Izjava Aleša Primca

0

Predsednik Civilne inciative »Za družino in pravice otrok« je v izjavi za javnost zapisal, da gre v primeru 24kul.si za enega redkih medijev v Sloveniji, ki celovito seznanja svoje bralke in bralce z novicami, strokovnimi informacijami in komentarji, ki jim je skupno geslo »za življenje« ali kot je zapisano v opisu spletnega portala, da si prizadeva seznanjati obiskovalce z »vrednotami in dogodki, ki se dotikajo družine, kulture življenja, solidarnosti in so v osrednjih slovenskih medijih velikokrat prezrti«.

V zadnji številki tednika Mladina, katerega urednik je Gregor Repovž in katerega lastništvo vzdržuje gospodarska združba iz Italije, je izšel članek, ki kritizira delovanje spletnega portala in ga prikazuje kot sovražnega do istospolnih skupnosti. V Časniku se sprašujemo, ali je ob sicer dogovorjenem medijskem nepokrivanju delovanja Civilne inciative s strani večine slovenskih, tako kot strokovnih in neodvisnih medijev, prišlo do ocene, da bo v sili razmer strategijo  potrebno spremeniti.

Po mnenju iniciative bodo gotovo v javnosti negativno učinkovali podatki o zelo velikih zneskih, ki jih za svoje delovanje in projekte prejemajo nekatere organizacije istospolno usmerjenih v Sloveniji. Ti podatki, v povsem novo luč postavljajo trditve, da naj bi se vrednote (menda kar same od sebe) spreminjale in bi se zato morala tudi zakonodaja. Gre za načrtno in žal v veliki meri s strani države, Mestne občine Ljubljana, Šou v Ljubljani in tujine financirano spremembo vrednot v Sloveniji. Prav je, da slovenska javnost to ve, še nadaljuje izjavo Aleš Primc.

Predsednik civilne inciative v zaključku izjave ugotavlja, da so informacije o več stotisoč evrih v zadnjih letih, o katerih lahko velika večina civilno družbenih organizacij v Sloveniji samo sanja, za vodilne v nekaterih organizacijah istospolno usmerjenih neprijetne.

A žal se ob objavi takih podatkov medij, ki take skupnosti podpira, kar pa velja tudi za že omenjene slovenske, tako kot strokovne in neodvisne medije, očitno ni sposoben dvigniti v situacijah izgube argumentov, nad pritlehno manipuliranje javnosti s slikanjem grde slovenske Cerkve, ki je moralno dvolična, ki ne spoštuje vseh itd., kar je v omenjen članku storil tednik Mladina.

Na koncu Aleš Primc gospoda Repovža sprašuje, ali ni naloga medijev, da iščejo, razkrivajo in objavljajo resnico? In pomembna resnica so tudi informacije o prejetem denarju. Na koncu izjave je izraženo obžalovanje, da poskušajo nekateri novinarji z grobo diskreditacijo in zastraševanjem ponovno kratiti svobodo govora drugim novinarjem, in to le zato, ker se z njimi glede spornega predloga Družinskega zakonika ne strinjajo. Od novinarjev v demokratični družbi se pričakuje, da se bodo borili za svobodo govora, ne pa, da jo nekateri skušajo zatirati, zaključi izjavo Aleš Primc.  (Vir: www.24kul.si)