I. Kršinar, Reporter: Zemljarič grozil Janši z ubojem

8

Grožnjo naj bi izrekel Janez Zemljarič, kot kaže dokument, ki ga je podpisal generalni direktor policije Stanislav Veniger.

»Janšo je treba ubit, ubit, ubit,« naj bi konec novembra 2012 vpil Janez Zemljarič na sestanku v prostorih njegovega podjetja Eti-Par. Okrivil naj bi ga za gospodarski polom v Sloveniji, zato naj bi rekel, da je treba Janeza Janšo in njegovo vlado zamenjati. Policija je zaradi groženj sprožila kriminalistično preiskavo, a je ni nadaljevala. Zgodila se je tako imenovana ljudska vstaja, nato je bil Janša razrešen s položaja predsednika vlade.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je 18. decembra 2012 vodjo Centra za varovanje in zaščito Mirka Šimenka obvestil o grožnjah predsedniku vlade Janezu Janši: »Obveščamo vas, da so kriminalisti UKP pri svojem delu prišli do operativne informacije, da je koncem meseca novembra 2012 potekal sestanek v poslovnih prostorih družbe Eti-Par, last Janeza Zemljariča, na katerem je navedeni osebi, ki zaradi lastne varnosti ne želi biti imenovana, dejal, da je za gospodarski polom v Sloveniji odgovoren Janez Janša. Pri tem se je močno razburil in pričel s pestjo roke udarjati po delovnem pultu in z dvignjenim glasom vpiti ‘Janšo je treba ubit, ubit, ubit’.”

Več lahko preberete v Reporterju.

8 KOMENTARJI

  • Khm … pravičneje je: “Ubogi državljani! Tako jih je ožel, da so brez pameti in še naprej volijo tiste iz komunističnih partij!”

 1. Skrajni čas je že, da Slovenci dojamemo, da UDBA še vedno živi in deluje. Res, da vedno bolj okrnjeno, saj se je kolo časa od takrat, ko so Zemljarič in njegovi še mesarili po naši deželi, premaknilo za 25 let. Pa vendar se tem morilcem v glavah ni prav nič spremenilo. Še vedno jih žeja po krvi. Žeja jih po krvi ljudi, ki so reševali in še rešujejo našo domovino Slovenijo.

  Okrivil je Janšo za gospodarski polom!

  Pa ali ta človek sploh ve, kaj govori ?
  Ali sploh ve, kako deluje uspešno tržno gospodarstvo, svoboda pobude in ustvarjalnosti, ki je vedno generator gospodarske uspešnosti sleherne družbe in države ?
  Ali sploh ve, kako se lahko človek preživlja z lastnim poštenim delom ?

  Pa prav on govori o neki gospodarski krivdi, ko pa je ravno s pomočjo njega in njegovih, gospodarsko propadla prejšnja država, sedaj pa njegovi “uspešno” uničujejo že drugo po vrsti, torej našo Slovenijo.
  Uničevali so naša življenja, nadaljevali z uničevanjem življenja naših otrok, in že nadaljujejo z uničevanjem življenja naših vnukov.
  Pa saj bi morali biti taki ljudje že davno na zaprtih oddelkih psihiatrije.
  Sprašuje, kje so tožilstvo, sodstvo in policija ?

 2. Glede Zemljariča lahko rečemo le, da bi tudi brez tega izpada že zdavnaj moral biti za zapahi.

  Glede slovenskih vstajnikov pa lahko zapišemo, da so verjetno edini na svetu (govorim o demokratičnih državah), ki podpirajo bogate.

 3. Ti … (odstranjeno – Administrator) ne morejo prenesti poraza in pozabiti da jim je Janša in še nekaj zavednih Slovencev razbil Jugoslavijo oz. Veliko Srbijo v desetih dneh. … (odstranjeno – Administrator)

 4. Očlitno je tudi g. Zemljarič eden tistih(za Kidričem, Kaardeljem, Ertlom, Ribičičem,…), ki bodo s tega sveta odšli v večna lovišča nespravljeni, se pravi brez vstopnice za udeležbo na nebeški gostiji. No, tam zunaj bo lahko mile volje rohnel in zahteval smrt kogarkoli, seveda med jokom in škripanjem z zobmi. upajmo le, da ga še pravočasno sreča zdrava pamet.

Comments are closed.