I. Puc, Reporter: Od spodaj z desne

5

Napovedi, da bo dvanajsta vlada bolj trdoživa, kot sta bili prejšnji dve, se uresničujejo. Zaradi izvozne konjunkture smo izšli iz najhujšega, tu pa tam vlada med ljudstvo vrže kakšen priboljšek. Če jih ne bo zmanjkalo (kar sploh ni tako gotovo, ogrozijo jih lahko tudi apetiti po nepremičninskem davku) in če se bo spodobno soočila z navalom migrantov, gre lahko na volitve v sedanji sestavi.

V idilo je pred prvo obletnico vlade in po zastaranju Patrie »od spodaj« in bolj z desne padel predlog, naj Cerar prekliče pogodbo s Karlom Erjavcem in Dejanom Židanom. Podpisniki pisma Miru Cerarju in Janezu Janši bi raje, da predsednik vlade sklene novo veliko razvojno koalicijo z Janšo. Njegova dva nekdanja ministra Dimitrij Rupel in Žiga Turk sta zamisel velike koalicije negovala že od volitev. »Ostajam prepričan, da moramo v Sloveniji najti način, da spravimo skupaj veliko koalicijo, ki bi potegnila voz iz blata,« je v enem od pogovorov novembra dejal Turk. Zdaj sta predlog institucionalizirala in okrepila z izbranimi somišljeniki. Kolumnisti z leve so jih že postavili v ogrado, kamor so strpali neoliberalce.

Čakamo na naslednje korake in ne le besede. Njihova pobuda sicer lahko konča v pozabi tako kot marsikatere druge.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


5 KOMENTARJI

 1. Aha, velika koalicija, zato, da bo potem Janša spet vse kriv?

  Najprej je potrebno uravnati zadušljiv slovenski medijski prostor. To je ta VELIKA stvar, ki jo je potrebno najprej narediti.

  Danes poslušam na TV (pišem po spominu): Beguncem so na pomoč priskočili Rdeči križ in druge humanitarne organizacije …

  Kakšna subtilno-sprevržena manipulacija! Katere druge (pomembne) humanitarne organizacije so v Sloveniji razen Karitas?

  Voz iz blata lahko potegtne le uravnotežen medijski prostor!

  Žiga, Rupsi, prenehajta poglabljati blato s takšnimi pozivi!

 2. Leva medijska greznica je iz družboslovnih, ki jih vodijo FDVjevci. “desna” ni (ne bo) nič boljša. Velik potencial pametnih se izgublja. Od vojne imajo koristi samo fanatiki, skrajneži, psihopati in vojni dobičkarji.
  @Libertarec
  “Slovenija potrebuje akademijo za novinarstvo, ki jo morajo voditi kompetentni naravoslovno- tehnični kadri, usposobljeni prepoznati dejstva.”

  • voditi kompetentni naravoslovno- tehnični kadri
   ==============
   To ne more biti. Naravoslovno-tehnični kadri se s tem ne ukvarjajo. Akademiki so najprej dobri filozofi, akademsko razsvetljeni, ljudje s spoznanjem. Pri nas so akademiki oblastniki, revolucionarji, ljudje brez globine. Poden.
   Če bi jim dal za brat ameriško deklaracijo o neodvisnosti pol stvari ne bi razumeli. Sposobni so samo delati krivice, v nedogled, tako kot sicer naši politiki.
   Izzivate nasilje in odlagate dan nesreče (nekje v Stari zavezi, ne najdem). To je naša politika in akademija.

  • Tudi nihče ne more biti “usposobljen prepoznati dejstva.” Življenje sega mnogo čez to. Treba je biti sposoben videti resnico skozi pomanjkljiva dejstva. Videti nevidno, je sposobnost velikih umov.

Comments are closed.