Inšpektor Matić v skrbeh za sanjsko službo, usoda SMC je zanj deveta briga

5
Grozeča pandemija korona virusa je za inšpektorja Matića zanemarljiva v primerjavi s šibo božjo, ko se na obzorju kaže desno-sredinska vlada. Skrbi ga ohranitev dobre službe, skrb, da ga odpihne, je narekovala njegov zapis na FB; usoda SMC je zanj (čeprav ustanovitelja stranke) povsem postranskega pomena.   /foto: STA

Višinska bolezen prenekaterega politika je huda nadloga v naši državi. Zaradi te bolezni izgubijo presodnost in ne vidijo realnih problemov države ter državljanov. Sleherni hip njihovega bivanja je prežet s hlepenjem po oblasti in skrbjo za osebne koristi. Tudi potem, ko jih volivci ne izvolijo več in jim dajo vedeti, naj spokajo, se ne dajo kar tako. Menijo, da jim pripada kos oblasti in vse kar sodi zraven. Nekaj se že najde pri državnem koritu.

Spisek politikov, ki iščejo predvsem lastne koristi in ne dobro države ter državljanov, je dolg. Pri vrhu sta vsekakor dva odstopljena predsednika vlad. Osmoljenca v teh dneh kar tekmujeta, kdo od njiju ima lepšo samopodobo, kdo ima manj občutka za politiko. Samo ugotavljamo, kdo je bolj užaljen, komu bo treba zamenjati poslance. In ker to najbrž ne bo dovolj, bo treba zamenjati še volivce. Ne bomo naštevali vseh tistih, ki so bili v svojih očeh nenadomestljivi in jih je navkljub medijskemu zavetrju odpihnilo.

Matić, vodja inšpektorjev za okolje in mestni svetnik v Ljubljani, kjer gradijo drekovod nad zalogami pitne vode

Z mesta poslanca je v udobno državno službo je odpihnilo dr. Dragana Matića, enega izmed šestintridesetih poslancev SMC v prejšnjem sklicu Državnega zbora. Na volitvah leta 2018 ni bil ponovno izvoljen. Nanj bi že pozabili, če bi se bil po porazu umaknil iz politike ter bi kot doktor zgodovinskih znanosti znova branil nespremenljivost zgodovinopisja in/ali se ukvarjal z anonimiziranjem dokumentov v zgodovinskih arhivih. Ne vemo, ali se ni umaknil zaradi višinske bolezni in zaslug ali česa tretjega. Ne gre pozabiti, da je v zadnjih minutah neslavne Cerarjeve vlade želel z mesta predsednika odbora za kulturo čez parlament v ustavo zbasati narodnostne manjšine narodov, s katerimi smo živeli v SFR Jugoslaviji. Iz strankine in državne politike so ga pospravili na mesto vršilca dolžnosti glavnega inšpektorja Inšpektorata za okolje in prostor.

Na lokalnih volitvah 2018 je bil dr. Matić izvoljen le za mestnega svetnika v MO Ljubljana, čeprav je ciljal mnogo više; ne njemu ne SMC ni uspel veliki skok na mesto župana. Dragi bralci, ste že kdaj slišali za konflikt interesov, za nezdružljivost političnih in/ali strokovnih funkcij?

Ste že slišali za strankarske funkcionarje, poslance, ali mestne svetnike, ki so na vodstvenih mestih organov v sestavi?

Če ne, se o tem poučite na primeru Matić. Kako bi bilo, če bi v Jankovičevi srečni družini med svetniki MOL bil tudi glavni direktor Finančne uprave, glavna inšpektorica Tržnega inšpektorata RS, glavni direktor Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij in še vrsta drugih direktorjev in glavnih inšpektorjev organov v sestavi RS? Lepo in koristno, vendar le za nekatere; za Slovenijo prav gotovo ne.

Halo, glavni inšpektor Inšpektorata za okolje in prostor je mestni svetnik! In to v Ljubljani, kjer je gradnja kolektorja C0, drekovoda nad zalogami pitne vode, le vrh ledene gore urbanističnih, gradbenih, stanovanjskih in ekoloških problemov.

Oportunistični Matić gleda proč tako pri velikih kot pri majhnih zadevah, ki naj bi bile predmet inšpekcijskih nadzorov. Noče videti ne problematike pri infrastrukturnem projektu, ki je usoden za pitno vodo tristo tisoč Ljubljančanov ne težav zgolj stotnije stanovalcev oskrbovanjih stanovanj, če se omejimo le na dve pereči  zadevi. Prva je na očeh širše javnosti, o drugi javnost ve malo ali nič. Pri slednji gre za problem obratovanja stavb z oskrbovanimi stanovanji Murgle II v Ljubljani, kjer je investitor prodal ob vhodih v stavbe vsa parkirišča za oskrbo in gibalno ovirane osebe, nenamenske prostore oddaja za poslovno dejavnost in naklepno neprodana stanovanja uporablja za turistično namestitev (Airbnb, Booking.com).Vsi inšpektorji (stanovanjski, gradbeni, tržni, vključno z vršilcem dolžnosti glavnega inšpektorja za okolje in glavno tržno inšpektorico) lastnikom oskrbovanih stanovanj svetujejo sodno pot.

Človek nehote dobi vtis, da so inšpektorji zvodniki na vratih advokatskih pisarn.

Matić ob udobni državni službi najde čas za politikantstvo

Vršilec dolžnosti glavnega inšpektorja Inšpektorata za okolje in prostor zase pravi, da je navadni državljan. Karkoli naj že to pomeni, pred dnevi je v svojem pamfletu hujskal članstvo SMC proti predsedniku stranke in njegovim pragmatičnim političnim potezam. On ni navadni državljan, ampak je državni funkcionar – glavni inšpektor, ki ga je vlada imenovala za strokovno delo organa v sestavi, zato je njegovo ukvarjanje z dnevno politiko in politikantstvom na družbenih omrežjih povsem nesprejemljivo. Na FB je opeval  zasluge dosedanjih levih vlad in še zlasti stranke SMC za blagostanje v državi in svaril pred katastrofo vstopa SMC v novo vlado. Kaže, da je eden redkih, ki ne dojema, da se je plemenito in »etično« poslanstvo SMC izpelo in stranko ankete javnega mnenja komajda še zaznajo. Ne samo, da je v konflikti interesov, ampak ob udobni državni službi najde čas za politikantstvo.

Grozeča pandemija korona virusa mu je zanemarljiva v primerjav s šibo božjo, ko se na obzorju kaže desno-sredinska vlada. Morda pa je njegova glavna skrb ta, da na vratih urada in dokumentih inšpektorata ne bodo brisali samo »vršilec dolžnosti« ampak kar njegovo ime in priimek. Skrbi ga ohranitev dobre službe, skrb, da ga odpihne, je narekovala njegov zapis na FB; usoda SMC je zanj (čeprav ustanovitelja stranke) povsem postranskega pomena.
_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

5 KOMENTARJI

 1. To je prava katastrofa, da “mora” nekdo na Časniku pisati o enem takem modelu kot je na sliki in v naslovu. Pa ne zamerim avtorju dolgega in poučnega teksta- bo koga kaj zbrihtal ?
  kako more en tak tip sploh biti na položaju za katerega nima izobrazbe ?? Ampak takih primerov je v levih brlogih kolikor hočete !!
  Ti tipi se nam rogajo, ker je med našimi Butalci veliko ignorantov , ki take stranke volijo ! Da ne govorim kakšne podlosti piše in govori….
  Ko bodo ljudje to preleteli, umaknite, ker ni prav da je arhiv Časnika zasvinjan…

  • JANEZ, NEKATERIM NITI DANAŠNJA NEUMNA “IZOBRAZBA” NIČ NE POMAGA, DA NEBI ZGANJALI ZLOBE KOT JO TALE ČEFIRSKI JUŽNJAŠKI ZLOBNI POKVARJEN PARAZIT !!! ! !!!
   AMPAK, KAKO NEKI MORA BITI NEUMEN NAROD, DA TAKOLE HINAVSKE POKVARJENE LJUDI PUŠČA NA VODILNE POLOŽAJE !!! ??? !!!
   PA TO JE NEZASLIŠANO !!! ! !!!
   OBUP !!! ! !!!
   IN KDO BO TA JUŽNJAŠKI NERED V NAŠI DRŽAVI SPRAVIL V RED ??? ? ???
   Ali ga bo Janša morda ?
   Mzv.

 2. KAKO POKVARJEN JE MORAL POSTATI NAŠ UBOGI NAROD, DA SO MU ZAČELI TAKOLE VLADATI TUJCI ??? !!! ???
  In, Kje je rešitev ?
  Janša , boš kaj ukrepal ?
  Mzv.

 3. “Smc” je bila pa itak kvazi stranka, nastavljena od s3cev iz ozadja , ter Kučkota . Žal. Ampak, takšen kakršen je nek narod, takšno vlado si zasluži.
  Kajti, vlado postavlja Bog – glede na duhovno stanje naroda !!! ! !!!
  Amennn !!! ! !!!
  Mir naj vam bo, vse do Drugega Prihoda v tem desetletju, takoj za Koncem “sveta” v tem desetletju.

 4. Mimogrede : kar Nič ne umikajte tega članka, in sicer Zaradi Evidence, da se vidi Koga ste Razkrili ( razkrinkali) , da se tudi kasneje vidi v kakšne Hude Zablode je padel Slovenski Narod, in da se lažje spominjamo Pokvarjencev ki se nam Parazitirajo-Zažirajo-Zajedajo v deželo in narod , ter, da tudi takšne nepoučeneže ki hočejo vse to prikriti z odstranitvijo objav prepoznamo , ter jih poboljšamo, ali pa … vsaj premestimo skupaj z migranti nazaj kamor spadajo. Amennn !!! ! !!!
  Mir naj vam bo.

Comments are closed.