Ima Bog večino?

4

Zanimivo vprašanje je danes postavil nekdo postavil prijatelju, ko sta se s prijateljem pogovarjal o volitvah novega papeža: “Misliš, da ima Bog večino v konklavu?”

Prijatelj ni rekel niti besedice.

4 KOMENTARJI

 1. V Oce nasu molimo Tvoja volja naj se zgodi. Zakaj? Ker je bozja volja za nas vse skupaj najboljsa resitev.
  Kaj je pa z naso svobodno voljo, ki je tolikokrat skregana z Bozjo, ker gresimo?
  kljub temu pa so v koncni fazi vedno zgodi bozja volja, ceprav se se toliko upiramo. Torej je edino pametno vedno zeleti spoltniti bozjo voljo.

  Kardinali, ki so se zbrali v konklavu, vedno znova molijo k sv. Duhu, da spolnijo svojo dolznost, zaradi katere so se zbrali in s tem tudi bozjo voljo.

  Kristjani tudi spolnjujemo svoje vsakdanje dolznosti do druzine in do skupnosti itd in pri tem prosimo Boga, da nas razsvsetli, da bi vse to v smislu njegove volje cimboljse opravljali.

 2. Vera je individualne narave, ki sicer manifestira in deluje kolektivno. Bog ne “lobira,” v Vatikanu ampak v srcih vsakega posameznika. On ne išče večine v Vatikanu da bo Cerkev njegova. Ta je že njegova. Z malo začetnico cerkev pa je od tega sveta.

  Bog nas neskončno ljubi ampak mi moramo imeti srce odprto zanj. V zaprto posodo se ne da naliti vode. Bog nas kliče in vabi. Ne vleče pa nas za lase v nebesa kot bi si morda kdo mislil ali celo želel. Gospod ne potrebuje odrešitve. Mi jo potrebujemo. Bog je smrt že premagal. Gospod nas vabi k sebi in nam odpira vrata večne ljubezni. Od nas samih je odvisno ali smo zraven te zmage ali ne. Ali jo sprejmemo ali ne.

  Cerkev in cerkev je kraj kjer najdem Boga ne glede na to kdo je papež in ne glede kdo je duhovnik. Evharistija, ki je Jezus je zame razlog da hodim v cerkev. Če le ta to ne bi bila oz. ne bi verjel da je, potem bi bilo zame zaman hoditi v cerkev.

  V duhovnikovih rokah je to, da je dober ali slab duhovnik. Nima pa moči da, bi bila zaradi tega Evharistija kaj manj kot to kar je. Živi Jezus.

  Vsak posamezno mora narediti korak do Boga. Ni bližnjic ali obhodov. Vera v Jezusa, da mi prinaša večno življenje in s tem odrešenje ter to, da trdno verjamem da pride k meni v Evharistiji po transubstancijaciji, ki je skrivnost vere je tudi tista Cerkev o kateri govori Jezus Petru da je nepremagljiva. Edino to je v njeni moči. Vse ostalo je v moči ljudi.

  Če bi bilo kvaliteta duhovnikov katehetov vernikov laikov ter “skromnost,” cerkve merilo za trdnost Cerkve bi morala le ta propasti vsaj na začetku srednjega veka če ne že prej. Pa ni.

  Edini upravičeni strah, ki ga lahko oziroma moramo imeti je to, da nam srce zakrkne za Boga. Edino to je tragedija življenja. Tragedija ni križ v poslanstvu ampak v dejanju. Tragedija je smrt, ki pride do nas če se tega križa ne oklenemo. Vse ostalo je minljivo.

  Tudi Božič se ne zgodi v jaslicah, ki smo jih naredili ampak v jaslicah srca. Matere, ki začuti in sprejme otroka in v srcu očeta, ki stoji ob otroku in mu daje sočutje in oporo. Če se to ne zgodi je tudi Božič samo folklora, za katero je čisto vseeno če je ne bi bilo pravi p. Christjan Gostečnik …

  Pa blagoslov vsem in blagoslov ter molitev vsem kardinalom da izberejo po svojem srcu papeža, ki bo skala in opora vsem ljudem …

Comments are closed.