Iz MNENJ Z MERO: Siva eminenca slovenske politike je ekonomski analfabet + Barroso, Alenka in Hilda

0

milan_kucanS predstavitvijo knjige Mnenja z mero smo v njej zbrane kolumne tudi umaknili s spleta in jih boste lahko brali le v knjigi, ki je do jeseni na voljo za nakup samo preko naročniške strani na Časniku. Vsake tolikov vas bomo torej spomnili na pasus iz preteklih, a še vedno zelo aktualnih prispevkov, ki jih lahko v celoti preberete v knjigi Časnika in tako podprete njegov nadaljnji obstoj.

 

Žiga Andoljšek: Siva eminenca slovenske leve politike je ekonomski analfabet (25. november 2011)

V hrvaškem tisku smo lahko prebrali članek, v katerem siva eminenca slovenske leve politike razlaga, da v Sloveniji vlada »povampirjen in izobčen« kapitalizem. Strinjamo se lahko, da si tega nismo želeli. Skrbeti pa nas mora napeljevanje tega politika v smeri, da je kapitalistični ekonomski sistem nevaren ter škodljiv, in ga je potrebno zamenjati. To pa že diši po obujanju ideje o socialističnem, morebiti celo planskem ekonomskem modelu.

Ne, g. Kučan planske, »dogovorne« in nepravične ekonomije v Sloveniji ne potrebujemo! Slovenija potrebuje odprto svobodno ekonomijo, kjer bodo zasebna pobuda, svoboda posameznika, spoštovanje različnosti in poštenost poroštvo za zasebno in skupno blaginjo.

Jože Možina: Barroso, Alenka in Hilda (25. maj 2013)

A ta zločin, kot tudi drugi podobni, ni stvar preteklosti in zato ga postavljam ob bok aktualnim. Nadaljuje se v prihodnost in ima trume sodelavcev. Rasteigerjevi se še vedno borijo za pravično vrnitev premoženja. Še kar je bilo po šestdesetih letih vrnjeno, jim je občina tako visoko obdavčila, da so izgubili že skoraj polovico vrednosti. Nevidna roka oblasti želi, da bi čim prej padli v stisko in morali poceni prodati. Da bi bilo vse tako kot prej, tako kot je uzakonila revolucija.