Janševi nasprotniki poštene politične borbe niso sposobni

17
Če najnovejši manever podtikanja izmišljene denarne afere ne bo uspel, se bo »zbudila« ljudska jeza z razgrajanjem, kamenjanjem in obešanjem lutk.                                                                                               In kaj nam je storiti? Mlajših politika večinoma ne zanima, starejši pa lahko molimo in ko bo treba, bomo šli na trge in ulice, a ne da bi razgrajali, temveč , da bi podprli politike in stranke s poštenimi nameni. Potem pa na volitve! Na starih svet stoji!

Preganjanje Janeza Janše je v prvi vrsti maščevanje zaradi njegove vloge pri osamosvajanju in demokratizaciji. Predvsem zaradi osamosvojitve in odcepitve od komunistične Jugoslavije! V Jugoslaviji, v Beogradu pod velikim Titovim dežnikom, so se slovenski avantgardisti ob pregovorni srbski duhovitosti in gostoljubnosti vedno dobro počutili. V domovini, v Sloveniji, je ozračje bolj evropsko, bolj hladno in z neprijetno soseščino katoliške Cerkve. Tudi če Janša ne bi bil njihov tekmec za oblast, bi ga tepli iz golega maščevanja. Janša je kakor divjad, ki se svojim lovcem stalno izmika in jim hkrati grozi z velikim in ostrim rogovjem. Nič presenetljivega ni, če je včasih neprijeten in zajedljiv, ampak to je žal splošno razširjena značajska napaka.

Ta nikomur ne koristi in bi se je moral tudi Janša znebiti. Dostojanstvena in nekoliko odmaknjena drža naredi na ljudi velik vtis. Učinkuje celo pri nasprotnikih. Vzbuja spoštovanje in strah. Tak človek se v javnosti redko oglaša, a tedaj s tehtnimi besedami, ki jim je težko ugovarjati. V gostobesednosti se učinek sporočila izgubi in hitro pozabi. Strategija nastopanja v javnosti je za politika izredno pomembna, saj na volitvah nikoli ne zmaga stranka, temveč vedno njen voditelj.

Janševi nasprotniki poštene politične borbe niso sposobni

To je za politika demokratičnih vrlin – sem prištevam tudi Janeza Janšo – skoraj edina možnost, da pride s svojo in s pridruženimi strankami na oblast. Drugih metod nima in je tudi bolje, da jih nima.  Nasprotna stran, obremenjena s kompleksom večvrednosti, poštene politične borbe ni sposobna. Za njo se vleče tradicija skrajne levičarske ideologije, ki se na oblasti ali v opoziciji ni sposobna znebiti spletkarskih in nasilnih oblik političnega delovanja.

Če najnovejši manever podtikanja izmišljene denarne afere ne bo uspel, se bo »zbudila« ljudska jeza z razgrajanjem, zastraševanjem, kamenjanjem in obešanjem lutk.

In kaj nam je storiti?

Mlajših politika večinoma ne zanima, starejši pa lahko molimo in ko bo treba, bomo šli na trge in ulice, a ne da bi razgrajali, temveč , da bi podprli politike in stranke s poštenimi nameni. Potem pa na volitve! Na starih svet stoji!

17 KOMENTARJI

 1. Niso voljni postene politicne borbe. Sposobnost je tu tezko dokazljiva.

  Evidentno je spet politicno zlorabljen represivni aparat, konkretno kriminalisti NPU v navezi z nacionalnim RTV medijem z jasnim politicnim ciljem. Vnovic s progandno horuk akcijo prepreciti oblikovanje Janseve vlade. Cetudi ni videti nobenih realnih osnov za sum, da bi v vlaganjih madzarskih podjetnikov v NOVA24 TV bilo karkoli nezakonitega.

  Policija, pravosodje, mediji vsi kot sluzincad globoke drzave s prepoznavnimi komunisticnimi in udbomafijskimi izvori. Konstantna kriminalizacija opozicije. Isto kot v Venezueli pod Madurom.

  Vcasih se tu po nepotrebnem zali zahodnoevropsko levico. Ampak to niso metode demokraticne levice, npr socialdemokracije ali laburistov. To so divjaske totalitarne metode nemoralnezev, pijanih od oblasti. Oni, slovenski levi oblastniki in njihovi prisklednezi ne morejo brez oblasti. So odvisniki, so mentalno-politicni bolniki. Bi dobili absistencni sindrom brez oblasti. Delirij.

 2. Odlično ste napisali, gospod Mlakar! Iz vaših ust v božja ušesa!V tolažbo mi je tako pisanje, saj v okolju kjer živim, že tri desetletja oznanjam “demokratični evangelij”, bolj kot ne zamanj. Zadnje čase pomalem zgubljam živce, kar ni dobro.Na Roško sem hodila med dojenjem , v krogu prijateljev smo s solzami v očeh nazdravili osamosvojitvi, zdaj pa….Poglejte kaj delamo z domovino!! Če bo mladina še naprej brezbrižna, bo šla ta civilizacija h koncu.

  • Bojim se, da demokratični evangelij ne obstaja. Kar neka demokratična republika postajamo. Kot Kongo, recimo. Uporniška republika, kjer bi radi z demokracijo nadomestili državne udare in revolucije. Tega ni. In to oznanja slovenska desnica.

 3. Zakaj se bojijo Janše?

  Zato, ker ima vrline, ki jih sami žal nimajo.

  Nimajo pristnega občutka ;
  – za resnicoljubje in pravičnost ter poštenost
  – za domoljubje, ki nam ustvarja medsebojno toplino in srečo
  – za pozitivno ustvarjalnost in odgovornost, za zanesljiv slovenski napredek!

 4. Briga komije kaj je Janša počel leta 1990 in 1991….
  Zanje je Janša problem zdaj. Ker se bojijo, da bi uredil podsisteme, preko katerih kradejo in od katerih brez dela živijo na račun Butalcev ! Bojijo se tisočev leta zapora zanje za vse rabote !
  In bojijo se da bi Butalci le pogruntali kdo jim mora vladati. Ne en mandat, pač pa 3 zapored da spravi to noro državo v red. Da bo pravična in pravna !
  Strah jih je da bi bili arhivi spet normalno odprti , čeprav je zadosten arhiv Možinova knjiga Slovenski razkol ! Več nam ni treba vedeti, potrebno je le RAZUMETI !! Kaj je bilo, kaj je in kaj bo, če bodo Komiji na oblasti v SLO !!

 5. Treba se je družiti in v tem duhu podpreti prizadevanje demokratov za ustvarjenje dejavne poštene koalicije.
  Sedaj smo v času ko velja rek in spoznanje: “Poštenjak se s poštenjakom druži, grešnik grešniku služi”!.
  Slovenci začnimo z druženjem, da bomo uspeli rešiti Slovenijo.

  • Ena hudih ločitev, med poštenjake in grešnike, ki ni dana človeku, da bi je delal. Ena najhujših napak “desnice”. Imeti sebe za poštenega in druge za grešnike… tak že ni poštenjak.

   • Še hujše pa je izjavo enega posameznika posploši na celo politično grupacijo.
    Ker si to naredil ti, je jasno zakaj na volitvah ne morejo zmagati Marsovci.

    • Se ne strinjam, da gre za izjavo “posameznika”. Gospod Zabukošek je najprej zelo ugleden mož. Kot drugo pa, da smo Slovenci “pošteni in pridni” je skorajda uveljavljena ocena na vsej desnici. Samooklicanost te ocene je v nebo vpijoča.

     • No, sedaj si šele zagazil, bolje bi bilo da se ne bi oglašal in se zapletel do konca.

      Če je gospod zelo ugleden mož je še vedno posameznik in ima pravico za mnenje kot posameznik. Ni lastnina neke množice, tvoje mnenje je kolektivistično, skoraj komunistično: “Kar reče Kardelj velja za vse nas komuniste in njim podrejene pa itak”. Mnenje ki posamezniku ne dovoli samostojnega mnenja, ker si ga je kolektivizem, zaradi njegovega ugleda, prisvojil.

      Kot drugo: Tvoja “Samooklicanost te ocene” pripisuje Zabukovšku nekaj kar ni izjavil. In potem polemiziraš z njegovo izjavo, ki je ni bilo ampak si mu jo ti pripisal. Polemiziraš s samim seboj.
      Ni napisal, da so Slovenci na desni dobri in tisti na drugi strani slabi.
      Tudi ni napisal, da tisti na desni imajo Slovence samo za dobre in poštene, saj je celo navedel nek pregovor ki govori o dobrih in slabih, verjetno to velja za Slovence in ne za koga drugega.
      Skratka, pozval je v svojem pozitivističnem kratkem zapisu da bi spodbudil dobre sile naroda naj se združijo v poti naprej.

      Njegov pozitivistični zapis si si prikrojil, da si lahko spet malo pljunil po desnici, ki je bila v zadnjih 75 letih samo 6 let na oblasti pa še to vedno ne samostojno ampak v koaliciji z levimi.
      69: 6
      Ti si si očitno zadal nalogo da tolčeš po tistih ki so zgodovinsko v popolnoma podrejenem položaju, verjetno zaradi svojega večnega nezadovoljstva nad čemerkoli v svojem življenju.
      Politika je kljub vsemu borba, kjer je aktivizem in propaganda pomembna, ne vpletaj v to svojih frustracij.

     • Oh, Riki, bolje bi bilo ko bi vi znali ločevati med nasprotniki in zavezniki. Težko boste vodili vojno brez tega.

Comments are closed.