J. P. Damijan, blog: Pa kaj je z vami? Želite še eno blamažo s šamanistko Bulčevo?

29

Veste, kaj je najbolj zanimivo pri zgodovini? To, da se iz nje ničesar ne naučimo. Od farse do tragedije. Po blamaži, ki smo jo v Bruslju doživeli z neposrečenim poskusom nekompetentne in neizkušene Alenke Bratušek, se je Cerarjeva vlada odločila, da tja pošlje še manj politično izkušeno in kompetentno Violeto Bulc. Kandidatko, v katere biografiji kot politično izkušnjo najdemo “14-dnevno ministrovanje”, kot kompetence pa vodenje šol borilnih veščin, šamanizem (niste narobe prebrali), kratkotrajno sedenje v upravah Telekoma in Telemacha  ter konfliktnost, ki naj bi jo zdaj uspela obvladovati s tehnikami šamanizma.

Toda njena ključna kompetenca naj bi bila prav “new-age-pozitive-vibrations šamanizem“, ki po mnenju njenega glavnega podpornika Gregorja Golobiča, “res ne more biti sporna referenca v EU, kjer je t.i. Voodoo ekonomija dominantna protikrizna doktrina“. Biutiful!

In ponavljam še enkrat, kar sem napisal ob javni in boleči blamaži Bratuškove:

In to je problem celotne slovenske politične kaste. Problem no-nameov, ki jih stranke poberejo nekje na ulici in volilci izvolijo v parlament, in kjer doživijo svojih 5 minut slave. In praznega blebetanja. Nimamo profesionalne politike. Nimamo vzgoje in dresure, skozi katero bi politiki morali iti. Še včeraj si brcal konzervo po ulici, danes pa si že predsednik vlade, jutri pa želiš v Bruselj.

Več lahko preberete na blogu J. P. Damijana.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


29 KOMENTARJI

 1. Tako se reče bobu bob!

  Kdor nima razumnega gospodarsko- upravljalskega čuta, ne more biti politik.

 2. Ja, ko bi moral postaviti piko na i, pa je Damijan padel v vsegliharstvo !
  Imamo v SLo tudi dobro politiko, nimamo samo neposobne politične kaste, niso vsi glih, niso vsi enaki.
  Imamo Romano Jordan, imamo če hočete tudi Peterleta, pa Zvera, pa še koga…Ni res, da so vsi glih. Tudi na levi se morda najde kdo sposoben, samo če je sposoben, ga ne bodo predlagali, ker sposoben si lahko samo, če delaš po znanju in po pravlih. Tak pa ne ustreza komijem

 3. No, seveda pa imamo tudi Janeza Janšo, ki bi zanesljivo najbolje predstavljal SLO kot evropski komisar !

  • 🙂
   Gospod Hrvatini, vi ste možakar, kot se šika! V še tako težki situaciji obdržite smisel za humor!

 4. Tako kot ni urejene družine brez dobrega gospodarja, tako tudi ni urejene države brez dobrega gospodarja.

  Politik ne more biti tisti, ki ne pozna abecede dobrega gospodarjenja in zdravorazumskega odločanja.

 5. Glede na informacije, ki so nam na razpolago o popolnoma neznani novi kandidatki, ki je na politični sceni šele nekaj tednov in naj bi bila snaha enega od stricev, ki je bil opazen tudi pri procesiji stricev in tet na magistrat, kar je v bistvu njena edina “referenca”, bi človek rekel, da je izbira še veliko slabša od prejšnje. Polomija bi ob enakih razmerah zaslišanja morala biti enaka, kar bi bilo zelo dobro za Slovenijo, ker bi se zahodna civilizacija končno vprašala, kaj se vendar v deželici dogaja, da prihaja do tako bizarnih absurdov in bi mogoče celo ukrepala. Ker pa se zelo mudi in ne bo časa za informiranje in pripravo evropskih poslancev in ker le-ti ne bodo hoteli deželice sesuti še enkrat, bo šamanka verjetno prišla skozi. Mogoče jo bo podprl še Peterle, ki ima podobne alternativne zdravilske poglede. Sicer pa gliha vkup štriha, tudi za Junckerja je menda Spiegel zapisal, da nima problema z alkoholom, problem je, če alkohola nima. Da o njegovem dolgoletnem vodenju evropske davčne oaze Luksemburga z vsemi finančnimi packarijami vred sploh ne govorimo. Vsak, kdor je vsaj destkrat moral na TV gledati njegovo ljubčkanje z AB, bo vedel s kom ima EU opraviti!

  • zelo dobro za Slovenijo, ker bi se zahodna civilizacija končno vprašala, kaj se vendar v deželici dogaja, da prihaja do tako bizarnih absurdov in bi mogoče celo ukrepala.
   ===================
   Tvoji komentarji so skoraj vsi razumni, potem pa tole. Odkod ti misel o tej “famozni zahodni civilizaciji” in da bi kaj takega storila? Kako neki bi pa ukrepala?

  • Tudi jaz sumim, da je Junckerja ali njegovega šefa kabineta AB ali zacoprala na erotični bazi, ali pa ima zadeva kaj opravit s slovenskim denarjem, ki je zbežal v oazo Luksemburg. Juncker je dovolj inteligenten, da ve, da AB ni inteligentna, nima pojma o energetski politiki Evrope in se sploh ni sposobna spodobno pogovarjat na mednarodnem parketu brez prevajalca.

   Domnevam, da Violeta Bulc vsaj spodobno govori en ali dva tuja jezika in da je bolj inteligentna od šivilje z zgoljufanim magisterijem. Njena ezoterika in šamanstvo je pa seveda trajen vir posmeha.

   Drugje na Zahodu, v Sloveniji očitno ne. Naši mediji dobro skrbijo, da smo država, kjer je new-age, alternativa in čira-čara in, krščanstvo in resne stroke pa out of fashion. Tudi zato je Slovenija, tam kjer je.

 6. Pri nas pa so običajno na oblasti vandalski paraziti, ki ne upoštevajo skupno dobro, ampak svoj egoistični interes ali interes svoje skupine, ki povzroča stagnacijo ali celo nazadovanje Slovenije.

  Brez upoštevanja civilizacijskih razvojnih standardov v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, upravi, pravosodju…. ne bo duhovnega in materialnega preporoda Slovenije.

 7. Del zahodne civilizacije je EU, kakonaj ukrepa, ne vem. prav gotovo ni prav, da podpira komi režim pri nas. Celo Bučar se je obrnil na Zahod in ga pozval, naj ne podpira več Jugorežima! Ni prostora, da bi naštel vse načine razumevanja in podpore našemu režimu, celo na tem portalu je bilo že napisano o nerazumljivem ujčkanju komi nostalgije na zahodu. Po mojem bo dokaz že čez neka dni, ko bo nova brezvezna kokoš sprejeta brez težav!

  • Tudi to zahodno civilizacijo sestavljajo razumni ljudje, ne pa neki “dobrotniki” ali “poštenjaki” ali kako si jih ti predstavljaš. Ravnajo razumno. Tako kot je Juncker zaradi hrupa izza Bratuškove jo povišal na najvišji položaj do svojega. Tega kot kaže nihče ne razume. Vsi bi udrihali po Junckerju, s teboj vred, pa je le naredil kar se je dalo, glede na situacijo. In Bratuškova je padla, namesto da bi jo pravočasno umaknili.
   V vsej tej zahodni civilizaciji živijo tujci, kar se nas tiče. Odkod ti pričakuješ tolikšno ljubezen od tujca? Kot da zahodna civilizacija nima tudi svojih problemov in napak. Ima jih, in ti tujci se tega zavedajo za razliko od brezmadežne Slovenije. Skromni in ponižni so, za razliko od naših “nikogovićev”. Naše edino zdravilo od zunaj je padec, tako kot se je tudi zgodilo. Zahodna civilizacija je ravnala povsem pošteno in častno. Za razliko od Bučarja in njegove sramotne prošnje.

 8. Zdravko, Srbi, ki so nam lahko vzor po domoljubju in še čem, nas bodo na splošno prehiteli, če se bo naša oblast še naprej zgledovala po neuspešnih in se odločala v nasprotju z zdravim razumom in dobrim gospodarjenjem.

  • Kako, če so pa necivilizirani barbari? Daj, daj, nobene kredibilnosti nima tvoja beseda. Nobene vrednosti. Nič. Nula.

   • Ne vem, komentarje svitase vedno rada preberem, izražajo jasne misli. Medtem ko se pri nekaterih drugih čuti nekaj v ozadju, da se sprašujem kaj nam sporočajo.

 9. To, da je Cerar za evropsko komisarko predlagal politično analfabetko Bulčevo, je res skrajno problematično. Ampak osvežimo si spomin, kdo je v Sloveniji uvedel prakso rekrutiranja raznih čudakov, vaških posebnežev, klovnov in vsakovrstnih asocialnežev na visoke politične funkcije – nihče drug kot janševsko-klerikalna desnica! Spomnimo se Omana, Schwarzbartla, Ruparja, Jerovška, Pukšiča, Tanka …

  • Ja in??? Bo sedaj z osveženim spominom položaj kaj boljši? Ali pa želite povedati, da gospod MC ni edini idiot v Sloveniji? Ali pa čisto enostavno: protinapad je najboljša obramba, zato bom za klovne razglasil Omana, Schwarzbartla, Ruparja, Jerovška, Pukšiča, Tanka …

   Sam se nagibam k zadnji možnosti.

  • Tvoje primerjave so brezpredmetne. Kmet Oman ima recimo intelekt, da bi zlahka, če bi se s tem v življenju ukvarjal, napravil dva doktorata. ( Taki, kot se pri nas delajo, sploh pogosto niso vredni piškavega oreha in jih ljudje često delajo samo zaradi profesionalne promocije.)

   Torej za politiko je najvrednejša zdrava pamet in radovednost. Za mednarodni parket pa še znanje jezika. Oman recimo odlično govori nemščino. Je pa res, da je doseg nemščine v Bruslju omejen.

 10. No, no Zdravko, kako bi pa zgledalo, da kar naprej kritiziramo Slovence, o drugih bi pa pisali vse v superlativih.

  Vse do prave mere.

 11. Naša oblast se norčuje iz Bruslja in samega sebe, ko je predlagala kandidatko za komisarja, ki še za ministrico nima kredibilnih pogojev.

 12. Glavni problem je dvoličnost in neprofesionalnost slovenske politike.
  Skrajno neuspešna “levičarska” politika se skriva za “novimi obrazi”.

  Violeto Bulc so potegnili s ceste. Tako kot Cerarja in Bratuškovo. Nimata niti metra kilometrine v politiki, kaj šele, da bi ju volivci poznali. V resnici sta tako Cerar kot Bulčeva oba iz komunistične visoke elite aparthaida. Njima ni bilo treba biti v kleti ( kjer je večino Slovencev) niti en dan.

  Bratuškova je tako brezvezno in ceneno blefirala, da jo spregleda vsaka vzgojiteljica v vrtcu. In to naša politika imenuje kot diplomatski ali politični jezik. Vritolizenje. Nič znanja, nič izkušenj, še najmanj pa zdrave pameti.

  Predvsem pa je zelo sporno, da imamo v celoti gnile slovenske medije, saj sploh ni nobenih informacij o človeku. Kaj so počeli starši, kakšne funkcije, kakšno srednjo šolo je naredila, kakšen faks: hvala Bogu ima Bulčeva vsaj elektro faks, kar pomeni, da je inteligentna in da ima logiko – kar za Bratuškovo ne morem trditi, ker ima samo en senzor: komu in kako lezti v rit in koga pljuvati.

  Ko sem videl fotko mlade Bulčeve in sedanje Bulčeve, mi je v oči padlo, da ima zelo zabuhel obraz, kot tipičen alkoholik. Da je mojstrica borilnih veščin mi kaže, da ima železno disciplino. Da pa se gre new age pa mi kaže, da je notranje zelo osamljena oseba, zbegana, razsuta. Ker new age je eno samo bluzenje povezano z narcisoidnostjo: glavna stvar je, da nočejo imeti nič z nobeno inštitucijo in nobeno tradicijo. Iščejo čudaške špranje, kjer se šopajo ven z gnosticizmom.

  Prva stvar: da nima političnih – kaj šele vrhunskih političnih funkcij – hkrati pa nobenih izkušenj v elektro ali v energetiki – to mi je sporno. Druga sporna lastnost pa je to ezoterično čudaštvo, ki je znak narcisoidnosti in psihičnih motenj.

  • Si bral njen blog, kako bi črpala elektriko iz razlik v temperaturi? Neverjetna je. Novi pojem v termodinamiki: sintropija. Tega še ne poznamo. Tako da je kot naročena za energijsko unijo.

   • sem ga odprl, a sem že pri belih levih končal.
    Sem bil pred leti na predavanjih OZS o nanotehnologiji in je nek dr., mladi znanstvenik iz MB UNI predstavljal te stvari za mikro vire električne napetosti.
    Za elektrarno pa to seveda ni. Je samo pumpanje ega. In ravno to pravi, da ne bo več delala. Pa je vsa ezoterika in new age eno samo obsesivno kompulzivno pumpanje ranjenega ega.

    Največkrat je ranjen zaradi nezmožnosti pristnih srečanj, prijateljstev in pa partnerskega odnosa.

    • I, bo pa s pomočjo pumpanja ega proizvajala energijo. Pa malo čirule-čarule. Ja, to bo to. 😉

    • Seveda obstaja ta potencial. Pri vsakem termočlenu izkoriščamo ta pojav. Nima pa to veze seveda s pridobivanjem energije…

 13. Ti komunajzerji se niti ne zavedajo kako se po celi Evropi in po celem svetu sramotijo v svojih narcisoidnih in psihopatskih hlepenjih “BODI ZVEZDA!”

  Če bi imeli pri nas v Sloveniji pozitivno selekcijo, bi alenčica in violeta izpadli že v prvem krogu POP TV: vsa publika bi ju izžvižgala. Tako pa morajo iti v normalni svet, ven iz pritličja hiše, pod katero je zloglasna Fritzlova klet: da se soočijo z normalnostjo, ki jim pokaže kako zelo motene osebnosti so.

  • Drži. Predvsem naši mediji so živ obup.

   Če je nekdo na “pravi” strani, so pripravljeni slikat cesarjeva nova oblačila. Primeri so Bratušek, Violeta Bulc, Miro Cerar. Ali prej Drnovšek ali Kučan, ki sta mogoče vseeno bila malo druga kalibra.

   Če si na “zgrešeni” strani, lahko za njih in s pomočjo njih postaneš “zločinec z Doba”, ne da bi kdorkoli kdajkoli predstavil eno samo dejstvo, da si vzel neupravičeno petdeset centov v lastni žep.

   Slovensko ljudstvo je pa politično precej neumno, to je že treba priznati, da večino te propagande še kar naprej kupuje.

   Po šarlatanki šamanka, je nekdo lucidno zapisal. In v tem duhu te dni o slovenskih kandidatkah piše evropski tisk. Razen provladnega slovenskega seveda. Mediji so sokrivi, da smo tam kjer smo. V virtualnem namesto v realnem, ki se nam sesuva.

 14. Bjutiful?

  Kaj pomeni beseda idiot?

  Da ne bo pomote, porka malora!

  Nimam pojma, ampak ga.Bulc ni nič kriva.

  Lepo je, da je experimentalka, da je, morda celo šamanka, kar pač ne verjamem. Tega sama ni rekla, ne vem.
  Bilo bi fantastično, da imamo šamanko za podpredsednico EU!
  Ampak, na žalost, časi za to bodo šele prišli.

  Krivi za vso godlanje so tisti, ki jo izkoriščajo in jo pošiljajo na prvo frontno črto. Brez dobre puške, s samo petimi patroni in brez dobre malce…in držijo fige v žepu in provocirajo, izzivajo in sramotijo Slovenijo.

  Pika.

Comments are closed.