Izjava ljubljanskega nadškofa dr. Antona Stresa

6

PREJELI SMO. Stanje v državi je zelo težko. Vemo, da si vsi, ki so odgovorni v državi in ki nosijo največjo odgovornost za reševanje stanja, resno prizadevajo, da je potrebno sprejeti določene žrtve, če hočemo rešiti stanje, v katerem smo se znašli. Zato v tem trenutku potrebujemo predvsem pozitivno energijo, dobro voljo za skupno sodelovanje in razumevanje tudi nekaterih varčevalnih ukrepov, ki se jim ne moremo izogniti. Tudi v predsedniški kampanji je bilo izrečenih mnogo neresnih stališč, češ da stanje ni takšno in da bi se dalo priti do rešitev po “ne tako visoki ceni”.

V svojem imenu in v imenu Katoliške Cerkve pozivam vse, ki sicer nameravajo iti na demonstracije, naj ohranijo človeško dostojanstvo v tem smislu, da se vzdržijo vsakega nasilja, najprej fizičnega, nato pa tudi verbalnega, se pravi neprimernega govorjenja, psovk in vseh drugih izražanj nestrpnosti.

Vir: TU SŠK

6 KOMENTARJI

  1. Berem: “resno prizadevajo, da je potrebno sprejeti določene žrtve,”

    Lahko se samo strinjam … vendar sem dobil občutek, da gre za princip: “Mi moramo, da vi varčujete!”

  2. Spet je nekdo izpustil priložnost, da bi držal jezik za zobmi.

    Koliko slabih kreditov imajo banke zaradi njegove bivše škofije?

  3. Do nadškofa Stresa gojim globoko spoštovanje, ampak: kako je mogoče, da lahko še tako pomemben dostojanstvenik uporablja plehko panteistično neo-pogansko sintagmo “pozitivna energija”?

  4. CODITE spoštljivi do škofa , on namreč ni kdorkoli , je učen mož , se dokazoval v elitnih šolah ! KUMROVŠKIM tečajnikom pa ste se klanjali in trepljali po ramenih !

    NA nacionalni “RTV ” hiši , pa ni bilo pomenbno niti to , da je PAHOR dobil čestitke s priporočilom tudi od škofa STRESA IN KARDINALA RODETA !

Comments are closed.