I. Puc, Reporter: Na zemlji in v vesolju

0

»Po dveh letih se je Nyberg spomnil, da je v Sloveniji korupcija. Kje je bil dve leti, ko je dobival tako visoko plačo?« je razpredal vodja poslancev vladne SD Matjaž Han o pismu, ki ga je zamenjani predsednik upravnega odbora slabe banke Lars Nyberg namenil predsedniku vlade. Kako pa ve, da Šved ni že kak sum korupcije odnesel na policijo? Sicer pa je vsakogar, kdor se oglasi, ker mu je prekipelo, tako kot je Nybergu, mogoče vprašati, zakaj tega ni povedal že prej. Finančni minister in predsednik vlade sta gotovo vedela za nepravilnosti pri izplačevanju plač v Družbi za upravljanje terjatev bank, pa več mesecev nista naredila ničesar. Zganila sta se šele po zadnjem orkestriranem medijskem direndaju.

Miro Cerar se dela, kot da ga politično šarjenje po DUTB in besede Šveda niso prav nič pretresli. Na njegovo srečo dogajanje nima medijske spremljave, ki smo je vajeni ob drugih aferah. Dobila pa je policijsko spremstvo. Pozornost se tako vsakič obrne proti početju in nepravilnostih, ki so jih zagrešili vodilnih v slabi banki.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.