Mami, a to pomeni, da boš ti umrla?

6
Iva Dimic javno govori o svoji bolezni, saj želi ozavestiti ljudi, ki se soočijo z diagnozo rak. Želi jih opogumiti, da ohranijo veselje do življenja.

Zgodba poslanke Nove Slovenije Ive Dimic je zanimiva. Nase je opozorila kot ena najbolj aktivnih poslank Državnega zbora. Je tudi mati petih otrok, poleg tega pa se je odločila, da bo javno spregovorila tudi o svoji bolezni. O raku.

Iva Dimic je otroška leta in mladost preživljala na kmetiji. Delo na kmetiji ji je bilo v večji meri prihranjeno, je pa marsikatero urico preživela v družinski gostilni, kjer je opravljala tudi delo natakarice. Po šolanju in med študijem ob delu sta imela z možem najprej tri otroke, dva sina in hčerko, po nekaj letih pa sta se odločila družino razširiti še z dvema otrokoma. Rodila je še dve hčerki. Veseli jo, da se danes tudi druge slovenske družine odločajo za več otrok.

V nadaljevanju je spregovorila o svoji bolezni – rakom na dojki. Prvi znaki, da z njenim zdravjem ni najboljše, so se prek vztrajnega kašlja začeli kazati pred dvema letoma. Preiskave so pokazale, da je tudi njo, kot mnoge druge, obiskal rak. To ji je povedal kirurg Erik Brecelj. O njegovem delu, strokovnosti in človečnosti je povedala veliko lepih besed. Po diagnozi se je začela njena borba za življenje.

Mami, a to pomeni, da boš ti umrla?

Tudi veliko pogovorov so imeli v krogu svoje družine. „Mami, a to pomeni, da boš ti umrla,“ jo je vprašala najmlajša hči, ko je izvedela za njeno bolezen. Odgovorila ji je, da ne. Da to pomeni, da bo šla v bolnico, kjer jo bodo zdravili in da bodo skupaj zmogli premagati bolezen. Na srečo se je to tudi zgodilo. Ni pa šlo povsem gladko, saj je bila po odstranitvi dojke potrebna še odstranitev bezgavk in kemoterapija.

Iva Dimic nam je zaupala, da javno o svoji bolezni govori tudi zato, ker se ji zdi pomembno ozavestiti ljudi, ki se soočijo z diagnozo rak. Želi jih opogumiti, da se z diagnozo ne sme zaključiti neko veselje do življenja.

Iva Dimic je vesela, da so ji tudi v njeni stranki v času zdravljenja stali ob strani in jo podpirali. Več o njenem zdravljenju, tudi o preventivnih zdravstvenih pregledih si lahko ogledate v oddaji, v kateri je spregovorila tudi o svojem delovanju v politiki. Predstavila je tudi svoj pogled na naše zdravstvo, povedala, zakaj meni, da je prav, da njena stranka ni šla v Šarčevo vlado in še marsikaj zanimivega. Med drugim tudi, da so in bodo s svojim delom dokazali, da si zaslužijo več poslancev in s tem tudi večji vpliv v slovenski politiki.

6 KOMENTARJI

 1. Spoštovana gospa Dimic, pogumno naprej – v življenju in v politiki. V slednji ne preveč v sredino, tam je velika gneča, no, samo verbalno. Ne najdemo ravnotežja, skoraj vse je nagnjeno v levo.

 2. Barvo.
  To “odločanje” o otrocih je tako plehko slišat. Je ljudi res sram imeti otroke? Sram spolnosti? Tako otrok postane stvar odločitve?!

 3. Vedenje o raku in njegovem zdravljenju ima sicer stroka, ne politika. Naloga politike je tu le prizadevanje za razmere, v katerih bo stroka lahko optimalno delovala pri preventivi in zdravljenju.

  To je moje sporocilo strankarski kolegici gospe Dimic, evroposlanki Ljudmili Novak. Ki je v zadnjih zapisih pokazala cudne predstave o tem, kaksna je vloga in kaksne kompetence politike, npr. europarlamenta in kaksna medicinske oz onkoloske stroke. Ni potrebe, da bi Ljudmila Novak ucila onkologe, kako zdraviti raka. Niti dobro ne bi bilo za bolnike.

 4. Pogumno, ga.Iva – Bog ima to rajžo na zalogi dober dar in ostati tukaj še precej lepih let je čisto mogoče!

 5. Današnja “stroka” je že skoraj povsem izgubljena v zdravljenju in ohranitvi zdravja, ker ji niso jasno Osnovni procesi v telesu, katere ureja in vodi duša, ki je lastnik nejenga materialnega telesa. Tako tudi “stroka” po učinku čedalje bolj leze na nivoje prednovodobnih mazačev.
  Dokaz za to so novi izbruhi novih bolezni, kot na primer koronavirusi, in stare bolezni, ki že dolgo veljajo za “izumrle” . Vendar pa so to sedaj samo majhni začetki, glede na to, kar se bo kmalu zgrnilo na ta planet še pred Koncem “sveta” v tem desetletju.
  Torej, za Zdravo , in nerakavo življenje potrebujemo : Zdravo Prehrano ( ki pomeni vegetarijansko oziroma vegansko prehrano , z Izključitvojo bele moke, koreninskega/belega sladkorja, kave, koreninskih /podzemnih jedi , žganih pijač, (vseh vrst) krompirja, mesa ( ki začne postajati mrhovina tisti trenutek ko žival ubijemo ( z zadušenimi ali preganjanimi-ustrahovanimi živalmi pa meso itak postane celo strupeno zaradi izločanja posebno strupenih hormonov v kri ) namesto tega pa Graham-Polnozrnato moko, in vsa živila, ki rastejo z Čim daljšim zorenjem plodov na Sončnih žarkih, …
  Nadalje potrebujemo življenje brez spolnih občevanj, oziroma občevanj Samo za Reprodukcijo , Kajti z spolnimi izločki Oba spola izgubjata Najsorodnejše Energije svojih duš, ki pomagajo tudi k Ohranjanju telesnega zdravja.
  Potem potrebujemo še Spanje v Polsedečem položaju (3×45 stopinj), zaradi prevelikih razlik v krvnih tlakih , ki nastanejo, ko prehajamo iz pokončnega stanja v ležeče stanje , kar Zkrajša življenjsko dobo za okrog 33 % .
  Zatem potrebujemo še sončenje vseh obolelih mest ob boleznih, v Ivinem primeru sončenje dojk, vendar pa ne preveč, zato, da ne pride do opeklin .
  Ne nazadnje pa potrebujemo še veliko gibanja , najbolje z hojo v Gorski svet , po “Osončenem zraku” , kar je za Ženski svet še posebej Zdravilno.
  Nato potrebujemo še hidroterapijo , pod katero se šteje zimsko kopanje v rekah in jezerih, …
  Potrebujemo pa tudi zeliščna zdravila po Heliopatskih metodah , ker delujejo Protirakavo, in Nadvse Zdravilno.
  Toliko zaenkrat .
  Z tem načinom življenja smo si “kupili” že dobršen del Zdravja in tudi Dobršen Del Visoke starosti.
  Vendar pa vse to Tudi še Ni dovolj, Če pri vsem tem ne sodeluje še zaupanje v Stvarnika , ki je Gospod Bog kot Praenergija, ki Ureja Vse kar je Ustvarjeno da obstaja v Večnem Neskončnem Prostoru v katerem se nahaja tudi to materialno vesolje ki ga že poznamo.
  Mir vam bodi , vse do Drugega Prihoda v tem Desetletju, takoj za Koncem “sveta”.

Comments are closed.