Iztirjena Slovenija

4

Avtor: Matej Avbelj. Vir: IUS kolumna. Pisec opisuje različne primere povezane z naslovom. Najprej opiše, kako je iztirila uredniška politika konvencionalnega medija, ki samega sebe šteje za pomembnega ustvarjalca javnega razuma na Slovenskem. Naprej opisuje primer izbrisanih, ko je bila Slovenija obsojena pred sodnim organom Sveta Evrope. Iztirala sta oba politična pola: prvi skače od navdušenja, drugi reagira defenzivno. Zadnji primer pa je poniglavo in kratkovidno žrtvovanje Slovenije, z jokavostjo evropskemu poslancu, socialistu Swobodi, da je le ta potem ko se je vrnil z obiska pri sestrskih strankah v Sloveniji, predlagal, da se pod nadzor Komisije nad uresničevanjem demokratičnih zavez Romunije in Bolgarije, dodatno uvrsti še Slovenijo.

Kolumno konča: “Iztirili smo. To je žalostno, kruto, a resnično in hkrati nujno spoznanje. Živimo v iztirjeni Sloveniji, katere alternativa pa je, prav tako, že od nekdaj znana. To je Evropska Slovenija. In prav to je neizmerna spodbuda za naprej. Za vse tiste, ki dajo kaj na integriteto: družbeno, institucionalno in – najpomembneje – osebno; in ki jim je, ko gre za javne zadeve, resnično demokratična slovenska republika, kot del zahodnega miselnega in vrednostnega sveta, zasidrana v srcu Evrope, temeljna vrednota.”

Več: IUS kolumna


4 KOMENTARJI

  1. Ena od velikih iztirjenosti je Štefančičevo ponedeljsko spodbujanje pisarjenja grafitov po zidovih hiš. Ostanek filozofije oefarstva, čeprav nismo v vojni. Ali pa morda smo, a ogroženi domačini, delavni in pridni ljudje, ki spoštujemo lastnino sosedov in sodržavljanov, tega ne počnemo. Ne svinjamo! Ne uničujemo dela pridnih rok.

    • Ko smo že pri iztirjenju Studia City, je treba reči da je celotna oddaja s Štefančičem vred popolnoma iztirjena.

  2. OČE vrlega MARCELA , je preživel vsled ameriške pomoči tedanji JUGI , tu je morda “razlog ” , da pljuje po AMERIKI , naši katoliški cerkvi , sicer bi mu zmanjkalo tem !
    TAKI so “pitomci ” MANCE KOŠIRJEVE , sicer njegove pogosta gostje ! Sicer pa svojim gostom zelo rad ” tlači v usta ”
    svoje poglede , celo zaključke . Redkokateri , se mu tudi upre in tega ne dopusti , torej išče sogovornike po svoji meri , da z njimi manipulira !

  3. Mene so vsi trije najbolj nepomembni časopisi in vse tri televizijske hiše, ki se ” trudijo” s poročili in obveščanjem že zdavnaj iztirile. Njihovi ponudbi se izogibam kot hudič križu. Holesterol in pritisk sta mi padla na normalo, boljše pa tudi spim. Daljinc je zagotovo izum stoletja.

Comments are closed.