Hipokrizija

26

Avtor: Rado Pezdir. Več: Finance. Zameriti gre hujskačem, ki so ves čas delali propagandno vojno za višje davke, ko pa bi jih dobili, se jim je utrgalo.

…….

V petek, 21. septembra, in soboto, 22. septembra, je kot orkan v slovenskih tiskanih medijih udarila novica, da namerava vlada dvigniti zdajšnjo 8,5-odstotno stopnjo DDV, ki je danes zaukazana za tiskane medije, na 20 odstotkov. Tisto, kar je pri tem šokantno, pa je: tiskani mediji ob tej novici niso praznovali. Ne na POP tv, ne na Svetu na Kanalu A, ne na Dnevniku RTV Slovenija nismo videli reportaž, kako na Delu, Dnevniku ali Mladini režejo torto, na kateri piše »končno višji davki«, ali odpirajo posebna vina, stara simboličnih 20 let. Nenavadno glede na dejstvo, da so ponavadi vse njihove izdaje polne analiz, ki kažejo, kako so višji davki edina izbira, kako ni razvoja brez porabe in porabe brez višjih davkov. Še zlasti, če pomislimo, da so omenjeni časopisi bastioni za ekonomiste in politike, ki bi dali vse na svetu samo za to, da bi se davki vendarle povišali in s tem omogočili novo fiskalno ekspanzijo, nov »New Deal« ali nov zagon gospodarskega cikla.

Namesto tega je nastala shizofrena situacija, dostojna kakega narkomanskega izčrpanca – tiskani mediji so se napolnili s protesti proti dvigu davkov. Pri tem ne gre zameriti kritikam iz medijev, ki so bili ves čas povsem dosledni pri zavračanju višjih davkov in so kazali na nesmisel take fiskalne politike. Zameriti gre hujskačem, ki so ves čas delali propagandno vojno za višje davke, ko pa bi jih dobili, se jim je utrgalo. Če bi se nekdo v soboto, 22. septembra, po 20 letih izolacije vrnil v Slovenijo in odprl Delo, bi z zadovoljstvom pomislil, da je Slovenija dobila zdrav, racionalen in skeptičen medijski prostor, daleč stran od ekonomskega populizma. Kar ste hoteli, za kar ste navijali in si prizadevali, zdaj imate. Bodite srečni, ker redke države na željo državljanov spremenijo ekonomsko politiko. Uživajte zdaj z višjim davkom, vašim čudežnim rešiteljem slovenskega gospodarstva! Usedite se, prižgite si cigaro in z mirom v duši opazujte odlične učinke povišanja DDV!

…..

Več: Finance


26 KOMENTARJI

 1. hočeš reči, Pezdir, da so se s tem pisanjem ustrelili v koleno*?
  Posredno pa tudi priznali, da je jankoviććeva ideja (katero so prav po suženjsko hvalili) o zvišanem DDV-ju ena navadna bedarija?!

  🙂

  • Kolikor se spomnim, je Janković propagiral zvišanje splošne davčne stopnje z 20 na 21% (torej za vse izdelke in storitve, ki niso obdavčeni po znižani stopnji), ne pa spremembe stopnje obdavčenja zgolj tiskanih medijev z 8,5 na 20%.
   Strinjam se z vami in Radom Pezdirjem, da je ta ukrep neučinkovit in “ena navadna bedarija”, saj bo izplen majhen, ne razumem pa, zakaj ga vlada potemtakem namerava sprejeti. Tudi cinizma in privoščljivosti ne razumem najbolje. Kaj nismo vsi na isti barki?

   • Tema članka sploh ni zakon, ki sploh še ni sprejet.

    Gre za to, da je vsako višanje davkov škodljivo za gospodarstvo. Pa kljub temu so levi mediji papagajčili, da je treba dvigniti DDV.

    In zdaj so jim pokazali, kaj pomeni dvigniti DDV – naenkrat so ugotovili, da je višanje DDV-ja škodljivo.

 2. Pezdirjev fant ! Pri vsem tvoji privoščljivosti in bruhanju si v čistokrvni janševistični maniri pozabil, kaj je bila dilema na začetlku : ali lahko zvišanje DDV ali “varčevalni” ukrepi. Pa namerno pozabil, da tukaj ne gre za zvišanje DDV ampak zvišanje obdavčitve znotraj obstoječega sistema z znižane stopnje 8,5 % na 20 % DDV.

  • Če nisi Zorangutanov vernik in ne podpiraš Zorangutanovih neumnosti, je že kar ožigosan za janšista.

   Rado je lepo pokazal na hinavščino levih medijev. To je bistvo vsega, zdaj se pa vlečete ven z nepomembnimi podrobnostmi.

   • Alojz !
    Pezdir je pokazal samo, kakor že velikokrat doslej, da je kolerični idiot. Sicer pa, kdaj in pri kom sta Pezdir in njegova žena dobila službo ? Nepomembnim podrobnostim se pa drugače reče dejstva. Vsako tvoje pisanje pač dokazuje, da si skregan z njimi, zato me ne čudi, da jih ne maraš !
    Jankoviča naj, če je kriv kakršnegakoli kriminala obsodijo in zaprejo. Si ti upaš to zapisati za Janšo ?
    Moje osebno stališče glede Jankoviča in Janše je pa sledeče : jebeš državo, kjer je glavna izbira na volitvah med trgovcem z orožjem in mešetarjem z nepremičninami !

    • Nasprotno. Pezdir je pokazal na hinavščino levih medijev.

     Vse tvoje pisanje je pa zdaj le poskus spreobračanja pozornosti iz bistva – torej hinavščine levih medijev – na druge v tem kontekstu popolnoma nepomembne detajle.

     Ti jim lahko rečeš dejstva in napihuješ do onemoglosti. Vsako tvoje pisanje pa dokazuje, da si skregan z dejstvi in najbolj očitno resnico.

     Če zagovarjaš višanje davkov, potem, ko pa zvišanje dobiš, se pa pritožuješ, je to hinavščina in pika. Noben izgovor ne bo spremenil dejstva.

     Pri Janši se upam zapisati, da, ste vsi levaki nesposobni. 20 let ga obtožujete trgovine z orožjem, pa ga niste uspeli niti postaviti pred sodišče. Da ne govorim, da pisci teh na veliko oglaševanih knjig, niste niti z besedico omenili dokumentov, ki pa resno obremenjujejo Kučana.

 3. meni se močno zdi, da tega davka ne bo. jer pa bila to- na vsak način- prefrigana poteza vlade- saj je novinarjem zamašila usta. Ob tem povišanju, ki so ga prej blazno hvalili, so se enostavno usrali v hlače.
  In to smrdi.
  zelo

  • odlično, če se vam zdi, da je bila zdaj najpametnejša poteza novinarjem zamašiti usta. tiskani mediji bodo prodali manj izvodov in odvedli malo več davka. končni rezultat: nespremenjeni državni prihodki in znižana potrošnja.
   mene bi bolj veselilo, če bi kdo dejansko sprejemal koristne ukrepe.

   • Pravilen ukrep. Ti levi mediji so res že ratalo trobilo destruktivne levice.

    Kakršno koli višanje davkov je škodljivo, zato je terba vedno težiti k nižanju stroškov.

    In tisti, ki zagovarjajo visoke davke – naj jih imajo – ampak le oni, ne pa kar vsi povprek ali še huje – vsi ostali, le oni ne.

    • Alojz !
     Pozabil si, da bo višji davek tudi za “desne” medije. Razen, če jih bo vlada dodatno podprla z subvencijami.

     • In kaj potem? To sploh ni bistvo. Bistvo je, da se je razkrila dvoličnost. Zagovarjali so višanje DDV-ja, ko so to dobili oni sami, so bili pa proti.

     • Dingdong, ti si Jankovičev vernik, to pa dokazuješ s tem, da vsakega, ki razmišlja drugače, proglasiš za janšista.

     • Alojz, zakaj se vam zdi, da če nekdo ne podpira SDS ali NSi, nujno podpira Jankovićevo PS? Nikoli namreč nisem podpiral nobene od teh treh strank, volim pa vsakokrat drugače tisto stranko, ki se mi zdi najmanj škodljiva. To je nekako tudi normalno obnašanje volivcev v državah s tradicijo predstavniške demokracije. Premislite.

     • jože, ne sprenevedaj se. dingdong ni eden takih primerov.

      Ti se pa delaš lepega, ker se bojiš, da te bodo ožigosali za janšista ali klerikalca. Preveč se sekiraš zaradi takih skrajnežev.

 4. Alojz ! Nisem nikogaršnji vernik, kar pa ne morem reči zate. Če že odgovarjaš, navedi vsaj kakšen argument, ker se mi ne da z plozarji !

 5. Dingdong, ti si že pokazal, da si Jankovičev vernik, saj se obnašaš tako – če si kritičen do levakov, si janšist.

  • Alojz ! To sem napisal za Pezdirja in tudi utemeljil zakaj mislim tako. Nikjer tega nisem trdil zate. Pa nehaj že srat z Jankovičem in si preberi, kaj sem napisal v prejšnjih sporočilih, ker se mi res ne da desetkrat ponavljati isto tipu, ki si pred odgovorom niti ne prebere vprašanja !

   • dingdong, ti nisi nič utemeljil. Ožigosal si ga za janšista – samo zato, ker je izpostavil hinavščino teh levakov, ki bi radi višali davke, ko pa so višje davke dobili, se pa cmerijo.

    Ti si Jankovičev vernik. Vidim, da ti gre na jetra, ker uporabljam isto taktiko kot ti, le, da ti Jankoviča dejansko slepo braniš.

 6. Dragi Alojz, danes se mi ne da več izgubljati časa z tabo. Želim ti srečno življenje v tvojem pravljičnem, črnobelem svetu. Lahko noč, pa hvala za vse ribe !

 7. dingdong, dejansko si povedal, da si ostal brez argumentov. Radota si ožigosal za janšista samo zato, ker je izpostavil hinavščino novinarjev.

  Ti pa z vsemi štirimi braniš svoje idole.

Comments are closed.