Romanje na magistrat – začetek ustvarjanja mafijske države

13
Romanje na magistrat je imelo svoj cilj, in ta ni bil prosperiteta Slovenije. Šlo je za začetek ustanavljanja mafijske države … Foto STA

Vsako leto na obletnico romanja na magistrat, ki se je zgodilo sredi oktobra 2011, mediji na desnici sprašujejo takratne romarje, ali jim je kaj žal, da so se takrat izpostavili za tako sporno osebo, kot je že takrat bil Zoran Janković. Vprašanje je odveč. Ljudje so točno vedeli, kdo je Zoran Janković. Vedeli so, da je milijonar, ki lahko brez kančka samoironije in sramu prizna, da je “dal kredit za 60 milijonov evrov”, čeprav je bil vse življenje v davkoplačevalsko plačanih službah, potem pa stopi pred zbrane socialiste in zavpije: “Delu čast in oblast!

Romanje na magistrat je začetek ustanavljanja mafijske države

Romanje na magistrat je imelo svoj cilj, in ta ni bil prosperiteta Slovenije. Šlo je za začetek ustanavljanja mafijske države, za katero je bil Borut Pahor preveč mainstream levičar, da bi lahko postal njen boter. Pozitivna Slovenija je bila ponesrečen začetek, njen vnuk LMŠ dokončuje delo dekonstrukcije normalne države. Laži, kavbojsko kadrovanje, afere, zloraba varnostno-obveščevalnih služb (tako OVS kot Sove), država v reformnem “leru”, zadaj pa se dogaja. Drugi tir. Karavanke. Tretja razvojna os. Sistemsko onemogočanje dokončanja privatizacije. Sumljivi “tuji” skladi, ki kupujejo dokapitalizirane banke.

Izmišljanje novih mitskih partizanskih bojev je danes patriotsko početje

Vlada Marjana Šarca dela točno to, za kar je bila ustoličena. Nič. Kozmetika, s katero se ukvarjajo plebejci, srečni, da bodo v javni službi dobili neobdavčen regres, medtem ko zadaj patriciji, ki jih le redko vidimo, spet ropajo tako predrzno, kot so to počeli v devetdesetih, v časih velikih PID-ovskih tatvin, pijani od oblasti in prepričanja, da bodo vladali večno …

Kaj lahko naredimo? V Sloveniji nima smisla debatirati. Slovenci smo že indoktrinirani v novo resničnost, kjer so pravniki na državotvornih položajih neomarksisti, visoki funkcionarji pa so nesposobni, prej brezposelni kronični lažnivci. Izmišljanje novih mitskih partizanskih bojev pa je danes patriotsko početje.

“Evviva il comunismo” pri nas nova normalnost

Povejte tujini. Jaz bom. Pisal bom, dokler ne vedo vsi in dokler ne začnejo posvečati pozornosti neverjetnim stvarem, ki se dogajajo pri nas. Do zdaj je svet slovenske bizarnosti za nekaj trenutkov razkrila le Alenka Bratušek, z debaklom v Bruslju leta 2014. Ljudje so bili osupli. Še naši mediji so za kak teden hlinili osuplost, a ne za dolgo. Tujci pa še danes ne vedo, da je Alenka Bratušek v Sloveniji povsem povprečna, standardna političarka. Da je “evviva il comunismo” pri nas nova normalnost.

Svet mora vedeti, da neki nekoč obetajoči srednjeevropski državi grozi zaton pravega, iskrenega liberalizma in začetek neke navidezne demokracije, kakršno so patentirali naši večni vzorniki Rusi. Naj bo to za naše zahodne brate in sestre svarilo, kaj se zgodi v “demokratičnem socializmu”.

Vir: Mitja Iršič: Razpad neke države/Demokracija

13 KOMENTARJI

 1. “Pisal bom, dokler ne vedo vsi in dokler ne začnejo posvečati pozornosti neverjetnim stvarem, ki se dogajajo pri nas. ”

  Ne vidim kakega posebnega smisla v tem. Če se sami ne bomo skobacali iz tega rdečega močvirja, se pač ne bomo. Pišite raje, ali ne čakanje, da oblastniki sami odstopijo iz teh udbomafijskih položajev, smiselni ali ne.

 2. Hvala in pohvala g. Iršiču za njegovo pisanje, ki zahteva stalno spremljanje dogajanja, odlično razgledanost in tehtne analize. Ter voljo in pogum !
  Pišite g.Iršič, pišite ! Čeprav nam vsem, ki mislimo in kaj vemo, večkrat zmanjka volje in motiva, ker je okoli nas toliko butalcev, skoraj vsak dan več….S kako malo ljudmi se ima sploh smisel pogovarjati o kaki malenkost bolj resni temi.
  Se pogosto vprašam, al je še kje toliko bebcev in pokvarjencev kot v SLO !?

 3. Pišite, gospod Iršič, povejte tujini, govorite, kričite, pridigajte, kar koli od tega, morda vas bo kdo slišal, mogoče bo ponavljal za vami, tudi kaj storil. Predolgo smo bili tiho, zato pa imamo, kar imamo: prečudovito deželo neslutenih možnosti, pa popolnoma zavoženo državo, ki jo ob politično popolnoma nezrelem ljudstvu vodi mafija, ki ob tem še uživa, se smeji in dela norca iz nas.

 4. G. Iršič. čestitke za pronicljive analize. V svojem prispevku z naslovom: “Obsojeni na korupcijo in stagnacijo” govorim pravzaprav o istem. Ugrabljeni državi. Nič nam ne pomaga gospodarska rast, če je državno/javni sektor prava ponikalnica. Kakšen smisel ima sploh govoriti o razvojnih programih, dokler ne razgradimo koruptivno – klientelistično omrežje.
  Zadnjič je bil protest pred “Prešercem”, a moral bi biti – vseslovenski – po poročilih “Logarjeve” in “Godčeve” parlamentarne preiskovalne komisije. Res ne vem ali gre za nesposobnost, ali niso mogli ali celo, niso hoteli zadeve politično izkoristiti !? Permanentno bi morali zahtevati EPILOG tudi s skrajnimi ukrepi – obstrukciji dela v parlamentu. A opozicija očitno nima pravih strategov. Pravijo, da ima Kučan kratke noge, a opozicijski liderji mu žal ne segajo do kolen.

 5. Zmotno mišljenje, da se lahko sodeluje s sovražnikom Kristusa za neko socialno ali nrodno osvoboditev je bila pogubna za Kocbekove krščanske socialiste in sploh, da so se kristjani pod to zmoto ustanovili. Kot 90 % slovenskega krščanskega prebivalstva so velik del zapeljali, da so postali orodje- vojska za nasilen, krvav prevzem oblasti in prevzgojo v antikrščanski miselnosti in nadaljni prostovoljni sužnosti temu, kar danes uničuje Slovenijo, narod in uničuje tudi ekonomsko priložnost vseh tistih, ki prihajajop v našo državo v upanju, da se izognejo temu, pred čemer so bežali od doma in upanju po bojšem zslužku, kvaliteti življenja. V državi toneči v ateizem in mfijsko obvladovanje raje?

 6. Spoštovani izobraženci, pravijo, da vas je 85% za levake, ne mislite, da bo šel kelih mimo vas, če ste servilni, prepričćani v levaštvo. Sedaj pijejo iz njega pokončni, toda pili boste vsi, nikomur ne bo ušlo, če je delal zlo, se obotavljal, molčal, zatiskal ušesa ali komandiral to zlohotnost, korupcijsko in poltično pohotnost. Pripravljate si trpljenje. Krivda pa bo grenka najbolj za sistemske komandante in ustvarjalce diktaturnega sistema. Prihaja in to neibežno.

 7. Zelo dobro in iskreno mišljeno, toda postal sem pesimist. Politična struktura po Evropi je podobna slovenski. Prostor je ‘gluh’. Ni več kam kričati, saj krike povsod prestrežejo marksistično-liberalni mediji in jih nevtralizirajo, da od njih ne ostane veliko.

  Upanje pa mi vzbuja Hrvaška, kjer pravkar poteka predvolilni boj za predsednika države (volitve bodo pred božičem). Naletel sem na izjavo aktualne predsednice Kolinde Grabar – Kitarović, ki je novinarjem nedvoumno povedala svoje popolnoma odklonilno mnenje do jugonostalgije in obujanja socializma. Če znamo brati ‘med vrsticami’, prihaja iz te izjave jasno sporočilo, da se je na Hrvaškem javno mnenje odločilno obrnilo proti komunizmu. Politiki imajo v svojih volilnih programih in posledično izjavah na javnost “varovalke previdniosti”. Četudi so antikomunisti, v svojih izjavah nikoli niso preveč direktni, da ne bi izpadli populisti. Če s komunizmom opravijo na Hrvaškem, je v Sloveniji, ki bo kar naenkrat komunistični otok, le vprašanje časa, kdaj bo začela razpadati ta največja blaznost v zgodovini človeštva. Jasno je pa tudi, da bo po prevzemu oblasti s strani demokratov, Slolvenija pristopila k Višegrajski skupini, ki je v tem trenutku poleg Trumpa in Salvinija nekaj najbolj normalnega na svetovnem političnem zemljevidu. Če so našteti fašisti, sem to brez težav tudi jaz.

  • Hrvati imajo Kolindo. Koga imamo pa mi? Hrvati niso Slovenci. Niti na levici, na desnici pa tudi ne. Vi demokrati ste prazni. Ponujate grob. Vsem.

 8. Šarec se obnaša kot da bi bil politik v opoziciji in ne predsednik vlade.
  Banka Slovenije (BS) uvede restrikcije za potrošniška posojila, Šarec pa stopi pred TV kamere
  in napade BS češ, da zatira revne. Kot da bi Šarec za ukrep BS izvedel šele iz časopisov in TV.

  Lahko bi uvedli kak Odbor za zaščito slovenske vlade (pred Marsovci?), po zgledu nekoč Odbora za človekove pravice v procesu JBTZ.. Bavčar bi ga lahko vodil kar iz zapora, tako bi izgledalo še bolj dramatično.

  Ne, Šarec je prav dobro vedel kakšne ukrepe pripravlja BS, ampak njemu je bilo zelo pomembno,
  da se v javnosti prikazuje kot nemočen opazovalec ukrepov BS, ki se bojuje za revne kot kak Robin Hood.

 9. No navidezno za revne .. v resnici pa za bančne zaslužke, kot je včeraj razlagala Kutinova v Odmevih.
  Voditeljica Tanja Starič pa tako na trnih ves čas, kot bi bila prvič tam …

Comments are closed.