IZJAVA DNEVA, B. Pleskovič: Nagrada finančnemu ministru Dušanu Mramorju

8

pleskovicMoje iskrene čestitke finančnemu ministru Dušanu Mramorju. Upam, da bo ta nagrada pripomogla k temu, da bo začel uvajati pomembne gospodarske reforme, za katere že dolgo vemo, katere so in da jih je potrebno čimprej izvesti. Ta nagrada bi bila lahko tudi dobra popotnica zato, da se bo bolj pogumno in uspešno upiral raznim parazitom in lobijem ter sindikalnim voditeljem javnega sektorja, ki s svojim delovanjem škodijo Sloveniji.

Zanj bi bilo tudi zelo pomembno, da bi pričel poslušati nasvete Poslovnega kluba Slovenije (Slovenian Business Club). Podjetja v tem klubu so razvojno in raziskovalno usmerjena, zaposljujejo mlade sposobne kadre in so dokazala svojo uspešnost doma in v tujini in močno prispevajo k našemu izvozu, prepoznavnosti in boljši ter bogatejši Sloveniji.

Napredka pa ni brez inovacij, znanosti in vrhunskih kadrov. Zato priporočam ministru, da naredi več na pozitivni davčni zakonodaji zato, da naši najboljši kadri ne bodo množično odhajali v tujino, pač pa se bodo začeli vračati domov.

Nalog je še veliko: zmanjšati je potrebno birokracijo in povečati njeno učinkovitost, odpraviti je potrebno negativno selekcijo kadrov in korupcijo v javnem sektorju na vseh nivojih, pospešiti privatizacijo državnih podjetij in bank, privabiti tuje investicije, začeti bolj učinkovito in odgovorno upravljati državno premoženje, narediti zdravstveno reformo po vzoru najboljših in ne najslabših, izvesti ponovno pokojninsko reformo ter povečati konkurenčnost in izboljšati gospodarsko klimo ter zmanjšati davke.

Torej, nalog je veliko in pri uresničevanju le teh mu želim veliko uspeha v dobro Slovenije.

Boris Pleskovič

8 KOMENTARJI

 1. Hvala Bogu za to nagrado, zdaj se koncno lahko najedamo vseh teh vnebovpijocih prepotrebnih sprememb .

 2. Policija naj bi preiskovala tudi Mramorja

  Policija po naših informacijah že preizkuje nezakonita izplačila za stalno pripravljenost, ki jih je nekaterim zaposlenim več let plačevalo devet ljubljanskih fakultet. Policisti preverjajo, ali so odgovorni, ki so odobrili izplačevanje dodatkov – med njimi je tudi zdajšnji finančni minister – zagrešili kaznivo dejanje zlorabe položaja.

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/policija-preiskuje-tudi-mramorja.html

 3. Kot je nedavno pisal Štih imajo na “levici” pravo birokratsko mafijsko klanje. Na vrsti za odstrel je Mramor.

  Pleskovič je odlično napisal. Kje je bil ta tip zadnjih 25 let? Kaj je delal in kaj je naredil? A je to poleg Grosa edini demosovec, ki ni bil socialist?

 4. Mramor ni skoraj nič naredil. Program je začrtal Šušteršič, delno ga je izvedel Čufar in delno Slaba banka v času jurišanja nanjo. Mramor je samo beležil svoje poraze in odstopanja od tega programa pod pritiski rdečega džihada.

 5. Če bi bil Mramor za časa Bratuškove vlade, ne bi najeli tako dragih kreditov in še kaj. Čestitke ministru Mramorju!

  Čestitke tudi dr. Pleskoviču, da je sposoben izreči čestitke tistim, ki imajo drugačen svetovni nazor, ko ravnajo v korist slovenskega skupnega dobrega.

  Po tem se vidi duhovno . vrednotna veličina človeka.

 6. Evropa ni kar tako, brez upravičene podlage, dala to veliko priznanje ministroma Bajuku in Mramorju.

  • Čas bi že bil, da začneš manj naivno gledati. Tudi na Evropo. Posli in politika (v politiki ni prijateljev in karierni politik v politiki nima sovražnikov) niso nujno moralni, še manj idealistično popolni po tvojih res visokih kriterijih. Večinoma so boji interesov. Večinoma kruti boji.

   ZA Bajuka je Novica Mihajlović napisal, da je dobil nagrado predvsem zato, ker je nekemu ameriškemu skladu omogočil posel v Sloveniji. Bolj natančno se ne spomnim.

   Bog ve kakšen finančni monopolni (korupcijski) posel je z banko ali finančnim skladom, ki plačuje to nagrado, sklenil Mramor? A še vedno bolje kot da se finančni minister klanja mafijcem v Rusiji in na Kitajskem.

   • Meni pa se še vedno pred očmi prikazujeta številki 35 in 17.500, ki sem ju zadnjič prebrala na Časniku. Prva pomeni milijarde slovenskega dolga, druga pa znesek, za kolikor je vsak državljan zadolžen (tudi tisti, ki mislimo, da smo brez ‘pufa’). Tudi to je ‘zasluga’ več ministrov in vlad … V tem kontekstu se tovrstna nagrada res lahko razume kot ‘zahvala’ za najete kredite (ops! temu se vendarle reče izdajanje obveznic z velikimi donosi – ali tako nekako)?

Comments are closed.