I FILL SloveNIA!

7

Se vam ne zdi, da je nekaj hudo narobe, ko dijakinja, ki ji je, potem, ko je zamudila na maturo, učitelj pogledal skozi prste in jo vseeno spustil k izpitu, ker pa je »pogrnila« se je pritožila na »pravilnost postopka« in je zdaj učitelj v težavah?!

Se vam ne zdi, da se nekdo norčuje iz vas, ko naletite na plakat, kjer piše: »Prosimo, da torbe, vrečke in nahrbtnike pustite pri vhodu!« In zraven: »Za garderobo ne odgovarjamo!« Ter za poslastico: »Hvala za razumevanje!«

Se vam ne zdi višek ironije, da tajnik Društva za zaščito malih živali pokliče na pomoč deratizatorsko službo? Ali da zgori gasilski dom? In da se znani komik zdravi zaradi depresije?

Se vam ne zdi sumljivo, da javnomnenjske raziskave pravzaprav ustvarjajo javno mnenje in a ni žalostno, da javnost bolj zaupa raziskavam kot sama sebi?

Se vam ne zdi krivično, da je nepristranski, neoporečen in zaupanja vreden lahko samo »naš« človek?

Se vam zdi logično, da je predsednik Plavalne zveze – neplavalec? Ali član strokovne žirije – amater?

Je ženska sploh lahko mož beseda? In moški toži baba? Imata utemeljen vzrok za pritožbo?

Če je lažnivec res le človek z razvito domišljijo, potem se lahko tudi tat izgovarja na redefiniran pojem lastnine?

In če smo vsi enaki, potem ni prav nič čudnega, da nam je vseeno!

Foto: MMC RTV SLO

7 KOMENTARJI

 1. Gospod Čušin, vse zgoraj našteto se mi zdi čudno in nerazumljivo, vendar ne morem pomagati, IMAM SAMO EN GLAS, večini se pa zdi to normalno.

  Upajmo, da sem preveč črnogleda!

 2. In kedaj so nam takovi zlati časi vladali, da teh stvari ni bilo? Hvala za odgovor in prosim, do desetletja natančno!

  • Carlos: bili so taki časi, bili! Jaz sem rasel v večji Gorenski vasi, pretežno poseljeni z Nemškimi naseljenci!
   Beseda je bila zakon!
   V šoli smo poznali red in disciplino in učitelj (ica) je bila mali bog!
   In kolesa smo puščali pred kinodvorano nezaklenjena in nikoli, nikoli ni bilo kraje!
   In gore in gozdovi so bili polni gamsov in srnjadi, lovci so bili lovci! Danes pa v Karavankah praktično ni več gamsov, srnjad je iztrebljena, lovci pa so morilci.
   O volitvah pa ne bi, to pa je velika žalost, danes!

   Generalno pa se mi članek G.Čušina zdi tehten in žalosten prikaz resnice:

   • Ne pravim, da ni resnica, le to, da se je vedno jamralo, v kakšnih razmerah da živimo. Kdor je bral časnike izpred stotih let, bo naletel na prav takšno pritoževanje. Sicer so pa že stari Grki modrovali, kako da je atenska mladina vse bolj neotesana in nesramna. Pa sem se zadnjič zalotil, da sem dva smrkavca, ki sta mi pri samopostrežni blagajni dihala za ovratnik, nahrulil, potem pa razmišljal: “Ja, ja, v naših časih je bilo pa drugače …”

    • Carlos: to ti pa skoro ne morem verjeti, da si ti koga nahrulil?! Torej si tudi krvav pod kožo, ni samo Petrovc brezobrazen!

 3. Danes se pozablja, da so desetletja načrtno določeni lobijo PREVREDNOTILI vrednote: to pomeni, da so tisočletne vrednote izničevali, minimalizirali, izsmejali, zasramovali in nam ponujali nove, kvazi, “tazaresne vrednote”.

  “Če je lažnivec res le človek z razvito domišljijo, potem se lahko tudi tat izgovarja na redefiniran pojem lastnine?”

  To so delali marksisti. Lagali in kradli. Krajo in laganje so naredili legalno in njihov modus vivendi.
  V resnici je vsak socialist vsaj zagovornik kleptomanije, če ne že kleptoman. Seveda ne govori robat: Ukradimo. Temveč reče prerazdelimo, oz. joka, da je vse večja razlika med bogatimi in revnimi in da bo treba bogate ( beri univerzitetno izobražene še dodatno obdavčiti, še bolj progresivno na že progresivno.

  Ko srečavam ljudi, gledam, da jih je socializem čisto pohabil. V nobeni kapitalistični državi nisem doživel take agresivnosti, take pohlepnosti, tako množičnega izigravanja človeka in družbe, tako množičnega laganja in kraje.
  Res je, da potrošniška družba generira reklame, ki so tudi pretežno laganje, a pametni so ob tem še vedno svobodni, če znajo RAZLOČEVATI.

  V socializmu ( komunizmu, nacizmu, fašizmu) ljudje kot osebe niso odgovorne in samostojne in poštene osebnosti. Niso ustvarjalni in delovni.
  So pasivni birokrati in državljani. Čakajo, da jih Mama DRAŽAVA nahrani in zraven jamrajo kako slabo Država z njimi dela. Jamrajo kot Žrtve in kot Agresivci. Kot razvajenci in kot PREVEČ ZAŠČITENCI.
  Ker ne znajo ustvarjati in delati, seveda v NONSTOP STRAHU VES ČAS ( NON-STOP) parazitirajo. Ves čas so pohlepno na preži kako bodo državi in skupnosti oz. človeku kaj vzeli. Krade se na vseh nivojih. Hkrati pa se na vseh nivojih v 80% podpira državno lastnino, državna podjetja, državno šolstvo in zdravstvo, državno monopolno penzijsko zavarovalnico, ker se ve, da je NACIONALNI interes, da krademo in zažiramo državo. Tajkuni so le najbolj trdoživi od vseh psihopatov, ki znajo vsem ostalim malim psihopatom krasti.

  Socailizem je naredil iz človeka in državljana trajno pohabljenega psihopata.

Comments are closed.