Guerra sucia*

33
pariz
Avtor: Janez Mihovec.

Če je kdo še dvomil, potem od pariških atentatov dvomov ne sme več biti. Smo v vojni. V vojni, ki so jo v daljni Južni Ameriki poimenovali »umazana«, ker ne poteka med uniformiranih formacijah t.j. vojskami držav, ker ne poteka po jasnih frontah na bojnih poljih, ker se ne drži nobenih mednarodnih in medržavnih pogodb. To je vojna, v kateri je vse dovoljeno, v kateri smo vsi potencialna »kolateralna škoda«, kjer smo vsi vojaki, čeprav nihče ni vpoklican, kjer smo vsi na fronti, čeprav smo doma. To je »majhna vojna« ali »guerrilla« oz. slovenjeno gverila. To je vojna, v kateri napadalec izbere »partizanski« način bojevanja, ker je šibkejši. Njegova moč je propaganda, njegova moč je presenečenje v stilu »udari in zbeži« in njegova moč je sejanje terorja. To je vojna, v kateri so simbolna dejanja močnejša kakor škoda, ki jo povzročijo, saj nekaj bomb v mestu kot je Pariz ne povzroči nobene omembe vredne vojaške škode, a je uspeh neverjeten saj celotni Zahod trepeta in z bombniki napada fantomske cilje v Siriji. Potrebno se je zavedati, da so bombni napadi z vsemi njihovimi nepreverljivimi »uspehi« namenjeni nam, potrošnikom uradnih medijev, ki moramo verjeti, da je metanje bomb uspešno. Z bombami mirijo naš strah in ne delajo nobene škode IS-u. Ta umazana mala, partizanska vojna, je vojna živcev in odločnosti, je vojna prepričanj in pripravljenosti, da za svoja prepričanja umremo. V resnici gre v tej vojni za dolgotrajno vojno, kjer duh bolj šteje kakor orožje, simboli več kakor moč in beseda več kakor meč. To je boj, kjer žrtve morajo biti, zato bo to boj terorja, umorov, bombnih napadov, zlorabe pravnega sistema, izdaje in vohunov, pa tudi boj nas vseh, ki smo prepričani, da je boljše živeti v objemu pokvarjenega Zahoda kakor blestečega islama, vseh nas, ki smo prepričani, da je Kristus Odrešenik in da Mohamed ni nikakršen prerok, ki bi nam imel kaj povedati o Bogu, ker Boga, ki ga poznamo kot Očeta spreminja v Boga, ki me sprejme kvečjemu kot sužnja. Če pa sem sin, potem nočem biti suženj. Da, to je vojna v kateri napadalec vsiljuje svoj pogled na Boga in iz tega izvirajočo družbo vsem, ki se ne strinjamo. Vsiljuje.

To bo vojna, v kateri ne potrebujemo NATO-a, temveč več INTERPOL-a. To je vojna, v kateri potrebujemo vaške straže in domobrance, ki poznajo domači teren in mentaliteto soseske. To bo vojna na naših ulicah in trgih, v šolah in v medijih, na univerzi in barih. To bo mala, umazana vojna, ki bo dolgo, dolgo trajala. V tej vojni bo molitev vernih več pomenila kakor tank, policist več kakor vojak, tajni agent več kakor strateg in ovaduh več kakor bataljon. To bo grda vojna brez pravil in zelo bomo morali paziti, da ne žrtvujemo svojih najsvetejših vrednot zato, da jih ohranimo.

To je vojna, ki ne pozna meja. Že smo slišali muslimana, ki mu je na RTV SLO v polomljeni slovenščini ušlo, da bo Slovenija v prihodnosti muslimanska in zato gradijo mošejo sredi Ljubljane. Oh, kako neumni so isti hip izpadli vsi tisti, ki zagovarjajo tako prestižno gradnjo z minareti, iz katerih se bo kmalu slišalo, da se je potrebno ukloniti Alahu!

Sama od sebe se ponuja primerjava z našo državljansko vojno. Takrat je, kakor sedaj, napadalec v imenu višje ideje začel neizprosno državljansko vojno. Šibkejši je izbral taktiko »udari in zbeži«, »žrtve morajo biti« in »simboli so močnejši od orožja«. Če bi bil boj le naš, potem KPS ne bi nikoli prevzela oblasti, ampak bi vsakega od teh teroristov policija prej ali slej pripeljala na sodišče. Ampak boj ni bil samo naš, zloraba okupacije za notranje politične cilje je očitna in škoda, ki so nam jo povzročili zaradi holokavsta in prevzemom oblasti je še danes rak rana, ki nas mori. Zadostuje, da poslušamo kakšno sociologinjo, ki kot papiga napada ves Zahod, neoliberalizem in vse, kar prihaja od zunaj in ne koristi notranjemu ohranjanju oblasti in mitov iz »zlatih časov«, da dokažemo kako še danes ta korozivna ideologija, vlada našemu prostoru.

Podobno bo odslej, vendar s to razliko, da je nasprotnik musliman. Jasno, niso vsi muslimani teroristi. So pa vsi teroristi pri nas muslimanske vere. Zato je upravičena zahteva, da vsi tisti muslimani, ki se ne strinjajo s takim osvajanjem našega prostora, stopijo v prvo vrsto obrambe islama pred interpretacijo, ki jo ponujajo skrajneži in doprinesejo svoje, da bi islam oprali madeža skrajnosti, ki ga spreminja v največji problem sodobnega sveta. Na nas, nemuslimanih, pa je, da take soborce sprejmemo in jim priznamo vlogo in mesto, ki jim pripada.

Sedanja mala, umazana, gverilska vojna terja od nas, Zahodnjakov, da zakopljemo bojne sekire velike državljanske vojne, ki nepretrgano poteka že vsaj dve stoletji. Čeprav je logično in potrebno, da ob zunanjem sovražniku strnemo vrste, pa je to moje pričakovanje utopično. Levica ne bo nikoli odnehala v svojem boju, da bi dosegla prevrednotenje vrednot; da bi dosegla, da bi človek ne bil več ustvarjenina, ki je tukaj kot moški ali ženska in ki bo v svojem zblojenem idealizmu trdila, da je isto enako drugačnemu in da je spol izmišljotina kulture. Levica namreč živi v prepričanju, da stoji pred dokončno zmago nad krščansko Evropo in da se bo Cerkev sesula v prah. Za ta najvišji cilj se je pripravljena povezati s samim hudičem, kakor Churchill v drugi svetovni vojni. A pokazalo se bo, da bo po zmagi v tej vojni, padla nova železna zavesa na svobodo v Evropi. Tokrat bo zavesa zelene in ne več rdeče barve in izbrisala bo iz obličja zemlje svoje protikrščanske zaveznike, ki so prepričani, da je katolištvo najhujše zlo tega sveta. Šibkost Zahoda ni samo biološka, temveč izvira prav v tej globoki in nepomirljivi razklanosti med napadalno, korozivno in idealistično materialistično levico in dvatisočletno Evropo grško-rimske in judovsko-krščanske tradicije. Evropa stoji s svojo vero ali pa je ne bo. A Evropa že najmanj dvesto let, od »razsvetljenstva« dalje, vedno bolj odkrito zanika svojo vero in krvavi v ateističnem materializmu. Zato je šibka, da ne rečem skoraj mrtva.

Zdaj moramo najti pogum, da bomo živeli svoje vrednote v nevarnem svetu terorizma in islamizacije. Zdaj moramo biti pripravljeni za svoje vrednote ljubezni, svobode, pravičnosti in miru, v demokratičnem sistemu oblasti in pravni obliki države vztrajati in zanje umreti. Zdaj moramo biti pripravljeni postati mučenci za svojo vero, ki daje vsemu našemu prizadevanju smiselni in koherentni, t.j. usklajen in trden okvir. Zdaj se moramo vrniti k življenju in se spreobrniti, sicer nam ni pomoči.

Bog daj, da bomo zmogli.

* Umazana vojna, vojna brez pravil, gverilska, partizanska vojna

33 KOMENTARJI

 1. Vojna je lahko v pretežni meri stanje duha, ki izhaja iz občutka ogroženosti, ne da bi se v materialnem svetu res odvijala. Če natančneje vrednotimo slednje, potem na slovenskih tleh dobrih 24 let ni nobenih realnih znakov o odvijanju kakšne realne vojne. Pariz realno ni Slovenija, begunska reka ni invazijska vojska itd.

  Če primerjamo realno stopnjo zunanje ogroženosti slovenskega kristjana danes in pa prvih kristjanov v rimskem imperiju, recimo pod Neronom ali Dioklecijanom, je ta sila, sila majhna. Podobno mikroskopsko majhna je ta, če jo primerjamo z današnjo ogroženostjo sirskega, iraškega kristjana, ob tem da tudi nigerijskemu ali koptskemu niti približno ni lahko.

  Nekaj nakazuje torej, da problem morda ni toliko zunaj nas kot je v nas. Vprašanje trdnosti v lastni veri, vprašanje usklajenosti med njo in življenjem, kakršno nas obdaja in se mu predajamo.

  Muslimanov je med nami danes blizu 5%. Čez eno generacijo jih bo ob sedanjih trendih verjetno vsaj 10%. To je skoraj neizogibno. Ampak a je res to nekaj, s čimer se ne da pomiriti, kar je trajen vir zastraševanja? Je res tako grozljivo, da bomo po eni džamiji do konca stoletja skoraj gotovo ugledali kar še nekaj dodatnih minaretov po drugih slovenskih mestih?

  Jaz s tem lahko živim, posebej dokler so katoliške cerkve in cerkvice ( krepko nad 2000) obiskane in lepo oskrbljene in dokler na blejskem otočku odzvanja zvon in ne mujezinovo petje.

  Z islamom, ki bo gotovo prisoten med nami v večjem obsegu kot je danes, si pa želim spoštljiv in poglobljen medsebojni dialog. Pri odnosu je pa tako, da ponavadi dobivaš nazaj približno tisto, kar daješ, investiraš. Redko je odgovor na prijaznost, dobroto, sočutje, nasmeh itd. nekaj popolno nasprotnega.

  Vojne pa nikar, ne v glavah, ne na ulicah, cerkvah, mošejah, gozdovih!

  • IF: “Z islamom, ki bo gotovo prisoten med nami v večjem obsegu kot je danes, si pa želim spoštljiv in poglobljen medsebojni dialog.”
   =========================

   Ojoj, moj odnos do islama je tak me gre, kot do nacizma komunizma in fašizma.

 2. …v nasprotju s čistimi, lepimi, poštenimi vojnami, ki jih je krščanski zahod (v imenu svobode, našega pravega boga, predvsem pa denarja) tako prijazno v miljonih žrtvah boril zadnja leta na islamskem vzhodu?

  Tako zgrešen članek in “ideje”, da pravzaprav ne najdem enega pametnega stavka. Poizkušam najti vsaj pametno besedo, pa je še to težko. Aha – evo eno sem pa le našel. Zahod. Ta članek je čisto pro zahod. zahod v hrvaščini

  ..in vi ste župnik? in celo moralni teolog??
  ni čudno, da je ljudi pri nas trenutno bolj strah rkc, kakor islama.
  A resnično obstajajo verniki, ki tega “človeka” poslušajo?

 3. Bolano. Spoštovani avtor, v naši ljubi domovini še nismo imeli nobenega islamističnega napada niti groznje. Ok, ne recem, da ne bomo imeli mogoce že danes. Ampak zdaj predvsem ogrožamo sami sebe. Najprej s krizo identitete. Ne vemo kdo smo, niti kam bi radi šli. Nimamo vere. Edini gospodar nam je profit. In za to nam niso krivi muslimani. Teroristicne napade in groznje od sebe samih pa dozivljamo skoraj tedensko. Npr. teror pijanih klenih Slovencev. Ki se po popivanju v gostilni usedejo za volan. In če ne fentajo koga na avtocesti, “narežejo” ženo, ko pridejo domov. A smo zaradi tega vsi Slovenci cestni teroristi in pretepači soprog? Nismo. Je pa velika večina teh teroristov v Sloveniji Slovencev. Osebno bi vas rad povabil za kakšen dan v našo Karitas pisarno. Da bi šli z nami po terenu. In videli v kakšnih razmerah živijo ženske in otroci, kjer je alkohol gospodar. Kjer se otroci na smrt bojijo očeta. Kjer otroci s strahom hodijo domov iz šole, ker ne vedo, ali se je oče pijan vrnil domov. In kako pretresljivo je videti 6-letno deklico, ko ti pove, da ne želi, da bi se oče vrnil domov. In vsi ti “možje” so Slovenci. Krščeni. Vi pa tukaj nabijate o muslimanih in podžigate sovraštvo. Sram vas bodi!

  • Avtor ne razume sistema boja proti terorizmu. Ni vse samo v operativno vojaških akcijah velikega formata. Več se naredi v sistemu dobre obveščevalne službe in njihove analitike. Prepoznati izločit pravočasno vse tiste, ki pripravljajo teroristične akcije. Predvsem pa spremeniti zakonodajo. Kazen mora biti visoka za vse tiste, ki se vklučijo v takšne akcije. Predvsem pa spremeniti tudi pogoje za pridobitev državljanstva. Kako lahko nekdo v polomljeni slovenščini razlaga kakšna bo Ljubljana ali Slovenija v prihodnosti. Če je slovenski državljan potem pomeni, kakko da ne govori uradni jezik. Če ni državljan naše države potem se mu lahko takoj odpove gostoljublje za takšne izjave. Sicer pa da se to dogaja ni nič čudnega…Po Freudovo ali Rugljevo. Imamo politike, ki imajo vse samo “jajc” nimajo.

  • Jozev,tvoja primerjava begunske krize z nasiljem v slovenskih družinah,je žaljiva,ne le za pijane posameznike,ampak tudi za normalne slovenske družine,ki jih je zagotovo mnogo več,kot pijanih nasilnežev,psihopatov v družinah in pijanih voznikov na slovenskih cestah!Kdo ima profit od teh ljudi in kdo so tisti,ki kujejo svoj profit na tvoj,moj in narodov račun,te vprašam,ti zagotovo ne,ker si premajhna riba,pač pa država,ki se nebrzdano zadolžuje in vlaga denar,kam?Morda v profite “posvečenih”,kajti njih je slovensko kraljestvo,oblast in državna blagajna!Kdo je prvi udarjen s šibo, ki jo vihte imenovani;nesposobna vlada in ministri za finance ter gospodarstvo?Davkoplačevalci in ljudje,ki nimajo možnosti ustvarjanja profita,vsaj na pošten način zagotovo ne,”njihov profit”,so prihranjeni evri za plačevavnje obveznosti in DOKAPITALIZACIJO izprofitiranih bank in plače tistih,ki profitirajo v BANKROTU države,zato ne posplošuj izraza profit,ki ima
   v državnem obsegu zagotovo negativni predznak!Profit je lahko načrtovan,ali
   še večkrat prigoljufan,vendar za take podvige,glede na tvojo izjavo,ne sodim
   med tvoj posplošen slovenski profitarski narod,ki nima nobene zveze z begunstvom in podivjanim islamizmom in tudi RKC-jem,kot nam očita
   obligatornoime!
   Večina “teh”teroristov v Sloveniji,je slovencev,trdiš v nadljevanju,ali verjameš,da so
   večina v Sloveniji slovenci in da je pretepanje otrok pri nas folklora,preveč delikatna tema,da bi o njej razpravljal na tem forumu,kajti marsikaj neprijetnrga bi te lahko še vprašal,oziroma odgovoril na tvoje trditve!Zelo pa me moti izjava,da
   je večina slovenskih očetov teroristov krščenih,ne samo,da me moti, kot kristjana, me celo žališ in verjetno nisem edini,res pa je,da se na smrt bojim ponovnega vznika kounizma v naši majhni Sloveniji!Priporočam ti,da sam presodiš koga naj bo sram!Glede beguncev in posledic le teh,se ne bom izjavljal,gre namreč za zelo kompleksen problem,ne samo nas slovencev,ampak cele Evrope!Čudim se,zakaj nisi napisal,da so jedro problema beguncev pri nas slovenski Janezi!

 4. ki smo prepričani, da je Kristus Odrešenik in da Mohamed ni nikakršen prerok, ki bi nam imel kaj povedati o Bogu,
  ================
  Zelo dober članek, vendar ima nekaj hudih. Kot je ta zgoraj. Nič ne kaže na našo miroljubnost. Zakaj bi v mošejah obsojali terorizem, če smo na tej strani sposobni takih izjav. Kako torej bi mi nemuslimani “sprejeli take soborce in jim priznali mesto, ki jim pripada”? V tem ni nobene sprejemljivosti.

  Da ne govorim kako veliko je med nami teh, ki niso prav nič prepričani, da je Kristus Odrešenik?!
  Še škof pravi Evropa ni krščanska. Zakaj pa naj bi se potem boril? Naj jo imajo, odpadnico. Menda se ne bom boril za neka “obvezna imena” in “jesuse”.

  Islamizacija in šeriatsko pravo je v Evropi najmanjši problem. Lastna identiteta je veliko večji. In če nam krščanska identiteta manjka, kako se bomo borili za krščanstvo?!

  In vendar menim, da niti ni potrebno. Ti teroristi v Parizu nam ničesar ne vsiljujejo. Saj so nenazadnje vsi mrtvi. Tisti, ki jih še lovijo pa tudi ne bodo prišli daleč.
  Ima pa Holland prav. To je res vojna. Zato povsem odobravam letalske napade na ISIS, ki ga je potrebno tepihovati. Ker za terorizem velja vnaprej izrečena smrtna kazen. Čeprav jih toliko nasprotuje smrtni kazni.

  Če bo kaj zmagalo med islamom in krščanstvom bo to pravičnost in ne neka samooklicana pravovernost.

  • Ne vem, če je preganjanju teroristov in terorizma na evropskih tleh vredno reči vojna. Vojna je preveč vseobsegajoča stvar. Boj proti terorizmu pa skoraj izključno zadeva visoko specializiranih represivnih organov, običajen človek pa naj bi bil od njega čimbolj umaknjen. Naj se ne bi počutil v vojni.

  • Zdravko – kje je pa tebi uspelo najti kaj dobrega v tem članku?
   Razen krščanske napovedi vojne islamu in klicu vseh v boj?

   Lahko še enkrat prebereš članek – v katerem ISIS niti omenjena ni… (še celo terorizem skoraj pozabi omeniti)

   • Ti imaš velik problem, ker si v sporu s celim svetom. Tebe drži pri življenju samo neka utopija, ki se ti bo razblinila, prej ali slej.
    Zato ti težko najdeš kjerkoli kaj dobrega.
    Ti pa vsaj to postaja vidno, upam, da živimo v krščanski civilizaciji.

    • zdravko – nisem jaz pisal članka, ki miljardo krščanov poziva v boj proti miljardi muslimanov.

     če kdo, potem je tale poznič v sporu z večino sveta. ok, ne večino. samo z muslimani. in ateisti. in levičarji. in homoseksualci. in… z vsemi pravzaprav, ki niso beli rkc-jevci…

     in če so zate takšnili prispevčiči krščanska “civilizacija”, me zelo veseli, da živimo na zahodu v sekularni civilizaciji (ki je večinoma že šla skozi militanti krščanizem. (ne vedno prostovoljno) in kot vidimo, niti še ne popolnoma.)

     • Tej “sekularni” civilizaciji se seveda lahko samo maščuje, v kolikor glede svojih civilizacijskih temeljev tišči pesek v glavo in obsekuje svoje najboljše korenine. Odteguje recimo, v imenu sekularne kratkovidnosti in ozkogledosti, konkretno v Sloveniji, učencem možnost seznanjanja s knjigo knjig te civilizacije, s Svetim pismom. Absurd absurdov.

      Če bi imel Zahod danes trdnejše povezave s svojimi krščanskimi temelji in bi se jim deklarativno zavezal ( pogodba EU npr.), bi bilo manj kratkih stikov tudi z islamom in Arabci, ki rezultirajo v takih strahotah kot smo jim danes priča od Pariza prek Sirije do Malija in … kdo je naslednji?

      Kot bratje v Abrahamu bi se mnogo lažje pogovarjali kot pa z odvisniki dekadentne konzumistične popularne kulture, ki je Boga izrinila do te mere, da pogosto celo javno časti Satana in njegove okultne izrastke.

      In potem pričakujejo od dostojno vzgojenega muslimana, da bo na to ploskal ali se celo voljno priključil?

     • Še večja traparija, IF. Od te “sekularne” civilizacije (ki, mimogrede sploh ne obstaja) se pričakuje, da se bo borila za svojo identiteto (ki, je nima). To je šele smešno. Takle sekuliranec misli, da se pojem “spopada civilizacij” nanaša tudi nanj. Da je tudi on del tega. Smešno.

     • Sekularnost razvitejšega civiliziranega zahoda nima čisto nič veze s tole situacijo.
      Razen te, da ima ta zahodna civilizacija prav hudo krvave roke pri celotni zadevi.

      (ima pa veliko s tem, da živimo relativno svobodno in v miru. ne glede na veroizpoved)

      Te psihopatske reveže religija pač izkoristi za svoje namene. (to religije pač počnejo – zato so ustvarjene) –> če bi vsi župniki nonstop take trosili, kot jih tale “avtor”, bi se hitro našlo kar precej ljudi, ki bi poprijelo za orožje in bi že čez par mesecev slovenske muslimane natikali na kole.

      Tule gre pač za igranje monopolija “tavelkih”. In vsi imajo krvave roke. In prav vsem koristi situacija, kot je.
      (francija se ni prav velko pritoževala, ko so prodajali miljarde orožja savdski arabiji (in ta isisu). erdogan se nič ne pritožuje, ko njegv sin trguje z isisovo nafto. amerika prav rada prodaja tja orožje. in kupuje od tam droge (da o nafti sploh ne govorimo)
      ampak, sevead, poterbno je še več nadzora in še več vohunov. aja – francija je večino teh teroristov že imela na svoji listi teroristov. (nekatere skoraj 10 let) …. no, pa kaj bi našteval…

      Skratka – večina Vodij držav imajo koristi od tega stanja in so celo sami sokrivi za to. Civilne žrtve so pač kolateralna škoda in včasih colj za doseganje sredstev. Religija pa je pri vsej zadevi priročno orožje. Ena in druga.

      Lahko pa vas vseeno, kot nevedni atesit, prosim, vas brate v abrahamu – skulirejte se vsi skupej in ne pustite, da vas zlorabljajo za svoje namene.

     • Obveznoime, spet svoje želje projiciraš na druge. Ti itak zagovarjaš zatiranje vseh, ki mislimo drugače kot ti.

 5. V Maliju islamski skrajneži v Radissonovem hotelu zajeli talce
  Hotel priljubljen pri izseljencih

  20. november 2015 ob 10:18,
  zadnji poseg: 20. november 2015 ob 11:43
  Bamako – MMC RTV SLO/Reuters/STA

  V središču Bamaka, prestolnice Malija, so oboroženi skrajneži napadli hotel Radisson Blu. Iz hotela s 190 sobami se slišijo streli avtomatskega orožja, napadalci pa naj bi zajeli 170 talcev.
  ==============

  Islam, religija miru …

  … za pobite.

 6. Točno tako, kot je napisal jozeV, eno samo protievangelijsko nabijanje. Gospod Poznič, pa ne da tudi vi sodite med pobeljene grobove, polne mrtvaških kosti? To, kar počnete, je preprosto nedostojno in nevredno za vsakega kristjana, kaj šele za katoliškega duhovnika.

 7. V Istanbulu kmalu konzulat Islamske države?

  Hakan Fidan, šef turške obveščevalne službe (MIT), je dejal, da se mora zahod sprijazniti, da je Islamska država (IS) realnost in da bo morala imeti konzulat ali vsaj politično pisarno v Istanbulu. Obtožil je Rusijo in predsednika Vladimirja Putina, da z vojaško intervencijo v Siriji duši islamsko revolucijo, poroča portal AWD News. (Vir: Reporter)
  ================

  Kdo bo prvi priznal IS, a bo to Slovenija, mogoče Vatikan, saj veste, ljubezen vse premaga.

 8. Mislim, da je bolj od posameznih terorističnih napadov zaskrbljujoče to, koliko je v Evropi že islamističnega kapitala in koga in kaj vse v Evropi že islamisti finančno obvladujejo. Bojim se, da pri nas na visokih položajih ni malo domačinov, ki so pripravljeni izdati svoj narod in državo in to že počnejo …

 9. Bravo gospod Poznič. Ne obremenjujte se z levičarsko propagando, katero trosijo razni ifi, gali, zdravkoti, obvezni, jozevi.

 10. Čista desetka, g.Poiznič!
  Kot vedno, odlično!
  Zakaj, že , g.Jože? in g.Gal?
  Ker g.Jože meša hruške in jabolka in ne vem ali se dela kratkega akli so ga nastrojili, da vidi samo kot konj s plašnicami. Ja, torej, g.Poznič bo, da pomiri duhove in trebušne krče vrlega Karitasovca, spisal še eno o slovenceljanskih pijancih in kurbah v slovenskih družinah.
  g.Gal pa slepoglušno pritrjuje slepotosti prvega in malo težko zastopim. Fanta, dajmo, malo več elastike med ušesa, no!
  g.Poznič se pronicljivo in, mislim, trpeče preroško in trenutno dejanskostno v hudi skrbi za tisto Slovenijo in Evropo jutrišnjega dne, o kateri nas vse leto že svari Janez Janša in še nekateri, SVARI IN ROTI !
  Mimogrede, pojasnilce:
  Dragi Jože, stvarnost je, da bodo pijanci in kurbe ostali in tudi trpeči otroci.In še bolj hudo bo.Za vse in tudi za vse Jožete in za vse Gale. Tudi v islamizmu bodo pijanci in še bolj bodo trpeli, ker bodo težko prišli do doze! Vem, iz izkušenj, da muslimani v svojih deželah varijo alkohol na sto in sto načinov, enako, kot prohibiirani Skandinavci…
  ——————————————————–
  Pronicljivo in stvarno svarjenje g.Pozniča!
  Bogastvo razmišljujočega, daljnovidnega in skrbnega zdravorazumnega človeka širokega srca in globočinske čustvene in dušne inteligence visokih višin !

  UPAM, DA SEŽE TO NJEGOVO PISANJE DO SRCA NAŠEMU NEVRALISTIČNEMU NADŠKOFU, g.ZORETU IN MU POMAGA SVETLITI
  POT IN DVIGNITI HOTENJE , DA BI BIL ODLOČEN IN POKONČEN
  VODNIK PASTIR ŠE TISTIH NEKAJ ČRED RAZKROPLJENIH SLOVENSKIH OVAC, KI JIH STISKAJO, PLAŠIJO, STRAŠIJO IN RAZĆLOVEČUJEJO VOLKOVI RDEČEGA OKRVAVLJENEGA TROPA BOLJŠEVIŠKE REVOLUCIJE V ISKANJU OČITNEGA SOZVOČJA NOVIH PRETEČIH SLINASTIH PSOV GONIČEV IN UBIJALCEV DŽIHADISTIČNE SAJASTOČRNE REVOLUCIJE , KI JI TAKO NOROKLJUBOVALNO SERVISIRA KRŠČANSKA STRANKA GERMANOV !
  GROZA! KAKA NORA NOROST JE ZDAJ TO?

  g.Poznič, hvala Vam, Vse dobro in še pišite!

Comments are closed.