J. Bartolj, blog: Za nas in naše otroke gre!

1

“Družinsko življenje in še zlasti rojevanje in vzgoja otrok so povezani z dogajanji in doživetji, ki imajo velik vpliv na človeško usodo, na srečo in na druge bistvene stvari za več kot le neposredno prizadeti rod staršev in otrok. Gotovo želimo družinsko srečo prav vsem. Ob vseh simpatijah do pravic odraslih in odločenosti, da ne dopustimo krivične diskriminacije niti nezakonitega poseganja v zasebno življenje, pa moramo imeti pred očmi predvsem najboljši interes otroka.”

Tako leta 2012 zdaj žal že pokojni, nekdanji predsednik Komisije za medicinsko etiko prof. dr. Jože Trontelj.

Zato se 3.3. ob 16.30 dobimo pred parlamentom. S svojo prisotnostjo se bomo na dostojanstven način postavili za naša prepričanja.

Poslušal sem sinočnji Studio ob 17.h na nacionalki. Zagovorniki sprejema novega zakona o družinskih razmerjih so prepričani, da jim bo uspelo. »Klima je prava« ugotavljajo. Prav tako poudarjajo, da je istospolne poroke legaliziralo že 12 evropskih držav. Verjetno niso prešteli, da je v Evropi načeloma 45 držav in večina, torej 33 držav, tega še ni opravilo.

Več lahko preberete na blogu Jožeta Bartolja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. Po logiki te statistike, bi se morali odreči standardom varovanja človekovih pravic, ki jih pač imamo in sprejeti neke nižje standarde varovanja človekovih pravic oz. človekovega dostojanstva, saj so ti standardi v večini ostalih držav veliko nižji kot pri nas, zakaj torej izstopamo?

    Hkrati je pa tudi normalno, da se spremembe vedno dogajajo postopoma. Če bi v zgodovini človeštva obveljala logika avtorja, potem bi bili danes prikrajšani za marsikatero človekovo pravico. Argument 12 držav, ki so hkrati tudi vse države članice EU, je ravno v tem, da gre za neko nadgradnjo standarda človekovih pravic, torej za nek civilizacijski preskok v pravičnejšo družbo. Ti preskoki so pa bili, kot že rečeno, vedno postopni in ne vem, zakaj bi morali Slovenci vedno biti na repu takih sprememb, namesto da bi kdaj pa kdaj bili tudi komu, npr. ostalim balkanskim državam, za zgled?

Comments are closed.