Izjava Mladega foruma SD glede odnosa med Cerkvijo in državo

3

Mladi forum SD v izjavi z dne 24. marca ponovno dokazuje dve stvari. Prvič, da ne pozna ustavno-pravnega reda Republike Slovenije. Drugič, da mladi komunisti niso nič drugačni od svojih predhodnikov, ko Cerkev kar počez, brez dejstev in argumentov, obtožujejo najhujših dejanj in ji pripisujejo najbolj mračne načrte.

Glede načela ločitve med Cerkvijo in državo se je jasno izreklo Ustavno sodišče. Žalostno je, če politiki tega ne poznajo. Še bolj žalostno je, če javnost namerno zavajajo.

Obžalovanja vredno je, da predstavniki najmočnejše vladne stranke nemoteno blatijo ugled inštitucije, ki ima izpričane zasluge za kulturni, gospodarski in narodnostni razvoj Slovenije. Na ta način med slovenske državljane vnašajo nemir, ki nikakor ni v prid sožitju in blagostanju državne skupnosti. Za odgovorno vladno stranko bi bilo bolj primerno, da se ukvarja s problemi, ki pestijo državo, namesto da se bori proti strašilom.

3 KOMENTARJI

    • Nisem se mogel odločiti, ker ne želim delati reklame zanje. Pametno pa bi bilo dodati kakšen citat iz njihove izjave, da bodo ljudje vedeli, o čem govorim.

      Ampak kot rečeno, z vsako ponovitvijo teh neumnosti in nesramnosti samo dolivam vodo na njihov mlin…

  1. “Obžalovanja vredno je, da predstavniki najmočnejše vladne stranke nemoteno blatijo ugled inštitucije, ki ima izpričane zasluge za kulturni, gospodarski in narodnostni razvoj Slovenije.”

    Časnikarji, pa vi res mislite resno? V čem naj bi RKC imela zasluge za kulturni, gospodarski in narodnostni razvoj Slovenije? Morda tako, da se med vojno poveže z okupatorjem in narodu porine nož v hrbet? Morda tako, da s pomočjo vpliva na določene politične kroge izsili skrajno krivičen zakon o denacionalizaciji in tako izsili vrnitev upravičeno zaseženega premoženja fevdalnega izvora? Ali pa morda z izogibanjem plačevanja davkov, medtem ko s pomočjo raznih slamnatih pravnih oseb na razpisih cuza denar od davkoplačevalcev?? In pa seveda z rovarjenjem proti predlogi družinskega zakonika ter kršitvami človekovih pravic istospolno usmerjenim! In to je za vas razvoj?? Crknil bom od smeha.

    Izjava Mladega foruma pa je slika realnih razmer, zato jo mora podpreti vsak Slovenec, ki ima kaj kančka poštenosti v sebi.

Comments are closed.