Ive A. Stanič: Politični udar

6

Z Jankovičevim predstavitvenim nastopom na sedežu MOL-a in pozneje na Kongresnem trgu, smo doživeli pravi politični udar. Spominjam se na leto 1941: boj proti klerofašistom, boj proti kolaboracionistom in belogardistom (ki jih takrat še ni bilo!), boj proti izdajalcem slovenskega naroda … Prav tako me tokratna impulzivna gonja tranzicijske levice spominja na »pohod na Rim«

Da gre pri tem velikem sproščanju politične energije predvsem za strah in hkrati sovraštvo do Janeza Janše, ni potrebno posebej poudarjati. To je plastično pokazal v svoji izjavi dr. Rajko Kenda, strokovni direktor Pediatrične klinike UKC v Ljubljani. Z veliko dozo presenečenja sem poslušal njegovo izjavo in se čudil, koliko sovraštva in negative je akumulirano v enem samem človeku. Razmišljal sem, kako se tako velik in pomemben strokovnjak obnaša do svojih pacientov. Kako jih obravnava? Morda tudi njih politično opredeljuje na zagovornike Janše ali Jankoviča? Je človek, ki s tolikšno zadirčnostjo zagovarja eno politično opcijo in vehementno napada vodjo nasprotne strani, lahko politično neopredeljen in zazrt samo v stroko? Kakšen odnos ima do pacienta, pri katerem na primer povsem slučajno ugotovi, da je pristaš Janeza Janše? Je do človeka z drugačnim razmišljanjem lahko objektiven in osredotočen samo na zdravljenje? Se pred bolnikom lahko osvobodi političnih strasti, ki jih je kazal pred kamero?

Da se razumemo – ne gre samo za izrečene očitke, gre tudi in predvsem za interpretacijo. In prav z njo je v meni pustil zaskrbljujoč in strašljiv vtis. Lahko rečem, da me je prizadel, saj je v mene želel zasaditi dvom, ostale Slovence – volivce pa še bolj razdeliti na vaše in naše.

Ob zadnjih dogodkih (nekateri jih imenujejo kar »mesarsko klanje«) pa ne gre pozabiti, da se ljudstvo vendarle prebuja, da ne prenaša laži in neizpolnjenih obljub, predvsem pa je občutljivo na takoimenovane sovražne govore. Tovrstni manevri levičarjev pa znajo škodovati prav njim, saj volivci že po tradiciji zaščitijo napadenega.

Vir: Politikis

6 KOMENTARJI

 1. Tudi uredništvo ne bi smelo spuščat na Časnik takih člankov brez vsebine. Zgolj in izključno samo diskreditacija!

 2. Cenjeni g. STANIČ ! Tudi meme je dvignila izjava zdravnika dr. KENDE ! Torej pozor, če boste njegov pacient, bognedaj, da izve, da ste desničar , ta vas je v stanju poslati v večna lovišča ! Prijavite se raje pri zelo prijazni URŠKI na katero že celjski pacienti komaj pričakujejo !

  PA ŠE TOLE UDBOVSKO iz MURGEL , raztrošeno po vsej deželi . Ali ne veste, da odpira JANŠEVA URŠKA V ABU DABIJU privatno kliniko ! Če to ne veste ali pa zato niste slišali, potem vam pa res ni pomoči !

  • Kar se strahu pred pristransko obravnavo tiče, pa glede na to, da je dr. Kenda pediater, logično sklepam, da tako kočevski modrijan kot dedi Cactus menita, da jima gre na otročje …

 3. Spoštovani gospod Ive A Stanič,
  praviloma ne ogovarjam na žalitve, ki jih prebiram na spletnih straneh, tokrat pa ne morem, da bi ne odgovoril. V demokratični državi velja, da povedati svoje mnenje o politični situaciji ne more biti povod za zlonamerno diskvalifikacijo in blatenje človeka. Povezati mojo izjavo o razlogih, zakaj ne želim, da mi vlada SDS , s strahom bolnikov, da jih bomo obravnavali v skladu s političnimi preferencami njihovih staršev, je nizkotno in podlo. In so ljudje, ki mislijo tako kot vi, edini razlog, zakaj ne želim, da mi v naslednjih letih vlada vaša stranka.
  prof.dr. Rajko Kenda, dr. med., višji svetnik, strokovni direktor Pediatrične klinke

 4. Z objavo teh blodenj gre pomahati pred nosom patra Laha, ko bo naslednjič moraliziral o medijih na Slovenskem.

Comments are closed.