I. Kršinar, Reporter: Kako ga je rešil SMS Jožeta Možine o Janezu Zemljariču

6

Roman Leljak oproščen, Ksenija Horvat Petrovčič pa bo plačala 2336 evrov sodnih stroškov.

Višje sodišče v Ljubljani je v celoti ugodilo pritožbi Romana Leljaka in obsodilno sodbo spremenilo v oprostilno, hkrati pa zasebni tožnici, nekdanji odgovorni urednici TV Slovenija Kseniji Horvat Petrovčič, naložilo plačilo vseh sodnih stroškov: 1294 evrov pravdnih stroškov s prve stopnje in še 1040 evrov stroškov pritožbenega postopka, vse bo morala poravnati v 15 dneh, sicer sledijo zamudne obresti.

Okrajno sodišče je Leljaku naložilo, da mora Horvatovi plačati 3500 evrov z zamudnimi obresti od 27. januarja 2012 ter preklicati izjavo, da je želel dokument, ki naj bi bil pomemben za razjasnitev umora Stjepana Crnogorca, ki ga je leta 1972 zagrešila SDV, predložiti v oddaji Tarča, vendar mu to ni bilo dovoljeno, ker je tisti dan Horvatovo poklical Janez Zemljarič in so se tam dogovarjali, kako, na kakšen način. To je Leljak izjavil na seji parlamentarne komisije za človekove pravice, ko je obravnavala udbovske umore.

Več: Reporter

6 KOMENTARJI

 1. Menda je bil Možina zelo jezen, ker je njegov SMS Leljak uporabil na sodišču.
  Sem pa gledal tisto oddajo in Petrovčičeva je bila res skrajno nesramna do Leljaka. Cela oddaja je bila izjemno stilizirana, da bi umor Crnogorca ostal zavit v temo. Pač nekdo ga je ubil. Nimamo pojma kdo in ne želimo vedeti.
  Hvalabogu, da je tožbo izgubila. Ampak zdaj bo sledil napad na Možino, bi rekel.

 2. Leljak je izjavil, da ga je Možina v zahvalo za “tunkanje” imenoval vse, samo človek ne.
  Če želi g. Možina pomoč pri iskanju izrazov za omenjenega gospoda mu z veseljem pomagam. Npr: gnida KOSovska, rit pohlepna hr…., prevarant, (še nekaj človeških izločkov in iztrebkov, ki jih ne bom imenoval)…

  Možina gre močno v nos UDBI in KOS pride na pomoč… Tako rekoč zastonj se znebimo Možine…
  Prepozno sodrga… Opeka je posnet, Madagaskar je posnet, Pričevalci so posneti, intervjuji so posneti … In Jože Možina je pri ljudeh simbol za resnico.
  Leljak je pa prostitut

 3. Kje ga je Leljak tunkal? Leljak razkriva zločine udbe in mimogrede še kakšnga desničarja najde noter. Potem pa je težva.

   • Ne vem, zakaj bi to bilo tunkanje?

    Po drugi strani je pa sramota, da sodišča tako po tekočem traku obsojajo vsakega, ki ni levak.

 4. Ta članek me spominja na kakšno burlesko Charlija Chaplina, s to razliko, da je bil Charlie smešen.

Comments are closed.