Iščoč slovenskega junaka

1

Sloveniji se zdaj prav vse lomi. Mura je sicer že malo pozabljena, zdaj so tu Prevent, Vegrad, Merkur, pretirana tajkunska zadolženost, bančna sanacija, holdingi, bolehne javne finance, zdravstvo, stavke, še marsikdo in marsikaj.

Ali v tej državi, zdaj preplavljeni z malodušjem, stečaji, gospodarsko, politično in moralno črnino, sploh še kje sije sonce?

Pojdite v Pomurje. Tam se vendarle umakne kak oblak in sonce posije. Po stečaju oziroma zmanjšanju Mure, državni pomoči in nekaj časa po odprtju avtoceste se vendarle sproščajo kreativni potenciali, ljudje se, kljub številnim oviram in še vedno nezavidljivim razmeram, znajdejo, nekaj se dogaja. Preberite si sosednji članek, jamčim, da boste boljše volje, z ničimer vas ne želimo farbati.

/ … /

Vir: Finance.si

1 komentar

  1. “Ni na svetu ga junaka,
    ki ne lula, kadar kaka.”
    Ker tudi politiki lulajo, kadar kakajo, je treba spraviti politiko iz gospodarstva: tako levo kot desno, koruzno in zmesno. Politika mora ustvariti samo ugodno okolje za gospodarski razvoj in ugodno okolje za ustrezen nadzor prava nad morebitnimi lumparijami v gospodarstvu.

    To je najbrž zelo težko, kajti, kje bomo pa zaposlili kakega diplomiranega geografa ali politologa ali učitelja razrednega pouka, ki je “naš”, če ne v kakem KAD-u, SOD-u, PISKR-u ali SKLED-i?

Comments are closed.