J. P. Damijan, blog: Neokusno! je neokusno!

4

Kadar preiskovanec obljubi službo drugemu človeku uradnega organa, ki preiskuje njegove posle, ta organ pa kasneje preiskovanca oprosti suma korupcije, ne gre za dva neodvisna dogodka. Tudi če se je oseba, ki ji je je bila obljubljena služba, izločila iz postopka odločanja. V prvi vrsti gre za nespodobno ponudbo preiskovanca in za neokusno dejanje drugega človeka službe, ki preiskuje korupcijo, da takšno ponudbo sprejme. Takoj za tem pa gre za eklatanten primer korupcijskega tveganja.

Tudi če bo g. Praprotnik “got away with this” v javnosti ter uspel pri sebi “pogoltniti cmok slabe vesti“, je pomembno, kaj je g. Praprotnik kot nekoč drugi človek Komisije za preprečevanje korupcije s tem storil za standarde preprečevanja korupcije v tej državi. S tem je dal naslednje sporočilo javnosti in vsem potencialnim koruptivnim osebam:

“dragi preiskovanci, v zameno za primerno nagrado po (predčasnem) dokončanju našega mandata ali prej smo odprti za dogovor o oprostilnem poročilu oziroma načelnem mnenju“.

Več lahko preberete na blogu Damijan.


4 KOMENTARJI

  1. Neokusno,neetično,nemoralno,velika svinjarija,luknja v zakonu,odlaganje in zavlačevanje preiskovalnih postopkov,zapiranje arhivov, skratka, nekaterim je omogočeno in dovoljeno vse, važno je da so “naši”.

  2. Točno tako. Vendar Praprotnik ne bi bil Praprotnik, če ne bi šel “dostojanstveno” mimo vseh nastavljenih ogledal.

  3. Dejstvo je, da psihopati oziroma sociopati nimajo vesti. Torej! Zakaj se trudite govoriti o morali, etiki in podobnem z gospodom Praprotnikom? Treba je vas povprašati po IQ točkah! 😉

Comments are closed.