Islamski odporniki napadli cerkev

6

Skupina oboroženih napadalcev je v nedeljo vdrla v kaldejsko stolnico  v centru Bagdada. Po prvih podatkih so takoj ubili varnostnika in duhovnika. Ko so jih napadle iraške varnostne sile ob podpori ameriške vojske, so detonirali še bombe. Po najnovejših podatkih naj bi bilo ubitih več kot 50 ljudi vključno z najmanj šestimi napadalci in neznanim številom iraških vojakov..

Napadalci naj bi pripadali organizaciji Islamska država Irak, ki je povezana z al-Kaido. Omenjena cerkev je že bila tarča teroristov leta 2004, ko so islamski skrajneži napadli več krščanskih skupnosti v Iraku.

Viri:

Baghdad church hostage drama ends in bloodbath

Security forces storm Baghdad hostage church

Liberati gli ostaggi nella cattedrale siro-cattolica di Baghdad

6 KOMENTARJI

  1. V času vladavine gldega Saddama Husseina so kristjani v Iraku svobodno izpovedovali svojo vero. Vsaj toliko, da so jih pustili pri miru.
    Ko je “velekristjan” Grmov Jure (opet Jure!) zasedel Irak in prinesel tja “demokracijo”, se je za iraške kristjane začel pravi pekel. V konfliktu, ki se odvija med islamskimi frakcijami (šiiti, suniti) vlečejo najbolj kratko kristjani, ker jih zdaj vsi, ki imajo pet minut časa, preganjajo, saj jih imajo za zahodnjaške trojanske konje in še zaradi česa drugega.

  2. Ja, takole je s tem. Ameriške fundamentaliste itak zanima samo usoda Izraela, pa tudi Judje so koristni samo do drugega prihoda prijatelja tesarja – potem bodo vrženi v ognjeno jezero. Ko jih po glavi dobijo palestinski kristjani, to ni nič spornega, dol jim visi za libanonske (razen tistih maronitov, ki so prijateljsko naklonjeni ameriško-izraelski politiki). Bližnjevzhodni kristjani so v najboljšem položaju v Siriji in Jordaniji, pa je vsaj prva baje na “osi zla”. In še v Iranu se imajo bolje kot pa v Saudski Arabiji, a kaj, ko je pa to v resnici največja in najkoristnejša ameriška zaveznica (koristi od Izraela je v resnici bolj malo).

  3. Tovariš Dizma, tudi Vi ste levičarski skrajnež? Ja, nič ne pomaga, če ste si nadeli ime desnega razbojnika. 😉

  4. Samo po sebi je zanimivo gledati, ko se skregata Butalec in pamet.
    Žal se od Milčinskega ni veliko spremenilo v Butalah, še vedno zmagujejo domačini.

Comments are closed.