I. Oman, Družina: Po toči zvoniti je prepozno

4
317

V komentarju s tem naslovom je profesor Juhant v zadnji številki Družine napravil zelo dober pregled razmer v Sloveniji. Sam trdim, da gre pri nas za restitucijo revolucije. Ne več za sovjetizacijo, kot leta 1945, ta je šla na smetišče zgodovine. Sedaj je bolj interesantna kitajska verzija komunističnega kapitalizma. Ko se je Janševa vlada lotila nekaterih mejnih reform, je bila deležna očitkov o »konservativni revoluciji«. Zato jo je bilo treba zrušiti. Očitno so se odločili, da je treba vzpostaviti stanje pred »sestopom« z oblasti.

Ob praznovanju petindvajsete obletnice ustanovitve Slovenske kmečke zveze sem se spraševal, ali bo morala lastovka slovenske pomladi prileteti še enkrat. Na predvolilnem zborovanju Demosa spomladi 1990 sem zaklical, da gremo na volitve zato, da zmagamo, da napravimo konec političnemu in gospodarskemu eksperimentiranju.

Sedaj pa: Ali bo res morala priti totalna katastrofa, da se bomo prebudili?

Več: Družina

4 KOMENTARJI

  1. Glede na to, da je omenjeni bil član struktur, ki je zasadila korenine zgrešeni varianti kapitalizma, ki jo imamo danes, bi bilo seveda bolje, da bi molčal.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite