J. Možina, Slovenski čas: Čas lažnih prerokov

86

Zakaj so mnogi krščanski krogi tako zadovoljni in vajeni drobtinic in pohval z bogatinove mize?

Ob orisu bližine konca sveta najdemo v Svetem pismu pogosta opozorila o vzniku lažnih prerokov in celo samozvanih odrešenikov, ki bodo zavedli množice, ki jim bodo same odpirale vrata. Če to prevedemo v današnji čas ob bok vzponu novih politikov in političnih odrešenikov, se slovenskemu svetu ne obeta nič dobrega.

V zadnjih mesecih in tednih je odmik realnega od resničnega in pravičnega tako velik, da bi morali biti plat zvona kot v času katastrof. Pred sto leti je bila to prva svetovna vojna in v spominu naših prednikov je prav zvon naznanil, da avstrijski cesar kliče svoje narode pod orožje – in v veliko katastrofo. Na deset tisoče fantov je padlo v prvih mesecih, zlasti na ruski fronti. Še prej so zvonovi opozarjali na prihod plenilskih Turkov, branili so pred naravnimi nesrečami, skratka, bili so močan, pravzaprav krščanski glas tudi v javnem življenju.

Molčeča krščanska skupnost

Sedaj zvonovi kot javni znanilci, opominjevalci in varovalci bolj molčijo in so prispodoba za molčečo in vase pogreznjeno krščansko skupnost. Podobno tisti, ki je pred dva tisoč leti na vso moč slavila preroka Jezusa, a je, ko je bil križan, dogajanje opazovala od daleč. Tudi danes so krščanske množice in večji del intelektualcev na varni razdalji od javne odgovornosti, čeprav so bili pred dvema desetletjema odločevalec, generator demokracije in svobode.

Plenilci slednje so že zdavnaj v deželi, prisesani na zdravo tkivo nacije. Izžemajo ljudstvo, ki ujeto v njihove medijske labirinte tega ne zmore dojeti v vsej pogubni razsežnosti. Zajedavski koncept je prefinjen in ustaljen, gostitelj pa zapeljan in vdan do te mere, da svojega zajedavca večinsko podpre na volitvah. »Treba je potrpeti, se prilagoditi, biti zraven«, ko gre za orbito oblasti, in »paziti, se umakniti na varno, da se ja ne bi prav nič izpostavil, da kdo ne bi videl«, pa čeprav gre za obrambo vrednot in ljudi, ki si to zaslužijo. Ne katerihkoli vrednot, ampak tistih, ki so krščanskim in domoljubnim ljudem svete in jih sicer iskreno prenašajo na svoje otroke. A kako bodo slednji opremljeni za svoje mesto in odgovornost v javnem življenju, če kot zgled staršev in odraslih prevladujejo bojazljivost, preračunljivost, upogljivost? Skupnosti s takim obrambnim sistemom svojih vrednot v zgodovini hitro spolzijo v izginotje.

V teh časih in vladah, ki ne sežejo problemom niti do kolen, je vse čedalje bolj odvisno od posameznikov, ki se zavedajo svoje odgovornosti in zvestobe. Zvestobe? Se na to kar pozabi? To so vrednostna načela za moško in žensko držo, starševsko, vzgojiteljsko držo in za delovanje v javnosti. Gre za domovinske, verske, zgodovinske in druge norme, temelječe na resnici in pravici, ki jih odrasla oseba ne zataji, ampak jih povsod javno zagovarja in dela zanje. Ker želi sebi in potomcem dobro.

Grožnja vsem, ki bi ogrožali nomenklaturo

Slovenija, ki so jo pogumni, zvesti in sposobni rojaki z izvorno podporo krščanskih množic v ključnem trenutku vzpostavili v svobodno državo, je na veliki preizkušnji. Samostojna in demokratična država ni bila po volji partijski krogov. Ti so s svojimi mediji in manipulacijami ob naivni in vsaj v začetku prestreljeni pomladni politiki spet zasedli tudi politično oblast, ki jo vzdržujejo s formiranjem in menjavanjem »novih« obrazov. To bi bilo smešno, če ne bi bilo resnično.

Najdragocenejša trofeja starega režima, kot je zadnjič pred sodno palačo odlično poudaril Gašper Rudolf, je prav pravosodje, njegov pomembni del, ki brez sramu, s kršenjem lastnih pravil in zakonov, v imenu ljudstva, v slogu povojnih partijskih sodišč obsodi prvaka opozicije. Ne zato, ker bi bil slab in skorumpiran, v to ne verjame niti sama. Ampak zato, ker je kljub vsemu bistveno sposobnejši in v merljivih rezultatih uspešnejši politik, ki ima za povrh še neodpustljivo »napako,« da je edini pomladni politik, ki je resno ogrožal zajedavsko formacijo starih sil.

Seveda že dolgo ne gre več za Janšo; neverjetne zlorabe pravosodja v zadnjem času, ob hkratnih odpustkih njihovim kordežem in zidarjem, pomenijo odkrito grožnjo vsem tistim, ki bi si drznili ogrožati nomenklaturo. In tu nastopi potreba po nekaj malega osnovnega poguma, saj mnogi temu čarovniškemu zastraševanju po otročje nasedajo. Še številni v katoliških vrstah in medijih se nesamozavestno bojijo jasnih stališč in zvestobe svojim vrednotam. V razmerju do potrebne javne konfrontacije so raje copate in se podrejajo splošnim medijskim trendom in kreatorjem javnega mnenja, ki jih fabricira nomenklatura.

Žal podlegajo tudi tisti, ki bi morali biti za zgled drugim, ker so imeli možnost spoznanja in so materialno vsesplošno preskrbljeni, kot na primer Lojze Peterle. On na Forumu 21 z Milanom Kučanom? V teh časih? Je to šala? Žal ne. Seveda se tu dobesedno vsiljuje odgovor na tolikokrat zastavljeno vprašanje, zakaj Demosova vlada pri utrjevanju demokracije in razgradnji bivšega režima ni bila dosledna. Kako naj bi tudi bila, ko pa njen predsednik še danes ne loči barv in legitimira tisto najslabše, kar se je prikotalilo iz komunizma in ogroža naš državni ter narodni obstoj!

Nesveta preproščina

Težko je spremljati udinjanje krščanskih posameznikov, ki delujejo v tihem upanju, da jih bo kdo iz kroga »novega razreda« uglednežev opazil, pohvalil, pobaral ali jih vsaj na videz jemal kot enakovredne. Preproščina, ki ni sveta. Plavanje s tokom in ravnanje po principu »treba je biti zraven« je slovensko pomladno politiko z izvorno krščanskim pedigrejem pripeljalo do propadlih gruntov ali pa do namišljene alternative, ki jo pomagajo nomenklaturi kreirati proticerkveni mediji. Kdaj že so ti opazili in nehali smešiti NSi ter začeli promovirati njihovega Mateja Tonina? Takoj po tem, ko je ta glasoval za dodatek k privilegirani pokojnini Milana Kučana, prej ne. Od takrat da, še bolj pa po tem, ko je NSi podprla arhivski zakon, ki v resnici časovno in vsebinsko ovira in onemogoča dokumentarno raziskavo udbovskih zločinov. Je to pomladna alternativa ali je to alternativa Milana Kučana, se sprašujejo mnogi? Bivši predsednik in šef partijskega CK je namreč tisti, po čigar modrosti so eni medijsko in tudi sicer izločeni, drugi pa hvaljeni in čaščeni in lahko solijo pamet vsem o vsem. Tu je eno od kotišč lažnih idolov, zlaganih avtoritet, najetih bleferjev in, če rečemo eshatološko, lažnih prerokov.

Več lahko preberete v prilogi Družine Slovenski čas.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


86 KOMENTARJI

  • Mislim, da ste JB narobe razumeli.
   Povedala je kar večino ljudi razmišlja: ” Dosti mamo, da se že 25 let preganja z lažnimi aferami JJ. Če imajo dokaze naj ga obtožijo, če pa ne pa se moramo z drugimi stvarmi ukvarjati, da izboljšamo blaginjo.”

   Vsaka politična stranka mora pridobivati razumne volivce z razumnimi dejanji in bedake s populističnimi. SDS se gre že dolgo samo še bedasti populizem. In vsak, ki kaj razumnega pove, se nanj vsuje kolektiv populistov SDS in ga spljuva, ker ne razumejo pomena vejice ali pomena med vrsticami.

   To je tragedija slovenskega naroda:
   Imamo skrajno bedasto vlado in skrajno bedasto največjo opozicijsko stranko. Revščina in praznoverje pa se večata. In to koristi samo komunističnim teroristom. Torej kdo dela za njih?????

   • A si ti gluh?
    Poglej si še enkrat. Glas se ji je zatikal od bruhanja. Da je ni sram! Da ne rečem od zlobe in hudobije. In to vse so Slovenci pojedli, veliko njih kot tortico.
    To je problem slovenske družbe.
    In zdaj bo neka direktorica na RTVju, če sem prav slišal.

   • Kdo je JB?

    Si je kar lepo zaslužila piškotek: “Pustimo “ideolške” teme, ampak z njimi vseeno provocirajmo politične nasprotnike. Če pa se bodo na provokacijo odzvali pa jih obsodimo, da so krivi za gospodarsko razsulo. Glejmo v bodočnost pustimo trupla v plastičnih gajbicah”

    https://www.youtube.com/watch?v=-s3opM8bZ2o

 1. Gospod Možina, če bi prišel na oblast bi najprej ukinil rtv prispevek, toliko o tem kaj si ljudje mislimo o zaposlenih v tem zavodu.
  Zakaj zavajate, zakaj ne poveste da je k kučanovi povišici pripomoglo tudi nekaj poslancev SDS?
  Zakaj glede arhivov zavajate, vse niti ima v rokah gospa Valič – Zver, s katere stranke prihaja?
  Je matič lepo povedal glede JJ, ko je prišel predavati, kako je kot srednješolec moral poslušati prav to osebo, kako je hvalila marksizem in poveličevanje klavca broza!
  Prav tako pa so bili glavni krivci za uničenje Demosa prav JJ, IB in pirnat!

  • Berem očitek gospodi Možini: “Zakaj zavajate, zakaj ne poveste da je k kučanovi povišici pripomoglo tudi nekaj poslancev SDS?”

   Res je. Upravičen odčitek. Ampak to niti najmanj ne zmanjša sprevrženost in oslarije, ki so tedaj prihajale iz NSi. NSi nismo volili zato, da bi podpirala Kučana. Ono o SDS glasovih podpore Kučanu pa naj raziščejo volivci SDSa … če smejo.

  • Berem pa tudi: “Prav tako pa so bili glavni krivci za uničenje Demosa prav JJ, IB in pirnat!”

   Ponovno opozarjam na zmernost pri obsojanju, kdo je uničil DEMOS. Trdim, da je DEMOS uničila odsotnost lustracije, vse ostalo so samo posledice. Namesto, da bi zadnjega predsednika slovenske komunistične partije, ki je bil tudi vodja zloglasne tajne službe totalitarističnega režima, poslali pred sodišče, smo ga ustoličili za predsednika države. K temu je pripomogla tudi drža tedanjega cerkvenega vodstva, ki je omenjenemu človeku namesto sodišča poskrbela odlikovanje samega papeža in v v volilni kampanji dajala podporo. Menda so celo neke nune iz samostana volile omenjenega človeka.

   Ko imam to pred očmi, mi očitek, da je neki Pirnat zrušil DEMOS, privabi nasmešek na obraz.

  • Da osvežim spomin…Ste vi tisti kmet, ki dela in prodaja in mu gre dobro…Ali pa ste “kmet” brez zemlje ?
   V enem in drugem primeru je bolje, da obujete škornje in greste v štalo…

   • Ad hominem

    Ad hominem ali argument proti človeku je argument, ki poskuša spodbiti trditve ali sklepe z napadom na osebo, namesto na argument sam. Verniki bodo pogosto uporabili to zmotno logiko pri spodbijanju argumentov skeptikov s trditvijo, da so skeptiki polni predsodkov. Vendar se morajo tudi skeptiki paziti, da ne zapadejo v ad hominem, rekoč, da so trditve vernikov v NLP brezpredmetne, ker so ljudje, ki verjamejo v NLP, nori ali neumni.

    Primer

    Ker si neizobražen, tvoja trditev že ne more biti resnična!

    Vir:
    http://www.skeptik.si/zmotna-logika/#block-7bbc92110e6f84853e63

    • Nek pastor je danes na obisku v Sloveniji, pa mu prevoverni neznansko lezejo v rit. Lepo je videti, da nimajo predsodkov.

  • Robert: ” Je matič lepo povedal glede JJ, ko je prišel predavati, kako je kot srednješolec moral poslušati prav to osebo, kako je hvalila marksizem in poveličevanje klavca broza!”
   ============

   Saj potem bi vi morali biti navdušeni nad njim. Pa niste, seveda, ker je človek odrastel in spremenil mišljenje, kar je značilno za ljudi, ki se tekom življenja razvijajo, odrastejo, dozorijo in spoznajo svoje morebitne zmote iz mladosti.
   Vi ste ostali na isti razvojni stopnji, zato vaš gnev nad političnim nasprotnikom.
   Kot Matić, branite komuniste, prejšni zločinski režim in na drugi strani napadate političnega nasprotnika, ga zmerjate s bivšim komunistom, katere v bistvu branite na vsakem koraku.
   Bivši komunisti, njihovi privržencin, njihovi politični nasledniki, opravičujejo zločine bivšega režima zato jim taka hinavska (nelogična) sprevrženost ne predstavlja, ne njim, ne vam, moralne težave.

 2. Možina dobro začne.

  Najlepše popiše Slovenijo prav prispodoba o Fritzlovi kleti. Zelo malo je zlorabiteljev in veliko je zlorabljenih. Skoraj pa ni človeka, ki bi upal narediti spremembo, pobegniti, ubiti Fritzla in rešiti ljudi.

  Zakaj? Stockholmski sindrom. Danes so razvajeni ljudje stari 60 let in morda tudi kaj več. Ne peljejo samo permisivne vzgoje, ampak socializem na vse pretege branijo. Ker je socializem ljudi pohabil na PREZAŠČITENCE in RAZVAJENCE. Lažno upajo, da jih bo Fritzl hranil v nedogled, odrešil.

  Socializem je praznoverje.

  Hudo mi je za krisjtane v SDS. Tonina nisem večinsko podpiral nikoli, je pa stranko rešil propada s svojo mlado ekipo in hkrati je naredil prvi program v 25 letih, ki ne SMRDI od socializma, podkupovanja volivcev. Glede SDS je dobro Turk napisal pred 3 leti predloge resetiranja SDS. PRed kratkim pa Crnković. Vredno prebrati.

  Milki verjamem. Vedno je bila poštena in dosledna. V zadnjem Reporterju zelo jasno in pravilno odgovarja.

  Slovenija je podobna koncentracijskem lagerju Fritzla. In JJ vidim v vlogi kapota. Človeka, ki naredi navznoter red med zaporniki in ima zato priboljške pri Fritzlu. Glede rušenja Demosa, glede prevladujoče in zelo NEučinkovite vloge v opoziciji zadnjih 25 let, glede arhivov, ko širi naprej laži po zelo uspešnem PR triku na račun NSI, ki je je odvzel vsaj 5% glasov s temi arhivi. Zelo malo ljudi razmišlja. Večina je nesamostojnih in naseda kolektivu, množici, populizmu. SDS ima isti vzorec kot rdeči socialisti. Isti način delovanja in življenja ter NEMIŠLJENJA, nesamostojnosti, neodgovornosti.

  Pred 8 leti sem začel pisati blog ( klikni na ime pavel zgoraj, pa se ti bo odprl blog). Združil sem učenje Žorža o razvajenosti in ZM o prezaščitenosti s socializmom in kapitalizmom. Tole je povzel, skopiral 8 let kasneje Alojz Ihan. Do istih rešitev je prišel. Socialisti praznoverno verjamejo državi in centralnim planerjem, da jim dajejo varnost, zato bodo vedno proti samostojnosti in svobodi. Vsakega, ki bi želel iz Fritzlove kleti pobegniti ali jo bognedaj reformirati, bodo v kali zatrli kaznjenci. Fritzlu ni treba več.
  Danes je populizem ZAGOVARJATI socializem, SFRJ, permisivnost, varnost, prerazporejanje denarja: KER LJUDJE TO RADI SLIŠIJO IN KUPIJO. VRAŽEVERNOST je na višku.
  http://www.siol.net/priloge/kolumne/alojz_ihan/2014/10/jugoslavija.aspx

  Zadnjič sem z doktorji po maši sedel in smo se pogovarjali o cepljenju. Zdravnik, ki je proti cepljenju, izgubi licenco. Jaz sem rekel, da če gledam na cepljenje iz liberalnega vidika, vidim to kot prisilo države in mafije na družino in osebo. Zdravniki pa, ki imajo temeljno znanje vedo, da če se par ljudi ne cepi, se vsi ostali zaman cepijo in bo spet prišlo do velikih epidemij kuge, črnih koz itd.
  PRAZNOVERJE NA VSEH ŽIVLJENJSKIH PODROČJIH SE ŠIRI. In od katastrofe imajo edino korist skrajneži, komunistični teroristi. V strahu velika večina ljudi poklekne pre kolektivom in v njem išče LAŽNO, PRAZNOVERNO varnost. Kot Ihan dobro napiše: ranjen lisjaček po negovanju ne bo ostal v gozdu in bo prišel nazaj in topoumno gledal v prazno skledo. V Skandinaviji večina otrok po 15 letu zapusti družine in postajajo svobodni in odgovorni, v Sloveniji še pri 40 letih živijo doma, velik del jih zapitih umre z mamo ali po njeni smrti se obesijo.

   • zakaj?

    Saj je povzel točno te stvari, ki jih o SDS jaz zadnje pol leta zagovarjam in jih je očitno tudi Turk pred 3 leti ( ne da bi jaz vedel). Razmišljujoči in etični ljudje od SDS izstopajo. Tudi Lisjak je. Pa sem se pred letom čudil, ko sem ga bral. Takrat še nisem bil tako kritičen.

    Daj analiziraj vsak stavek. Ali si sploh upaš Turka in Crnkovića prebrati. Seveda je bolj varno v kolektivu SDS in pod božjim vodstvom JJ ponavljati parole in zmerjati drugače misleče z udbovci.
    JJ enostavno nima rezultatov. Z “levico” trguje podmizno. Murglje so mu dale nalogo, da na desni vse popuca pod svoj klobuk in nas disciplinira, da ” ne bomo delali težav”.

    Tako je bilo z AC, TEŠ6 in tudi sedaj. Največja grožnja komunistom in socialistom so klasični liberalci in pravi konzervativci. Zato se SDS veliko bolj ukvarja z NSI in SLS kot s komunisti.

     • Nihče me ne plača. Razmišljam s svojo glavo. ČE se kaj zmotim, se opravičim.

      A je težko verjeti, da v Sloveniji kdo razmišlja s svojo glavo. Ja in pred 2 letoma sem demonstriral za JJ vlado v LJ. Bilo nas je 5x manj kot rdečih fašističnih zombijev.

    • Crnkovič poziva na resetiranje SDS, ki naj pomeni popolno amnezijo za obdobje od 1945 do osamosvojitve, glede komunizma in udbaštva, tudi na amnezijo glede korupcije in tajkunov po letu 1990 itd. Kot da živimo na Švedskem ali v Novi Zelandiji. Njegovo zadnje pisanje je ubrisano. Orwellovsko. To sem napisal že ob članku Žige Turka, ki ga Crnkovič citira.

    • Ne vem s katero “glavo” si ti ugotovil da mu Murgle dajejo naloge, tiste Murgle zaradi katerih je na Dobu.
     Se sicer strinjam, da ni državnik in politik, ampak pisatelj in dizident. A zato si ne zasluži, da ga tako krivično obdeluješ.

    • pavel: “Zato se SDS veliko bolj ukvarja z NSI in SLS kot s komunisti.
     “==============

     Prej bi rekel, da se NSi ukvarja z SDS kot obratno. Recept pa je takle: Nekdo iz NSi “vrže bombico”, naredi provokacijo in čaka na reakcijo SDS-a. Če ta reakcija (kar je skoraj vedno) sledi se potem pri NSi zavlečejo v defenzivo in igrajo napadenega ubožčka, ki jih je domnevno napadel veliki brat. Dokaj umazana igra “osvobajanja”. Stranka (NSi), ki gradi svojo bodočnost na tem, da bi kradla glasove drugi stranki nima bodočnosti.
     NSi igra dvojno vlogo: Proglaša se za krščansko stranko in blefira z liberalnim programom, kot bi dal kravi sedlo.

    • pavel: ” Z “levico” trguje podmizno. Murglje so mu dale nalogo, da na desni vse popuca pod svoj klobuk in nas disciplinira, da ” ne bomo delali težav”.”
     =============

     Kaj ko bi še kaj o Chemtrail-sih napisali? 😉

   • Sicer pa Možina nekoliko bolj ostro zapiše stvari, ki jih trdim tudi jaz. Glede Tonina in začetka njegove medijske karijere je zadeva izven diskutabilnosti in to je glasovanje za Kučanovo pokojnino.

    O nekaterih drugih stvareh bi se dalo biti mehkejši, niansirati; ob hipotezi in teoriji napisati, da gre za hipotezo in teorijo. Ampak tega ni v Sloveniji. V Sloveniji vsak pisec piše v smislu: tako je in nič drugače. Vsak ostaja vkopan na svojem bregu in nihče se ne bi premaknil za en milimeter. Kot da bi bil vsak intelektualni dvom lastnost slabičev. Samozavest piscev, ki je po vsej verjetnosti igrana samozavest. Dvomi in zmožnost niansiranja so del ustvarjalnosti.

    No, kljub temu: Možina je odličen avtor, članek je zelo dober.

    • Tonin ni osebnost pač pa osebek.
     Najprej glasuje za Kučanovo penzijo, potem pa samo nekaj dni pozneje izjavi približno takole:
     “Če bi vedel, da bo zaradi tega nastal tak hrup bi se odločil drugače” … kot, da ne bi vedel kakšne bodo reakcije.
     Skratka, tepec, lutka na vrvicah, vrvice pa so v tem primeru želje po ustvarjanju vtisa in grabljenju za piškotki.

    • Vi pogrešate mehkobo in nianse in intelektualni dvom? Saj imate prav. Za zblojene kristjane je Možinova kristalno čista slika res prehuda doza resnice.

  • Vsakega, ki bi želel iz Fritzlove kleti pobegniti ali jo bognedaj reformirati, bodo v kali zatrli kaznjenci. Fritzlu ni treba več.
   ==================
   Vidiš, pavel, tu je marsikaj več od permisivnosti, razvajenosti. Govoriš, kot da je bil socializem neka gostija za narod. Ne pa Goli otok.
   In če misliš kakšen kapo je Janša, si poglej zgornji video na linku v prvem komentarju.
   Ja, je kapo, tako kot so vsi slovenci med sabo kapoti, kot na Golem. Hudobija in skopuštvo na vsakem koraku.
   To s temi razvajenci socializma se bojim, da je precej napačno gledanje. Jih je nekaj, ampak to je manj kot 1% prebivalstva. In še to so v glavnem reveži, ki skup spravijo nekaj sto evrov sociale.

  • Ja, jaz tudi vam verjamem…vedno ste bili pošteni in dosledni…seveda pa je samo to daleč premalo, da bi bili………

  • A Janša je pa kapo kaj ? Za zasluge je dobil arest kajne? Oprosti ampak, ah nič oprosti, Pavel, ti si cepec. Sicer pa imaš kar prav, le sivo mreno JJ si daj operirati.

  • pavel: “Milki verjamem. Vedno je bila poštena in dosledna. V zadnjem Reporterju zelo jasno in pravilno odgovarja.”
   =============

   A niste še pred časom pisali, da je Reporter glasilo SDS-a, ki samo napada NSi. Pred kratkim Tonin, sedaj Milka, no ko se bo malo pozabilo pa spet, Reporter je glasilo …

  • Pavel:”Milki verjamem…zelo jasno in pravilno odgovarja.”PRAVILNO? Ja,tudi v znamenitem intervjuju za oMladino je… Je to pravilnost in jasnost po vaši lastni oceni ali v sozvočju S Kučanovo idejo o “Žlahtni desnici”,ki se hodi klanjat njegovemu forumu? Jaz se strinjam z Možino.

   • Verjetno pavel meni takole:

    Milka je v Mladini PRAVILNO odgovarjala, tako kot je bilo pravilno za Mladino.
    Milka je v Reporterju PRAVILNO odgovarjala, tako kot je bilo pravilno za Reporter.
    Milka vedno odgovarja PRAVILNO.

 3. Danes je dan krasan!

  Reku s’m vam, de se rojeva nekaj novega in velikega.
  Pravzaprav je že narejeno.
  Le zrasti mora.

  Imamo nepreštevno veliko lažnih prerokov, tudi cerkvenih.

  Imamo slovenske prave preroke in Jože Možina je z trdno gotovostjo med njimi!

  Hvala, g.Jože Možina.
  Velik možakar, velik Slovenec, neupogljivi Slovenec in človek stasite časti!

  ————————————-
  Danes prihaja še en velik človek na obisk!

  Upam, da bo povedal tudi koliko je ura v Evropi in tudi koliko resna je!
  Lovec na stasijevce.

  Stasijevci so pač bili nemški&rusjaški udbovci.

  Bejžte smrduhi udbovski, skrij se Milan Plavi in skrij svoj štab stremuhov, ovaduhov, škodljivcev in protinarodnjaških tatov, lažnivcev in sprijencev, steklih psov čuvajev svinjskokrvave podle revolucije, ki je v večtisočletni zgodovini slovenskega rodu naredila več škode kot Germani, Turki in Lahi skupaj!

  Ampak-vremena Slovencem bodo se zjasnila!

  In bodemo svobodni kot ptice na visokem nebu!

  • Seveda vse priznanje J.Možini…Mnogi smo njegov tekst v celoti prebrali že pred dnevi v Družinini prilogi Slovenski čas !

 4. Krščanska demokracija na slovenskem je slika in prilika duhovnika in levita iz zgodbe o usmiljenjem Samarijanu. Nikoli se ne zanjo postaviti na stran šibkejšega. Nikoli več ne bodo pridobili na sovjo stran ljudi, ki jim je drža Samarijana pojem krščanske drže. Oni si rok ne mažejo z težavami družbe.

  • Zakaj je potem JJ z ZUJFOM kaznoval medicinske sestre, policija in gasilce, če bi lahko odpustil 30% dobro plačanega javnega sektorja, številne agencije razpustil in razne doktorje FDV, FF, FOV?

   Zakaj ščiti rdeče trdnjave in kaznuje delavce s 600€ neto plače? Isto kot AB ni bila sposobna in tudi MC ni sposoben narediti. Zganja uravnilovško zmanjšanje plač, čeprav 30% javnega sektorja nič ne dela, nobenih koristnih rezultatov za družbo, pa imajo plače nad 1800€.

  • Prilika o gospodarju, ki razdeli talente trem ljudem.

   Zadnji nič ne naredi, samo zakoplje talent in išče na koncu izgovore, tako kot SDS, zakaj ni nobenih rezultatov v 25 letih.

   Gospodar pa reče: tistim, ki imajo se jim bo dalo. Tistim, ki nimajo pa se jim bo vzelo še tisto kar jim je bilo dano.

   Prve, ustvarjalne poviša, jih vzame v nebesa. Druge pa vrže v pekel.

   Socialisti imajo obrnjeno logiko. Njihov gospodar, Firer, Centralni planer jemlje tistim, ki imajo in daje tistemu, ki nima – ker noče ustvarjati. Celo pobijajo ustvarjalce, da jih lahko izropajo. In da jim na koncu ostane kolektiv enako “mislečih” in enako kričavih.

   • Škoda, ker nihče od tistih treh ni pridelal izgube. Bi bilo dobro slišati, kako bi gospodar v tem primeru reagiral … (Je še kaj, kar bi bilo “nižje od pekla”? Upam, da to ni naša ljuba država?).

    Drugače pa sem hvaležna za pojasnilo k neposrečenemu prevodu svetopisemskega besedila – namesto glagola ‘imeti’ bi bil bolj na mestu ‘truditi se’ in posledično: “tistim, ki se trudijo, se bo dalo; tistim, ki se ne trudijo, se bo vzelo še to, kar imajo”)

 5. Kaj vam dogaja v teh indoktriniranih možganih 🙂
  Povsod komunisti, pripadniki nepravih ver, udba, zarote….. skratka totalna paranoja in umski kolaps. Svetujem next level. Brez religije in ostalega šarlatanstva.

 6. Tako, kot je rekel @galus :

  Podpišem do zadnje vejice.
  Podrobno.Točno.Pošteno.
  Carsko.

  In Zakaj ?
  Zato, ker vse to poznam iz življenja v živo, že od samih začetkov političnih sprememb.
  Kdor ni izpostavljal sebe in svojih v tem procesu, ta ne bo mogel nikoli dojeti resnice dogajanj, ne v prejšnji in ne v zdajšnji državi.

  • Tudi jaz poznam, saj že dobrih 40 let živim v socializmu.

   Daj povej kaj je SDS naredila pozitivnega zadnje leto, da bi popravila stanje. Kakšne dobre predloge?
   1. glede gospodarstva
   2. glede javnega sektorja
   3. glede zadolževanja
   4. glede medijev
   5. glede sodišč

   Kaj je SDS naredila za reformo sodišč zadnjih 25 let: so imeli kakšne demonstracije, kakšno strategijo, so kaj obveščali.
   Mirno je nastavljala svoje ljudi na ključna mesta birokracije – resnih reform pa ni niti v enem sektorju

 7. Mislim, da bi morali Kučanu podeliti naziv svetnika, ker glede na to, za čem vse naj bi ta človek dejansko stal, je zagotovo moral narediti vsaj kakšen čudež.

  • Kučan je podpovprečni brezvezneš. Čemu mu SDS podeljuje image popolnega negativca, ki obvlada vse niti v Sloveniji.

   V Sloveniji je pač večino folka birokratov in navdušencev s socializmom, parazitstvom. Večina stvari se dogaja v manjših krogih, ena rit ščiti drugo rit. Nobenemu ni v interesu minimalna sprememba. In to zamerim SDS in JJ. Da se spopada s sencami in brca v prazno, vsakega, ki pa hoče uničiti Fritzlovo klet, pa razglasijo za izdajalca.

 8. “Čemu mu SDS podeljuje image popolnega negativca, ki obvlada vse niti v Sloveniji.”

  Čemu neki? Zato, ker če bi bil Kučan brezveznež, potem bi bil Janša še večji brezveznež, če bi se takemu brezveznežu zoperstavljal. Kučan mora tako veljati za vsemogočnega negativca, da lahko Janša izpade heroj.

  Tako da če bi Janša rekel, da ga je zaprla pravna država, potem bi bil politik v zaporu, ker je pa rekel, da ga je zaprl Kučan, je pa politični zapornik. Zato se gre.

 9. Škoda, da g. Možina tako nalahko zapravlja ves moralni kapital kot pronicljiv opazovalec in interpretor slovenske realnosti in polpretekle zgodovine.

  Mislim, da je čas, da reče bobu bob in se aktivno vključi v politiko, najsibo v SDS, katere simpatizer očitno je, ali naj z njenim pokroviteljstvom ustanovi “novo” KDS, konkurenco, ki naj bi pometla z NSi. Takole sedeti na dveh stolih z očitno misijo napadanja NSi je, milo rečeno, neposlušljivo.

 10. Po komentarjih sodeč so tokrat ohromljenemu Nsi bratsko priskočili na.pomoč plačani kolegi levih strank. Lepi zapisi, ni kaj.. Ja, za žlahtno desnico je treba nekaj žrtvovat. By, a kdo ve kdo je imel ohcet v škrabčevem belem dvoru na Bledu?

 11. No, pa še pomenljiva razprava o arhivih z zadnje redne seje DZ, dostopno na: http://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/seje/evidenca?mandat=VII&type=mag&uid=28E2B536BFB2DAB3C1257D96002D1180

  DR. DRAGAN MATIĆ (PS SMC): Spoštovana, hvala za besedo.

  Jože Tanko rad govori neresnice in ko jih ponavlja, misli da bodo kar postale resnice.

  Arhivi SDV so odprti in to vsi, ki so nastali pred 1990 razen občutljivih osebnih podatkov. Kdor želi videti tudi občutljive osebne podatke ima dve možnosti, lahko naslovi prošnjo na arhivsko komisijo, ki ji predseduje gospa Valič Zver, ki je pristašinja oziroma funkcionarka te stranke na levi in ona se hvali, da še nobenemu ni odrekla te želje. Ali pa lahko posli za anonimizirane podatke ki jih potem zdaj z velikim užitkom kažejo, fotokopije teh dokumentov ti naši kolegi od SDS-a.
  Kar se tiča pa tega, kdo je zapiral arhive SDV je pa / Nerazumljivo./ dejstvo, da so bili zaprti na podlagi sporazuma med direktorjem SOVE Rupnikom, ki ga je imenoval Janez Janša, ker je bilo to za časa njegove Vlade in direktorju Arhiva Slovenije Koširjem. In s tem sporazumom so bili Arhivi SDV zaprti do leta 2044, osnova za ta, kako bi rekel, nestrokovni sporazum med tema dvema direktorjema je bila pa uredba Vlade Janeza Janše, ki jo je pripravil Lovro Šturm, podpisal pa Janez Janša.
  Tako da je potrebno še pripomniti, da je ta uredba bila v nasprotju z zakonom, ki so ga sami predlagali in sprejeli v parlamentu, ko so imeli v njem večino. Toliko glede dejstev, da ne bo kakšnih nesporazumov o tem.

  Gospod Tanko je govoril, da v SDS znajo stvari narediti. Zdaj, danes je bil tarča lova na čarovnice predsednik Državnega zbora, pred leti pa je bil to predsednik republike dr. Türk in takrat se je v namen diskreditacije predsednika države SDS posluževala prevare, celo ponarejanja arhivskega gradiva. Iz več dokumentov so takrat zlepili enega in ta falsifikat prikazovali javnosti in na ta način želeli prepričati javnost, češ da je bil dr. Türk vmešan v afero Velikovec, pa se je potem ta nizkotna prevara ponesrečila in rezultirala v afero. Tako, da stvari znajo delati, ampak včasih se jim pa kakšna ponesreči.

  In danes so ta gospoda moja iz SDS zelo radi in zelo veliko govorili o totalitarnem sistemu in kaj se je vse takrat dogajalo. Jaz vam povem, da niti 100 metrov od tukaj je Gimnazija Ivana Cankarja, kjer me je gospod Janez Janša pred malo več 20 leti učil obrambo in zaščito in takrat je bil komunistični apostol. Branil je totalitarni režim in nam, ki smo se kot gimnazijci takrat posmehovali temu režimu, seveda ni privoščil simpatij, ampak je bil zelo srdit in zelo odločen v svojih izvajanjih, ko nam je razlagal, kako je treba braniti tradicije NOB in braniti sistem družbene samozaščite in SLO. Takrat je bil na nekih drugih stališčih in nikoli se ni opravičil za zastrupljanje mladine s komunističnimi idejami, ki jih je takrat širil, vsaj jaz tega nikoli nisem slišal. Samo toliko v ilustracijo, pa dajte malo pogledati pri sebi.

  • Berem: “Takrat je bil na nekih drugih stališčih in nikoli se ni opravičil za zastrupljanje mladine s komunističnimi idejami, ki jih je takrat širil”

   Torej?! Kdo bo prvi gospoda Gašperja postavil v zmoto? Verjetno se bo kar trlo komentatorjev! 😕

   • Ti pa nisi prav odporen na strup.
    Se ti ne zdi nelogično, da bi takoel očital nekomu zastrupljanje mladine, sam pa očitno ne vidi v tem noben problem.

    • ???
     Spet napad na človeka, namesto argumentov? Pa vi, gospod Zdravko ste postali pravi specialist v tem, kajne?

     • Napad na človeka? A, bejži, bejži. Vas je zabolela vaša verska aroganca, glede vaše odpornosti?
      Samo vprašal sem vas, če se vam ne zdi nelogično. Nekredibilna priča. Kako če bi tat vpil “primite tatu”!

  • Ja seveda, v šoli je govoril dijakom o božjem komunizmu, v Mladini je pa le tega miniral. Bejž no bejž. In Matič se tega spomnil po 20. letih .In njegovi sošolci, kako, da se nihče od njih do sedaj ni tega spomnil ? Aja, ne poznajo JJ.
   S temi UDBO metodami klevetanja naj gre na Mladino , Delo MMc portal ali siol.com ne v parlament dr. Dragan Matić ali pa naj toži JJ-ja, če ga je res z očitno strupenim komunizmom tako zastrupil, da se še danes ni pozdravil.

 12. Še nisem slišal ali doživel, da bi kak komunistični apostol, pred malo več kot 20. leti, sedel v zaporu.
  Ne takrat in tudi danes jih še ni tam.
  Je pa bil takrat na Dobu zaprt Janez Janša. In danes zopet sedi tam že več kot 5 mesecev.

  Le še dokaz več, da se pojma laž in komunizem v pomenu ne razlikujeta.

 13. Socialistom je edini bog SOCIALNA DRŽAVA.
  SDSovci pa ne vedo, da častijo lažnega preroka. Toliko je praznoverja v Sloveniji, da je težko z lučjo ob belem dnevu najti pravega katolika.

  Pa sem že po naslovu upal, da je pametni Mož ina končno tudi spregledal.

  • Prepozno bo, ko boste spoznali resnico kako vas Firer vodi za nos.

   Poznate zgodbe kako se je Tito pogajal s fašisti, nacisti, ustaši. Kako je svoje ljudi žrtvoval?

 14. Če prav razumem je za neuspeh desnice, to je predvsem SDS-a, kriv kot prvi Milan Kučan in pa (desni) volivci?
  Ali je to res prava odgovornost za dosežke v demokraciji?

 15. »Seveda že dolgo ne gre več za Janšo; neverjetne zlorabe pravosodja v zadnjem času, ob hkratnih odpustkih njihovim kordežem in zidarjem, pomenijo odkrito grožnjo vsem tistim, ki bi si drznili ogrožati nomenklaturo.« Tako Jože Možina, marsikaj drži.
  Kdo vse pa je omogočal in priporočal in tudi počel divjo privatizacijo z bay pasi i.p. in menedžerske prevzeme brez lastnih denarnih sredstev, kapitala, greh stoletja slovenske demokracije, da smo državljani še naprej neenakopravni in tako kršil slovensko ustavo in večini državljanom s zakonom zmanjšal (ekonomsko) svobodo?
  Levica je to delala načrtno, desnica in Janez Janša pa žal tudi, vede ali nevede, samo da bo koncentracija lastništva, novi »podeljeni fevdi«, seveda z oškodovanjem gospodarskih družbe, kar je prepovedano v EU in civiliziranem svetu?
  Kdaj bomo davkoplačevalci in volivci na volitvah sankcionirali politične voditelje, zakonodajalce, ki so pravi dejanski botri tajkunom, vseh vrst?
  Kdaj bomo imeli medije in novinarje in državljane z integriteto?
  OSEBNA INTEGRITETA
  Pogoj so tri osrednje značilnosti:
  1. Razlikovati, kaj je prav in kaj je narobe.
  2. Temu ustrezno ravnati, tudi če zato nosim posledice.
  3. Iskreno javno povedati, da ravnam tako kot sam dojemam, kaj je dobro in kaj slabo.
  Vir: EQ Emotionale Inteligenz für Manager; Wilhelm Heyne Verlag&Co. KG-1997, str. 268 oz. Carter, S.L., (integrity), New York. Basic Books, 1996.

 16. Kdo vse je 15 let z neustavnim zakonom kratil ustavne lastninske delojemalcev, delavcev, ko je dopuščal in odobraval skrivno neplačevanje socialnih prispevkov delavcev v korist lastnikov, dopuščal oškodovanje delojemalce za celotno plačilo za opravljeno delo, kar se še brez pravih sankcij še vedno dogaja?
  Praktično vse dosedanje vlade in parlamentarne stranke desne in leve, večino (pravičnih) intelektualcev in volivcev pa to še vedno nič ne moti?!

  • Ali je bila krvava revolucija med NOB zaman?
   Kje je tu »poštena desnica novega reda«?
   Leta berem in znova zopet berem, da delodajalci samo lani niso plačali za 240 milijonov evrov socialnih prispevkov. Durs je lani izterjal le polovico denarja. Prijava je ključna. Kako pa oblast, leva in desna, že več kot 20 let pelje delavce žejne čez vodo, ko oblast pravi, vsak naj za preverbo rednega plačevanja socialnih prispevkov poskrbi kar sam? Država pa si opere roke, čeprav ima ravno ona prva evidence! Visoki uradnik Dursa, predstavnik oblasti, jasno brez zadržkov pove na TV, da naj delavci sami poskrbe in preverjajo, če so jim delodajalci plačali socialne prispevke, in to pisno ali preko e-uprave. Ko in če zaposleni ugotovijo, da jim prispevki niso plačani, naj podajo pismeno prijavo.
   Delojemalec torej, ki ne preverja plačevanja svojih socialnih, zdravstvenih prispevkov na Dursu ali pri Zdravstveni zavarovalnici, plačljivih sicer od njegove bruto zaslužene plače, ker ne ve, da mora preverjati, je za goljufijo in storjeno mu krivico in oškodovanje kriv kar sam?! Tudi, ko to ve, pa ne preveri, ker ne zna ali ne zmore? Tudi, če ne ve, da se mora pismeno pritožiti na navedene in druge inštitucije, in tudi, če tega ne zna ali ne zmore? In vse to naj počno zgarani delavci, delojemalci, ki preprosto zaupajo v poštenost države! V isti TV oddaji Slovenka, poslanka v avstrijskem parlamentu pove, da v Avstriji taki primeri sploh niso mogoči, saj avstrijska javna inštitucija, npr.:zdravstvena zavarovalnica, poda podjetnika, ki ne plača zdravstvenih prispevkov, takoj na sodišče, kjer mu preti stečaj. To »tam na drugi strani Alp« torej ne počno zgarani in oškodovani zaposleni, temveč prizadete zaščitijo predvsem državne ali druge inštitucije, zlasti Delavska zbornica. Kako pa v Sloveniji ogoljufanim delavcem, ki ostajajo brez plač in neplačanih socialnih prispevkov pomaga oblast in pravna država, pa vidimo vsak teden na TV ekranih! Kje so tu z ustavo zaščitene osnovne človekove pravice in njihovi skrbniki? Jim potem lahko še zaupamo? Problem, ki je sramota za levico in seveda “pošteno desnico”! Levica je za časa mag. Ropa »uzakonila« to goljufijo in je tiho. Minister mag. Janez Drobnič je že v Janševi vladi dejal, delavci so sami krivi za krivico prikritega neplačevanja prispevkov, sicer odtegnjenih od njihovih plač? Kje so potem prispevki obležali, kdo se jih je prisvojil? Minister mag. Andrej Vizjak je l. 2012 zopet dejal, da je država skoraj nemočna, da pa je njihova naloga zagotoviti pravno državo. Tu je tudi desnica povsem zatajila. Poslanec Jože Tanko pa celo pravi, “Mnogim podjetjem smo pomagali”, a ne razume, da je bila to pomoč z ukradenim denarjem zaposlenih in to le njihovim lastnikom in slabo vodenim podjetjem. Poslanca Tanka pa očitno nič ne moti, da so pri tem zaposlene prikrito ogoljufali in oškodovali, odrekli sodno varstvo! Minister dr. Franci Križanič v Pahorjevi vladi je sicer hotel še naprej »pomagati« z delom delavčeve plače ne da bi delavce o tem vprašal, a je ta zakon, na pobudo Semoličevih sindikatov, le odpravilo Ustavno sodišče. Praksa prikritega neplačevanja, goljufanja zaposlenih pa se nadaljuje! Za nekatere delodajalce pa je neplačilo plač in prispevkov za socialno varnost nekaj čisto normalnega, ugotavljajo sindikati. Protestirajo pa ne!? Vlada Alenke Bratušek in njen gospodarski minister Metod Dragonja pa napoveduje, da bo vlada »pomagala« slabim podjetjem in uvedla odlog plačila socialnih prispevkov zaposlenih, čeprav so že l. 2011 ustavni sodniki, po skoraj 13 letih iz zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, odstranili besedilo, ki je delodajalcem omogočalo odlog, obročno plačilo, odpis in delni odpis prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje zaposlenih. US je odločilo, da taka zakonska ureditev pomeni protiustaven poseg v lastninsko pravico delavcev, in da zaradi koristi delodajalca vse tveganje in škodljive posledice nosi le delavec. Ob tem se resno sprašujem, zakaj imamo torej izvršno in zakonodajno oblast?
   Kdo se tu spreneveda in norce brije, ščiti goljufe, kakor je bivši predsednik US dr. Ernest Petrič imenoval direktorje, ki ne plačujejo socialnih prispevkov zaposlenih? Mnogim takšnim direktorjem niso bili tuji tudi »tajkunski prevzemi podjetij« na škodo nekdaj skupnega družbenega premoženja brez osebnega plačila. Ponovno zgrožen berem, da so bili še konec leta 2007 tajkunski bančni krediti za Jožeta Tanka, in seveda SDS ter tudi NSi, povsem O. K. Vodja tedaj največje poslanske skupine SDS tedaj pove, da je prepričan, da menedžerski odkupi potekajo skladno z evropsko in slovensko zakonodajo ter ob ustreznem nadzoru pristojnih organov in ustanov. Pravi: »Evropska direktiva o prevzemnih ponudbah enakopravno obravnava vse možne akterje prevzema, tudi menedžerje. Praviloma vsak menedžerski odkup spremlja vsaj ena banka, ki po zakonih in internih pravilih za presojo posla poskrbi za ustrezno zavarovanje kreditov pri izpeljavi kupčije.« Podoben odgovor so podali iz NSi. Edino SDS in NSi tedaj torej nista imeli nobenih zadržkov glede menedžerskih »nakupov« z bančnimi krediti, ko prevzeto podjetje prevzemniku menedžerju odplačuje menedžerske kredite, dokler zmore, potem pa shira, davkoplačevalci pa »radodarnim bankam poplačamo kredite«, ker ne gre drugače. Takšno, »prevzemom in menedžerjem na kožo« gospodarsko finančno zakonodajo je večinoma napisala pravnica dr. Nina Plavšak, SD, največ za časa ministrovanja mag. Antona Ropa. Svetovala je tudi Janševi vladi. Vladam pa je bilo znano, da je v Nemčiji prepovedana vsakršna pomoč ciljne družbe pri nakupu delnic, ki bi jo le-ta nudila prevzemniku. Ta pomoč se nanaša na posojila, garancije, zavarovanja in za predujme. Ciljna družba ne more dajati zavarovanj prevzemniku v primeru prevzemov. Kje je bila pri nas in je pravica zaposlenih, državljanov do pravičnega enakega dostopa do kupnine družbene lastnine? Zopet tudi berem zame nepojmljivo in škodljivo ter nesprejemljivo izjavo dr. Jožeta Mencingerja, ministra za gospodarstvo v prvi slovenski Peterletovi vladi, rektorja univerze, profesorja ekonomike na pravni fakulteti, objavljeno v Gospodarskem vestniku v leta 1996 /98: »Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.« Veliko se nas spomni tudi njegove javne izjave, »certifikati so le papirji«, skoraj brez vrednosti, pa so mnogi premeteni menedžerji lahko s temi brezvrednimi papirji potem zelo obogateli in »prevzeli« podjetja. Odmevne izjave z usodnimi posledicami za moralo, pravo, državo in demokracijo. Dr. Jože Mencinger pa je postal nosilec liste stranke PS-Pozitivne Slovenije za volitve v evropski parlament? Imeli smo torej »skupno družbeno premoženje vseh državljanov«, dejansko pa lastnino samo komunistov edinih na oblasti. Kako je »izginila skupna družbena lastnina«? Ali je bila revolucija za »vse je naše« torej zaman? Kje je torej vsaj delojemalčeva pravica do razpolaganja z zaslužkom iz njegovega dela? Kje je tu levica, ki je na oblasti že desetletja, več kot pol stoletja? Kje je tu »poštena desnica novega reda«? To je sramota za družbo, stroko, pravo, politiko in državo? Tudi za »rdeče veličastne delavske« Stožice! Ali vas in nas ni čisto nič sram pred oškodovanimi sodelavci, sosedi in sodržavljani EU? Kako dolgo bo še delavec za krivice kriv kar sam? Ali je bila krvava revolucija med NOB res povsem zaman?
   Franc Mihič, univ.dipl.inž.
   ODMEVI
   30. april 2014

  • Naše hude bolezni; nepotizem, neoliberalizem, goljufanje države?
   Tranzicija, še ni dokončana. Strinjam se. Ni odgovornosti, zaupanja ni. Prevladuje praksa nepotizma, »zrihtaj mi, zrihtam ti«, pa je vse čisto O.K.; predpisi so vendar zato, da ji kršimo? Poštenja ni. Prevladal je neoliberalizem, proces osebnega okoriščanja na račun javnega, kot pravi dr. Igor Masten. Čisto nasprotje liberalizma in države prava. Tranzicija v pravičnejšo in učinkovitejšo demokracijo, predvsem privatizacija, ob takšni morali v »pravu« in politiki ni in ne bo uspela. Politika je že za časa Svetozarja Markoviča in tudi po osamosvojitvi odpravo družbene lastnine zastavila in uzakonila tako, da se doseže »koncentracija lastništva, predvsem v rokah menedžerjev«, in to za vsako ceno, češ da je to potrebno za razvoj gospodarstva. To je in še vedno najbolj zagovarja bivši rektor UL dr. Jože Mencinger, ki je dejal: »Če bi bil sam direktor in bi videl, da mi grozi izgubiti vse, kar imam in za kar sem se trudil desetletje ali več, bi namreč tudi sam poskušal oškodovati družbeno premoženje.« Koliko oškodovanja družbene lastnine je ugotovila in prijavila SDK? Koliko je bilo »direktorskih« baypass firm? Sodni epilog je bil, skoraj vedno, vse je O.K.? Kar je zastavila in uzakonila levica, je tudi desnica kasneje še dovoljevala. Mnogi so vpili, da naj bi predvsem Janša odstavljal (rdeče) direktorje, zato naj ti postanejo kar lastniki podjetij. Pojavijo se tajkuni! Sledi streznitev, ogorčenje. Šele 31. decembra 2007 pa Janševa vlada le prepreči nemoralno bogatenje in plenjenje menedžerjev, ko spremeni zakon o prevzemih s prepovedjo zastave vrednostnih papirjev ciljne družbe, s čimer se onemogoči izčrpavanje ciljne družbe. Politiki in stroki pa je bilo poznano, če ne, so vsi delali zelo malomarno, da je v državah EU prepoved tovrstnega financiranja absolutna, v nekaterih pa se ga vendarle dopušča, vendar pod zelo strogimi pogoji. Pri nas pa so bili takšni prevzemi vsakdanja praksa. Prevzemi so, če so »uspeli«, uspeli le na račun zaposlenosti, nizkih plač zaposlenih, na račun vlaganja v razvoj, tudi neplačevanja prispevkov, skratka na račun izčrpavanja podjetij. Kjer pa še to ni pomagalo za »preživetje menedžerjevega podjetja«, pa sedaj menedžerske kredite pri »slabi banki« plačujemo vsi davkoplačevalci!? Ista politika in stroka pa sanirata banke »v imenu in za račun ljudstva«, ki je vedno bolj zadolženo. Za sanacijo države je potrebna nadaljnja privatizacija, a vse do danes politika in stroka, ne pravna država, niso razčistile usodne vloge in odgovornost nadzornih svetov, opozarja guverner Banke Slovenije. Ni odgovornosti. Dokler volimo DZ RS po čistem proporcionalnem volilnem sistemu, ki onemogoča volivcem uveljaviti osebno odgovornost tistih, ki so jim podelili svoj mandat, je razvoj demokracije, uveljavitev države prava in razvoj gospodarstva, blagostanja, žal čista utopija in zloraba pojma »v imenu ljudstva«! Je le stalni politični boj za prestiž, kar je nazadovanje demokracije in države! Tranzicije še ni konec. Saj nedavno berem, da še vedno »razsaja neozdravljiva bolezen«, prava epidemija, to je goljufanje države. Država bo bolehala, dokler ne bomo spremenili odnosa do goljufanja, ki je tako razširjeno, da je splošno sprejemljivo! Kaj je zdravilo? Kam to vodi? Doklej še? Država smo državljani, mar ne?
   Franc Mihič, Kosovelova 2a Ribnica
   REŠETO, ONA 2014-08-22

 17. Večina državljanov se vsakodnevno bori za preživetje, del pa v grabljenju materialnih dobrin na račun drugih. Večini zato zmanjka časa in energije oz. volje za spoznanje in iskanje resnice. Vsak se briga le še za svoj vrtiček, kaj več naj pa naredijo drugi. S tako filozofijo Slovencem tudi bog ne more več pomagati, zato pa uspeva lažnim prerokom. Saj poznamo že davno preizkušeno; človeka naredi siromaka in na vseh področjih bo postal upogljiv.

 18. Vedno bolj se razpira umazana vloga SDS pri vseh konfliktih z NSI in to kako SDS funkcionarji in njihovi birokrati celo lažejo, da bi ja konstrukt SDS oz. JJ obveljal.

  Zadnji primer je Sušnik pri NSZ, zgoraj pa je Možina. Prepričan sem, da dobro poznajo informacije, ampak jih namerno populistično izkrivljajo.

  V Sloveniji so ljudje v glavnem socialisti. Radi poslušajo socialistične parole. Zato je tu populist tisti, ki jim širi take parole.

  Arhiv so skupaj pripravljali. SDS je zadnji trenutek obrnil ploščo. Eno so v javnosti govorili, točno nasprotne stvari pa so sprejemali: anonimizacijo je dal Leljak v zakon.

  https://twitter.com/NovaSlovenija/status/537629839365517312/photo/1

 19. upam, da bo končno ena krščanska stranka ustanovljena, da ne bojo servis partiji in udbi…….

 20. Zelo ja (kar se nanaša na koristoljublje) in en majhen ne (kar se nanaša na akcijo).

  Če so krščanski intelektualci tiho pred ljudmi, ne vidim problema, če pa so ti intelektualci tiho pred Bogom, je velik problem.

Comments are closed.