I. Omerza, Odmevi TV SLO: Udbovca v Nemčiji obsojena na dosmrtno ječo

3

Igor Omerza v Odmevih komentira obsodbo Perkovića in Mustače v Nemčiji in predstavi delovanje Udbe.

Video si lahko ogledate v arhivu TV Slovenije.

3 KOMENTARJI

  1. Na našo žalost moramo biti precizni. Nemci so obsodili morilca ne udbovca. Na sodbe Udbi in udbovcem bomo še dolgo čakali. Umetno povzročena razdeljenost Slovencev (in tudi drugih ex-jugoslovanskih narodov) je največji dosežek udbe po razpadu države. Ključni prispevk pri življenjskem delu aktualne udbine generacije so imeli razni mostograditelji in “neradikalno” usmerjeni politiki na desnici ter publicistični karizmatiki, ki so sredi vožnje obrnili svoje vozove v drugo smer, ki so s ščuvanjem proti Janši, z zapiranjem arhivov in gledanjem v prihodnost in bogvaruj ne v preteklost udbi neboleče olajšali delo. Opažam, da je udba pokrila vse pore. Niti en slovenski medijski forum ni brez “velikega brata”. Ko Janši kaže dobro, ko je dovolj, da se pokaže kot privid nevarnosti za komunistično mafijo, in ko glavni mediji ne zaležejo, se prebudijo speče celice v Reporterju, Časniku, prikrito celo v Družini … in na pompozen način razkrivajo domnevne grozljive Janševe poltične napake iz preteklosti in ga pri 58 letih pošiljajo v penzijo, ker naj bi pomenil strahotno nevarnost za demokracijo na desnici. Slovenija je bolana. Bolezen se imenuje ovaduštvo. Stanje se ne izboljšuje, ker so zdravniki udbovci.

    • Če boš povsod videl in iskal udbovce, lahko končaš samo pri psihiatru. Zato dobronameren nasvet – reši se tega. Četudi so taki med nami, seveda, a jih je vendar manj in so manj nevarni kot pred letom 1990.

      Kot drugo je pa prav, da se jim ne sodi, ker so udbovci, ampak zaradi konkretnih zločinov, če so jih storili. Nikjer jim niso sodili samo zaradi pripadnosti politični policiji. Tudi če so jih lustrirali. Lustracija vendar ni sodba pred sodiščem. V demokraciji se ne sodi politično, ampak po zakonih.

      • Spravljiv in dobronameren si kot kak udbovec. Ne vem, a si mogoče tudi začel preveč direktno razumeti stvari? Moje zadoščenje bi bilo, če bi v Sloveniji revidirali zgodovino in popravili komunistične krivice, kolikor se jih še da ter da bi Slovenijo srčno sprejeli za svojo domovino. Kdo to zavira, če ne udba, ki – čisto logično pogledano – mora biti povsod. Najsi bo to prava udba, namišljena udba ali zgolj prestrašeni ljudje (zaradi udbe). Kdo lahko organizira granitno revolucijo ob popolnoma izmišljeni aferi Patria in mobilizira drhal (ki to niti ni, ampak je v drhal maskirana udba)? Kdo lahko teden ali dva pred volitvami neakonito zapre liderja opozicije in potem, ko se izkaže, da je povsem nedolžen, poskrbi za to, da volitve niso razveljavljene in niti zato nihče ne odgovarja? Zakaj me ob moji nenehni podpori reviziji zgodovine nekateri komentatorji (vedno eni in isti) pošiljate k psihiatru in skrbite za moje duševno zdravje? Namesto, da bi vas bilo sram vašega špiceljskega delovanja in neprestanega povzročanja umetnega kaosa med komentatorji, ki se, velikokrat zmedeni (npr. zaradi pošiljanj k psihiatru itd.) , zapletajo v besedne boje z vašimi nonšalancami. Kdor ni za brezpogojno revizijo zgodovine, je (hočeš nočeš) udbovec. Toda dam ti še eno priložnost. Sam izberi, ali se hočeš ali ne prepoznati v trditvi glede revizije zgodovine.

Comments are closed.