Iskreni: Kompromis – taktika do istospolnih porok

6

Vse dogajanje okrog predloga družinskega zakonika je razgalilo tudi nekaj zanimivih dejstev. Zato v prihodnje pričakujemo:

1.Da bo država kazala več posluha za podporo in financiranje vzgojnih in preventivnih programov za družine. Zadnjih nekaj let se pogosto ne moremo znebiti vtisa, da država išče birokratske in druge ovinke, kako bi se tej podpori izognila. Drugače je s podporo projektov promocije in potrditve homoseksualnosti, ki so prednostna naloga mnogih politik in politikov.

2.Odločno se upiramo vsakršnim poskusom diskriminacije, ki pod krinko prizadevanja za človekove pravice onemogoča civilni družbi, da izrazi svoj glas. Živimo v svobodnem in pluralnem svetu. Če imajo lahko tisti, ki si prizadevajo za potrditev in uveljavitev homoseksualnosti, vso pravico izražati svoje mnenje, moramo imeti isto pravico tudi vsi, ki si prizadevamo za vrednoto naravne družine. To v ničemer ne ogroža človekovih pravic kogarkoli.

3.Nadalje imamo starši vso pravico, da pri vzgoji spolne identitete lastnih otrok sledimo lastnim vrednotam in nazorom. Zato nas skrbijo neurejene razmere na področju šolstva in drugih vzgojnih ustanov, kjer se otrokom – znova pod krinko človekovih pravic – predstavlja, promovira ali celo vsiljuje drugačna spolna identiteta. Starši imamo pravico, da šolska vzgoja na tem ključnem področju osebnostne rasti ni v nasprotju z vzgojo v družini.

Več: Zavod Iskreni.net 

6 KOMENTARJI

 1. Kaj so pri “iskrenih” pravzaprav želeli povedati:

  1. Hočemo davkoplačevalski denar za naše društvo. Več denarja.

  2. Informacijska pooblaščenka je čarovnica, na grmado! Pravni argumenti, ki se bodo očitno soočili tudi na sodišču, nas ne zanimajo. Mi vse vemo že zdaj.

  3. Svoje otroke bomo phali s predsodki še naprej in noben šolski sistem nam ne bo vzel te od boga dane pravice. Next: kreacionizem v učbenike biologije.

 2. “.Nadalje imamo starši vso pravico, da pri vzgoji spolne identitete lastnih otrok sledimo lastnim vrednotam in nazorom. Zato nas skrbijo neurejene razmere na področju šolstva in drugih vzgojnih ustanov, kjer se otrokom – znova pod krinko človekovih pravic – predstavlja, promovira ali celo vsiljuje drugačna spolna identiteta.”

  V tej luči je seveda relevantno tudi vprašanje vsiljevanja verske identitete.

 3. Baha je pa samo sovraštvo, jeza in nestrpnost.

  Očitno staršem odreka tudi pravico, da otroke vzgajajo v skladu s svojimi prepričanji.

  Ljudem pa odvzema pravico, da bi pisali poslancem.

 4. Za komunajzerje je itak vsiljevanje vse, kar jim ni všeč, medtem, ko sami lahko vsiljujejo vse, kar hočejo.

  Drugače pa v deklaraciji človekovih pravic in tudi v slovenski ustavi jasno piše, da imajo starši pravico vzgajati otroke v skladu s svojo vero.

 5. DANES NA TELETEXTU : Ustavno sodišče Francije ugotavlja, da so poroke

  med istospolnimi nični, tako nekako ! Z enako pravno formulacijo, bi

  lahko tudi naši ustavni sodniki rešili, ravnali, po tej umni

  odločitvi in odpravili nejasnosti, ki se pletejo v glavah obrobnikov !

Comments are closed.