In Viktorja dobi… NKBM!

31

V zadnjih nekaj letih smo bili priča potopom nekaterih Titanikov slovenskega gospodarstva. Pod vodo je šlo nemalo velikanskih podjetij s katerimi smo se še nedavno hvalisali in jih kovali v zvezde kot primer uspešnih večjih gospodarskih subjektov na Slovenskem. Kaj je bila prava ledena gora za omenjene verjetno nikoli ne bo razjasnjeno, čeravno imajo ali pa so imele vse štiri omenjene družbe skupni imenovalec – kapetane z nenasitnimi trebuščki.

Matej Raščan, lastnik družbe Delo Revije, je slednjo kupil tri leta tega. Da mu je  takrat ta veliki met uspel, je plačal 9,1 milijona evrov. “Položaj največjega revijalno-založniškega podjetja v Sloveniji pa bomo še naprej ohranjali s kar največjo odgovornostjo” je zapisal Raščan v pismu na spletni strani družbe. Res? Ker ne Matej ne njegova družba Monera denarja za nakup nista imela, si je ta denar izposodil pri Delu Revije, kar je tako absurdna kot tudi že videna poteza v slovenskem gospodarskem prostoru. Na žalost pa tudi družba Delo Revije ni posedovala teh sredstev, zato se je po 30 milijonov evrov obrnila na banke. Kjer pa za tako visok znesek zahtevajo neko zavarovanje. In v sklopu tega so revijaši zastavili svoje blagovne znamke. Da bo situacija še bolj bizarna, se je v preteklosti med kupci Dela Revij večkrat pojavljalo tudi ime Igor Bavčar, a je sam trditev, da se zanima za nakup tega podjetja, večkrat zavrnil.

Bančnikom Nove kreditne banke Maribor, ene izmed upnic, je prekipelo in za 11. avgusta so napovedali dražbo blagovnih znamk Lady, Stop, Avto Magazin, Viktor, Anja, Rože & Vrt, Dr. Roman, Smrklja, Ambient, Zvezda, Eva, Cukr, Lord, Moj hobi, Dobra kuhinja, Modna Jana, Gremo, Spletka, Rekreacijski non stop, Naša žena, Revija za ljudi z elanom, Zlata snežinka, Pri nas doma, Kaprica, Obrazi, Lepa & Zdrava, Modna, Lady Križanke, Moj mikro, Radar, KIH, Slovenka leta, politični Obraz leta, Briljant in tako naprej. Izklicna cena je dobrih 10 milijonov evrov. Zaposleni pa so nad tem navdušeni. Čeprav se na prvi pogled zdi, da se je pač še en manager uštel pri premetavanju kroglic na abaku, bo imelo to početje večje implikacije. Na tnalu je več kot 30 revij, med katerimi nekatere izhajajo že 70 let, in deset odmevnejših letnih prireditev, kar za slovenski medijski prostor ni zanemarljivo.

V teh primerih ni šlo za samoočiščevalno akcijo gospodarstva z znatno pomočjo gospodarske krize temveč za katarzično tržno kaznovanje  kapitanov, ki so bili prepričani, da lahko sami premagajo ledeno goro, morje v katerem plujejo, Neptuna in Sirene, pri tem pa še ulovijo ribo ali dve.

Foto: Wikipedia

31 KOMENTARJI

 1. Ta razprodaja je eno sranje.

  Če ukinejo Slovenko leta, politični Obraz leta in še kaj podobnega, kdo in kje pa bodo “določili” Katarino (izbrisano zaradi žaljive vsebine – Administrator) za te super_duper nazive ?

  Vse hudič jemle, aneda ?

 2. “Katarino (… izbrisano – Administrator)

  “Vse hudič jemle, aneda ?”

  Predvsem pa standarde javne razprave.

 3. Ah, tovariš Bah, na neotesanost in gostilniško-kvantaški jezik naših spletnih prijateljev smo pač že navajeni. 😉

 4. PRJATLI: kot sem rekel, BOJTE SE TE JESENI, pa je Mefisto ponovil, pa ne razumel, si, kot navadno, prisvojil!
  Kajti poleg bede smo še v kaši, da ni konsenza med političnimi strankami in da ni konsenza v naciji! In nič ni mogoče narediti! V tem je strah jeseni!
  Kajti tudi lakoto in trpljenje pretolčeš, če imaš pred očmi izhod!
  Mi pa smo v popolni temi!

 5. BANKA “NKB “, prodaja “Delo” z njegovimi blagovnimi znamkami vred ! Po vsej verjetnosti sodijo zraven v to ceno še kakšen MARKEŠ, JEŽ , REPOVŽEVKA, kar jim bo pokvarilo ceno, na vsega desetino vrednosti, od zahtevane ! !

 6. @cactus

  Delo Revije, ne Delo. Druga firma. Verjamem pa, da so to v globalni vojni proti “komunistom” zgolj malenkosti, ki težko prodrejo čez možganske vijuge.

 7. Petrovc: “Mi pa smo v popolni temi!”

  Res je. Mnogi enostavno ne vidijo, da je propadlo podjetje, gospod Matej pa ne.

  Ampak! Upam, da se počasi že svetlika. Da mnogi že nekje v skritem kotičku možganov že dvomijo, če je resnično vsega kriv JJ. No, ampak za vsak slučaj bodo še vedno volili tistega, ki vpije: “Ustavimo Janšo!”

  Še pripis:
  Nisem volivec gospoda Janeza. Če ga bom volil, ga bom ravno zato, ker ga mediji demonizirajo. In javno linčajo.

 8. AlFe:
  Petrovc: “Mi pa smo v popolni temi!”………………Nisem volivec gospoda Janeza. Če ga bom volil, ga bom ravno zato, ker ga mediji demonizirajo. In javno linčajo.

  AlFe: ja, to je tudi mene zaneslo na njegovo stran! Primitivnost in laži in gnojnica, s katero ge polivajo že dvajset in več let!
  Ampak se že sprašujem, če je to zadosti?

 9. MOJI LUBI KRANCI:
  1. In zmagovalci se nalezejo lastnosti poražencev! Samo čitajte komentarje neke nepomenbne ANČKE in njenega vnetega kimovca, pa boste spoznali resnico! Izključevanje, etikiranje, sovraštvo!
  Celo treba je reči, da zmagovalci izpopolnijo negativizme popražencev! In nekateri na teh straneh se že štejejo za bodoče zmagovalce in Bog nam pomagaj!
  2. In trdijo, da bogata cerkev mora biti, da lahko pomaga revežem! Kakšen IDIOTIZEM tistih, ki niso čitali in niso razumeli Biblije in Jezusovih ran! Ran, ki so krvavele od znotraj, pa ne od meča ali sulice! Mar mislite, da je beseda Jezusa na križu: ” Oče moj, zakaj si me zapustil!” Bila namenjena dejanju križanja!? Ne, bila je namenjena upanju, da je bila najprej beseda in da beseda zadošča pametnemu, pametnih pa je malo!
  Menegerji so bogato Mariborsko škofijo dodobra osušili! Torej, tudi bogastvo ni cilj Božji!
  In za to je Jezus prevrnil mize v templju bogatinom, svojim, ker ni cilj bogastvo, cilj je odpuščanje in sociala za vse! Tu je bil Jezus prvi KOMUNIST!
  Naj macola Ančka in njen spletni kimavec M…… , tega ne čitata, ne bosta razumela in bosta slabe volje!
  3. In se v lovorikah zmage predsednik zavzema za takojšnje volitve, v Lepeni! Dragi mi Janez, delaš napako!
  3.1 Vidiš kakšne jurišnike imaš ob sebi! Točno take, kot so jih imeli komunisti po zmagi 45. leta! NORCE! Tipa macola Ančka in M…… .
  3.2 Koga boš povabil k sodelovanju? KOGA?
  LDS, ZARES, SD so vodeni iz istega centtra, ki mu je vseeno, če vse crkne, samo da ni Janša!
  SLS in Desus in SNS so prestreljeni s kadri, ki jih za jajca drže KOS in UDBA! In končno so prav tako kradli in se plodili na lažeh in prevarah in kapitalu!
  NSi malo verjetno pride v parlament! Kajti RKC je tudi zadnjih 20 let odigrala izjemno negativno vlogo! Bila je kot trgovci z novci v Judovskem templju, ki jim je Jezus prevrnil mize!
  In če berete še macolo Ančko, se lahko primete samo za glavo! SAMO TAKIH POTENCIALNIH MORILCEV NE!!!!!
  3.3 Nacija, ki se redi od finančnih in socialnih transferjev, ki jih omogoča ta vlada s krediti mesečno po okoli 15. mio Euro! Nacija je zaradi JURIŠNIKOV tipa Ančka macola in M…… na eni strani in na drugi strani …….najdite se, razklana! Socialnega dialoga ni mogoče, ne med strankami, ne v naciji!
  Dokler ne dosežemo totalen poden!
  3. In Janez pridiga, da bomo kmalu kot Grčija! Janez, pojma nimaš, kar nekaj nakladaš!
  Mi ne bomo NIKOLI kot Grčija, kajti nam ne bo nihče pomagal! NIHČE!
  Nismo vredni kot nacija in nismo vredni kot teritorija! In Nemci imajo zadosti dajanja v vreče brez dna! Merklova je mortala dvigniti plače in pokojnine, da je utišala nezadovoljstvo! V nedogled pa to ne gre!
  To pa je druga plat našega neminovnega razpada!
  Norci tipa Ančka macola in položaj države, ki je ničti!
  4. Medtem ko jurišniki napadajo Petrovca in ga blatijo, njihovi šefi iščejo v gospodarski forum prav bivše KOMUNISTE! Kdo pa mislite, da še zna voditi gospodarstvo, ključ vsega, samo nekdanji gospodarstveniki!
  Poznam enega, več, takih, bivših komunistov, ki so bili vabljeni v novi forum!!!! In VSI SO ODKLONILI!
  Jasno zakaj!
  S takim konceptom ne pridemo nikamor! Dokler ne bo konsenza strank in nacije, ne mislimo svojo kožo dajat strojit!
  In dokler se bo na teh straneh oglašal kak M…… in macola Ančka, ne more biti konsenza, kajti njih cilj ni resnica, njih cilj je MAŠČEVANJE!

  Sicer pa sumim, da Ančaka macola, sploh ni Ančka, temveč je kak moški, ki ima probleme s identiteto!

 10. Joj,joj Petrovc, koliko gneva je v tvoji duši. Stvari, ki jih očitaš “neki nepomembni ANČKI” (izključevanje, etiketiranje,sovraštvo…)se dogajajo v tebi, vendar jih zaradi svoje samozadostnosti ne prepoznaš. Zanimivo, vidiš pa jih pri drugih. To mi sliči na pripadnike nekdanje zločinske organizacije, ki so svoje umazane rabote pripisovali drugim.
  Tvoje primerjave Jezusa s komunistom pa sploh ni vredna analize.
  Tale tvoja 4.točka je pa dokaz tvojega abotnega stanja.

  “4. Medtem ko jurišniki napadajo Petrovca in ga blatijo, njihovi šefi iščejo v gospodarski forum prav bivše KOMUNISTE! Kdo pa mislite, da še zna voditi gospodarstvo, ključ vsega, samo nekdanji gospodarstveniki!
  Poznam enega, več, takih, bivših komunistov, ki so bili vabljeni v novi forum!!!! In VSI SO ODKLONILI!
  Jasno zakaj!”
  KOMUNISTIČNI direktorji so jasno pokazali kako znajo voditi podjetja, ki so jim bila podarjena (ali pa so jih ukradli). Tajkuni(navedi enega iz SDS), brezposelnost, zakreditiranost, neizplačevanje plač, socialni prispevki in še in še in še.
  Petrovc, vem, da te črviči v duši, ker ti je propadel celoten sistem, ki si vanj verjel. Propadajo ti tudi vzorniki, ki si jih na zadnjih volitvah volil. Mislim, da je skrajni čas, da se ozreš vase in pričneš razmišljati o svojem egu in ne o egu “neke nepomembne ANČKE”.
  V sebi nosiš preveč sovraštva, ki te lahko pogubi.

 11. Tajkuna iz SDS sta Andrej Lovšin in Jože Zagožen, pa tudi Matej Raščan je bil svoje čase zelo blizu Janševi stranki.

 12. Gufy: joj, joj, si pa DEBELO falil!
  Da bi ti to argumentiral, bi moral v podrobnosti mojega življenja! Tega pa ne mislim na teh straneh!
  1. Me pa zanima, katera je bila nekdanja zločinska organizacija, lahko bi jo eksplicitno imenoval!?
  Mislim pa , da imaš v mislih OF!
  Dragi moj Gufy o OF sem se razpisal na nekih drugih straneh in ne mislim ponavljati, morda kdaj drugič, ko bo to tema teh strani! MOTIŠ SE!

  2. Nisem nikjer direktno pripisoval Jezusa kot komunista! Pisal sem o njegovem odnosu do kapitala in o tem, da je tak odnos imel tudi Marx. Torej, bodi bilj natančen in ne čez palec!
  3. Ančka mi je v zabavo po delu, sprostitev in nič več. Moram pa priznati, da nikoli nisem bil rad v družbi s jurišniki s plašniki okoli oči!
  4. Nikoli nisem verjel v sistem, ki mi ga pripisuješ! TI POJMA NIMAŠ! Ta sistem me je dvakrat grdo preganjal zaradi notice v Delu 1976 in zaradi pripombe predsedniku CKKPS! Grdo!
  Kot predsednik študentov ene ljubljanskih fakultet sem javno zagovarjal Staneta K.
  5. IN NIKOLI nisem volil drugega kot Janeza J. in Jožeta Pučnika!!! Prehitro potegneš revolver!
  6. Komunistični direktorji so postavili in vodili SMELT, METALNO, LITOSTROJ, IBL,…. kje so zdaj ta podjetja!!! Mešaš komunistične direktorje in banditliberalne smrkave povzpetnike!

  Gufy, mislim, da se poznava, ti že veš kako! In manjka ti prodornosti pri politični analizi.

  Kar pa se tiče sovraštva, ki da ga nosim v sebi, da ti dokažem, kako dvakrat debelo si falil:

  MOJA SRČNA KRI

  Davno, davno je spočeta,
  moja vroča srčna kri,
  kot z dlanjo sejalca Stvarstva,
  kakor seme, ki potuje,
  ki začrtani usodi,
  vrženo zamahom roke,
  roke, prožene dlani,
  iskre prsta stika,
  da pristane, da kali,
  kjer Sejalec ga sadi.

  Daljne gore, stepe v srcu,
  vroče stepe, plodna zemlja,
  tu vzkali in tu vzbrsti,
  vroča moja srčna kri.
  Moja duša kakor stepa,
  čista reka, kri šumeča,
  ji imena ne poznam,
  vem pa, da je tu bila,
  vojeval, krvavela,
  po svobodi hrepenela,
  duša moja, srčna kri.

  Dolga pot nemirne duše,
  dan ko sonce ne zaide,
  noč ko jutra noče biti,
  stepa daleč, gore blizu,
  gore ljube, bratje Goti.
  Srčno kri hladijo gore,
  boj zamenja smisel biti,
  se prebuja pamet cilja,
  Goti moji bratje.

  Da usoda hoče,
  da se Bog igraje,
  da me Angel vodi,
  da se vrnem v stepo,
  da ogrejem dušo,
  da mi pamet pljuje,
  po ravnicah trav,
  trav dišečih trav
  Da srce ječi,
  češnjev cvet, prekrasen.

  Moja srčnaq kri,
  moja duša Juda,
  moja premočrtnost,
  moja Gotska pamet.
  Da srce odloča,
  da srce razume,
  pride čas pokore.
  …………………….

  Petrovc!

 13. Beno hvala!
  Prvemu bi tudi jaz pripisal tajkunstvo vendar ni član sds, je “samo blizu”. Drugi pa je član stranke, vendar ni tajkun, je “samo blizu”. tretji pa je zagotovo tajkun, vendar nikoli ni bil niti blizu sds.
  Priznam Beno, tem trem tudi jaz ne zaupam.

 14. Petrovc, hvala ti, da si mi vsaj malo odškrnil vrata v svojo dušo. Lahko bi živel v zmoti, da si negativna oseba. Ocenil sem te na osnovi članka, ki je bil v osnovi udrihanje čez “neko nepomembno macolo ANČKO”.
  Tega jaz ne maram! Ker pa sem po naravi spravljiv človek ti tudi jaz pošiljam eno SRČNO KRI.
  PS: vesel bom, če sem bil v zmoti.

  Simon Gregorčič:

  Mojo srčno kri škropite
  po planinskih solnčnih tléh,
  kakor seme jo vrzite
  po doléh in po bregéh.

  Pómlad iz krví rodíla
  cvetke tisočere bo,
  ter prijazno mi gojíla
  svoje nežne hčere bo.

  Deve zorne, dečki zali
  brali bodo róže té,
  v kite bodo jih spravljáli,
  devali jih na srce.

  In srce jim bo ogrelo,
  cvetje vzraslo iz krví,
  da za rod in dom plamtelo
  bode jim do konca dní.

 15. Gufy: neumnost me besni! To je res! In ko se že bojujem, se temeljito, kot ljubim globoko!

  Lahko bi imel VSE! Vse mi je bilo ponujeno! Pa sem vse odklonil! Včasih se sprašujem, zakaj, pa se samo nasmehnem v duši!

 16. Tale BENO, je po mojem mnenju, preobraženi ANGIE ! Ne verjamem, da

  se bo znal dostojno ponašati na tej spl. strani !

 17. cactus: sem že pomislil! In ni vrag, da je tale naša Ančka preobražen KONEC! Samo na nasprotni strani in provocira! Malo si oglej tudi njene članke! KONEC v sovražnikoviih vrstah!

 18. Ančka: vabim te v goste! Pri nas gostom postrežemo najprej z šnapsem, potlej pa s klobaso!
  Kdaj si zadnjič imela trdo, okusno, mastno, klobaso v ustih!?
  Pa ne narezano na kolobarčke, kajti ženska ni šparovček, celo, da zagrizeš in špricne opojni sok!
  Kaj paše, kako je okusen, naraven, bio!
  Baje vsebuje tudi penicilin!

 19. Petrovc, tvoji komentarji so najmanj – neokusni ali pa že kar nesramni.Če nimaš komentarja na članek, potem prenehaj, ker odganjaš komentatorje s foruma.

 20. Petrovc, saj ne da bi se hotel vtikati v tovrstne debate, ampak vendarle moram blagohotno opozoriti, da tozadevni osebek ni ženskega spola … Čemu pa se nekdo na spletu predstavlja kot ženska, čeprav to ni, pa ne znam povedati …

 21. Carlos: jasno, ker smatra, da bomo do ženske bolj kavalirski in bo lahko svoje neumnosti trosil tja v neskončno! Mi pa bomo vitežko požirali!
  Gufy-ančka: ko bosta kot vzrok, mati neumnosti, nehala vidva, bom tudi jaz, kot posledica, oče gorjače, nehal!

 22. gufy: ko zmanjka argumentov, je čas za kol!
  Ti si tisti, ki me podiš s teh strani, s mislijo v sebi, to je naša njiva, tu lahko orjemo samo posvečeni, pravoverni, naši! Meni je popolnoma vseeno, če ma sadaj spodite, odklopite, prepoveste, pisati tu!
  Končno boste sami, prepričevali prepričane in v spirali drseli v temo neumnosti!

  Pisal sem na “vest.si” Dragi moj desni gufy, to je bil internet cajtng, ki je bil vzor DEMOKRACIJE!
  IN VELIKA ŠKODA JE; DA JE UKINJEN!

  In tam sem bil boj z levimi neumneži in zavajalci! To moj prijatelj Contreras dobro ve. In ve Mefisto, Jebiveter, Kaktus,…… PA ME ENKRAT NISO PREGANJALI; NAJ SE POBEREM!

  In sem mislil, ko so me prijatelji vabili na te strani, tu bom naletel na Bogaboječe, mirne, razumne, poštene! In kaj vidim? Raje ne bom dalje!
  Streznite se!
  Izključevanje je izključevanje, pa je vseeno od kje prihaja!
  Bog je ustvaril mavrico drugačnosti barv!
  Vi pa bi radi temno noč nad nami! Enakobarvje!

 23. Carlos je frustriran, ker mi ne more parirati z argumenti, zato me pač poskuša diskreditirati na vse možnenačine.

  Tale petrovc je pa janez, ki je širil sovražni govor in se delal kristjana in zmerjal vse, ki ne podpiramo komunizma – ki je zločinski sistem.

  A veš, zakaj je bil vest.si ukinjen? Ker ni bilo dovolj bralcev, ker je levičarskih medijev že itak preveč. In veš zakaj se to ne zgodi z desnimi portali? Ker jih je v Sloveniji tako malo, da je povpraševanja ogromno.

  Če si tam pisal take neumnosti kot tukaj, so te komunajzerji res imeli radi.

 24. Petrovc, žal, zelo žal mi je, da sem ti za trenutek verjel (SRČNA KRI).
  Ti si oseba, ki je nezadovoljna sama s sabo. Tvoj partner za komentiranje na tem forumu je carlos, ki ga imenuješ “moj prijatelj”.
  Vse drugo pa popljuvaš. ANČKI ne sežeš niti do nohtov na levi nogi.
  PS: pplemiko s tabo na tem mestu končujem, ker tvoj karakter ni vreden mrtve črke na papirju.

 25. Gufy: tvoja vera je šibka in taki bodo odpadli in se pridružili nevednim!
  Končno se za tvojo vero nikoli nisem boril! Ti se boš boril za mojo milost!

  ČEŠNJEV CVET

  Spi cvetlica mlada,
  spi ta čisti cvet,
  solze se suše,
  solze njene duše,
  solze moje duše,
  redom nje mlze.

  Redom in objeta,
  daleč kot neznana,
  dva svetova daljna,
  dvoje plašnih src,
  na razpotju usodde,
  sreča se trenutek,
  večnost hrepeni.

  Dvoje sreče v blisku,
  ki prepara noč
  in trepeta hipa,
  ko bo neizbežno,
  ko bo tema spet.

  Dvoje usod različnih,
  skupaj privedenih,
  v strahu prepletenih,
  v upu vročih sanj,
  danes naj ne mine,
  jutri se poti,
  bosta spet razšli?

  Danes sva kot včeraj,
  solze, solze, solze.
  Bog ne zmorem več,
  Bog, ne, nočem več,
  reci, da odide,
  pahni jo od mene,
  daj mi, da odidem,
  da solza ne vidim,
  da boli ne čutim.
  Nočem, nič ne čakam,
  prosim, da ostane,
  da večer ne mine.

  V snu še drgetas,
  v snu še tiho joče,
  v snu vročično išče,
  mojo dlan na njej.

  Kaj jo name veže,
  kaj po meni kliče,
  ko je moja pamet,
  ko beseda moja,
  je kot hladna gora,
  je kot daljna stepa.
  Hlčadna gora v snegu,
  vroča stepa v soncu.
  V snegu veter pleše,
  v stepi veter pleše,
  se igra v ledu,
  se igra v prahu,
  Je to južni veter,
  je to veter mraza,
  je to sončni žarek
  je to Božja dlan.

  …………………………….
  ……………………………

  Petrovc!

Comments are closed.