Ilustrirano družinsko Sveto pismo

illustrirano_sveto_pismo_hires

384 barvnih strani; 22 × 28 cm; trda vezava.

Cena: 22 € – poštnina vključena v ceno

Knjiga predstavlja nov pristop k osebnemu in družinskemu branju Svetega pisma. Vemo, da je Biblija najbolj prevajana in tiskana knjiga na svetu; skoraj vsakdo jo ima na svoji knjižni polici. Vendar pa jo – vsaj v naši družbi – le redki zares vzamejo v roke. Bojimo se, da knjige, ki je bila napisana pred tisočletji in ki velja za sveto, ne bomo prav razumeli. V slovenskem prostoru sicer obstaja več komentiranih izdaj Svetega pisma, vendar so vse pisane v strokovnem jeziku, ki ni vsem dostopen.

Ilustrirano družinsko Sveto pismo zapolnjuje to pomembno vrzel v slovenski knjižni ponudbi. Prinaša izbor najpomembnejših svetopisemskih zgodb, ki jih spremljajo ilustracije in poljudne razlage ter fotografije svetopisemskih krajev, predmetov in umetniških upodobitev. Namenjena je prav vsem, tudi tistim, ki nimajo nobenega predznanja o Bibliji in krščanstvu. Za to še posebej poskrbijo splošni uvodi v večje ali manjše sklope besedil, kot so Stara zaveza, Izraelci v obljubljeni deželi, Potek dogodkov v Novi zavezi itn. Ilustracije z nazornimi pojasnili pa pritegnejo tudi otroke, zato je knjiga kot nalašč za skupno družinsko prebiranje in pogovor o tistih najpomembnejših življenjskih vprašanjih, ki jih odpira.

Čeprav je pisana poljudno, je knjiga strokovno pripravljena in prevedena. Primerna je za pastoralno delo kot pripomoček, ki bo mnogim pomagal prvič odpreti Sveto pismo.

Izdala Svetopisemska družba Slovenije v sodelovanju z Mladinsko knjigo.

Knjigo lahko naročite s klicem na 031 251 915 ali z izpolnjenim obrazcem spodaj.

[vfb id=’90’]