Izjava Sveta katoliških laikov Slovenije pred volitvami v Državni zbor RS

12
Izjava Sveta katoliških laikov Slovenije ob referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper
Izjava Sveta katoliških laikov Slovenije pred prihajajočimi volitvami v Državni zbor RS

Državnozborske volitve, ki se jih bomo udeležili v nedeljo, 3. 6. 2018, so za nas praznik demokracije in odražajo demokratičnost družbe. Zato vas vabimo prav vse, dragi državljani Republike Slovenije, da udejanite svojo volilno pravico in se udeležite volitev prihodnjo nedeljo. O volilnem rezultatu odločajo zgolj tisti volivci, ki pridejo na volišča in oddajo svoj glas.

Pri presoji, kateri stranki boste namenili svoj glas, bodite pozorni zlasti na sadove njihovega preteklega dela, njihovega zavzemanja za spoštovanje človekovih pravic, pravic nerojenih otrok in družine kot osnovne družbene celice, za pravično družbo in skupno dobro.

12 KOMENTARJI

 1. Kaj pa pravice spermijev? Omejimo mastrubacijo, da ne bo šlo nobeno semenčece v nič!

  Preden moški sme priti do izliva, si mora zagotoviti dovoljenje cerkve zanj. Vložiti mora prošnjo, v kateri je vključena njegova osebna zgodovina, partnersko razmerje in poslovni načrt za vzgojo vsaj petih otrok do 18. leta starosti.. Na podlagi tega potem cerkveni dostojanstvenik odloči, če je moški od izliva upravičen in izda ustrezno enkratno veljavno dovoljenje. Če tega nima, pa si vseeno privošči izliv, je kaznovan s 14 leti zaporne kazni.

  • ADMIN! ČE KOLTUR NE ZAMENJA DILERJA, MU JE TREBA OMEJITI PISANJE NA PET BEDARIJ DNEVNO!

   Ta tip hoče enakost spermijev! Hoče, da vsi oplodijo jajčece!

  • PRIMITIVEC , OBSEDENI , VSAKDO , KI SE SPUSTI Z NJIM V DISKUSIJO
   IZGUBLJA ČAS IN POCENI PRODAJA SVOJ PONOS !

   Andrej Briški

 2. Sinteticno, splosno, a dobro pretehtano. Glede druzine in zivljenja je Primc najbolj eksplicitno na katoliskih nacelih. Toninova ideja glede splava v intervjuju za Vecer gre v pravo smer. A se je ocitno ustrasil sovraznih odzivov.

  Gre za podobnost nemski zakonodaji glede splava. Ki vkljucuje obvezen pogovor s komisijo, v kateri je ob medicinskem in socialnem strokovnjaku tudi duhovnik oz. teolog. Med drugim so zeni predstavljene moznosti druzbene pomoci pri odlocitvi za otroka, vkljucno z moznostjo oddaje v posvojitev. To bi bila hvalevredna sprememba v smeri kulture zivljenja in izogibanja splava.

 3. Če v vsaki generaciji neke dežele ni vsaj enega navdahnjenega in po Svetem Duhu pogumnega škofa,

  KI JE DOJEL, DA MORA BITI NAUK IMPLEMENTIRAN V VSAK DAN MOJEGA IN TVOJEGA TUKAJŠNJEGA ŽIVLJENJA, IN TO PO JEZUSOVO, NE PO TEOLOŠKO,

  potem, potem Cerkev postane samo vztrajnostna preživetvena združba, ki v resnici ni Živa, ampak duhovno zamrznjena. Fosili v Petrovi skali.

  https://gospodovasepetanja.blogspot.com/2018/05/70.html?showComment=1527052913077#c2277678320550239178

   • Pojdite prebrat še enkrat. Popolnoma zgrešen zaključek. Avtor po mojem videnju želi vse, kar je dobrega možnega med ljudmi, to pa brez Boga ni možno. Je treba prebrati še kak drug prispevek tam, da se dojame.
    Aluminij in železo ne gresta skupaj. Če pa sta skupaj, je zmeda.

    • “Aluminij in železo ne gresta skupaj. Če pa sta skupaj, je zmeda.”

     A tem ste zaključili pogovor, ki se niti ni začel. Srečni???

Comments are closed.