Izbris v Državnem zboru

9
25

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok izbrisana iz razprave v državnem zboru.

Parlamentarni odbor za delo, družino in socialne zadeve bo 1. septembra znova razpravljal o spornem predlogu družinskega zakonika. Na sejo tokrat ni vabljena Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, s čimer se je uresničila grožnja predsednice odbora in poslanke SD Andreje Črnak Meglič. Ta je namreč na junijski seji napovedala, da vodje omenjene iniciative ne bo povabila na naslednjo sejo odbora. Kot razlog je navedla, da je uporabljal šahovsko uro in z njo meril čas.

V civilni iniciativi pojasnjujejo, da uporaba ure in merjenje časa v državnem zboru nista prepovedana, saj na plenarnih sejah ura celo določa čas razprav in »jemlje besedo«. Zato je po besedah vodje civilne iniciative Aleša Primca argument predsednice odbora krivičen, neupravičen, nedemokratičen in nezakonit.

„Gre za novo v vrsti nedemokratičnih potez predsednice odbora, ki se že ves čas obravnave spornega predloga Družinskega zakonika na Odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide postavlja nad demokracijo, demokratične standarde in poslovnik Državnega zbora. Tako je zavrnila preko 300 posameznikov in organizacij, ki so izrazili željo, da bi sodelovali v zakonodajnem postopku obravnave spornega predloga Družinskega zakonika; na dežju pred Državnim zborom je pustila stati več kot 200 ljudi, ki so želeli sodelovati na seji odbora; v času razprave je večkrat neupravičeno segala v besedo zagovornikom družine in pravice otrok do mame in očeta ter jim skrajševala njihove razprave, ki so bile v primerjavi z mnogimi drugimi zelo vsebinske in mnogo krajše; po krivici z obsodbo sovražnega govora je na zadnji seji odvzela besedo vodji Civilne iniciative za družino in pravice otrok itn,“ pišejo v izjavi za javnost.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok zato prosi in poziva dr. Andrejo Črnak Meglič, da vodjo Civilne iniciativo za družino in pravice otrok povabi na sejo odbora, ki bo 1. septembra 2010. Če tega ne bo storila, menijo, da je nujno, da pristojni predlagajo njeno zamenjavo z mesta predsednice Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide in s tem omogočijo demokratično obravnavo spornega predloga Družinskega zakonika v Državnem zboru RS.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok je najbolj množično civilnodružbeno gibanje v Sloveniji, ki si prizadeva za temeljno naravno in človekovo pravico vsakega otroka do mame in očeta ter nasprotuje posvojitvam otrok v istospolne zveze in izenačitvi zakonske zveze in istospolne skupnosti. Simbolni Izbris skoraj 60.000 ljudi iz parlamentarne razprave pomeni grobo teptanje demokratičnih standardov, temeljnih človekovih pravic in svobode govora, še pišejo v izjavi za javnost.

Vir: Radio Ognjišče

9 KOMENTARJI

 1. Ravnanje Aleša Primca je v marsičem podobno ravnanju Joška Jorasa. Kar pomeni: veliko hrupa za nič in stalno igranje na struno žrtve. To pa je igra slabičev in tistih, ki se globoko v sebi zavedajo, da argumenti pač niso na njihovi strani. Zato me Primčevo dvigovanje prahu ne prepriča, ukrepi Črnak Megličeve so upravičeni, pa naj se predstavniki civilne iniciative še tako mečejo po trepalnicah. Konec koncev vsa kampanja nasprotnikov družinskega zakonika temelji na nekakšnem ljubosumnem odrekanju istospolno usmerjenim, da si ustvarijo družino, do česar imajo ravno tako pravico kot vsi ostali. Sicer pa bi bilo zanimivo preveriti, v kakšnem stanju so v resnici zakonske zveze in družine najglasnejših nasprotnikov družinskega zakonika. Samo za primer: Mel Gibson je menda (že spet) ločen, pa čeprav je kot “veliki katolik” spravil na platna kontraverzni film o Kristusovem pasijonu. No, pa tudi v Sloveniji imamo precej “dobrih zgledov”, na primer, da poslanec desne stranke oklofuta hčerko (no, pa smo pri nasilju v družini).

 2. Primc je pravzaprav vse o svojih družinskih vrednotah povedal, ko so ga povprašali, kaj bi storil s sinom, ki bi bil homoseksualec, pa je pribil, da bi ga razdedinil …

 3. “Primc je pravzaprav vse o svojih družinskih vrednotah povedal, ko so ga povprašali, kaj bi storil s sinom, ki bi bil homoseksualec, pa je pribil, da bi ga razdedinil …”

  Pa se ima ta tip kristjana?

 4. Verjetno se ima za kristjana, je pa tipičen klerokatolik (izraz “klerokatolik” je uvedel Tine Hribar). Včasih pa se sprašujem, zakaj država dopušča, da se lahko taki tipi sploh javno oglašajo. Mimogrede, leta 1991 so slovenske oblasti Dragišo Marojevića (Stranka enakopravnosti občanov) pospravili na hladno, ker je kobajagi delal zgago, sedaj pa vsi mirno gledajo, kako nekateri širijo sovražni govor.

 5. Komunajzerji že stresajo nestrpnost.

  Od kje vam ideja, da bi morali ugoditi vsako kaprico gejevskemu lobiju?

  V demokratični državi ima vsak pravico do svobode govora in sodelovanja pri sestavljanju zakonov. Zato je to, kar počne ta zlobna baba čisto navadna diktatura.

  Pa uporabljajte že enkrat pravi izraz – verbalni delikt, ne pa sovražni govor. Nestrinjanje z gejevskim lobijem ni sovražni govor.

 6. Carlosu se je čisto utrgalo, tako je frustriran.

  Nasprotovanje homoseksualnim porokam in posvojitvam otrok – ker nam je dobro otrok pomembnejša od sebičnih želja homoseksualcev – enači s ku klux klanom.

  Zaradi takih skrajnežev pa potem nastajajo skrajneži tudi v drugo smer.

 7. Franci nam je že izpričal, da je tako rasist kot antisemit, zato upravičeno lahko domnevamo, da mu tudi temnopolti niso pri srcu. In potem še skrajno desnico upravičuje kot reakcijo na njeno nasprotje.

 8. Carlos v svojem patetičnem zafrustriranem obupu seveda lažnivo obtožuje mene rasizma in antisemitizma.

  Seveda nisem nič od tega.

  Zagovarjam pa svobodo govora in svobodo mišljenja – in to vsakemu. Sem proti kakršnem koli verbalnemu deliktu, tudi, če to Carlos poskuša proglasiti za rasizem in podobne neumnosti.

  Ja. Levičarski ekstremizem sproža ekstremizem tudi v drugo smer. Dokaz je pa, da so se šele pod to vlado začeli napadi na homoseksualce.

 9. Obvestilo

  V skladu z uredniškimi standardi je Časnik izbrisal nekatere komentarje, ki napadajo ali žalijo druge osebe.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite