I. Štuhec, Radio Ognjišče: Kriza naše samobitnosti

87

Tina MazeV soboto sedmega in osmega januarja bomo v Mariboru priče slovesu Tine Maze od smučarskih strmin. Nič kolikokrat smo slišali in brali, da je Tina kraljica slovenskega smučarskega športa. Da Slovenci nimamo svoje aristokracije in kulture, ki se je pri drugih narodih razvila okrog njihovih simbolnih osebnosti, smo pokazali in dokazali tudi ob Tininem slovesu. Svojo kolektivno podzavestno frustracijo glede pomanjkanja aristokratske tradicije vedno znova izživljamo ob športnih uspehih, ko je vsa nacija na nogah in pred Tv ekrani. Takrat smo ponosni in samozavestni in se trkamo po prsih, kaj vse Slovenci zmoremo. Ko pa bi svoje resnične zaslužne junake in junakinje morali gospodsko nagraditi in jih postaviti na seznam večnih, takrat pa pozabimo na vso tisto priduševanje, ko se je nacija poistovetila s Tininimi ali drugimi uspehi.

Zapleti okrog Tininega nastopa na Zlati lisici so del te naše lumpenproletarske miselnosti, ki svoj navdih še vedno črpa iz one proslule pesmi: grad gori, grof beži, teče vino, naj še teče kri. Iz te miselnosti se napaja vsa postsocialistična mentaliteta, ki še vedno ni dojela, kako je privatna lastnina pogoj za pravično družbo, kako je svoboda odvisna od materialne neodvisnosti ljudi in kako je pravo bratstvo možno samo, če se spoštujejo različnosti. Ta lumpenproletarski socializem, ki se je spremenil v koruptivno izkoriščanje vez in poznanstev in v napihovanje novodobnih vsemogočnih šefov, ki že več ne vedo s kakšnimi debelimi avtomobili bi paradirali po Sloveniji in s kakšnim glamurjem naj ogrnejo svoje stalne ali začasne spremljevalke, živi od dela tujih rok in od sistemske nepoštenosti, ki se je ustoličila v sodobni slovenski družbi. Tudi v svetu športa takih tipov ne manjka. Saj je šport samo eden od podsistemov, ki si ga je nekdanja partijska oligarhija popolnoma podredila in nad njim zavladala vse do danes.

Tina je bila ena prvih in redkih, ki je iz tega sistema izstopila. Njen vzpon je povezan s sodelovanjem s tujimi in ne domačimi strokovnjaki. Prav ti tujci so prepoznali njen talent in sistem, ki ta talent duši ali pa se misli na njegov račun okoristiti. Zato je Andrea Massi nepriljubljen nebodigatreba Italijan, da ne rečemo fašist, ki nam je dejansko ukradel Tino. On je tisti grdi raček, ki neprestano nekaj rovari proti temu našemu slovenskemu sistemu in športnim organizacijam v njem. Ni slučajno, da si je Tina najela tudi odvetnika, ki prihaja iz demokratičnega okolja slovenske manjšine v Italiji. Njena odločitev je dejansko bila odločitev, ki je slovenskemu športnemu sistemu dala dvojko in nastavila ogledalo. S tem pa je tudi povedano vse o slovenski državi in njenem načinu delovanja. Če bi športne organizacije v Sloveniji imele kaj aristokratskega duha, bi bile do svojih kraljev in kraljic velikodušne in če bi tega duha imela slovenska država bi bila tudi do svojih ustanoviteljev in utemeljiteljev velikodušna.

Več: Radio Ognjišče

87 KOMENTARJI

 1. Zadetek v center problema!

  Tisti, ki so se grdo znesli nad našo Tino, so pokazali so pokazali svojo prostaško omejenost, ki ne premore spoštovanja do tistih, ki so dokazali, kako je mogoče s pridnostjo in vztrajnostjo graditi velik ugled Slovenije.

 2. Od njih smo pričakovali spoštljiv pristop in spoštljiv dogovor.

  Ker vodijo šport, bi se morali odlikovati s svojo plemenitostjo. Takšen bi naj bil tudi njihov odnos do tistih, ki so dosegli z ogromno požrtvovalnostjo velike športne dosežke in osrečili Slovenijo.

  Od njih se ne pričakuje, da so prostaški mešetarji na tržnici do tistih, ki si zaslužijo pošteno ceno.

 3. Simplomatično je, da je treba izstopiti iz kroga lumpenproletarskega športnega okvira, da lahko razviješ in pokažeš svoje talente.

  Tini so naši “strokovnjaki” prerokovali, da nima prihodnosti. Ko je izstopla iz njihoveg kroga in šla na svoje, je dosegla fantastične razultate. Takoj, ko je isto storila ša še Ilka Štuhec, so prišli odlični rezultati. Vzorec je jasen.

  Vendar to ne velja samo za šport, temveč tudi za gospodarstvo, umetnost itd. Dokler je človek vsaj miselno znotraj lumpenproletarskega okvira, je lahko le povprečen ali podpovprečen. Šele ko iz tega izstopi, lahko pokaže vse svoje potenciale.

   • Res je, pogovor z Aleksom Jakulinom, slovenskim doktorjem računalništva, ki živi in dela v ZDA, je vreden ne le branja, temveč predvsem upoštevanja.

    Gospod Jakulin je na ogromnem ameriškem trgu ustanovil in vodi podjetje Ganxy s sedežem v New Yorku. Rad bi poslovno sodeloval z domovino, vendar ugotavlja, da Slovenija zaradi previsokih davkov ni zanimiva ne za tuje ne domače investitorje.

    O “socialni državi” med ostalim pravi tako: “Država bi rada čim več stvari ponudila državljanom, a nekdo mora to plačati. In več lahko ponudiš, če zvišaš davke, ampak potem podjetja nimajo več denarja, da bi vlagala… Tisti, ki so posebej dobro kvalificirani in radi delajo, odhajajo drugam, tja, kjer bodo plačevali nižje davke. Tako odhajajo ravno tisti ljudje, ki bi družbi dodajali največ vrednosti. Razmišljati bi morali, kako doseči, da se bomo čim prej vrnili, da se nas bo čim več vrnilo. In da pridejo taki tujci, ki bodo dodali vrednost družbi – in ne samo izkoriščali storitve socialne države.”

    Gospod Jakulin je še povedal, da ga slovenski politiki ne sprašujejo za nasvete.

    Če že politikov ne zanima njegovo mnenje, bi dobronamerni Jakulinovi analizi morali prisluhniti vsaj volivci, da bi za vodenje države izbirali take ljudi, ki obetajo delovati v dolgoročno dobro vseh državljanov, ne samo v trenutno dobro nekaterih.

    A žal še vedno držijo svetopisemske besede in veliko vprašanje je, koliko slovenskih volivcev je sploh sposobno razumeti, kar pripoveduje gospod Jakulin in koliko teh, ki razumejo, bi se bilo – s pogledom na dolgoročne dobrobiti – pripravljeno odreči kakšni drobtinici, ki jim ta hip pada z mize naše nadvse zadolžene “socialne države”…

    “Jezus pa jim je govoril: »Prerok ni brez časti, razen v domačem kraju, pri svojih sorodnikih in v svoji hiši.« In ni mogel tam storiti nobenega mogočnega dela, samo na nekaj bolnikov je položil roke in jih ozdravil. In čudil se je njihovi neveri.” (Mr 6,1-6; prim. Lk 4,16-30 in Mt 13,53-58)

 4. Tako je !!!
  Svetova je zaradi teh gnid iz protesta zapustila šport, verjetno takrat še ni bilo možnosti iti po Tinini ,ali IIkini poti. Žal pa smo zaradi tega prezgodaj izgubili dobro športnico.
  Pred dnevi sem na TV poslušala kakšno bogastvo je pri športu “pridelal” večno Vogrinec. ŠKANDAL !!! Naj ga zavest, da ga pošteni del Slovenije obsoja (tudi, če ga naši “pravični “sodniki ne bodo nikoli obsodili ), grize do smrti, po smrti s bo pa pogovoril z res PRAVIČNIM SODNIKOM!

 5. Smučarsko vodstvo Maribora me je razočaralo, ker ni pripravilo za Tino Maze nobenega poslovilnega programa, pa čeprav jih je sinoči v Odmevih na to spomnila novinarka RTV.

  Imeli so različne enostavne možnosti:

  – lahko bi ji mali smučarji izročili v cilju rože
  – lahko bi ji zaplesali kurenti
  – lahko bi ji mladi nekaj kratkega zapeli in zaigrali.

  Vsekakor pa bi jo moralo pričakati v cilju slovensko smučarsko vodstvo in ji s stiskom roke čestitati in se zahvaliti za vse, kar je storila dobrega slovenskemu športu in ugledu v svetu!

  Ne moreš verjeti, da se profesionalno ukvarjajo z vodenjem slovenskega športa in organiziranjem športnih prireditev, pa nimajo ustreznih idej in etike.

 6. Hvala Bogu, da je Tina doživela osrečujoče trenutke ob zmagi v ZDA, ko so ji ameriški otroci tako čustveno zapeli slovensko himno v slovenskem jeziku.

  Zakaj se tako lepi trenutki niso smeli ponoviti doma, v Sloveniji?!

  Zakaj ji niso zagotovili toplega spoštljivega slovesa?
  Pa ne le njej, ampak vsem Slovencem, ki smo navijali za njene in naše zmage!

  Od odgovornih zahtevamo pojasnilo in opravičilo!

 7. Spet so se pokazale tipične slabosti upravljalcev slovenske države, ki pogosto nimajo spoštovanja do uspešnih in tistih, ki gradijo pozitivno podobo Slovenije v svetu.

  Očitno tudi ni bilo ministrice za šport, izobraževanje in znanost.

 8. Strinjam se, da bi Tinine resne priprave na današnjo tekmo stale nekaj tisoč evrov. Z domačo podporo bi se na ledeni podlagi lahko izkazala kljub visoki štartni številki.
  A moram pristaviti še svoj piskrčkek in izraziti razočaranje nad Časnikom. Ni v ekumenskem duhu, da se smrečice pospravljajo na svete tri kralje. Lahko bi počakati vsaj še en dan, če je že cel teden preveč.
  P.S.S. Na novega leta dan se je poslovil moj profesor za mehaniko in vaš bloger. Delo sse ga je spomnilo, ne pa tudi Časnik.

 9. Joj, kakšna zaslepljenost. Nabija se o stvareh, ki s to zadevo nima nič. Tu ni šlo za to, da naj vsak dobi toliko kot je vreden, ampak da si je nekdo domišljal, da je tako vreden, da lahko izsiljuje nekaj, kar mu ne pripada.

  V čem je poanta zgodbe? Da je Massi od SZS pričakoval 90.000€ za poslovilni nastop Tine Maze. Sedaj naj mi kdo pojasni, zakaj si je ta denar zaslužila? A zaradi preteklih uspehov? A je to za vas tržno gospodarstvo, ali je dejansko ravno obratno, torj lumpenproletarska miselnost, ki smo ji bili priča tudi v SFRJ, ko so pač nekateri bili večno zaslužni in upravičeni do tega in onega glede na pretekle uspehe. Kapitalizem, dragi moji, je stvar nenehnega dokazovanja. Torej danes si, jutre te ni več. Ni uslug za pretekle zasluge in ne vem kaj še vse. Skratka, povejte, zakaj bi morala SZS Tini Maze zagotoviti 90.000€ za nje, pazite, poslovilni nastop? Zakaj? Kot vemo je Massi to opravičeval takole: Tina je v preteklosti dosegala odlične rezultate, pa za to nikoli ni dobila dodatnih denarnih nagrad, zato je prav, da se to na njeni tekmi kompenzira z 90.000€. A tako si vi predstavljate tržno gospodarstvo, kapitalizem?! Hahahahahaha… To je kvečjemu klošarsko izsiljevanje. A je imela Tina v pogodbah, da je upravičena do določenih dodatnih denarnih nagrad glede na uspeh. Ja, očitno ne, torej na kateri osnovi je Massi torej govoril te neumnosti? Očitno na osnovi neke lumpenproletarske miselnosti, ki pričakuje, da se lahko vse zmeni pod mizo, da je pač denar SZS nekaj, s katerim se lahko upravlja “po domoče”, tako kot se je to počelo v SFRJ, pač malo pod mizo temu, malo pod mizo drugemu itd.

  Gremo dalje. Hkrati Tina Maze da prošnjo na FIS, da bi imela možnost tekmovati z ugodno štartno številko. Pri tem FIS dejansko zavaja, torej laže o neki poškodbi, čeprav je jasno, da je svojo kariero prekinila in očitno tudi že končala, ker je to hotela, ne zaradi poškodbe. Torej njena enoletna odsotnost je bila njena volja in razlog poškodbe. Normalno, da ji FIS ni ugodila, potem so se pritožili dalje, na koncu očitno v nameri niso uspeli in dobila je številko 34. A se torej tudi FIS gre lumpenproletarsko miselnost? 🙂 Seveda ne, ravno obratno, to miselnost se gre Tina Maze, ki pač očitno misli, da lahko zaradi nekih preteklih uspehov mimo pravil dobi neke ugodnosti? Vas to spominja na korupcijo, bivšo Jugo? Ja, prav imate!

  In kako se je vse skupaj končalo? Tina Maze odsmuča turistično in tekmovanje konča kot zadnja. In za to je zahtevala 90.000€ od SZS ter ugodno štartno številko od FIS, čeprav obe zahtevi nista imeli nobene osnove, razen če pač pristanemo na lumpenproletarsko miselnost, da pretekle zasluge večne. Tako kot je to veljalo v SFRJ oz. povsod tam, kjer ne vlada logika tržnega gospodarstva, torej kapitalizma, ki od nas zahteva, da se vsakič znova dokazujemo in da si vsakič znova stvari zaslužimo.

  • Bog vam pomagaj!

   Če ne v domovini, bodo Tini Maze pa drugje plačali, kakor si zasluži!
   Za to, da že dolga leta promovira svojo domovino Slovenijo v svetu, ji pravzaprav že plačujejo v tujini.
   Da zagotovijo Tinino prisotnost na svojih prizoriščih, jim ni škoda denarja ne v Alta Badii ne v Zagrebu, saj se jim ta denar tako ali drugače vedno povrne.
   Samo doma bi se pijavke rade zastonj obešale na Tino Maze!

   In ne pričakujte sedaj od nje, da bo po vsem tem v Sloveniji še plačevala davke za vaše socialne beneficije…

   • “Če ne v domovini, bodo Tini Maze pa drugje plačali, kakor si zasluži!”

    Ni problem, če si zasluži, naj dobi. Ampak zakaj mi ti ne pojasniš, na kateri osnovi si je ona zaslužila 90.000€ in ugodno štartno številko? Ker se ji je to njej tako zdelo? A lahko od tebo to slišim, ali v bistvo sploh ne veš, in blodiš v tri dni? 🙂

    “Samo doma bi se pijavke rade zastonj obešale na Tino Maze!”

    Aha, Tina pa ni pijavka, ko zahteva 90.000€ od SZS, brez da bi imela kakšnokoli osnovo za to? 🙂 Ali pa mi ti pojasni to tržno-kapitalistično logiko, na osnovi katere bi ji morala SZS plačati 90.000€ za njen poslovilni nastop. A bo šlo? 🙂

     • Eh, še eden, ki je nasedel manipulacijam Massija & co.!

      Samo nekaj te bom vprašal, pa bomo takoj videli, koliko je ura? Si si prebrala dopis, ki ga je Massi poslal na SZS? 🙂 Stavim, da ne. Pa si vseeno pametna in druge obtožuješ o laganju.

      Dejstva, draga moja.

      Massi na SZS pošlje dopis, v katerem predlaga, da SZS Tini Maze za nastop zagotovi 90.000€ in sicer od vsakega zlatega sponzorja 15.000€. Ko je prišlo to v javnost, je Massi najprej lagal, da ni zahteval 90.000€, ampak le 15.000€. Preberi si njegov dopis, pa potem trdi, da ni res. V tem dopisu teh 90.000€ Massi razlaga tako, da SZS Tini Maze ni izplačala nekih nagrad. O katerih nagradah je on sanjal ve samo on, ker v pogodbah, ki jih je Maze imela s SZS, teh nagrad nikoli ni bilo. Toliko o tržnem gospodarstvu in čistih računih.

      Nadalje. Maze & co. so se potem vlekli ven, da je ta dopis bila samo ponudba, o kateri naj bi se pogajali. No, pa si preberi ta njegov dopis in boš spet videla, da je Massi lagal. Nobenega govora o kakšnem poganju ni, celo na koncu zapiše, da verjame, da je to minimum, kar lahko zahteva in da verjame, da ne bo problemov. Seveda ti tistega dopisa nikoli nisi videla, tu pa zagovrjaš lažnjivca, ki je trdil nekaj, kar tisti dopis, ki ga je sam napisal in poslal, zanika.

      Gremo dalje. Potem so si izmislili, da za to ponudbo ne stoji Maze, ampak Massi. In sedaj pazi, kaj so potem ti pokvarjenci pogruntali. Zahtevali so opravičilo od SZS! Massi, za hrbtom Tine Maze, torej očitno brez da bi ji o tem karkoli rekel, pošlje nek dopis na SZS v katerem za Tino Maze zahteva nek denar. A ni normalno, da SZS domneva, da je v to privolila tudi Maze, saj se je dejansko denar zahteval nanjo? Hinavka Mazejeva potem reagira užaljeno, češ, kako lahko SZS trdi, da ona zahteva nek denar, če pa je to zahteval Massi, brez da bi ona to vedela. In pazi, opravičiti se mora SZS, ne pa Massi, ki je očitno zahteval nekaj, česar se Tina sramuje. Opravičila od Massija ni nikoli zahtevala.

      Toliko o tem, kdo tu laže in zvaja. In nenazadnje, zakaj je Massi takšno ponudbo sploh poslal, če je Maze na koncu odpeljala tako kot je? 🙂 Zato, ker so ti ljudje hinavci in dvoličneži. Da to tem, da so verjetno lagali tudi o tem, da o ponudbi Massija Tine ne ve nič, niti ne govorim. So jo pač tako želeli zaščiti pred takšnimi naivneži kot si ti.

      Ampak še prej. Tina izjavi, da bi rada v MB nastopila samo zaradi navijačev. Če je bila pri tem iskrena, zakaj je Massi od SZS sploh pričakoval kakpen denar? 🙂 Tako da razumem, vam je ženska simpatična ali kakroli že, ampak dejstva so dejstva. Tina Maze in njena ekipa so v tem primeru izpadli kot veliki moralni pokvarjenci. Da o tem, da so z odvetniki skušali zavajat celo FIS in lagali, da je Tinina odsotnost od tekmovanj stvar poškodbe, kar vsi vemo, da ni res, niti ne govorim.

     • Če je tako kot praviš, da je pisal “da verjame, da je to minimum, kar lahko zahteva”, potem je nedvomno šlo za pogajalsko stališče in vse tvoje besede so navadno sranje. SZS je dala to v javnost povsem neprimerno. Resnično so te sama govna in to v velikih količinah, ki jih še opremiš z oznako “dejstvo”.
      Razen štartne številke, tam pa ga je Tina polomila.

     • Ja, saj res, imate prav – vodilni v SZS so enako utelešenje verodostojnosti kot vi, ki pišete, kot bi prebrali vse Massijeve dopise, poslane na SZS.

      Zakaj pa nočete posredovati linkov do dokumentov, ki ste jih očitno brali, da bi nam dokazali lastno verodostojnost? 😀

     • Komentar višje je namenjen “odvetniku” Smučarske zveze Slovenije, ki je svojeočno videl vse Massijeve dopise.

     • “Če je tako kot praviš, da je pisal “da verjame, da je to minimum, kar lahko zahteva”, potem je nedvomno šlo za pogajalsko stališče in vse tvoje besede so navadno sranje. “

      Pa daj vklopi možgane. Če je predlagal minimum, potem pomeni, da se lahko pogaja samo še o več, ne pa manj. 🙂 In to je zate pogajanje? hahahahahaha….

      “SZS je dala to v javnost povsem neprimerno.”

      Pravilno, da je razgalila te pokvarjence.

      “Razen štartne številke, tam pa ga je Tina polomila.”

      Ja, seveda, ker nebuloze, s katerimi tu branite Mazejevo pri FIS ne palijo a ne? Njih ne moreš obtoževati udbomafisjske mentalitete. 🙂 Sedaj se pa vprašaj, če nekdo laže in zavaja v enem primeru, koliko je verjetno, da bo tudi v drugem? 🙂

      “Ja, saj res, imate prav – vodilni v SZS so enako utelešenje verodostojnosti kot vi, ki pišete, kot bi prebrali vse Massijeve dopise, poslane na SZS.”

      Ne slepomiši. Govora je o predlogu, ki ga je Massi poslal na SZS in o tem, kaj je glede tega predloga Massi v medijih izjavlal. In da njegov predlog jasno dokazuje, da je o nakterih zadevah lagal, o nekaterih pa zavajal in se spremevedal. Ampak problem pri nekaterih ljudeh je ta, da ljudi ne ocenjujete po dejanjih, ampak po tem, kako so vam všeč. Saj pravim, če se ne državne jasli prisesa Kučan s svojo penzijo, potem je halo, če se pa Tina Maze, je pa to v redu. 🙂

      “Zakaj pa nočete posredovati linkov do dokumentov, ki ste jih očitno brali, da bi nam dokazali lastno verodostojnost? “

      Zato, ker takih nepoštenih lenuhov kot si ti ne mislim podpirati, še manj jim dokazovati svojo verodostojnost. Ti tu meni očitaš laganje, pri čemer ti niti na kraj pameti ne pride, da bi se o zadevi najprej malo podučila. Jaz naj ti pa sedaj dajem gor link. 🙂 Pač verjemi Massiju na besedo, če si tako butasta, ampak ne drugim očitat laganja, če ne poznaš dejstev.

      Zdaj pa bodi dovolj na to temo, ker je itak škoda besed za take ljudi. Naj pač uživajo v svoji pokvarjenosti. Kdo jim pa kaj more… 🙂

     • Od vseh si najbolj pokvarjen sam. Ampak, kaj pa ti veš o pokvarjenosti. Nič. Zato pa si tako nedolžen in še dojiš.

  • Jesus, profesionalni šport je tudi biznis. Od tega se živi.

   V konkretnem primeru je šlo za to, da bi bilo slovo povezano s predstavo, ki bi bilo privlačna za gledalce in sponzorje. V primeru pozitivnega dogovora, bi Tina na dresu nosila reklamne oznake sponzorjev, ki imajo pogodbe z SZS. Predlog je bil, da 15.000 € od sponzorja pripada njej, ostalo pa SZS. Vendar je bil to samo predlog za razgovor. Namesto da bi se predstavmiki SZS odzvali na predlog in morda predlagali kaj drugega, so raje začeli začeli zlivti gnojnico na njen tim.

   Tako je to v tej deželi, kjer ni zaželeno, da kdo izstopa. Špice je treba porezati, je rekel šef slovenske udbe. Izgleda, da je udbovska mentaliteta še kar prisotna.

   • “Jesus, profesionalni šport je tudi biznis. Od tega se živi.”

    Od biznisa zagotovo, ne pa mešetarjenja in izsiljevanja pod mizo. 🙂

    “V konkretnem primeru je šlo za to, da bi bilo slovo povezano s predstavo, ki bi bilo privlačna za gledalce in sponzorje. “

    Ne, šlo je za popolnoma osebni interes Mazejeva, da pač v MB tudi uradno konča kariero in nič drugega. Koliko je bilo to privlačno za sponzorje pove podatek, da nihče od uradnih sponzorjev SZS za Tinin nastop ni bil pripravljen plačati niti centa. Kar je razumljivo, saj so z SZS že imeli sklenjeno pogodbe, na osnovi katerih mora vsak tekmovalec, ki nastopa za slovensko reprezentanco na dresu imeti ustrezne oznake. In očitno so ti sponzorji bili dovolj fer, da so dejansko SZS dovolili, da v primeru Mazejeve krši te pogodbe. Toliko o tem, kdo je tu bil profesionalen.

    “Predlog je bil, da 15.000 € od sponzorja pripada njej, ostalo pa SZS.”

    Še eden, ki ne ve o čem govori. Tudi ti očitno Massijnega predloga nisi prebral. Predlog Massije je bil, da naj SZS od svojih zlatih sponzorjev, teh je sicer sedem, ampak z enim od njih naj bi Massi sam urejal, pridobi 15.000€ od vsakega, kar skupaj znese 90.0000€. Ves ta denar naj bi šel Mazejevi in nič SZS.

    “Vendar je bil to samo predlog za razgovor.”

    Spet, si prebral ta predlog. Se tebi zdi nekaj predlog za razgovor, če v tem predlogu zapišeš, to je minimum, kar lahko predlagam? A razumeš, kaj to pomeni? Massi vam lahko sedaj pere možgane o tem, kako je on samo nekaj predlagal za dogovarjanje, ampak preberite si že enkrat ta njegov predlog in vam bo jasno, da ta predlog ni bil nič drugega kot pogoji, ki jih je Massi postavil SZS za to, da Tina nastopi v dresu SLO reprezentance. Vse ostalo je slepomišljenje.

    ” Namesto da bi se predstavmiki SZS odzvali na predlog in morda predlagali kaj drugega, so raje začeli začeli zlivti gnojnico na njen tim.”

    Še ena bedarija. Kako lahko pomeni to, da preprosto v javnost daš predlog, ki ga je sam Massi poslal, zlivanje gnojnice na kogarkoli? Mislim, pa kaj imate v ljudje v glavah? Delujoče možgane očitno ne. SZS je zgolj javno objavila podatke o Massijevem predlogu, pri čemer so predvideval, povsem upravičeno, da za tem predlogom seveda stoji tudi Tina, glede na to, da je Massi šef njene ekipe in celo intimni partner. A so pri SZS krivi za to, da Massi nekaj počne za hrbtom Tine? A to bi oni morali vedeti, po tvoje?

    “Tako je to v tej deželi, kjer ni zaželeno, da kdo izstopa. “

    Spet butalščine. Ti raje pojasni, zakaj se ti zdi, da je Tina bila upravičena do tistih 90.000€? In to mimo vseh pravil. To pojasni. A zato, ker je slavna? A zato, ker je nekoč zmagovala? V poslovnem svetu nihče ne podarja denarja na tak način, ampak očitno si nekateri domišljate, da je pač tako prav. Ja, SZS je v bistvu na državo vezana institucija in vemo, kako je potem s tem. Vsak se želi prisesati na jasli in potem vleči dokler se pač da. Tudi za poslovilno tekmo, če je treba. Tako ta vi ste tisti, ki to udbovsko mentaliteto podpirate in to samo zato, ker vam je pač Mazejeva simpatična. Če gre za Kučanovo penzijo, je pa druga zgodba, a ne? 🙂

    • Jebenti, en ki ni v življenju še nič ustvaril, še nič prodal, še nič naredil, serje po pameti, kot da je požrl vse vednosti sveta.
     Pa ti pojma nimaš o ničemer, govoriš o “danes si, jutri te ni”, a če bi ti to vsaj povohal kdaj, te danes že ne bi bilo in bi imeli mir tukaj pred tabo. Tako pa neskončne traktati o nečem o čemer se ti niti ne sanja, niti toliko kot o veri, o kateri znaš toliko povedati.
     Res, brez uma, brez intelekta. Prazen kot kanta.

     • Ma, gospod Zdravko! Živce imate kot Dragič! Nasprotnik igra na karto vaših slabih živcev! Provokator je dosegel svoje.

     • “Jebenti, en ki ni v življenju še nič ustvaril, še nič prodal, še nič naredil, serje po pameti, kot da je požrl vse vednosti sveta.”

      Mogoče. Hkrati pa tudi nikoli v življenju nisem od nikogar izsiljeval nekaj, kar mi ne pripada, ali si nisem zaslužil. Kot to velja za nekatere, ki jim tu vi ploskate. 🙂

      In ravno to je tisto, česar vi ne razumete. Podpirate “zaslužništvo”. To je tista ideja, ki je bila gonilna sila komunizma. Nekdo je nekoč nekaj naredil, kar je narod spravilo v ekstazo in potem je bil do konca življenja preskrbljen. Seveda na račun davkoplačevalcev. V bistvu ste v glavah komunisti. 🙂

    • Jesus, očitno ste proklopljeni na državne jasli in ne veste, kako je biti na trgu, kjer se je potrebno za plačo boriti in nimate pojma kako poslovnje izgleda.

     Pri poslovanju sta vedno dve strani, ki podpišeta pogodbo o sodelovanju. Na eni strani je plačnik, ki določi, kaj je treba storiti za dogovorjen znesek, in na drugi strani je prejemnik, ki je dolžan dogovorjeno obveznost izpolniti. Za to je potreben dogovor med obema stranema. Pobudo za sodelovnje lahko da plačnik ali prejemnik. Toda v vsakem primeru je potreben dogovor.

     Seveda, plačnik lahko tudi reče, sodelovanje z vami me ne zanima. In stvar je končana. Toda ne na SZS. Oni se raje javno bombastično zlažejo (in potem demantirajo), da jih Tina izsiljuje.

     • “Jesus, očitno ste proklopljeni na državne jasli in ne veste, kako je biti na trgu, kjer se je potrebno za plačo boriti in nimate pojma kako poslovnje izgleda.”

      Očitno ti nimaš pojma, o čem govoriš. V v osnovi ne razumete, da alpsko smučanje sploh ni dejansko profesionalni šport. Pa da vas malo podučim. Vprašajte Tino Maze, koliko je vložila lastnih sredstev v treninge, potovanja, opremo itd. ko je bila še niko in ništa, brez rezultatov, brez ničesar. Všprašajte jo. Nič. Ustvarila jo je SZS kot dejasnko državna institucija. Torej, ustvarile so jo državne jasli. Bo šlo? Ko se je uveljavila, je dobila še dodatno podpor s službo v državni upravi, dobivala plačo za delo, ki ga sploh ni opravljala, hkrati pobirala denar za nagrade, ki so jih pač na tekmah podelejvali. Toliko o profesionalizmu. In takrat ni blemetala o profesionalizmu, ker če bi, bi bankrotirala. Živela je od države. Jasno?! No, potem so prišli uspehi, denarne nagrade so se višale, sponzorji so bili bolj zainteresirani in potem se je pač ona domislil, da bo pa “profesionalec”. “Profesionalec”, ki ga ni ustvaril lasten vložek, ampak davkoplačevalski denar, torej denar SZS. Bo šlo? Toliko o kapitalizmu.

      In potem se je začela obnašati, kot da bistvo SZS ni ravno v tem, da pomaga mladim smučarkam, da se uveljavljajo in da njihove kariere podpira, da bi dosegle nek nivo, uspeh, na podlagi katerega bi potem seveda lahko služile denar, hkrati pa nekaj vrnile v SZS, ki je pač v njih vlagal. In tega ne Maze, ne Massi, ne vi ne razumete. Vprašajte Katerino Srebotnik, koliko denarja za svoj teniški razvoj je dobila ona od države oz. teniške zveze. Nič. Vse si je plačevala sama. Od začetka, do konca. Nobeden ji ni plačal trenerja, nobeden potovanje na tekme. Nič. Vse je bilo njeno breme, dokler ni postala dovolj dobra, da se je financirala od denarja, ki ga je zaslužila in ne, ki ji je bil dan od kakšne zveze, ali države. Država ji tudi nikoli ni dala službe v državni upravi, kjer bi ne samo dobivala plačo, ampak bi ji plačevali tudi vse socialne in zdravstvene prispevke. To je profesionalizem!

      In ok, če je pač smučanje sport, ki deluje na takšen način, potem naj bo, ampak dajte se tega zavedat. In ne blemetat o trgu. Zakaj je potem Tina Maze vedno bila v sporu z SZS glede financ? A je SZS trg ali so to državne jasli? Povej mi pametnjakovič? A tako se konkurira na trgu, da o SZS zahtevaš denar? Da od države zahtevaš plačano delo na policiji? Ma bejž. Tako da država naj te futra, ti bi bil pa rad profesionalec in živel od trga, a ne? LOL Tipična socialistična fora.

      In potem Massi pametnjakovič ugotavlja, da je imela od SZS Tina Maze 1/5 sredstev, kot npr. Anna Fenninger or avstrijske smučarske zveze. Ja, ampak bučman ni šel pogledat, kakšen je proračun avstrijske smučarske zveze. Bučmanu ni jasno, da je pač Slovenija Slovenij, v kateri gospodarstvo niti podobno ni sposobno financirati takšnih zadeva kot to velja v Avstriji. Ampak oni bi kar cuzali in cuzali, pa tudi če potem SZS nima več denarja, da bi dejansko podpirala razvoj podmladka. Vam ni jasno, kaj se je dogajalo? Tini je SZS namenjala toliko denarja, čeprav je dobivala ogromne zneske že od lastnih sponzorjev, da so SZS primankovala sredstva za to, da drugim tekmovalcem omogočijo treninge. A tole je zate tržni biznis? 🙂 In saj so pri SZS jasno povedali, da po odhodu Mazejeve jim je uspelo sanirati finančne probleme, potem pa evo, bum, spet se pojavi in hoče 90.0000€. Za eno tekmo, pa še poslovilno, torej tekmo, na kateri sploh ne bi bila konkurenčna za vrh. To je zate profesionalizem? 🙂 Ste smešni in neumni z vašim razmišljanjem.

      “Oni se raje javno bombastično zlažejo (in potem demantirajo), da jih Tina izsiljuje.”

      Prav nič se niso zlagali. Preprosto so objavili to, kar jim je Massi poslal. To, da so predvidevali, da za njegovo ponudbo stoji tudi Tina, je pa povsem normalno, saj je Massi zanjo zahteval denar, a ne? Če je pač Massi človek, ki dela stvari za hrbtom Tine Maze, je pa to problem, ki ga mora Tina rešiti z Massije, ne SZS.

     • Zmerjavcu in klevetaču, ki je že včeraj, 7.1.2017, ob 19.49 uri v svojem komentarju zapisal: “Zdaj pa bodi dovolj na to temo, ker je itak škoda besed za take ljudi,” še vedno ni bilo dovolj klevetanja na račun Tine Maze, zato s svojim klevetanjem nadaljuje še danes.
      Ne nasedajmo njegovim primitivnim klevetam.

     • ““Zdaj pa bodi dovolj na to temo, ker je itak škoda besed za take ljudi,” še vedno ni bilo dovolj klevetanja na račun Tine Maze, zato s svojim klevetanjem nadaljuje še danes.
      Ne nasedajmo njegovim primitivnim klevetam.”

      Ja, ker seveda nimaš argumentov, tudi to prav pride. 🙂 Moje “promitivne klevete” so vse podprte z dokazi, tvoje blodnje so pa le blodnje. 🙂

      Tako da ja, ne nasedajte dejstvom, nasedajte lažem in zavajanjem tistih, ki jim z veseljem lezete v rit. 🙂

     • Ne želim zmanjševati športnih uspehov, ki jih je Katarina Srebotnik dosegla z lastnim trudom in sredstvi.
      A tudi za Tino Maze velja, da je do največjih uspehov prišla šele z vlaganji lastnih sredstev in truda v svoj športni razvoj. Če bi računala na SZS, danes Tine Maze ne bi bilo med znanimi smučarji svetovnega formata.

      Potrebno je tudi pojasniti, da tale hinavec zgoraj omenja Katarino Srebotnik, češ da ni nič denarja dobivala od države, čeprav hinavec niti tega ne ve, koliko občine – s tem posredno država – finančno podpirajo razne teniške klube, kjer se vzgaja teniški podmladek, med katerega je nekoč zelo verjetno pripadala tudi Katarina Srebotnik.

      Hinavec je tudi pozabil povedati, da Katarina Srebotnik od svojih zaslužkov državi Sloveniji ne plačuje nobenih davkov, saj je svoje stalno bivališče raje preselila v Dubaj, kjer so obdavčitve nižje. Good for her.

      Za razliko od Katarine Srebotnik, ki skrbi predvsem za svoj osebni proračun, pa Tina Maze, poleg tega, da je ogromno naredila za prepoznavnost Slovenije v svetu, česar ni mogoče obračunati samo z denarjem, svoji domovini plačuje tudi davke na svoje zaslužke.

      Tina Maze tudi na ta način vrača finančna sredstva, ki so bila (kolikor so bila?) vložena v njeno smučarsko vzgojo.

     • “Če bi računala na SZS, danes Tine Maze ne bi bilo med znanimi smučarji svetovnega formata.”

      Če ne bi bilo SZS, Tine Maze ne bi bilo niti med smučarji, kaj šele kaj več. 🙂 Tvoja logika nima smisla tudi zato, ker v vseh država obstajajo državne smučarske zveze in torej po tvoji logiki znani smučarji svetovnega formata ne bi smeli obstajati. 🙂 Tudi, zakaj pa je vsakič znova računala na SZS in zahtevala denarna sredstva, zaradi katerih dejansko SZS sploh ni mogla izvajati vseh tistih programov, ki naj bi jih pač? 🙂 Torej še kako je računala na SZS in to celo preko zmožnosti SZS. Saj v tem je problem. Denarja je dejansko imela dovolj, problem je v mentaliteti, ker si je domišljala, da ona SZS ne dolguje nič, SZS njej pa vse. Čeprav bi brez vložka SZS v zagon njene kariere danes bila anonimna. 🙂 Pri čemer je SZS nikoli ni ovirala. Ni je ovirala, ko je pač šla svojo pot, pričakovala je le to, da bojo zanjo veljali enaki pogoji, kot za vse ostale tekmovalke, pa še tu so delali izjeme. Pa so bili vedno krivi pri SZS. Zakaj, ker si je ona predstavljala, da lahko pogoje določa sama.

      Poglej si primer Anne Fenninger ali pa še bolj Bodeja Millerja. Oba sta v določeni točki prišla v konflikt z smučarsko zvezo. Kdo je misliš potegnil takratko? A se je amerišla smučarska zveze prilagajali Millerju, ne! Ali se je avstrijska Fenningerjevi? Ne. Oba sta dobila ultimat. Spoštujte pogoje zveze, ki veljajo za vse ali adijo. In nikoli ni bilo problemov, ker je jasno, da tako pač stvari funkcionirajo. Normalno, tam socializma nikoli niso imeli. 🙂

      “Potrebno je tudi pojasniti, da tale hinavec zgoraj omenja Katarino Srebotnik, češ da ni nič denarja dobivala od države, čeprav hinavec niti tega ne ve, koliko občine – s tem posredno država – finančno podpirajo razne teniške klube, kjer se vzgaja teniški podmladek, med katerega je nekoč zelo verjetno pripadala tudi Katarina Srebotnik.”

      Ne trosi neumnosti, če nimaš pojma o stvareh. Podpirajo kvečjemu infrastrukturo in osnovno administrativno delovanje, kar je povsem prav. Da bi si moral še lastno teniško igrišče graditi, a ne? 🙂 Ne plačajo ti pa trenerja, kaj šele trenerje, ki te lahko spravi na vrh. Pa vpiši otroka v teniško šolo, če ga imaš. Pa ti bo potem jasno, kakšne bluziš. Tam je povsem od tebe odvisno, tudi finančno seveda, koliko daleč boš prišel. Še primer Ilke Štuhec si lahko vzameš. Kako si je lahko Ilka privoščila lastno ekipo, saj dejansko sploh ni imela rezultatov za to. Vprašaj njeno mamo, koliko denarja je v to vložila, ampak je vsaj lahko, ker ima podjetje, ki ji takšne vložke omogočalo. Neka povprečna družina z svojimi plačami tega zagotovo ne bi zmogla. Zato je pa SZS, ki pa je, normalno, pri svojih sredstvih omejena in veliko bolj omejena, kot kakšna avstrijska, italijanska, francoska, švicarksa, ameriška… To je pač realnost socialistične Slovenije, v kateri top podjetja pač niso sposobna deliti velikih milijonov. 🙂

      “Hinavec je tudi pozabil povedati, da Katarina Srebotnik od svojih zaslužkov državi Sloveniji ne plačuje nobenih davkov, saj je svoje stalno bivališče raje preselila v Dubaj, kjer so obdavčitve nižje. Good for her.”

      Edino prav. Kaj je pa država Slovenija v njo vložila? Še to, da tekmje za Slovensko reprezentanco oz. je, je bilo preveč. Ali pa primer košarkarja Boštjana Nachbarja. Da so mu omogočili vrhunsko kariero so se doma zapufali za toliko, da mora še danes vračati dolgove. In seveda, klubi ti omogočijo nek osnovi razvoj, seveda tudi zaradi lastne koristi, ker te lahko potem prodajo, ampak potem ko je čas za preboj med profesionalce si sam. Niti centa ne bo od države. Toliko kot si vreden na trgu boš dobil in nič več.

      “Za razliko od Katarine Srebotnik, ki skrbi predvsem za svoj osebni proračun, pa Tina Maze, poleg tega, da je ogromno naredila za prepoznavnost Slovenije v svetu, česar ni mogoče obračunati samo z denarjem, svoji domovini plačuje tudi davke na svoje zaslužke.”

      Spet pametuješ o stvareh o katerih nimaš pojma. Za kateri drugi proračun pa skrbi Tina Maze bolj kot mi vsi ostali? Državni proračuni pa skrbijo za njo. In wow, celo davke plačuje Tina Maze. Tudi jaz bi jih z veseljem, če bi imel na policiji plačano službo z vsemi prispevki vred in je vse, kar bi moral delati to, da bi se dvakrat na leto oblekel v uniformo in pokazal v javnosti. 🙂 In zakaj si domišljaš, da Katarina Srebotnik za prepoznavnost Slovenije ni naredila vsaj toliko kot Mazejeva? Ker to v tistih rovtah, v katerih živiš, ne izgleda? Popularnost tenisa na svetovni ravni je vsaj 5x večja od smučanja. Da o konkurenci niti ne govorim. In Srebotnikova enako tekmuje pod Slovensko zastavo. 🙂

      “Tina Maze tudi na ta način vrača finančna sredstva, ki so bila (kolikor so bila?) vložena v njeno smučarsko vzgojo.”

      Hja, draga moja. Tako kot mi vsi, a ne? Ali pa morda ti davkov ne plačuješ? A zato zasluži medaljo? 🙂

      Tako da nehajte pametovati o zadevah, o katerih nimate pojma in to le zato, ker vam je nekdo simpatičen. Ker saj pravim, a podpiraš Kučanovo penzijo? On je tudi marsikaj naredil za prepoznavnost Slovenije, bil je celo pri Papežu. 🙂 Skratka, čas je, da se končno znebimo te socialistične mentalitete o tem, kako so nekateri zaslužni in kako naj jih država za to zaslužnost nagrajuje kar na pamet. In to velja od kulturnikov, umetnikov, šprtnikov in politikov, pa še koga. Skratka, napadate sistem, zaradi katerega je Mazejeva sploh lahko prišla kamor je prišla.

      Tako da bodimo resni. Razmišljati o tem, da ti s strani SZS za poslovilno tekmo pripada 90.000€ je podlo izsiljevanje, ki so ga pač očitno nekateri v tej propadli državi lahko privoščijo, ker imamo ljudi z socialistično mentaliteto, ki od države pričakujejo, da bo pač takšne ali drugačne “ljudske heroje” nagrajevala v nedogled, medtem ko sama dejansko drvi v bankrot. 🙂 Če bi bil Massi biznismen, ne pa še ena socialistična pijavka več, potem bi se sam obrnil na sponzorje in od njih zahteval ta denar. Verjamem, da SZS ne bi imeli nič proti. Ne pa da od drugih pričakuje, da to počnejo namesto njega, kot da bi šlo za poslovilni nastop SZS in ne Tine Maze.

      In pri nas ne bo nikoli nič bolje, dokler ljudje ne bomo sposobni vse soditi enako, ne pa podpirati podlost “naših”, hkrati pa to isto podlost “njihovih” obstojati. Tako da živel socializem v vaših glavah. 🙂

     • Četudi pišete z debelimi črkami, so vaši komentarji neverodostojni.

      Za košarkarja Nachbarja pišete, da so se pri njem doma, da bi mu omogočili vrhunsko kariero, zapufali za toliko, da mora še danes vračati dolgove.

      Da so se doma zapufali, je seveda možno.
      A trditev, da mora Nachbar še danes vračati kredite, ki so mu omogočili športno kariero, je zgolj vaš neverodostojen domislek, da ne rečem laž.

      Po uradnih podatkih je namreč Nachbar v NBA, kjer je igral šest let, skupno zaslužil nekaj manj kot 12 milijonov dolarjev bruto.

      https://www.finance.si/332081

      Vi torej trdite, da so se doma pri Nachbarjevih zadolžili za več, kot je bil kasneje njegov neto finančni izplen pri NBA ligi ter pri košarkarskih klubih v Rusiji, Turčiji, Nemčiji, Španiji…, da mora še danes plačevati dolgove?

      Ko ste tako poučeni, povejte še, kdo in od kod je bil pripravljen tako zajetno kreditirati na njegovi športni poti, da dolgov, kljub velikim zaslužkom, do danes še ni odplačal?

  • Spoštljivo slovo zagotovo, vsaj zaradi šrptnih uspehov, ker tako osebnost kot je ona pa normalen človek bolj težko spoštuje, 90.000€ od SZS pač ne. Dejstvo!

    • Za Vogrinca in vse ostale velja povsem isto. Problem pri tej slovenski mentaliteti je pa ravno v tem, da če je človek naš, potem ga z veseljem pustimo h koritu, če pa ni, potem je pa pijavka. Nič, vsi so pijavke. Vsak, ki si denarja ni zaslužil z delom in uspehi na transparenten način, do denarja ni upravičen. Pa če je Tina Maze ali pa Milan Kučan. Nima veze.

    • Planinka, nisem prepričan, da ti dovolj dobro poznaš zgodovino uspeha slovenske tekmovalne smučarije. Mateja Svet je ena zgodba, ne pa njen začetek. Končno zelo uspešna, a prezgodaj prekinjena. začetek zgodbe uspeha je Bojan Križaj. Zraven je Tone Vogrinec. Kot tudi ob Strelu, Kuraltu, Franku, Petroviču. Kasneje še vedno Vugrinec v vrhu smučarije ob Koširju, Pretnarjevi, Horvatovi, Bokalovi, Dovžanovi, Korenovi. Tina maze gre že preko obdobja Vogrinca.

     Nič dobrega si ne mislim recimo politično o Tonetu Vogrincu. Je pa evidenten njegov velikanski pečat pri tem smučarskem uspehu, o katerem se nam sanjati ne bi moglo pred ero Križaja ( in z njim Vogrinca). Ne vem nič, ali se Vogrinc valja v denarju. V športu se ni valjal. To je pa malo žleht od tebe. V športu je garal in spodbujal h garanju.

     • No, sedaj pa razumem, A NE ODOBRAVAM, gospoda Tonina, ki je zadnjemu uradnemu šefu komunistov podelil pokojnino. Namesto, da ga bi poslal pred sodišče.

     • Tudi Janković je veliko naredil za Ljubljano, kot Vogrinec za SSZ . Kakšno spolno nasilje ali nadlegovanje in s tem uničenje karier mladih zvezdnic ali samo deklet, tu pa tam, pa že ne bo omadeževalo njunih zaslug.

     • Spolno nasilje in nadlegovanje? V primeru prezgodaj končane karijere Svetove? Odkod pa to? Sedmi čut? Takih stvari se ne sme podtikat, če niso res.

 10. Pritrjujem vsebini članka Ivana Štuheca. Ampak kljub temu: če bi bil recimo jaz hipotetični odgovorni smučarske zveze in bi se mi oglasil Massi, da želi denar za poslovilni nastop Tine, bi ga verjetno zavrnil. Smučarska zveza se ne valja v denarju. Namen tega denarja je investicija v tekmovalne uspehe. Ne plačevanje showa za neko nekdanjo šampionko. Še tako veliko …

  Drugo- Massi in Tinini odvetniki so nepotrebno izsiljevali s štartno številko na današnji tekmi. Sami so zakuhali ta spor. Tu sem zapisal, da nimajo šanse. In bil deležen napadov. Vse instance so jih upravičeno zavrnile. Pa ne slovenske. Mednarodne smučarske in športne. Neumen spor. Ki ga ni kriva Tina, ampak njena okolica.

  • To o denarju… ti nimaš pojma o denarju, to si velikokrat doslej pokazal. 🙂
   Ti bi jo že zavrnil, ampak ti ne bi mogel niti hipotetično bit odgovorni smučarske zveze. 🙂
   In ja, namen tega denarja je —- smučarske zveze pa kljub temu plačujejo velike show-e. Torej, to je spet “poštenost” slovenskega revolucionarnega reveža. Oprosti, ampak ne morem drugače reči.
   Glede štartne številke se pa strinjam. Ampak vse kaže, da so med tekmovalci in smučarskimi zvezami odnosi na vse ali nič, vse samo na nož, da se edino tako kaj dobi. Edino tako si predstavljam takšen cirkus.

 11. Predsednik Pahor se je izkazal s svojim obiskom in Tininim zmagovalnim vencem.

  Enako tudi RTv s programom, ki ga je namenila Tini.

 12. Neverjetno !

  V zadnjem hipu sta prišla tudi premier in ministrica za šport.

  Moram priznati, da se mi premier čedalje bolj dopade!

  • Da, gospod Vincencij,
   to je tista Tina Maze, ki je na tekmovanjih v tujini nastopala ne le v slavo športa, marveč tudi v čast svoje domovine. To je tista Tina Maze, ki je za promocijo države Slovenije in dvigovanje njenega ugleda v svetu naredila več kot vsi slovenski politiki skupaj.

   Nekaj me zanima: ali je to tisti Vincencij, ki stalno moli, da bi na priprošnjo blaženega Antona Martina Slomška v cerkvi pri Sv. Duhu v Celju pridobili
   upodobljenega angela (v obliki slike ali kipa) in bo, če bo to uspelo, lahko rekel, da je to bil čudež, ki je potreben za razglasitev Slomška za svetnika?

   Če gre za istega Vincencija, ga prosim, naj moli tudi za to, da bi se na priprošnjo blaženega Antona Martina Slomška pomnožila pamet med Slovenci.
   Pomnožitev pameti med Slovenci bi bil pravi čudež, vreden, da se po njem razglasi Slomška za svetnika.

   Bi bilo pa res težje ugotavljati, ali se je pamet med Slovenci pomnožila kot pa ugotoviti materialni obstoj neke umetnine 🙂

   • Malo hudomušna puščica, kajne? Ostrejšo je meni admin brisal, menda se ne spodobi omeniti, da je kip ali slika angela v neki cerkvi nepomembna za Slovenijo. Bolj pomembna je sprejetost Božje besede med obiskovalci tiste cerkvice in ne nazadnje tudi v Sloveniji. Tako pravi zdrava pamet, vsaj meni. Pa mogoče še komu.

   • Za zdravo pamet – vseh nas – molimo, kadar molimo:

    3. ŽALOSTNI DEL (torek in petek) ROŽNEGA VENCA

    *******************************
    KI NAM RAZSVETLI PAMET
    *******************************

    Očenaš. Trikrat Zdrava Marija s prošnjami:
    1. ki nam utrdi spomin.

    2. ki nam razsvetli pamet.

    3. ki nam omeči voljo.

    Slava Očetu.

    Očenaš. Desetkrat Zdrava Marija. Slava Očetu, s skrivnostmi:
    1. ki je za nas krvavi pot potil.
    2. ki je za nas bičan bil.
    3. ki je za nas s trnjem kronan bil.
    4. ki je za nas težki križ nesel.
    5. ki je za nas križan bil.

    *******************************

 13. Toliko veselja, kakor mi ga je naredila od slovenskih športnikov v zadnjih letih naša Maza, ni naredil nobeden. Za vse to ji bom zmeraj hvaležen . Veselje ni mala stvar. Družina je družina, narod je narod in kri ni voda.
  Pošteno delo zasluži pošteno plačilo.
  Vogrinec je veliko naredil za naše smučanje, tudi Crosby je za ameriški tv show, Jimmy Savile za BBC….Pa niso vredni, da jih pes poščij…, ker so prestopili in izkoristili prag zaupanja mladostnikov zaradi potešitve svojih bolnih nagonov .

    • Uf, zanimivo. Objavljeno pred skoraj 2 leti. Zakaj v tem času en novinar ni še tega raziskat? So pa recimo “odkrivali” kardinalovega sina in zadevo vlačili mesece po naslovnicah, začenši z menda osrednjim slovenskim dnevnikom.

     Vsi vpleteni so živi. Vogrinec, smučarke, ki naj bi jih nadlegoval, morebitne priče.

     Če je to več kot izmišljotina, zakaj ni enega novinarja, ki bi šel za to sledjo? Je Vogrinec prevelika sveta krava? Bo vsa zgodba slovenskega smučarskega uspeha zato umazana?

     • Umazana pa vsekakor. Saj je že Podarim-dobim, v kateri je sodelovalo pol Slovenije naredilo iz smučarije navadno gladiatorsko karavano. Samo še stave ni organizirala smučarska zveza. Pa bi bilo še bolj veselo. Bi bilo še več denarja.

     • Gospod IF,
      preveč zahtevate od ubogih novinarjev. Za razkrivanje maxi in mini diktatorjev-psihopatov so poklicani škofi (prosto po sv. Avguštinu). In škof, ki v tem svetu Zla umre v postelji od starosti, je izjemen škof. Normalna pot je zapor, brezglavost in podobno. Berite življenjepise mučencev, svetnikov! Pa tudi v Svetem pismu je dosti primerov!

 14. Vendar ni dovolj, da so naši državni voditelji všečni po svojih nastopih in čokoladicah, ki jih nestimulativno delijo, enkrat enemu, drugič drugemu.

  Najpomembneje je, da so sposobni sprejemati ukrepe, ki zagotavljajo vrednotni in gospodarski razvoj slovenske skupnosti. Ti ukrepi pa so svoji naravi pogosto takšni, da jim ljudje sprva ne bodo ploskali.

  Dokler ne bodo počeli tega, bodo podobni staršem, ki znajo otroke le razvajati, ne pa vzgajati.

 15. Drži. Samo določene razvaja:

  – javno upravo, zdravniške elite in njihova dobaviteljska omrežja, pravosodje, oblastniška omrežja.

  Ostale pa zavaja, da je vse v najlepšem redu.

 16. Nagrajuje in razvaja tiste, ki so odgovorni za največje bolečine slovenskih državljanov:

  – za kršitve človekovih pravic in svoboščin
  – za dolge čakalne dobe bolnikov in nečlovekoljuben odnos do bolnikov
  – za ignorantski odnos do gospodarstva in razvoja
  – za napačne življenjske usmeritve in brezposelnost mladih, ker jih izobraževalni sistem šola za poklice, ki jih niče ne rabi, ne pa za poklice, ki so deficitarni…

 17. Zdravstvo jamra, da ni dovolj zdravnikov.

  Po drugi strani pa priznava, da je 200 brezposelnih zdravnikov pri nas in da zaradi tega mnogi odhajajo v tujino.

  Oblast pa že namiguje, da bo treba spet uvoziti zdravnike in jim takoj zagotoviti stanovanje.
  Pa ni nihče klican na odgovornost
  zaradi takšnih nespametnosti.

 18. To kaže, da so nekateri samobitni v svojih koristih, ki so na škodo skupnega dobrega in nas državljanov,

  Zakaj jim to dovolimo?!

  Povzdignimo glas, da imamo dovolj tega škodoželjnega ravnanja – do nas in do naše slovenske samobitnosti!

 19. Žal je to klic po kurativnem ukrepanju, čeprav se ve, da bi morale vlade ukrepati predvsem preventivno, da se prepreči nastanek škode.

  Tudi državljani oziroma civilna družba, mora biti bolj aktivna že v fazi preventivnega delovanja, ne le, ko je že storjena ogromna škoda.

 20. Ali se je že izoblikoval učinkovit sistem delovanja civilne družbe, vse v korist našega posamičnega in skupnega dobrega.

  Za posamezna področja se je.

  Na splošno pa menim, da se še ni.

 21. Točno. To je prikrito in v nebo vpijoče izganjanje Slovencev iz slovenske države, ki poteka ali pa bo očitno potekal takole:

  – mlade učiti za poklice, ki jih ne rabimo, da bodo odhajali v tujino

  – mlade zdravnike ne zaposlovati, da bodo odhajali v tujino in da bomo lahko zaposlovali zdravnike iz Balkana

  – gospodarsko osiromašiti Prekmurje in Štajersko, da bodo ti odhajali v tujino, ne le delat, ampak tudi živet. Tu pa naseliti tujce iz Balkana ali celo begunce iz arabskih držav. Zaradi tega tudi odklanjati kompromis z našimi emigranti glede dvojnega obdavčenja.

  – gospodarsko okolje v Sloveniji ne sme biti ugodno, ker bodo potem ljudje ostajali doma, v Sloveniji, saj bo prišlo do gospodarskega razcveta in množičnega zaposlovanja v gospodarstvu

  – slovenska kulturna dediščina, kulturna bit in identiteta, še naj bo naprej na stranskem tiru, da ne bo prišlo do zdrave samozavesti Slovencev.

 22. Tudi tole:

  – kulturno in gospodarsko pa favorizirati Belo Krajino, ki ima kulturo podobno tisti, južneje od Kolpe.

 23. In Tina seveda ni edina zgodba tega sedenja na dveh stolih. Primer Kozmusa. Kozmus je bil vrhunski metalec kladiva. Tudi olimpijski prvak, problem je pač v tem, da njegova panoga ni tržno zanimiva. Z drugimi besedami, za metanjem kladiva na trgu ne boš obogatel. Pač zakonitost trga. Ampak tudi on tega ni razumel in je pač pričakoval, da mu to, da njegov šport ni tržno zanimiv, kompenzira država.

  Tako da treba se je pač odločit. Ali boš dejansko profesionalec in se z državo ne ukvarjaš, ali pa boš pol-pol, potem pač moraš pristati na pogoje in zmožnosti, ki jih država ima, da te podpira. Ne pa si domišljat, da ker si dosegel to in to, potem pa lahko od države pričakuješ toliko, kot se ti zdi, da zaslušiž. Heh, pojdi da tvoj uspeh prodat na trg, če ti to, kar dobiš od države ni prav.

  Problem alpskega smučanja je v tem, da je tekmovanje urejeno na način, da tekmujejo državne reprezentance, ne posamezniki. In s finančne plati je potem zelo odvisno, za katero državo nastopaš. Če bi hoteli smučanje narediti dejansko profesionalno, bi morali to oz. smučarske zveze na način kot obstajajo ukiniti in bi moral vsak tekmovelec nastopati z lastnimi sredstvi oz. sredstvi, ki jih pridobi izključno na trgu. Potem bi lahko pametovali o profesionalizmu in tržnem biznisu. Napadati državo ali SZS zato, ker nekomu ne da toliko, kot se mu zdi, da zasluži, nima veze s tržnim gospodarstvom, ampak je to tipično socialistično.

  • In tebi socialistu in levičarju to tako narobe hodi?! 🙂
   Daj najprej kaj naredi. Ne moreš samo tu nakladat, potem pa nazaj k mami dojit.

   • Eh, vidiš, ker imaš glavo, ki si domišlja, da je vsak, ki se ne strinja s tabo komunajzar in levičar. 🙂

    “Daj najprej kaj naredi.”

    Točno. Zato pa od države ne zahtevam 90.000€ za to, ker vas tu bumbarje izobražujem, čeprav se mi zdi to še tako pomembno. 🙂

    In zakaj ploskate ljudem, ki počnejo ravno to?

    • Ti nikogar ne izobražuješ, ampak le provociraš in zavajaš.

     90.000 eur je v takem športu drobiž.

     In seveda ščitiš naše komunajzerje, ki se šlepajo na njene uspehe. Kot, da so pa oni zaslužni – ko odirajo SZS, namesto, da bi denar dobili dejansko športniki.

   • Skratka. Je Mazejeva hotela denar? Naj bi potem trenirala, šla na tekmo in pobrala glavno nagrado za prvo mesto! To je profesionalizem in tržna logika, ne pa od SZS po mizo cuzati, ker se ji zdi, da si nekaj zasluži. 🙂

   • Pa šte enkrat več. Pojdi ti že enkrat do svoje lastne matere in jo vprašaj, če je ponosna, da je vzgojila sina, ki tako rad omenja matere drugih. Ali mi daš naslov in jo grem vpašat sam? 🙂

 24. Problem v Sloveniji je ta, da bi se vsi radi šli kapitalizem, ampak zgolj v primeru, če socializem ni v njihovem interesu. Potem je tudi socializem ok. 🙂

  • A ti je ventilator v glavi šel v obrate zaradi Mazejeve. 🙂
   Pazi, da ti ne raznese lopatice.
   O poslih nimaš pojma. To se vidi na daleč.
   Najprej kaj naredi. In se lepo obnašaj.

 25. “Če bi v Sloveniji imeli kaj aristokratskega duha, bi bile do svojih kraljev in kraljic velikodušne in če bi tega duha imela slovenska država bi bila tudi do svojih ustanoviteljev in utemeljiteljev velikodušna.”
  Dr. Ivan Štuhec
  Več: Radio Ognjišče

  Če bi bili pošteni, bi že drugačno državo imeli!

  Idiotska ali brezvestna oblast?
  Država oz. samo idiotska brezvestna oblast ne zna izterjati zasluženih prispevkov delojemalcev, saj ti prispevki pripadajo njenim državnim ustanovam. Prispevke potem zadrži delodajalec, ki jih tako dejansko ukrade državi.
  Država je določila, da delodajalec odvaja njenim pristojnim inštitucijam prispevke delojemalca. Te inštitucije države, FURS, SPIZ , i.p., so prve in edine dejansko seznanjenje, ali je delodajalec odvedel oz. jim je vplačal zaslužene prispevke delojemalcev. Zato so odgovorne, da izterjajo to, kar pripada državo in je delavec to že zaslužil ter je na plačilni listi obveščen o izvršenem plačilu delodajalca
  Država je določila, da delodajalec tekoče obvešča delojemalca s podatkom na plačilni listi, kako on dejansko odvaja prispevke in jih plačuje državnim ustanovam.
  Država, zakonodajna, izvršna in pravosodna oblast že desetletja in še vedno, vsej javnosti in civilni družbi na očeh, dopušča, da ji delodajalci ne plačujejo prispevkov za delodajalce, saj jih ti zadržijo zase, čeprav so prispevki že zaslužek, del plače delodajalca, njegova osebna lastnina. To je kratenje ustavnih lastninskih pravic delavcem delojemalcem, kar je pred leti ugotovilo tudi Ustavno sodišče. To pa je cinični posmeh državne oblasti načelom socialne države, ki so zapisani v Ustavi .
  Država je idiotska ali brezvestna, ko dopušča delodajalcem prevaro, goljufanje delojemalcev, ko jim dopušča, da delodajalci lažejo in varajo delojemalce in to kar brez vsake sankcije pravne države.
  Država je idiotska ali brezvestna in neodgovorna par exellence, ko celo trdi, da bo vsak, ki ob upokojitvi ne bo imel plačanih prispevkov, prejemal temu ustrezno nižjo pokojnino.
  Država, zakonodajna, izvršna in pravosodna oblast je cinično, licemersko in hinavsko »v službi vsega ljudstva«, saj si »kot Pilat« umije svoje »nemočne roke«, javne poklicane stroke, pa ji še strokovno pravno obrišejo te »nemočne roke« in delojemalcem ob upokojitvi hladnokrvno dokončno zniža pokojnino.
  Država in državljani to moralno tragedijo ne delovanja države prava, gledamo že desetletja, tudi danes, 9. januarja 2017, v DNEVNIKU na RTV SLO, kjer je bilo očitno vidno izživljanje delodajalca nad obupani brezmočnimi delojemalkami, ki služijo s svojim delom ravno državnemu javnemu sektorju.
  Država oz. oblast je takšna kot je ljudstvo? Ali res? Kaj ljudstvu še preostane?
  Od vekomaj in vsepovsod velja to, kar je dejal Franklin Delano Roosvelt: »DRŽAVA, KJER POŠTENI LJUDJE NISO TOLIKO ENERGIČNI KOT POKVARJENCI, JE IZGUBLJENA.«

  Ali me bo »država« zopet po službeni dolžnosti obtožila »verbalnega delikta«?

Comments are closed.