mene sprašujete.

 9. Tukaj je še prenos tiskovne konference DOVOL.JE, objavljen v DOMOVIN, če kdo želi obnoviti spomin.
  S tem jaz zaključujem.

 10. Že zelo utečena praksa naših levih medijev, ki jo na žalost mnogi spregledajo. Problem zlorab in homoseksualnosti v Cerkvi je že dolgo na tapeti. No, na teletekstu TV Slovenija se seveda pojavi na naslovnici ravno v tednu pred evropskimi volitvami. Se ve, komu takšen članek škodi – strankam, ki imajo v svojih programih poudarjeno krščanstvo. Jaz mislim, da so problem, o katerem se bo potrebno zelo resno pogovoriti, pravgzaprav naši javni mediji. Torej mediji, ki jih plačujemo vsi, delujejo pa še vedno kot udbovska (danes LGTB) izpostava.

  • Ja, ampak tiskovno konferenco je pa sklicala pobuda Dovolj.je. Ce je ne bi bilo, tega v medijih te dni ne bi bilo. Moram priznati, da sem vse bolj skepticen glede dobronamernosti teh ljudi v odnosu do Katoliske cerkve.

   Po drugi strani pa se res zdi, da skofje in predstojniki se vedno ne ukrepajo dovolj jasno in odlocno glede spolnih zlorab. Pedofilnim dejanjem morajo slediti skrajne stroge sankcije in preventiva ponovitve. Plus nobene tolerance do spolnega razvrata v semeniskih ali kleriskih vrstah. To je upraviceno pricakovanje laiskih clanov Cerkve.

   • Kaj pa so škofje in predstojniki sploh že naredili razen objavljanja raznih razglasov in pravil, ki se jih niti sami ne držijo?

    • Pedofilija in zloraba homoseksualnosti je svetovni problem, ne pa selektivno problem Cerkve. Če se zadevo ne začne reševati celovito, bo vse skupaj spet samo strel v prazno. Ta selektivnost seveda ni naključna, ampak jo sforsirana iz levičarsko-marksističnega zakulisja. Dobronamerni ljudje tej dvojno sprevrženi igri kar naprej nasedajo. Ampak v današnjem času tudi naivnost postaja greh. Naivni ljudje bi se lahko vsaj to vprašali, zakaj se takšni problemi tako zlonamerno pojavljajo prav pred volitvami in ne, na primer, dan ali dva po volitvah. Zakaj se stvari ne premikajo? Ker pedofili niso samo v Cerkvi, ampak tudi v policiji, v sodstvu, v medicini, da ne govorim v svetu spektakla in zabave. Zadnjič mi je en nagačen komunist razlagal, kako je Cerkev nekaj drugega, je mendar moralna ustanova. Odbrusil se mu: seveda je moralna ustanova, toda vi komunistični banditi je niste nikoli videli tako. Zato utihni in rešuj pedofilijo v svojem krim inalnem brlogu.

     • Tako npr. otroška prostitucija ni nikomur v napoto. Pa je tega 10x več kot vseh zlorab otrok skupaj. Toliko teh dušebrižnikov otrok in odraslih, pa nič.

     • Seveda marksisti z veseljem poročajo o zlorabah v KC. Toda dejstvo je, da se to v Cerkvi res tudi dogaja, da to prikriva in praktično nič ne stori, da bi to zajezila. Jim gre s svojimi dejanji kar na roke.

      Tudi izgovor, da se to dogaja tudi drugje, ni prav dober. Enega zločina ni mogoče upravičiti z drugim. Vsak naj počisti pri sebi. Cerkev bi drugim morala biti za zgled, kako se to izkorenini, ne pa da je zgled nedelovanja v zvezi s to težavo.

      Spolni škandali v KC niso od danes. Ta težava je prisotna že dolgo in zdi se, da je vse huje.

     • Tine, se strinjam. Toda te bom spomnil takoj po evropskih volitvah. Se bova malo razgledala naokrog. Ta tema ne bo več nikogar zanimala. Po mojem je ta problematika zaradi izrazite kompleksnosti nerešljiva. Spraviti škofa pedofila v zapor? Toda, kako naj to storimo, če sta pedofila tudi sodnik in (po potrebi) tudi šef zapora? Upam, da me razumeš o čem govorim. Pedofilija je vseobsežna, ne more biti rezultatov, če jo zdraviš samo v Cerkvi. Seveda drži, Cerkev bi lahko dala zgled. Toda v to zgodbo je natlačeno toliko različnih zgodb, tudi veliko zgodb s krivičnimi obtožbami, da je razreševanje verjetno najdelikatnejša ‘operacija’ na Zemlji. Bistveno vprašanje je: Komu zaupati. Pedofilski lobiji so tako močni, da bi bi bilo v preiskavah takoj ogromno njihovih ljudi (kriminalisti, sodniki, zdravniki, novinarji …). Komu zaupati?

 11. Gospod Tomelj!
  Ne morem ugotoviti, ali je vaš IQ na ravni sobne temperature ali ga lahko, če imate srečo in dolge tace, merimo po številki čevljev. Vsekakor v tem obsegu, tretje možnosti ni. Izberite sami, če vam ne bo pretežko.

 12. Upam da ste si pravkar ogledali 1. del dokumentarca o spolnih sužnjah v Cerkvi in Vatikanu. Človek lahko le joka. Gnus, gnus, vse do papežev. Gnus v samostanih, skupnostih, zakristijah, gnus v Rimu, Ljubljani, gnus v Sloveniji. S tem gnusom je treba opraviti ne glede na karkoli, ne glede na posledice, brez vsakega obzira, kajti cerkveni obzir je gnusen do skrajnosti. Obzir Cerkve do satana je neverjeten in ta obzir je en sam smrad, ki se je razširil po vsem plantu. Gre se za tisočletno sistemsko zlorabljanje in izjemno izvedenost v manipulaciji, skrivanju, priznanju pod težo dokazov – ter spet nedelovanju in ponovnem omogočanju greha.

  Kdor v taki Cerkvi išče Boga, ga ne bo našel. Vsi ti posiljevalci in posiljenke ga niso našli, nekje v peklu in vicah se mučijo. In tudi vsi tisti duhovniki in redovnice, ki so vedeli, a molčali, so prav tako satanovi izprijenci.

  Mi pa imamo Jožete Planinške itd. Ali ga glasnogovorniki Cerkve ne poznajo? No, zdaj prihaja bič božji, ki bo stvari poravnal v znatni meri, pometel bo drhal po črnih luknjah stvarstva, božje duše pa nagradil s svojim objemom.

 13. Če je kdo pozabil, kako dobra in sočutna je naša Cerkev do posiljencev in obdarovancev s hudimi duhovi sprevržene duhovščine:

  https://siol.net/novice/slovenija/po-razkritju-zakaj-cerkev-duhovnika-ni-preiskovala-video-494547

  Zakaj Cerkev ne preiskuje ničesar? Zakaj barabe lažejo vse do konca življenja in odhoda v pekel? Ker so tako trenirani že v semeniščih oz. od spolnih kriminalcev-duhovnikov, ki jih Cerkev tolerira, kljub temu da dobro ve, kaj počno. Celo nove žrtve so jim omogočali skozi stoletja.

  Ne pozabimo, da ti hinavci nune, ki zanosijo, prisilijo v splav. Navzven pa molčkajo pred porodnišnicami.

  Pa to je težko prenašat, kakšno govno je moja Cerkev! Zato mnogi sklenejo, da ni več njihova. A greh ni na njih, ampak na takšni sprevrženosti med klerom.

  Papež pa vabi milijone posiljevalcev iz Arabije. Ni čudno, da se pametni po Evropi začno organizirat in oboroževati. Posilstva v Cerkvi, posilstva na Švedskem, v Nemčiji, Franciji, povsod kamor pridejo mladi islamski moški.

 14. Tako je AlFe.

  Zdravko, sem povsem drugačen vernik, kot si ti želiš od mene:

  Verujem v možnost čistosti, saj se jo lahko izmoli, kot so to izmolili svetniki.
  Verujem v tistega človeka, ki je Božji, in da to lahko vsakdo postane, saj smo vendar v Njem rojeni.
  Verujem v teoretično možnost obstoja Cerkve, ki bo sposobna biti neomajna in brezkompromisna v Resnici in resnici,
  Verujem, da kdor dela nameren greh in zlo, konča v najnižjih teminah stvarstva, saj je to Jezus povedal svetnikom.
  Verujem, da lahko, kdor zdrsne, z jekleno odločnostjo spremeni svoje življenje, saj Gospod obilno blagoslavlja takšno usmerjenost.

  Verujem, da je namen vsakega zla, ki ga Gospod dopusti, da se odpremo za blagoslove, da Ga sprejmemo, a to ne pomeni, da moramo biti ravno mi tisti satanovi sodelavci, ki to zlo vztrajno proizvajamo …

  Verujem v SVETO katoliško in apostolsko Cerkev …

  Ne verujem pa v ta smrad, ki mi para srce in tlači dušo, ta katoliški smrad služenja satanu. Prekleti! In poglejte, kako so se škofje hitro “ukenjali”, samo medijski pritisk je bil dovolj:

  http://www.times.si/slovenija/ssk-odgovarja-iniciativi-dovoljje-zelimo-sodelovati–16bd97023c9c8173d2f126511be4e1017f1b07f9.html

  Brez medijev bi se sprenevedali še 1000 let. To boli, ogorčen sem in prizadet, a bom preživel, kajti ta del Cerkve ni moj in NE VERUJEM VANJ IN NIKOLI NE BOM VEROVAL VANJ.
  Amen

  • Ti bodi sam vse to v kar veruješ.
   Nehaj žaliti in pljuvati po tem kar veruješ, to je sveto Cerkvi. To ni vera, to je svetohlinstvo. Z alfejem sta prava dva.

   • Farizejsko. Praviš, da je Cerkvi sveto vse to zlo: pedo, homo, posi lje vanje, laž, zatiranje resnice.

    Take vernike so škofje vzgojili skozi desetletja, in zato volijo komije ob nedeljah.

    A Očetov odgovor prihaja. Kdo ga lahko ustavi?

   • Farizejsko je to kar sam počneš. Misliš, da si odkril zlo? Ja, tako kot so se Evi in Adamu odprle oči, da sta mislila da sta kakor bog, kot jima je obljubila kača. In po tem vpiješ kar naprej, misliš pa da si prerok.

    • Če so na telesu gnojne rane, je to jasen signal, da je telo hudo bolno. Če se ne zdravi, sledi gangrena in na koncu smrt. David obolelost spremlja s prizadetostjo, ker ne želi, da vse telo zboli in umre. Toda to je nekaterim težko razumeti.

     Nekateri katoliki žal niso zmožni prepoznati in sprejeti realnosti, kakršna je. Delajo se, da je vse v najlepšem redu. Živijo v iluziji. Vse do bridkega konca. Kajti realnosti ni mogoče uiti.

     • 🙂 Ji boš ti ušel? 🙂
      Če je vaš tak konec, potem je žalostno biti poleg vas. Jaz povsem sprejemam in prepoznavam realnost, vendar mi to ne megli pogleda na dobroto in ljubezen. Nekateri ste ali zagrenjeni ali pa imate druge agende. Vendar je vaš izbor smrt namesto življenje.

 15. Zakaj ni uveljavljena zaželena prostovoljna kastracija za vse, ki opravljajo javne službe z ljudmi.

  Kako enostavno bi se bilo potem otresti neutemeljenih obtožb glede spolnih zlorab.

  • Ne gre se samo za moda. Je še nekaj zraven. Predvsem pa je tu tiho podpiranje, manipuliranje, prestavljenje zločincev v druge fare, izjemno izdelan sistem izmikanja … Tu boš moral rezati nekaj drugega, ali kaj? No, bo že Oče to opravil, in to srdito.

  • Cerkev je sveta, le en del duhovnikov je daleč od svetosti. Ampak tako je vedno bilo, to je človeški del Kristusove Cerkve. Sedaj se ta del čisti, sicer je pa v Fatimi to tudi napovedano:

   Tudi za cerkev bo prišel čas njenih največjih preizkušenj. Kardinali se bodo zoperstavili kardinalom, škofje škofom. Satan bo korakal v njihovih vrstah in v Rimu bodo velike spremembe. To kar je gnilo bo padlo. In to, kar bo padlo, se ne bo več dvignilo.
   http://www.medjugorje.si/arhiv/fatima/fatima3.html

   • Res je. Je pa Grozde napisal, da bo Cerkev sveta na koncu sveta. Cerkev ne more biti sveta brez svetih bitij. Kot kotel golaža ni zdrav, če so v njem miši. Ne more iti pol avta v Ljubljano, pol pa na Brezje.

    Seveda je Božji del Cerkve svet, a ga moramo ljudje izkazovati na Zemlji. Kaj pa pomaga sveta nebeška Cerkev, tu pa razvrat? In da je le en mali del duhovnikov paconov? VSI so vedeli za zločine, pa so bili tiho. Nihče ni iz protesta skočil s turna, če pretiravam. Nič, samo molk, zločinski mafijski molk. Prekleti so vsi, ki so vedeli, a so molčali. To namreč ni bil le en prestopek, ampak 1000 let zlorab, laži, skrivanja in maltretiranja in ubijanja prič. in danes je enako. Naši škofje so vedeli, pa so molčali. Resnično, povem vam: konec je z njimi.

   • AlFe, ko se zločini prikrivajo, to ni več stvar pokvarjenih posameznikov, ampak je to sistemski problem.

 16. Zdajle sem na tretjem prog. videl novinarsko konferenco iniciative Dovolj.je, in ko so povedali neovrgljiva dejstva o naših škofih, recimo Zoretu in Štumpfu, kako govorijo lepo o iniciativi, v resnici pa jih popolnoma odj….o; Štumpf, ki sem ga imel za možakarja, pa je “samovoljno odstopil od skupnih dogovorov”.

  Saj je Planinšek iz njegove škofije, najbrž zaupen kolega, glede na položaj.

  Seveda se gospoda trese pred svojo lastno “opustitvijo dolžnosti” skozi desetletja, zaradi česar se je Zore kot škof srečal “le z dvema primeroma spolnih zlorab”. Človek bi se temu podatku smejal, če ne bi bil za zjokat. Ker je LAŽEN.

  So to ljudje Svetega duha? So res Kristus? Če so, ni čudno, da je svetu in Slovencem vse manj mar Zanj. Potem pa še predavajo, da je Jezus tako zelo usmiljen, da bodo itak šli skoraj vsi v nebesa. A na ta način varajo le sebe in semeniščnike, ne pa Gospoda.

  Žalost.

  • Ja, odločno premalo molimo za naše duhovnike in kot da smo se sprijaznili z mešanico janzenizma in klerikalizma, ki jo je kar veliko v teh krajih. Povečajmo molitev in oznanjujmo Evangelij s svojim življenjem!

   In pa, mimogrede: dal bom svoj glas stranki št. 10. Reklama je bila uspešna! 😉

   • Prav nič ni prefinjena, povsem jasna je: edina desnica so, vsi drugi “desni” so fajonizirani (glej graf spodaj).

    Pa reklama za redke izjemne poštenjake v Cerkvi, ki zdaj nosijo Kristusov sveti križ v Dovolj.je, tudi, seveda, seveda.

 17. Ja, seveda je ljubezen, saj kateheti in škofje v poslanicah ne ločijo med ljubeznijo (slo) psov in mačk, ljudi – ter ljubeznijo Boga in svetnikov, ki je popolnoma čista, duhovna in brez vsakršnih zemeljskih poželenj.

  Danes v Odmevih soočenje od medijev zmehčane visoke oddaljene presvete Škofovske konference in iniciative Dovolj.je in pika.

  Počasi bodo gospoda začeli pritiskati na iniciativo s stališča “volje po moči”, torej njih visokosti, in nujne ponižnost vseh ostalih, a to bi bil res duševni samomor, kajti če škofje ne pokažejo povsem nepolitične iskrenosti, bo mrak samo še večji in večji. Ali ti ljudje nimajo nobene resnične empatije z žrtvami? Samo na papirju? Kot v teoriji sicer priznavajo, da hudič pač je, v praksi pa se smejijo “zgodbicam” o hudih duhovih, zato desetletja niso skrbeli za vrhunski kader izganjalcev.

  Potem pa pride čas, ko je treba samega sebe izganjati, pa ni nobene volje do tega. Zato nihče od njih ne bo videl obljubljene dežele, duševne kosti se jim bodo belile po puščavi, razen če se zgodi neverjeten čudež. So se saduceji, farizeji, Iškarjot in pedofili spreobrnili?

  Žalostno. Žalostno. Solzno.

 18. PO ODMEVIH
  Videli smo Slovensko-škofovsko-konferenco-Nagliča. Neverjeten nastop te duše in ust slovenskih škofov! Velemojster tisočletnega Cerkvenega sprenevedanja glede njenih grehov, ledeni lingvistični mitraljez da se dobi kakšna sekunda več (govoril je za tretjino več kot predstavnik Dovolj.je); prazen sočutja, sršeč agresivnost, ki jo sicer običajno vidimo pri TV levičarjih.

  Poglejte, bratje in sestre: kogar braniš, njegove duhove dobivaš. Zato je tako, da tisti del Cerkve, ki podtalno skriva in opravičuje spolne zločine, kot je to počela slovenska Cerkev in očitno v tem vztraja, tisti del dobi hude duhove spolnih sprevrženosti, plus hude duhove laži.

  Zato še enkrat trdim, da je s to kolekcijo škofov konec, z njimi pa tudi Nagliča in ostalih podpornikov skrivaštva: ne bodo videli obljubljene dežele.

  Sveta Cerkev je nekaj povsem drugega, česar pa miši, ki se naselijo v skladišču moke, nikoli ne zmorejo doumeti. In ne pozabimo, da je kler hranjen od narodovega denarja, in bi se en Naglič & comp. moral obnašati kar precej drugače. Moja napoved izpred oddaje včeraj je bila popolnoma pravilna:

  “Počasi bodo gospoda začeli pritiskati na iniciativo s stališča “volje po moči”, torej njih visokosti …”

  Namig na to politiko pa je skrit v naslovu zgornjega članka Andreja Tomelja.

  Enako natančno pa bo z napovedjo, da ti ljudje ne zrejo in ne bodo zrli Odrešenika, ampak tistega, ki jim vlada in je vladar sveta po Očetovem dopuščenju, ime pa mu je Sprevrženi.

  • Sprevracas totalno dejstva, ko Naglicu v Odmevih pripisujes agresivnost. Ce cesa, potem agresivnosti v njegovih besedah ni bilo. Bilo je pa v izobilju agresivnosti in pripisovanja zlih namenov slovenskim skofom in njihovi ekspertni skupini prav s strani predstavnika iniciative Dovolj.je. Pri meni so izgubili vso kredibilnost. S takimi ljudmi, ki ne poznajo osnov bontona, se skofje nimajo kaj srecevati. Tudi jaz se ne bi.

 19. Šlo je za potuhnjeno agresivnost, vzvišenost, aroganco moči s strani Nagliča, skrito za navidez blagimi besedami. Zaznava Davida je pravilna v piko. Nobenega sočutja ni bilo v tistem govorjenju, kaj šele kesanja. Sočutja pa ne more biti tam, kjer je greh, saj vse zakameni. So samo še spolirane prazne besede.

  Predstavnik Dovolj.je je bil še prizanesljiv, in pa prizadet v srcu, ker mu je za razliko od cerkvenih skrivačev, mar za žrtve in da se potuhnjeno zlo razkrije v Cerkvi in začne zdraviti. Ko je Nagliču predočil dejstva, da so dva njihova spisa dejstev le preposlali naprej na policijo, se je Naglič oholo napapagajal v odgovor, da vse delajo po cerkvenem pravu. Delajo kaj? Premeščajo jih po župnijah, in čez nekaj časa s svojimi svinjarijami lahko nadaljujejo.

  Še nekaj, si predstavljate, da greste k spovedi, npr. v romarsko središče, tam pa vas spove takšen sprevržen duhovnik, ki so ga le premeščali iz župnije v župnijo?

 20. Beri kaj pravi duhovnik Koren:

  “Enostavno je treba reči bobu bob in cesarju, da je gol: kdor zagovarja te ljudi, je sam zraven ali pa je skrajno neodgovoren slabič.

  Ko bo počilo, bo hudo. Tukaj zahtevam kot duhovnik in katolik, da se nehamo igrati. Dajem vso podporo iniciativi Dovolj.je in se zgražam nad vodilnimi v Cerkvi, ki predstavnikov te iniciative nočejo sprejeti in z njimi sodelovati. Zgražam se nad vsakim, ki se spravlja nad žrtev pedofilije in jo poskuša ustrahovati, da bi molčala.”

  Komplet pa si preberi na Dom ov ini, ker mi tu zavrača link.

 21. Odlično Hugo, imate občutek kaj je prav in kaj ne.

  Link pa mi zavrača, da bi ga podal tukaj.

  In še enkrat: kdor zagovarja greh, ki so ga skrivali škofje, dobiva hude duhove teh ljudi; tudi zato je bil Naglič v takšnem patološkem stanju duha.

 22. Z javnim hujskanjem in poulicnim pogromastvom dobrih sadov pac ne bo. In komunicira se z ljudmi, ki poznajo in upostevajo osnove bontona. In se drzijo pravnih norm in civilizacijskih pravil. Iniciativa Dovolj.je s svojimi javnimi nastopi gre cez vse to. Obnasajo se kot partizanska vojska.

  • Narobe razmišljaš Hugo. Kar ti govoriš je sprevrženo krščanstvo, ki se je razvilo kasneje, po apostolih. Namreč, Jezus ni bil taka potuhnjena osladna kreatura, ki jo nehote postavljaš za vzor. Hinavcem je rekel hinavci in jim napovedal hudo prihodnost. Prosim, klikni sem za nekaj sekund:

   https://www.biblija.net/biblija.cgi?q=hinavci&step=20&qall=1&qids=808080808080809fffffff7&idq=14&id13=1&pos=0&set=2&l=sl&q1=1

   Prav tako je razdejal tempelj trgovcev, ki predstavljajo tudi pedofile, lažne vernike, homiče in drugo zlobo Cerkve. Janez 2,15-16 :

   “In iz vrvi je spletel bič ter vse izgnal iz templja z ovcami in voli vred. Menjalcem je raztresel denar in prevrnil mize, prodajalcem golobov pa rekel: »Spravite proč vse to in iz hiše mojega Očeta ne delajte tržnice!”

   Ne delajte nam iz nauka, vere in Cerkve sprevrženo tržnico mesa in laži!

   Hugo, nimaš uvida in empatije: posiljenci Cerkve se pritožujejo, po vseh pravilih, že desetletja, ti konkretni pa 10 let. In vedno znova so nategnjeni: Cerkev se dela da nekaj počne, samo da čas mine in žrtve zgubijo voljo. Poleg tega žrtve denuncira, zločincem pa omogoča “mlado meso” po drugih župnijah.

   Zato v Resnici obstaja temeljno pravilo: GLAVNA NI VLJUDNOST, AMPAK RESNICA!

   Z vljudnostjo se ni prišlo nikamor. Vsi spolni prestopniki in njih zagovorniki v Cerkvi so izredno vljudni. Poglej, Hugo: tudi policija ne more vsaga opraviti z vljudnostjo, zato imajo s seboj cel kup orožja in orodja za pasom, ker večina demonov vljudnosti ne ceni. in tudi izganjalci hudiča niso popolnoma nič vljudni s hudičem.

   Tvoja zahteva je enaka vladni: protestniki naj kar vljudno in mirno demonstrirajo, in “ko jih j..e”. Seveda pa ljudem prekipi po desetih ali 15tih letih in tudi napadenemu na cesti lahko prekipi, ko ga nekdo vljudno otipava in krade, na kulturnost žrtve pa se požvižga. Kot naši škofje. Zato je zdaj oče poslal svoje Atile, da iztepejo prah in greh iz hrbtov in riti teh potuhnjenih vljudnežev, maziljencev, ljudi na položajih moči, arogantnih in sprenevedavih. Kajti taka Cerkev bo odslej STRADALA, v cerkvah bodo miši in pajki, potem pa bodo postale ruševine, fites centri, restavracije in mošeje.

   Dovolj.je ima vso pravico do večje ostrine, z vsakim tednom, ko prihajajo nove prijave. V treh mesecih je prišlo več žrtev po pomoč, kot prej v 1000 letih naše Cerkve.

   Žalost, sramota, teža, bolečina, solze. iN, MIMOGREDE: Naglič je razpihnil ogenj, zato bo Cerkev žela požar. Morda pa jo to prečisti.

   • Aja, zdaj vidim, da sem Hugota zjutraj kregal, na pa IFa. Se opravičujem, je treba biti bolj pazljiv.

 23. Sram vas bodi! Vse, ki pišete in odobravate takšne članke. Vse, ki prikrivate, opravičujete in relativizirate nagnusna dejanja, ki so jih drugim storili pripadniki cerkve. Sram naj bo tudi vas, ki v inicijativam, kot je Dovolj.je, vidite sovražnike in hujskače. Medtem ko Jezus joka skupaj z zlorabljenimi (otroki in odraslimi!), jih vi zasmehujete, ponižujete in skušate narediti za krivce. Pravzaprav ste hujši od storilcev teh nagnusnih dejanj.

  • Ta, ki je nastopal na Odmevih, ni zlorabljenec. Ampak neotesani hujskac in demagog. Ja, tocno to.

   • Spoštovani IF, dovolite mi, da vas spomnim, kako so tudi Jezusu sodili, ker je menda bil neotesani hujskač in demagog. Ne samo sodili. Zaradi neotesanega hujskaštva in demagogije je za vse nas visel in trpel na križu!

    • Pac ne. Jezus ni po krivem in pavsalno ljudi zalil, obtozeval, o njih vse najslabse govoril. Tip iz Odmevov je iz vseh aktualnih slovenskih skofov delal monstrume. Hujskal je proti instituciji, ki je nepogresljiva in vsakemu verniku sveta, tudi ce kdaj pade. In je evidentno ogromno dobrega prispevala slovenskemu cloveku skozi celo zgodovino. Tako katolican ne nastopa. Razen ce mu manjka soli v glavi ali se mu je iz kaksnega razloga odpeljalo.

     • Pač je. Jezus je iz aktualnih škofov delal monstrume. Žalil jih je in o njih slabo govoril. Razmetaval je stojnice pred sveto cerkvijo! In grozil, da bo sesul cerkev. Iz današnjega stališča je bil celo neke vrste terorist in je ogrožal varnost zbranih vernikov in trgovcev ob stojnicah. Jezus je hujskal je proti inštituciji, ki je nepogrešljiva! In je evidentno ogromno dobrega prispevala judovskemu človeku skozi zgodovino. Tako jud ne nastopa! Razen če mu manjka soli v glavi ali se mu je iz kakšnega razloga odpeljalo. In ker so bili takratni škofje kulturni n izobraženi ljudje, se seveda niso želeli z njim, neotesanim hujskačem, pogovarjati. Zato je visel. Kakopak!

      Dragi IF, vi ste očitno “katoličan” – pripadnik nekega samooklicanega tropa, ki nima nobene zveze z Jezusovo cerkvijo. In seveda svoj trop, svoj teritorij in vodje branite pred zunanjimi napadi. Jaz se za razliko od vas za Jezusovo cerkev ne bojim. Živa je in vedno bo. Ker je pač Njegova.

     • Jozefov, mi je zal, ampak takih sodb si aktualni slovenski skofje niso zasluzili. Ne vidim dokazov ali pametnih argumentov za to. Te reakcije so custvene, izbruhi neke slabo artikulirane jeze. In nepravicni, ne le nevljudni.

  • Aleluja! Še so žive duše v Cerkvi in ob njej. Mala bo nova Cerkev, a bo ostala Jezusova.
   Ostali pa kar v katoliški cirkus naprej afne guncat, ne pa Boga iskat.

 24. Jezus, sami Jezusi tukaj. Sami preroki. Vau! Da nekdo brani svoja dejanja ali besede, češ tudi Jezus je tako delal, govoril, in jaz ga posnemam?! Huh, takšne hinavščine in svetohlinskosti še nisem videl. Pa sklicevanje na svetnike; jaz enako kot svetniki. Hujši ste od najbolj zadrtih komunistov.

  • Zdravko, znatno si pokvarjen. Vedno znova in znova. Podpiraš pedofilijo in homo zločine v Cerkvi, ker podpiraš tiste, ki podpirajo in skrivajo in branijo pedofile, da bi sebe obranili. IF pa ima drug problem, razumem ga, pri njem je to osebno.

   nekateri nimate pojma, da so karizme različne, vsaka redovna skupnost se zgleduje po eni od Jezusovih lastnosti iz Evangelija. Tako imaš tiste, ki delajo z ubogimi; tiste, ki učijo kot na poti v Emavs; tiste, ki trpijo za druge; tiste, ki opozarjajo in čistijo kot Jezus v templju; tiste ki oštevajo hinavščino v veri kot je Jezus saduceje in farizeje; in tiste ki v samoti molijo za druge.

   Dovolj.je ima karizmo ozdravljanja, tolaženja in ščitenja nedolžnih žrtev. To JE Jezusova lastnost in prisotnost.

   Ni pa nikjer Jezusa, ki bi podpiral zlo enako komunističnemu, ki zdaj hara po Cerkvi. Jezus ni podpiral spolnih perverznežev kot jih Zdravko in mnogi drugi, niti njegovi apostoli niso bili sprenevedalci kot je SŠK. Niti ni vabil milijonov Rimljanov, naj še bolj zasedejo Judejo.

   Jasno je, komu služiš, če v tebi ni Jezusa, ampak si en katoliški levičar. Res pa je, da vas je večina in zato tako veselo sekate po Jezusu, ki je v Dovolj.je. Vse se vam bo zelo “obrestovalo”. Ker ne razumete, da je Jezus tukaj, s popljuvanimi pravičnimi, ne pa z lepo oblečenimi in na položajih moči, ki so v zmoti in celo v laži.

   Jozev, pustimo ta kader, ki je v travmi zaradi rezultatov dela Dovolj.je. Zelo so pretreseni, ker te stvari prihajajo na dan. Kako šele bodo! Vse Cerkev bo razpokala, da bo potem kak Žarek posvetil vanjo. A v pokvarjene lobanje brez empatije ga ne bo.

 25. Današnji mlajši duhovniki ljubljanske nadškofije se dobro spomnijo rektorja semenišča Antona Slabeta, ki jih je pred cca. 15 leti skoraj vse redno otipaval dobesedno na vsakem koraku in ves čas njihovega bivanja v semenišču. Evidentno homoseksualno spolno zlorabljanje torej. Upam, da bodo na škofiji dobili kakšno prijavo in jo obravnavali.

  • Zdravko pravi, zgoraj, da je to Cerkvi sveto, na kar si ti zdaj “pljunil”.

   Seveda vedo mnogi, in so tiho, ker to ni Jezusov del Cerkve, ampak je pridobitno društvo s člani, ki so tu zaradi moči, položaja, dobička, zadnje čas pa zaradi lažjega dostopa do nedložnega človeškega mesa. Služijo pa satanu, ker s tem napadene ločujejo od Gospoda.

   Preklet je škof, ki take brani. Če pa je sam del te združbe, je jasno, kje bo končal.

 26. Taki kot Zdravko imajo žilco za provociranje in pljuvanje, ko jim je argumentirano s stališča življenjskih resnic in Svetega pisma. Ne vživijo se v te žrtve, kaj so šli čez. Dišijo pa takim druženja in klevetanja, udrihanje po človeku, ki jim predoči argumente in razlage Jezusovih lastnosti iz Evangelija. Namerno spregledajo pojasnila, da se lahko naslajajo naprej v svojih zmotah. S tem še enkrat križajo Jezusa in na križ pribijejo žrtve teh sprevrženih duhovnikov. Ki pa, kot smo videli pri zadnjih primerih v Slo., so premeščeni vmes v Medžugorje ali pa hodijo po ljudskih misijonih po Dolenjskem in mašujejo otrokom. To je sprijeno.

  • Jaz udriham in pljuvam? Naslajam se v svojih zmotah? O udrihanju pljuvanju raje berite svoje komentarje.

 27. “Kdor podpira tiste, ki podpirajo, skrivajo in branijo pedofile, podpira pedofilijo in homo zločin v Cerkvi”, je zgoraj David lepo razložil. In njih mrak kmalu objame, ker so v tihi spregi s tistimi, ki delajo in podpirajo zlo.

  Žrtve so se izpostavile in njim ni lahko, kar se razpozna po njihovem nastopu, čustvenem bolečem odzivu ob pričanjih. Potem na drugi strani pa so poštirkani, hladni odgovori ekspertne skupine SŠK, brez konkretnih ukrepov. Kam se kdo nagiba – uporabite vsaj malo zdravega razuma, pa bo jasno.

 28. Odlično, Hugo in hvala. Niso vse krščene duše vsaj na osnovni stopnji višje razvitih živali, ateistov, agnostikov, ki imajo vsaj sočutje. SO-ČUTJE. Odlično opišeš hladnobo, ki je satanska, polna izjemnega lingvističnega intelekta, pravi levi logomati, ki zmagujejo na TV soočenjih, na sodiščih, v vojnah, v medsosedskih sporih, v zakristijah, v škofiji, na centralnem komiteju in v levih medijih. Povsod zmaga Kajn, vladar sveta. Abel bo mnogokrat poražen, a bo v nebesa sprejet, Kajnova zalega pa ostane tu do konca sveta, odtlej pa totalna tema, tema.

  Zakaj iskrena desnica in verniki zaripnejo v obraz in jecljajo na soočenjih z levim in krščenim zlom? Ker ČUTIJO. Čutijo zlo, čutijo energije, čutijo hude duhove, in prizadene jih hladna zloba. Tisti, ki pa so od hudega, so navadno hladni kot špricer, bledi, in sekajo z jezikom hitro kot mitraljez. Ne zaznajo protiargumentov, samo svoj film branijo ne glede na resnico. Takšni so na meji psihopatstva in takšen zdaj vidimo da so SŠK.

  Vsak dan je čas, da se spreobrnemo. Bog se nam nenehno prikazuje, tokrat skozi Jezusa-Dovolj.je. To so prvi katoliki pri nas, ki jih resnično od srca spoštujem in mi dajejo okus, kako je krščanstvo nekoč izgledalo. Spominjajo me, kako so bili videti sveti mučeniki, neomajni v svoji majhnosti, neomajni v svojem poslanstvu. Priklanjam se pred njimi in kdor jim bo delal zlo, bo naletel na strašen odmev. Pa ne od mene, hehe, ampak od Šefa dobrih duš.

  Zato je SŠK in nje zagovornikom, oziroma skrivačem homopedofilije za svetovati, naj raje gasijo svoj ogenj sle, kot da po Nagličevo pihajo vanj. Mar so tako zadeti, da ne vidijo, da prihaja orkan? Hladnobe zvijačne, le kdo vas spoštuje, kot le tisti, ki ima neke zemeljske koristi od vas in takšne Cerkve?

  • Ti si pa res izjemen jasnovidec. Zdravko jasnovidni. Vsak dan dokazuješ to.
   Predvsem pa dokazuješ, da si po duši krščeni agnostik, ki globoko v sebi ne more sprejeti, da je Jezus DANES živ, in da vedno deluje skozi sebi predane duše. To so bili apostoli, svetniki, svetniški ljudje in so še danes, zagotovo. Sam jih lahko prepoznam v nadškofu Vovku, Alojziju Grozdetu itd, zadnje čase pa v Dovolj.je in pika.

   Takšni krščeni agnostiki sovražijo vsakdanjo svetost malih ljudi, nenehno jo skušajo odkriti, da jo potem napadejo. Zgodovina Cerkve je polna stotin svetnikov, ki so jih najbolj mučili prav ti padli soverniki. Jasno je, da zato zagovarjajo tudi Cerkvene zločine. To počno zato, ker so sami v sebi PRAZNI, in ker so prazni, ne morejo sprejeti Polnosti. Zadovoljujejo se z zunanjo podobo in vazo Cerkve, v tem iščejo svojo pripadnost in zato ščitijo karkoli je Cerkvenega, četudi zlo spolnih zlorab.

   Svete Cerkve v duhu pa ne morejo spoznati, ker za kaj takega potrebuješ ponižnost, zvedavost, pripravljenost odvreči vse, predvsem pa svetniškega vodnika, ki se mu pustiš voditi. Te avtoritete ne zmorejo sprejeti zaradi nikoli preraščenega ojdipa v sebi, posledično se nagibajo v levo stran, torej k ateizmu, a ker so pozunanjeni verniki, so pač agnostiki, ki jih je odlično opisal Ivo Kerže. Sprejemajo samo pozunanjeno formo, in v njej iščejo avtoritete, da bi jih “sledili”, četudi so to le v duhovnike oblečeni baraboni.

   Nikoli ne bo miru v Cerkvi, kajti Jezus je dejal, da v družino prinaša meč razkola: eni Ga bodo sledili, drugi pa ne. Večina Cerkve ga pač ne sledi, se pa z veseljem spravi na šibke in nemočne sobrate, ki sledijo Resnico. Torej je sodba že padla: sami si sodijo.

   • Zakaj meni pripisuješ jasnovidnost, če je pa to tvoja lastnost št. 1, kot je razvidno iz tvojega komentarja.
    Kako ste nekateri napuhnjeni v svoji veri in spoznanju. V resnici pa o ljubezni nimate pojma, polni ste škodoželjnosti in krivičnosti. Ste brez sramu in razdejali bi vse, celo Cerkev, da bi vas imeli za preroke in svetnike. A v tem stopate v lastni grob in to štejete za pogum. To ni sporočilo ne svetnikov, ne mučencev. Svetohlinci ste. Nič več kot to.

    • Če se pokaže na velik gnojen tur, da ga je treba sčistiti in ozdraviti, takoj mazači in skrivači začno kričati, da se bo razmesarilo in uničilo celo telo – Cerkev, da je to “škodoželjnost in krivičnost”. In se potuhnjeno spravijo na tiste, ki želijo zagnojenemu pomagati, že ob pogledu na skalpel jih obide groza. Ampak to je od ta črnega, ki noče zapustiti tega sedeža in podlega mesarjenja v cerkvi. Začno se osebni napadi na te ljudi, ki opominjajo, se jih ponižuje in diskreditira brez enega samega razumnega argumenta; točno je to opisal David.

     Ljudje s hudimi duhovi so taki srditi v teh napadih, da gredo tudi čez trupla, delajo pa to na hladen, taktičen način, brez prizadetosti, kot strojnice. Omalovažujejo žrtve in jih s tem še viktimizirajo ter napadajo tiste, ki gredo v zaščito žrtev in razkrivanje zla. Torej se ti nespametneži zaletevajo v delovanje Jezusove karizme zaščite nedolžnih v Dovolj.je. Le kakšen sad jim prinese ta norost?

 29. Še besede tega moža zamenjate za besede kot “Škofovska konferenca ignorira …”, DOM zamenjate za Dovolj.je; desne medije, ki so lažni bojevniki za resnico zamenjate za Nagličevo “ekspertno skupino praznega niča”, potem tale govor pove vse tudi o temi na tej spletni strani: hinavščina slovenskega naroda, hinavščina znotraj družine, manipuliranje Resnice, predvsem pa divje ignoriranje in potem preganjanje tiste peščice ljudi, ki živijo Resnico ali pa so iskreni v svoji skrbi za narod.

  https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2992954007381267&id=100000000916251

  Cerkev ki se izmika + lažni verniki + levičarka miselnost in volilni izidi + levica + islamizacija Evrope + papež + Šarec + Fajon + Zver= en sam skupaj sprijeti šmorn.

  Uboga tista peščica, ki ve, kaj je prav in kaj ni! Cerkev bo zmlela svoje, “desnica” svoje, levica pa svoje in vse ostale.

  A tako je že od začetka sveta in Gospod vedno reši svoje zveste duše. Po kratkem trpljenju jih čaka večen Mir v Božji sladkosti.

 30. Odlično Hugo, a vedi, da pišemo za pametne, zdravkoti tega sveta pa itak ne zmorejo sprejeti. In še en dokaz za zdravkote naše Cerkve, krščene agnostike, da je živi Jezus v vsakdanjem življenju ljudi, ki so čistih src, ena sama svetohlinska laž:

  https://si.aleteia.org/2019/05/24/srce-se-ne-boji-ne-spreglejte-filma-o-alojziju-grozdetu/

  Tudi svetega Grozdeta so obravnavali kot zdravkoti obravnavajo Dovolj.je in tudi nas. A morda se bodo po enormnem trpljenju vendarle spreobrnili, Gospod je vedno pripravljen, le Njegove glasnike moramo častiti in poslušati. Npr. Dovolj.je.

  AlFe, molitev in post morata biti itak, vse leto, sicer nisi kristjan ampak krščeni agnostik, ki ga lasten jezik (po besedah svetnice) vleče v pekel. Že sem ti razlagal, a si v eno trmo vstopil takrat, morda boš pa zdaj sprejel:

  Molitev in post je svetniška zadeva, na okolico pa deluje posredno in blago, a močno skozi čas.

  Kadar pa so določeni ljudje oblegani, okuženi ali obsedeni s hudim duhom, kar je večina Cerkve v eni od teh stopenj, pa tvoj post in molitev zanje zelo malo dobrega storita, od njih se odbije in gre drugim dušam v korist, po Božji previdnosti. Takrat namreč pomaga samo grešnikovo OSEBNO ODPOVEDOVANJE vsakemu od zlih duhov posebej in potem v “snopu”, ki mora biti zvezan in z Jezusovim imenom odposlan “v večni ogenj, da ne bodo nikoli veš škodili nobenemu živemu bitju in stvari”. Za kaj takega je potrebna svetniška oseba (ki ima takrat vlogo izganjalca), tega običajen padli vernik ne more storiti sam. Je pa na njem, da si ŽELI osvoboditve, se ODREČE grehu, in si najde pomoč pri posvečenemu, ki se spozna na te reči – današnja Cerkev pa se samo dela, da se spozna, zato je tudi sama žrtev svojega greha in hudih duhov.

  Jasno je, kaj bi nekateri od duhovnikov in vernikov potrebovali, lažna spoved in obhajilo nanje ne delujejo.

  In še to: (nad)škof, ki prikriva spolne zlorabe v svoji škofiji, je v resnici KRŠČENI AGNOSTIK, ki se opira na isto kot vsi zdravkoti: zunanjo formo Cerkve, v sebi pa so prazni. Prazni so moralne razsodnosti, prazni so stika z Bogom v sebi, zato hote ali nehote služijo demonom. In zato so uspeli slovenski narod vzgojiti v stabilnega in vztrajnega volivca komunistov – po svetih mašah na volilno nedeljo že 80 let volijo levičarje.

  Ko pa se človek vpraša zakaj je tako, spet pridemo do slovenskega tradicionalnega klerikalnega agnosticizma, ki plehke duše privlači s svojo formo, v sebi pa nima Jezusa, ampak globoko praznino. In veter jih goni po pustinjah, v sebi pa imajo zdravkasti srd do vseh, ki so pravični, imajo božji mir v srcu in se zavzemajo za žrtve padlih duhovnikov. Zahtevajo, da moramo častiti tako pedofilijo kot svetnike, na volitvah pa da volimo leve in desne, kot je sporočila Cerkev te dni: volite za krščanstvo Evrope in muslimanske emigrante v Evropi

  In takšni voditelji ter njihovi učenci trdijo, da je ta mešanica dobrega in zla Jezusov evangelij. Zato se lahko rešijo samo še posamezniki, ki so po Jezusovo popolnoma iskreni v srcih. Seveda pa jih bodo levaki in padli kristjani obkladali s hinavci. Saj je bil Jezus zanje tudi hinavec in lažnik. Zdaj pa je zanje le ena mrtva ikona, ne pa Bog, ki je tukaj in zdaj z nami, če smo čiste in iskrene vere. Kot je Dovolj.je, česar pa škofje ne prepoznajo – pravijo, da so oprezni, ker ne vedo za kaj se gre pri tej iniciativi. Temu lahko rečemo samo: duhovna slepost.

  • Hm … nekatere postavke pa močno dišijo po janzenizmu. Vsi smo samo ljudje in zato nepopolni. Vsi ljudje padamo v greh, tudi svetniki. Jaz trdno verjamem, za vas očitno trmasto, da molitev in post nista samo svetniški zadevi, da ju lahko opravlja vsak. Da vsak, ki iskreno veruje, pa četudi ne tako precizno kot vi gospod David, doživlja čudeže. Jaz striktno verjamem Jezusu, ki je govoril: “Tvoja vera te je rešila.”

   In tudi, da je mama Monika izprosila za svojega sina milost korenite spreobrnitve.

 31. Bravo tine: ne pa nastavljati tazadnjo kosmatemu svetu. Če ni zmage, vera ni prava ampak je iluzija. Za to duhovno zmago pa je potrebno uporabiti vse, kar pelje k zmagi, tudi post in molitev, kar je edini izkaz resničnega kristjana, a kdor ostaja le na tem, je še vedno popoln začetnik. Jezus npr. ni šel molit in se postit in hujšat, kadar je moral izgnati hude duhove. Janzenizem? Kakšno zgrešeno sklepanje (enako, kot da je DOM skrajno desni), pa to je … Pisal sem, da z “janzenističnim” psihičnim pritiskom na okolico ali posameznike ne moreš storiti dosti, razen da mnogi zapustijo Cerkev. In da je potrebno počakati NA POPOLNOMA SVOBODNO ODLOČITEV, da se oseba sama odloči da se odreče zlim duhovom. To ni janzenizem. Bolj je bilo janzenizmu podobno vatikansko izganjanje hudiča iz Hitlerja, na daljavo, ki je bilo seveda popolnoma neuspešno, ker je pač manjkalo znanje o osnovnih duhovnih zakonih.

  Svetniški poznavalci pa vedo: obstajajo ljudje v kravatah in talarjih, ki so se popolnoma predali hudiču; izjemno so inteligentni in nikakršna molitev ali izganjanje v takih primeri ne prinaša nikakršnega rezultata. To so vedeli tako sv. pater Pij kot očetje Amorth, Candido …

  Padre Cestnik je pisal, da je ženska v Medžugorju norela, pa je molil nad njo, sebi v spoznanje, kako zelo napačna je ta taktika v takem primeru: prišel je nek drug duhovnik, se usedel poleg nje in se pogovoril z njo. In je bila mirna. Enako je potrebno storiti med molitvijo v cerkvi, če nekoga hudi duh zagrabi in nori ter kriči: nikakršna molitev takrat ne pomaga, ampak samo pogovor ali fizična odstranitev. Molitev pomaga le, če je v osebi vsaj drobec ponižnosti in ljubezni do Boga. takrat pa pride do hudega boja, izganjanja. Ker duhovščina totalno “cvika” pred takimi situacijami, raje govorijo, da hudi duh nima moči, da ga ni. da je to primer za psihologa.

  Tiste duhovnike in škofe, ki vztrajno, že 1000 let, skrivajo spolne zločine v Cerkvi, NI MOČ SPREMENITI – o tem govori evangelijska znanost o Judi Iškarjotu – če se sami ne odločijo biti brezkompromisno na strani Resnice. Tudi znanost pomoči zasvojencem s substancami deluje enako: šele ko mulca starši vržejo iz hiše, in tava nekaj mesecev naokoli, in se vrne in prosi za pomoč, šele takrat je pomoč možna.

  Kajti ljudje si ne želimo Božjega blagoslova, dokler nam gre dokaj dobro. zato se tudi zločinci v Cerkvi z popuščanjem in oproščanjem in s ščitenjem njih, NIKOLI na noben način ne spremenijo.

  Katolištvo nove dobe se dela skrajno nežno in uvidevno; zadaj pa so strahotni demonski psihični pritiski na žrtve in njih zagovornike. Tokrat je tarča Dovolj. je. Zli ljudje molijo z vso silo, da bi utišali priče. noč in dan razmišlajo o tem in delajo psihični pritisk. Zaradi takega potuhnjenega klerikalnega janzenizma, ki je danes še hujši kot nekoč, slovenski narod pravzaprav nikoli ni globoko dojel Jezusa in vere. Raje je gradil cerkvice vsenaokoli, da bi prikril svojo praznost, živega nauka pa se je bal, ker je videl, kakšna je v resnici duhovščina. ne vsa, a vsaj polovica.

  • Gospod David,
   janzenistovska miselnost pretirano poudarja božjo pravičnost, popolnoma pa prezre božje usmiljenje. Najhujša posledica janzenizma je, da ne obsojamo samo greha, temveč tudi človeka, ki greh naredi. In ko človek bere vaše misli, vsaj meni nekako to sili pred oči.

   Bom vam ob prvi priliki napisal, kako je sveti Frančišek Asiški spreobračal lopove, volka. Samo da najdem čas. Seveda lahko vedno rečete, da je šlo za legende … 😉

   • Gospod AlFe, imam občutek, da vi zagovarjate nekakšno hedonistično krščanstvo. Kar seveda nima zveze s stvarnim krščanstvom niti s Kristusovo potjo.

    Je pa na ta način mogoče upravičevati, opravičevati in prikrivati cerkvene spolne in druge škandale. Češ, (duhovnik) je pač imel takšne potrebe. Potem še izven konteksta rečejo: kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen. Tako se služi sebi, božjemu nasprotniku v nas, ne Bogu.

    To predalčkanje ta je janzenist, oni nekaj drugega je navadna neumnost in zgolj poizkus večanja svojega ega, tako da tlačimo drugega. Prav vseeno je, ali kdo premalo poudarja božjo milost, če ve, kaj mora sam storiti in to tudi počne. Božja milost itak ni v njegovi pristojnosti. Prišla bo, ko bo čas za to ali pa je za enkrat ne bo. Bolj nevarno je, če se to preveč poudarja. Potem človek hitro zdrkne v hedonistično miselnost, saj mi ni treba nič storiti, bo že Bog poskrbel zame. Imeti rad Boga pomeni, izpolnjevati njegove zapovedi, pravi Biblija. In to konkretno, ne v iluzornih predstavah. Neizpolnjevanje njegovih zahtev mu ni všeč, zato tudi milost ni samoumevna.

 32. Zdaj pa bi preganjalcem in preklinjalcem Dovolj.je napisal samo bistvo njihove bede:
  Kralj Savel je posinovil Davida, ko pa je ta postal slaven v narodu, ga je skušal iz ljubosumja ubiti. David je zbežal in se v samoti skrajno mučil, kaj se dogaja, zakaj je njegov oče zdaj tako morilski??? Po času ga je obšlo duhovno znanje:

  KAR MU BOG POKLANJA, TEGA MU NE MORE NIHČE ODVZETI.

  Lahko je ubit, mučen, a kar mu Gospod namenja, tega ne more nihče odvzeti, niti trohice. Postal je miren, odpustil je Savlu, kajti dojel je, da je to Savlov problem.

  Enako je z Dovolj.je: kar jim Gospod namenja, jim ne more nihče odvzeti, nihče ne more tega umazati, nihče ne more tega ukrasti ali kakorkoli spremeniti.

  Pa naj se lingvistična in tokrat precej zvijačna SŠK (nagli Naglič-mitraljez) in ostali nasprotniki (prijatelji so le navzven) še tako trudijo, še tako tuhtajo vse noči in dneve. Še več: bolj ko bodo pritiskali, strašnejši bo rezultat zanje. Kajti Gospod najtežje odpušča tistim, ki se spravljajo na nedolžne male, katerim je namenil posebno nalogo in blagoslov.

  Jasno pa je, kaj so ti mali: drobno gorčično seme, ki se bo razvilo v drevo. Več gnoja ko bo deležno, večje drevo bo postalo, in jate ptic – glasnic, bo gnezdilo v njega vejevju.

 33. “Kajti Gospod najtežje odpušča tistim, ki se spravljajo na nedolžne male, katerim je namenil posebno nalogo in blagoslov.”

  Hm. Spet pridih janzenizma. Človek določa, kako Bog odpušča. Brez takih vložkov bi zelo lepo zveneli, gospod David. Pa brez zamere in spomnite se na množičnega morilca kristjanov, ki je postal svetnik! 😉

  Mir in se dobro!

 34. Najprej Alfe nehaj s tem gospodom, se že dolgo poznava. skušam ti razširiti obzorje, za kar pa boš hvaležen šele čez leta. Te je pa en duh posla, da tukaj preusmerjaš pozornost na druge teme, ki so vzporedne. tudi nobene goreče obrambe Dovolj.je ne vidim. tine je dokaj dobro pojasnil. Ni dovolj znati nekaj stavkov Pisma na pamet in se jih držati kot klop. To je bolezen. Razlago vsakega ključnega je potrebno poslušati od svetniške osebe ali od Gospoda samega.

  In stvari sklepaš zelo narobe: ne določa človek višine kazni, s katero se kaznuje vsak grešnik, ampak je to določil Oče; tisti, ki pa poznajo Očeta, tudi mnogo vedo, čeprav malo, in že po obnašanju v grehu in po njem vedo daleč vnaprej, kaj se bo z neko osebo dogajalo, če ostane v tem tempu. to se ve tako zate kot za kogarkoli, in bolj ko je zdrs očiten, bolj je jasno. stvar potrjujejo tudi svetniki, ki so jasno napovedovali dogodke in usode ljudi, in pa lastna izkušnja, če je taka karizma.

  ne razumeš, da Gospod dela z različnimi ljudmi različno. Na grobo sta to dva razreda. v prvem so vsi ateisti, agnostiki, medli verniki, zmotni verniki in lažni verniki. Tem ljudem Gospod iz velike ljubezni dovoljuje in omogoča izpolnitev večine želja. seveda se jim grde še hitreje izpolnijo, če samo enkrat bežno prosijo hudiča: takoj jim vse uredi. to bog dopušča, ker je zelo dober. Zalo si namreč želi, da bi se iz svojih neumnih ali zlih želja čimprej čimveč naučili. seveda pa vsi vemo, da se najhitreje učimo, ko najbolj boli. Gospod take duše torej predvsem opazuje, ker Ga nočejo slišati.

  potem pa je še en razred, ubogih. z njimi Gospod dela povsem drugače: ne dovoli jim,da pridejo kaj daleč v greh. To dela zato, ker jih ljubi čez vse. Zato jim najprej odvzame vse odvečno, kar ne potrebujejo pri izved

  • Kar samo se je poslalo. Nisem mogel zlekorirat. Nadaljujem:

   Vzame jim vse, kar ne potrebujejo pri izvedbi svoje karizme zanj: lahko jim vzame zdravje, vse premoženje, družino, ponos, napuh … to je vedno zelo boleče, AlFe bi temu rekel janzenizem.

   Tako te izbrane duše očisti. Tako je očistil tudi nekatere iz Dovolj.je. Potem pa jim da nalogo, in te duše jo opravijo, ne glede na ceno, saj ljubijo Tistega, ki jih je očistil in odrešil.

   Tako, kolega AlFe, če imaš recimo ti karizmo posta in molitve, če bi to karizmo res imel, bi te Gospod zelo direktno vodil. Najprej bi ti vzel čas in energijo za visenje na računalniku in telefonu, in ti svetoval od 4 do 16 ur dnevno moliti. Post je torej še kaj drugega kot ne jesti mesa, piti vina, ne seksati za užitek, ne hoditi na zabave in v družbo žalilcev Gospoda, spolnost kvečjemu da se rodi otrok, ki ga je treba k Bogu pripeljati … Predvsem pa te Gospod zelo odločno zvleče k nekemu karizmatiku, ki ima tovrstno karizmo, da mu služiš leta in leta in dobiš njegov blagoslov.

   Povzetek: vernike je nekdo zavedel o Bogu, češ da je ena zdrizasta presladkana kremšnita. Nasprotno: izjemno zna biti boleč za tiste, ki ga zelo ljubijo, saj je izguba starega jaz vendarle zelo stresen postopek.

   Norci in zavedeni pa temu rečejo janzenizem. Ni janzenizam, ker Oče ni klerikalec, ampak je to LJUBEZEN. Pa ne homo, ampak Božja, duhovna ljubezen.

   • Je svetnica rekla nekako takole: Jezus, tiste, ki jih posebej ljubiš, zelo preizkušaš.

    To pomeni, da tisti, ki so deležni veliko blagoslova, imajo moč, da zdržijo velike velike preizkušnje. Bolj ko te Jezus ljubi, huje je, kajti dela vse, da se očistiš.

    Seveda takega Boga nihče ne mara, ker hočejo le čarovniškega slugo za svoje zamisli in užitke. Zato si je Cerkev izmislila posladkano lažno teologijo, (tiste zgodbe o sv. Frančišku poznam in niso pravljice), da še ti ne uidejo. ko pa taki “učenci” delajo zlo, jim takoj odpusti, jih skrije in pošlje v drugo župnijo.

    In, AlFe, tvoja vera je teoretično dobra, a velja za svetniške duše, ki se držijo Jezusovih besed, ne pa kar za vsakega. A to bi zahtevalo drugo in daljšo temo. Morda pa se kdaj srečava in usedeva za nekaj ur, da se razjasnijo obzorja.

    • “ko pa taki “učenci” delajo zlo, jim takoj odpusti, jih skrije in pošlje v drugo župnijo.”

     Ja, to je pa velika anomalija. Odpustite že, ampak samo premestiti v drugo župnijo, v drugo skušnjavo. Ve se, kdo dela skušnjavo, dobri Oče že ne!

     • Ja, tako pač povedo žrtve. V torek bo drugi del na Lj 1; govorijo posiljenci slovenskih škofij in žrtve skrivancev slovenskih škofov. Odpustijo, pošljejo med otroke na druge župnije in na otroške misijone. Slava škofu in nadškofu!! Morda pa se zato kakšnemu tako mudi v penzijo.

      Tega en normalen človek NE MORE prebaviti, pa če še tako ljubi Cerkev.

   • Gospod David,
    ko razumeš, kaj je ljubezen, pravzaprav Ljubezen, razumeš svet okoli sebe drugače. Vsaka ljubezen, kaj šele Ljubezen nosi trpljenje, bolečino. Sicer je čisto navadna trgovina.

    Ko si sposoben reči Ljubezni: “Ja, tu sem!”, tedaj se prične neko drugo življenje. Ko rečeš: “Tvoj sem, saj si mi že par krat rešil življenje. Prav je, da ti vsaj enkrat vrnem.” In potem On reče: “Ljubi bližnjega, čeprav ti pije kri.”

    Ampak! To ne pomeni, da si brezgrešen ali kaj podobnega. Še vedno si človek. Grešen in zmotljiv. Ampak! Greh te sedaj boli in želiš slišati Njegove besede: “Odpustim ti!” pa čeprav iz ust grešnega duhovnika.

    Upam, da ste kaj razumeli, gospod David. Razpravljanje je samo trening, prava tekma se odvija nekje drugje, tam, kjer skušaš biti ljubezen, kot si ji jo je On zamislil.

    Seveda pa je treba takoj zapisati, jaz moram ljubiti krvosesa. Ne smem zahtevati od drugega, da to dela. Pri teh pedofilskih aferah pa imam čuden občutek, da se ravno to zahteva. In to je strašno narobe.

 35. Ja, blizu si, ponekod pa malo dlje. Ne pozabimo pa bistvo te teme. Izjemni katolik v ljubezni, Andrej Tomelj, spisatelj izdelka, je takole zagrozil v svojem originalnem naslovu:

  “Ustanovitelji Dovolj.je so hkrati sejali veter in želi vihar.”

  Gospod pa pravi: TISTI, KI STE SEJALI VETER, BOSTE ŽELI ORKAN.

  S tem je tudi Alfeju pojasnjen še en, do sedaj neznan del Očetove narave: vsakdo se sam obsodi, v tem večji meri, če bolj greši. Kar seješ to žanješ, je bistvo Stare zaveze, pa tudi padlih vernikov, če pa seješ zlobo nad Jezusovimi malimi, je Gospod tako dober, da boš vsaj desetkratno žel. Kako je Bog usmiljen:

  Cerkvenim predatorjem je dovolil uresničevati njihove brezumne in umazane želje, da se bodo sedaj nekaj naučili; žrtvam iz Dovolj.je pa je vzel vse, česar ne potrebujejo, da bodo sedaj spodobno opravili svojo NALOGO, prečiščeni skozi trpljenje in vero, in blagoslovljeni zaradi poguma in zvestobe.

  Kako lepo, kako lepo! A nekateri se bodo pritoževali, da je sodnik na sodišču janzenist, Bog pa da je čuden, ker to dopušča. Hahaha, to bo komedija!! Duše pa bodo zorele. Žrtve predvsem s tem, da na tem svetu ni dobro na ljudi se preveč zanašati in iskati v njih kakšno trajno ljubezen in rešitve, ampak, kot povedo svetniki: Solo Deus basta; Gospod sam popolnoma zadošča, a se moraš POPOLNOMA zanesti nanj, da Alfejeva vera postane resnična tudi zate. Sicer ne more postati.

 36. Še to: če bi po evangeliju povedali, bi se vprašali, zakaj so žrtve postale žrtve, je to slaba karma, usoda, grehi njihovih staršev, naključje? Različni so nevidni vzroki, ne moremo vedeti, a za mnoge bi Gospod odgovoril:

  “Niso bili zlorabljeni zaradi grehov staršev ali svoje pred-zemeljske preteklosti, ampak zato, da se po njih izpolni Božje Delo!”

  Da se po njih Cerkev prebuja iz pijanosti, da prek njih Gospod dokaže svojo veliko Ljubezen in pravičnost. Zdaj pa nekateri v jok? Da to ni prav, da to ni pravi Bog? Krivica!!! Da so jih vzgajali k drugačnemu Bogu, ki bo vse prezrl, vse nagradil, bil slep in nem in gluh in mrtev in neumen.

  No, zdaj bodo videli, da je Gospod še vedno Gospod, in da so bili njihovi učitelji le čarodeji, pa četudi na teološkem faksu.

  Pa fajn se mejte.

 37. Na, pa se spet ne strinjava. Bog ni ustvaril zla, pekla. To so ustvarili od Boga stvarjena bitja, ki jim je podelil svobodo. Ja, človek je ustvaril pekel. In Jezus rešuje ljudi pred peklom, če se mu prepustijo, seveda.

  Pa mir in vse dobro!

  • Kdo pa trdi kaj takega? Ti si kar nekaj zamisliš, kot kaka fajonka. Kot da bi jaz tebi repliciral: Ne, AlFe, Bog vendar ni ustvaril pedofilov v Cerkvi, zelo se motiš!! Ne strinjam se s teboj, da je Bog pedofil, zelo se razhajava glede tega.

   Veš kaj, tole je BV, brez veze, nehajva.

   OK, pa še tole. Vzrok je tudi v teologiji. Modernistična teologija/Cerkev Boga Očeta že dolgo riše takole:

   http://gayandemuynck.com/wp-content/uploads/t3-hippie-van-right.jpg

   Zato so rezultati enaki in še slabši kot pri hipijih. Saj sem napisal, da so poslušali in sledili čarovnike, sicer ne bi ščitili spolne izprijenosti.

   Pis, lou, andrstending, a ne?

 38. Da, tu se pa strinjava. Predstava o Bogu, ki je “pravičen sodnik, ki dobro plačuje in slabo kaznuje” je starozavezna, predstava “Bog je Ljubezen” pa novozavezna. Tista slika pa je manipulacija.

  No pa prenehajva. Lahko noč.

 39. Manipulacije tu, manipulacije tam. Udri po Dovolj.je, udi po DOMu, udri po Kristusu, udri po žrtvah. Glede Cerkvenega razkola med besedami in dejanji smo tukaj že veliko napisali, glede razkola med besedami v Lj in v Bruslju pa malo več tu:

  https://twitter.com/BernardBrscic/status/1132016801938911232

  Pojasnjeno je, zakaj je nastal DOM, tako pa dobimo tudi pojasnilo, zakaj je nastala iniciativa Dovolj.je. Seveda skušajo obe skupini pohoditi kot črva. Pa ne bo šlo.

Comments are closed.